http://www.csodaidok.hu/
Nagyszerű, fordulatos, izgalmas történet a távoli jövőben egy családról, egy társadalomról. Az emberiség számos bolygót benépesített, de a jó és rossz, a magány és a szeretet továbbra is jelen van. Judy egy árvaotthon lakója, aki családra vágyik, Yaan egy nagy család tagja, de apja gyűlölete miatt rosszul érzi ott magát, és Giin, aki egy egész bolygót irányít, és sok ellenséget szerzett magának. Róluk szól a regény.
Megjelent a legfrissebb Nők Lapjában egy interjú Etivel a Csodaidőkről és egyebekről. A címtől eltekintve szerintem egészen jó kis cikk, ajánlom mindenkinek. :) (32. oldal) A könyvből sajnos nincs részlet, de ne legyünk telhetetlenek :D
Rorimackhoz csatlakozva: vagy olvass bele a Szellemharcos küldetése c. 2004-es (ha jól emlékszem) győztesbe. Nos, az olyan könyv volt, hogy... jajj. Igaz, azóta megváltozott a zsűri elnöke. (Félve mondom: nekem pl. tetszett a tavalyi győztes Agydobásból az a rész, amelyet a neten találtam, jókat kuncogtam rajta. És, ha jól tudom, a Nagatét azért zárták ki, mert fantasy, igaz, a szellemharcos meg egy nagyadag ezoterikus handabanda volt.)
Off: ne az értékelés értékelését nézzed, hanem próbáld el elolvasni azt a két könyvet, amire tavaly az egyik zsűritag max pontot adott. Vagy nézd meg, milyen regényt zártak ki tavaly és miért, illetve ezzel szemben milyen novella nyerte a novella-díjat.
Amúgy szerintem nem lesz baj az értékeléssel. Tudom, mindenki szídja a rendszert vagy épp egyes zsűritagokat, de akárhol olvastam a netes cikkeket, véleményeket stb, én nem láttam ennek alapját. Persze élőben nem ismerek senkit, szóval tévedhetek, de így távolból úgy tűnik, az ilyesmi vihar egy pohár vízben.
Egy ideális világban kizárólag azok szavaznának, akik mindegyik könyvet olvasták. De ahogy ez nem áll a CSI fanjaira, úgy jó eséllyel Brod olvasótáborára sem. Szóval ez a szavazás nem a zsűri döntését tippeli, hanem a könyvek körülötti lelkesedést.
Szerintem ez nem baj. A zsűri úgysem a szavazatok alapján dönt. (Vagy csak egy ideális világban nem? :)))))
Kedves Mindenki, aki most sietne szavazni: a másik négy kötetből, ha mást nem, a neten fent lévő részleteket olvassátok el, mert egyébként nem fair a szavazás. De még jobb lenne, ha az egészet elolvasnátok, mert úgy igazi a szavazatadás... Ha értitek, mire gondolok...
A szavazással vigyázat! Mert NEM az a kérdés, hogy TE kinek adnád a díjat (arról nem is szólva, hogy itt jó néhányan bizonyára nem is olvastátok a többi könyvet), hanem az, hogy a zsűri kinek fogja adni - szerintetek. Nekem megvan a magam tippje, de nem mondom el, hogy kicsoda - kíváncsi leszek, bejön-e. :-)
Elég csúnyán néz ki ez az oldal. Tagolatlan, egybefolyó szövegek vannak fent. :( Azért a Biblia szövege többet, nagyobb gondoskodást érdemelne szerintem.
Bár az igaz, hogy eredetiben olvassa a Bibliát, és időnként, ha nem tetszik a fordítás, egy-egy prekához le is fordít egy-egy igét, de ez a protestáns új fordításúból van :-).
Ezek szerint a következő két részben be fog durvulni történet?!
Úgy vettem észre, ennek a megállapításnak a megtételéhez sokaknak még erre a mottóra sem volt szükségük... :-) A sablonok viszik előre a cselekményt. ;-)
Pedig maczy 696-nak van igaza. A Csodák az Antigonéból jöttek, az idők a Prédikátor könyvéből, amely eredetileg a négy kötet mottója volt: Megvan az ideje a gyógyulásnak, és megvan az ideje a gyilkolásnak, megvan az ideje a pusztításnak, és megvan az ideje az építésnek.
akkor most már be merem vallani, hogy az én fejemben a csodaidők - "micsoda idők!" és félek, hogy az is fog maradni... nekem így áll össze, ha ránézek :)
:) szerintem ebben mindenkinek megoszlik a véleménye. Eta biztos tudja, miért adta ezt a címet. Nekem gyógyulás benne az, hogy Judy szerető családra lel, hogy Giin újfajta kötelezettséget vállal, hogy Yaan megtalálja a helyét, úgy ahogy... hogy Giin megpróbálja rávenni a Kavent, hogy változtasson a kiszakadtakkal való bánásmódon, hogy a Raas-család képes lesz leépíteni Yaan sr-t, és még sok apró momentumban.
Mert CsodaidőK, többesszámban - és ebből az első a Gyógyulás ideje, és úgy adja magát, hogy jön még másnak is az ideje, akár jónak, akár rossznak. De ebből, hogy Az ogfák vöröse.... semmi sem utal továbbra, főleg, mert elég kevesen láttunk ogfát. (bár Enahmának már kettő is van :) )