Keresés

Részletes keresés

Mutual Friend Creative Commons License 2013.05.15 0 0 100

Sohasem szerettem hogy emberek politikai alapon összetömörülnek és megmondják hogy az a magyar aki.

Mi jogon? Miert akarja valaki eldönteni vagy beskatujázni hogy én nem vagyok magyar mert nem CBA-ba jarok csak hanem mondjuk TESZKÓ-ba is.

Előzmény: Törölt nick (92)
Mutual Friend Creative Commons License 2013.05.15 0 0 99

Mos ezt hogy ertékeljük, hogy ha az átlag alatt van akkor az jó?

Előzmény: arnyekxxx (91)
Mutual Friend Creative Commons License 2013.05.15 0 0 98

Az előző kormánynak és a megkorábbinak is. Volt itt élet a 8 éves szoci regnálás előtt is. Azokkal se banjunk kesztyűs kézzel.

Ezekkel a multikkal akik most itt vannak közögeti a kormány a stratégiai szerződést. Igy egy kicsit meghasonult dolog kerit hatalmába hogy egyszer utáljuk őket és ki akarjuk ebrudalni mindet vagy majdhogynem mindet de azért megnemtámadasi szerződéseket kötünk velük.

Ma ez a globalizáció tart életben minket. Ha nem lennének EU források akkor mi itt éhenhalnánk. Nem véletlen hogy Orbán azert küzd ennyire a 3% alatti hiánnyal mert ebből lehet fejleszteni hogy mindenki joljárjon alapon.

Igen van benne valami támogatom is a dologt hogy vegyünk vissza. Csak a bibi az hogy nem tudjuk uzemeltetni forráshiány miatt. A vasut a szétrohadás hataran van. Ugyanet a budapesti tömegközlekedés. A villamoshálózatunk gyatra, az utjaink is azok. Amiből visszavettük az a nyuggerpénzt ami a jövőnk felélése volt. A hitelért meg 2*-3* annyi kamatot fizetünk mint az IMF-nek fizetnénk, ellenben nem vagyunk elkötelezve feléük. Na de ennek megint meg van az ára.

Akkora kispontok vagyunk mi nekik hogy szerintem inkább púpok vagyunk a hatukon mont fontos tényező. Szeretnénk nagyok lenni de ekkora arcal nem lehet ugrálni kopasz seggel.

Én nem tartom magam baloldalinak csak a hülyéket nem szeretem. Ha ekkora gőgőt látok embereken történetesen a fidesz politikusokon akkor én is a külföldnek szukolok. Nem tehetek mást  hisz kiszoritottak a dohánytenderből, nem kaptam állami földbérleti jogot hisz már évek óta a környéken gazdákodom, verem rendesen az asszont is de ez sem volt elég. :) Olyan arcátlan módon megy a lopás hogy az emberek zsebében már régesrégen kinyilt a bicska.

Ne mond erre hogy mert akkor mi volt 8 éve mert pont a fideszre azert szavaztak anno akkor hogy ez igy ne legyen. Akkor nem gondolt arra a"kétmarmad" hogy ez hatványozódni fog.

Előzmény: Göncölszekér alvázszáma (90)
arnyekxxx Creative Commons License 2013.05.15 0 0 96

Ez van, szar régióban élünk, de majd jön bajnai és kézrátétellel csodát tesz.

Előzmény: Csak Számoló Nyikk (95)
Csak Számoló Nyikk Creative Commons License 2013.05.15 0 0 95

http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/a_felporgo_kivandorlas_miatt_gyorsabban_fogyhat_a_magyar.553128.html

2013. május 9., csütörtök 16:23   Domokos László

A felpörgő kivándorlás miatt gyorsabban fogyhat a magyar 

Egy új modellszámítás szerint, ha marad az erősödő kivándorlási kedv, akkor Magyarország lélekszáma 2030-ra a korábban várt 9,47 millió fő helyett egészen 9,17 millióig zuhanhat. A következő két és fél évtizedben Magyarország népessége a korábbi alapeseti prognózisban szereplőnél gyorsabban csökkenhet, korösszetételében egyre nagyobb súlyt képviselnek majd az idősek, a munkaképes korú lakosság egy részének elvándorlása pedig tovább súlyosbítja a helyzetet: a veszteség nem csak abszolút számokban mutatkozik meg, hanem a népesség kor szerinti összetételét is kedvezőtlenül befolyásolja - állapította meg a KSH Népességtudományi Kutatóintézet kiadványában, a KorFában megjelent elemzés.

