Fogyasztas gyenge a külpiacokról is folyamatosan kiszorulunk teljesitményünk és arroganciánk miatt is.
Azért jegyezzük meg, hogy a külpiacokról való kiszorulásban komoly szerepe volt az előző kormánynak, ami szinte minden működő forrást külföldi kézbe játszott, és ezzel párhuzamosan leépítette a kis és középvállalkozásokat, hogy a multiparadicsomnak olcsó munkaerőt biztosítson.
Az Orbánfikázók azt szeretik elkenni, hogy a bolsik arra építettek, hogy ha jól szolgáljuk a globalizációt akkor az majd hálás lesz.
De nem lett... cserébe közölték, hogy a hála az nem közgazdasági fogalom.
Tehát nyilván vissza kell venni gyarmatosítóknak való csontig benyalásból.
Nyilván lesz duzzogás a sérült érdekek miatt, de valamennyi forrást vissza kell venni, ha talpra akarunk állni.
A külföldi piacoknak nyilván a saját érdekeik fontosabbak mint a magyar életszínvonal.
Tehát nem hagyhatjuk rájuk a mi érdekeink képviseletét... azt nekünk kell képviselni.
Mindenesetre elég árulkodó, a baloldalt illetően, hogy ha baj van akkor a külföldnek szurkol.
Nicolae Ceaușescu mintavárossá akarta fejleszteni szülőfaluját, Scornicestit, egy 30 000 férőhelyes stadiont is építtetett a falu csapatának, ami fel is jutott az első osztályba, ott pedig az 1982-es 4. helyig vitte. Az FC Olt Scornicesti ma a román negyedosztály középmezőnyének biztos tagja. Nem tudom, honnan jutott eszembe, csak úgy mondom.
Bocsánat de akik a rendszerváltás uitán kezdtek el uralkodni azok MIND az MSZMP utódpártjai. Erre is komoly adatbázisok keringtek itt hogy ki mi volt azelőtt.
Meddig léehet ez meg hopgy a bolsik igy meg a bolsik ugy eladni embereknek? Hahóóó! Mindjárt itt a következő választas és fel kellene mutatni valami épitő jellegűt a mindenkori kormánynak az elmult évekről.
Ugye nem kell sorolni hogy mi minden lett "elvéve" tőlünk állampolgároktól többféle jogcímen?
ha belepofázhatok, annyit meg kell jegyezni, hogy az elmúlt években épült wellnes szállók lassan kezdenek amortizálódni, nagy mennyiségű ingatlanról van szó, arra majd oda kell figyelni.
Ha legközzelebb visszajössz az országba és a Balaton környékére vezet el az utad, azt tanácsolom, hogy próbáld ki a balneo terápiát. Szerintem sem tesz jót a gerincnek a nehéz fizikai munka.
Ott kezdődött, hogy elkezdtünk 4-es metrót építeni. Meg még előtte, de erre már csak a vének emlékeznek, kivágtuk a fákat, mert nem bírták a szmogot, oszt beültettük helyette a kőrgyűrű környékét osanokkal, meg teskókkal. Mostanra büszkeségünk a keleti pu és környéke. Ha ott egy idegen nem töri össze az autóját, megkaphatja a DEMiiSzKI(baszoooó....tul utaáljuk ezt a szituációt) emléklapot, a hajdanvolt városvezető aláírása nélkül. Aláírásért csúszópént kell fizetni, oszt lehet, hogy az is hamis.
Engem már nem iLYeszt meg egy ballib provokátor, aki két nap után már töri a magyart (már ha nem romkocsmából vagy szanyi mellől blogol a félkegyelműje)...
A múltkor poénkodtam azzal, ha valaki itthon dolgozott x évet plusz kint beül a sittre :-) 5-6 évre és dolgozik börtönmunkán, jogosult vajon a német, angol, stb nyögdíjra.
... :-))) csak végső esetben a lehetőségek miatt kérdezem :-D
ez igaz egyfelől, másik része, h. mennyire fog tudni majd akkor élni ezekkel a jogaival, ugyanis munkaviszonyt igazolni is kell majdan.
Nemsokára a gyakorlat is fogja mutatni a frankót - persze ha nem csúsztatják el a tényeket - mivel számos országban ha az utolsó 5 évet ott dogozta le és ott lakott (pontosítás kell) jogosult az ottani nyugdíjra. Tehát ha egy nyugdí előtt álló kimegy dolgozni, onnan kap majd juttatást. Én így tudom.
Ezt villámsebesen fogják zárni az ottani érdekcsoportok.