RIKA424 Creative Commons License 2013.05.15 0 0 94

Akinek magyar a szíve, az hazajön. :))

-----------------

Meg kimegy.

Meg hazajön.

Meg ki-be mászkál.

Meg hol kint él pár évet, hol itthon.

Csak Számoló Nyikk Creative Commons License 2013.05.15 0 0 93

Pedig gyönyörű ország!

Béke, öröm, palacsinta; stadionok lépten-nyomon.

Előzmény: Törölt nick (-)
Törölt nick Creative Commons License 2013.05.15 0 0 92

Viszont jól hangzik, hogy a ballikak szerint menekülünk innen.

Ezért is zárták be annó az országot, éltünk keserves börtönben, nehogy elmeneküljünk előlük. És még ezek beszélnek röghözkötésről, a szemétládák...

Akinek magyar a szíve, az hazajön. :)

arnyekxxx Creative Commons License 2013.05.15 0 0 91

Az elmult évben egy varosnyi azaz 50K ember tavozott az országból. Javarészt Németországba dolgozni.

http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/ijeszto_kepet_fest_magyarorszagrol_egy_uj_kutatas.553224.html

Nincs magyar exodus
Bár az EU-csatlakozás utáni években megnőtt mind a munkavállalási, mind a tanulási célú migráció, korántsem beszélhetünk új magyar exodusról - derült ki a Tárki most publikált tanulmányából. A magyarok kivándorlásának mértéke ugyanis továbbra is a régiós átlag alatt van, az uniós országokban élő magyarok aránya pedig elhanyagolható a teljes magyar népességhez képest (a régiós országok közül egyedül Csehország múl minket alul ebből a szempontból). 

Előzmény: Mutual Friend (73)
Göncölszekér alvázszáma Creative Commons License 2013.05.15 0 0 90

Fogyasztas gyenge a külpiacokról is folyamatosan kiszorulunk teljesitményünk és arroganciánk miatt is.

Azért jegyezzük meg, hogy a külpiacokról való kiszorulásban komoly szerepe volt az előző kormánynak, ami szinte minden működő forrást külföldi kézbe játszott, és ezzel párhuzamosan leépítette a kis és középvállalkozásokat, hogy a multiparadicsomnak olcsó munkaerőt biztosítson.

Az Orbánfikázók azt szeretik elkenni, hogy a bolsik arra építettek, hogy ha jól szolgáljuk a globalizációt akkor az majd hálás lesz.

De nem lett... cserébe közölték, hogy a hála az nem közgazdasági fogalom.

Tehát nyilván vissza kell venni gyarmatosítóknak való csontig benyalásból.

Nyilván lesz duzzogás a sérült érdekek miatt, de valamennyi forrást vissza kell venni, ha talpra akarunk állni.

A külföldi piacoknak nyilván a saját érdekeik fontosabbak mint a magyar életszínvonal.

Tehát nem hagyhatjuk rájuk a mi érdekeink képviseletét... azt nekünk kell képviselni.

Mindenesetre elég árulkodó, a baloldalt illetően, hogy ha baj van akkor a külföldnek szurkol.

Előzmény: Mutual Friend (82)
belekotkot Creative Commons License 2013.05.15 0 0 89

Persze .  (pironkodás) Én is loptam. (pironkodás)

Előzmény: RIKA424 (87)
RIKA424 Creative Commons License 2013.05.15 0 0 87

Ezt elkérhetem ?

Betenném máshová.

Előzmény: belekotkot (83)
RIKA424 Creative Commons License 2013.05.15 0 0 86

Gázszer, Vác. Stadler, stb......................:-))

Előzmény: Unerwünschter Gast (85)
Unerwünschter Gast Creative Commons License 2013.05.15 0 0 85

Nem tudom, de úgy emlékszem az elmúlt pár évtizedből, hogyha megépült egy csodacsapat új stadionja, az rövid időn belül zuhanórepülésbe kezdett.

(Parkinson írt valami hasonlót a vállalatok fejlődésével kapcsolatban is. "székház")

belekotkot Creative Commons License 2013.05.15 0 0 83

Nicolae Ceaușescu mintavárossá akarta fejleszteni szülőfaluját, Scornicestit, egy 30 000 férőhelyes stadiont is építtetett a falu csapatának, ami fel is jutott az első osztályba, ott pedig az 1982-es 4. helyig vitte. Az FC Olt Scornicesti ma a román negyedosztály középmezőnyének biztos tagja. Nem tudom, honnan jutott eszembe, csak úgy mondom.

Mutual Friend Creative Commons License 2013.05.15 0 0 82

A fejlesztések leálltak. A cégek kivárásra jatszanak. Nem is tudnak másra.

Fogyasztas gyenge a külpiacokról is folyamatosan kiszorulunk teljesitményünk és arroganciánk miatt is.

Nő a regisztrált és a nyilvántartásból már statisztikailag kiesett munkanélküliség.

Ezeken nincs mit vitatkozni vagy diskurálni mert ezek tények.

A diskurzus alapja az hogy hogyan tovább?

Előzmény: Törölt nick (77)
Mutual Friend Creative Commons License 2013.05.15 0 0 81

Szerinted miert nem azok voltak?

Előzmény: Törölt nick (80)
Mutual Friend Creative Commons License 2013.05.15 0 0 79

Nem csökkentem a bűnüket csal lássunkmár egy kicsit messzebbre az orrunknál.

Előzmény: Törölt nick (77)
Mutual Friend Creative Commons License 2013.05.15 0 0 78

Bocsánat de akik a rendszerváltás uitán kezdtek el uralkodni azok MIND az MSZMP utódpártjai. Erre is komoly adatbázisok keringtek itt hogy ki mi volt azelőtt.

Előzmény: Törölt nick (75)
Mutual Friend Creative Commons License 2013.05.15 0 0 76

Meddig léehet ez meg hopgy a bolsik igy meg a bolsik ugy eladni embereknek? Hahóóó! Mindjárt itt a következő választas és fel kellene mutatni valami épitő jellegűt a mindenkori kormánynak az elmult évekről.

Ugye nem kell sorolni hogy mi minden lett "elvéve" tőlünk állampolgároktól többféle jogcímen?

Előzmény: Törölt nick (74)
Mutual Friend Creative Commons License 2013.05.15 0 0 73

Az elmult évben egy varosnyi azaz 50K ember tavozott az országból. Javarészt Németországba dolgozni.

Előzmény: Júliannagnes (12)
Mutual Friend Creative Commons License 2013.05.15 0 0 72

Na az tényleg nem kellett volna de szerencsére 2010 után kilőttünk a gazdaság egén. :)

Előzmény: Törölt nick (40)
Törölt nick Creative Commons License 2013.05.14 0 0 71

Zárják már le ezt az idióta topikot.

robbie.taylor Creative Commons License 2013.05.14 0 0 70

Kinek kell rá odafigyelni? Gondozza a tulajdonosa!

Előzmény: kevesissok (69)
kevesissok Creative Commons License 2013.05.13 0 0 69

ha belepofázhatok, annyit meg kell jegyezni, hogy az elmúlt években épült wellnes szállók lassan kezdenek amortizálódni, nagy mennyiségű ingatlanról van szó, arra majd oda kell figyelni.

romesz Creative Commons License 2013.05.13 0 0 68

Azota megvaltozott az izlese es ami akkor jo volt mara nem felel meg. :)

Előzmény: Törölt nick (3)
robbie.taylor Creative Commons License 2013.05.13 0 0 66

Ennyi hazugságot összehordani mint a topicnyitó, na ez már művészet.

Júliannagnes Creative Commons License 2013.05.13 0 0 63

Ha legközzelebb visszajössz az országba és a Balaton környékére vezet el az utad, azt tanácsolom, hogy próbáld ki a balneo terápiát. Szerintem sem tesz jót a gerincnek a nehéz fizikai munka.

Júliannagnes Creative Commons License 2013.05.13 0 0 62

Nekünk mostanában nem nőtt a jövedelmünk.

Előzmény: Törölt nick (58)
Törölt nick Creative Commons License 2013.05.13 0 0 59

az hagyján, de négy év után hazaérve rögtön megtalálta a fórumot, valamint tudja, hogy Orbanisztánnak gúnyolják az országot egyesek. :o)

Előzmény: Mantis Screamer (41)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!