Az előző kormánynak és a megkorábbinak is. Volt itt élet a 8 éves szoci regnálás előtt is. Azokkal se banjunk kesztyűs kézzel.
Ezekkel a multikkal akik most itt vannak közögeti a kormány a stratégiai szerződést. Igy egy kicsit meghasonult dolog kerit hatalmába hogy egyszer utáljuk őket és ki akarjuk ebrudalni mindet vagy majdhogynem mindet de azért megnemtámadasi szerződéseket kötünk velük.
Ma ez a globalizáció tart életben minket. Ha nem lennének EU források akkor mi itt éhenhalnánk. Nem véletlen hogy Orbán azert küzd ennyire a 3% alatti hiánnyal mert ebből lehet fejleszteni hogy mindenki joljárjon alapon.
Igen van benne valami támogatom is a dologt hogy vegyünk vissza. Csak a bibi az hogy nem tudjuk uzemeltetni forráshiány miatt. A vasut a szétrohadás hataran van. Ugyanet a budapesti tömegközlekedés. A villamoshálózatunk gyatra, az utjaink is azok. Amiből visszavettük az a nyuggerpénzt ami a jövőnk felélése volt. A hitelért meg 2*-3* annyi kamatot fizetünk mint az IMF-nek fizetnénk, ellenben nem vagyunk elkötelezve feléük. Na de ennek megint meg van az ára.
Akkora kispontok vagyunk mi nekik hogy szerintem inkább púpok vagyunk a hatukon mont fontos tényező. Szeretnénk nagyok lenni de ekkora arcal nem lehet ugrálni kopasz seggel.
Én nem tartom magam baloldalinak csak a hülyéket nem szeretem. Ha ekkora gőgőt látok embereken történetesen a fidesz politikusokon akkor én is a külföldnek szukolok. Nem tehetek mást hisz kiszoritottak a dohánytenderből, nem kaptam állami földbérleti jogot hisz már évek óta a környéken gazdákodom, verem rendesen az asszont is de ez sem volt elég. :) Olyan arcátlan módon megy a lopás hogy az emberek zsebében már régesrégen kinyilt a bicska.
Ne mond erre hogy mert akkor mi volt 8 éve mert pont a fideszre azert szavaztak anno akkor hogy ez igy ne legyen. Akkor nem gondolt arra a"kétmarmad" hogy ez hatványozódni fog.
A felpörgő kivándorlás miatt gyorsabban fogyhat a magyar
Egy új modellszámítás szerint, ha marad az erősödő kivándorlási kedv, akkor Magyarország lélekszáma 2030-ra a korábban várt 9,47 millió fő helyett egészen 9,17 millióig zuhanhat. A következő két és fél évtizedben Magyarország népessége a korábbi alapeseti prognózisban szereplőnél gyorsabban csökkenhet, korösszetételében egyre nagyobb súlyt képviselnek majd az idősek, a munkaképes korú lakosság egy részének elvándorlása pedig tovább súlyosbítja a helyzetet: a veszteség nem csak abszolút számokban mutatkozik meg, hanem a népesség kor szerinti összetételét is kedvezőtlenül befolyásolja - állapította meg a KSH Népességtudományi Kutatóintézet kiadványában, a KorFában megjelent elemzés.
Nincs magyar exodus Bár az EU-csatlakozás utáni években megnőtt mind a munkavállalási, mind a tanulási célú migráció, korántsem beszélhetünk új magyar exodusról - derült ki a Tárki most publikált tanulmányából. A magyarok kivándorlásának mértéke ugyanis továbbra is a régiós átlag alatt van, az uniós országokban élő magyarok aránya pedig elhanyagolható a teljes magyar népességhez képest (a régiós országok közül egyedül Csehország múl minket alul ebből a szempontból).
Fogyasztas gyenge a külpiacokról is folyamatosan kiszorulunk teljesitményünk és arroganciánk miatt is.
Azért jegyezzük meg, hogy a külpiacokról való kiszorulásban komoly szerepe volt az előző kormánynak, ami szinte minden működő forrást külföldi kézbe játszott, és ezzel párhuzamosan leépítette a kis és középvállalkozásokat, hogy a multiparadicsomnak olcsó munkaerőt biztosítson.
Az Orbánfikázók azt szeretik elkenni, hogy a bolsik arra építettek, hogy ha jól szolgáljuk a globalizációt akkor az majd hálás lesz.
De nem lett... cserébe közölték, hogy a hála az nem közgazdasági fogalom.
Tehát nyilván vissza kell venni gyarmatosítóknak való csontig benyalásból.
Nyilván lesz duzzogás a sérült érdekek miatt, de valamennyi forrást vissza kell venni, ha talpra akarunk állni.
A külföldi piacoknak nyilván a saját érdekeik fontosabbak mint a magyar életszínvonal.
Tehát nem hagyhatjuk rájuk a mi érdekeink képviseletét... azt nekünk kell képviselni.
Mindenesetre elég árulkodó, a baloldalt illetően, hogy ha baj van akkor a külföldnek szurkol.
Nicolae Ceaușescu mintavárossá akarta fejleszteni szülőfaluját, Scornicestit, egy 30 000 férőhelyes stadiont is építtetett a falu csapatának, ami fel is jutott az első osztályba, ott pedig az 1982-es 4. helyig vitte. Az FC Olt Scornicesti ma a román negyedosztály középmezőnyének biztos tagja. Nem tudom, honnan jutott eszembe, csak úgy mondom.
Bocsánat de akik a rendszerváltás uitán kezdtek el uralkodni azok MIND az MSZMP utódpártjai. Erre is komoly adatbázisok keringtek itt hogy ki mi volt azelőtt.
Meddig léehet ez meg hopgy a bolsik igy meg a bolsik ugy eladni embereknek? Hahóóó! Mindjárt itt a következő választas és fel kellene mutatni valami épitő jellegűt a mindenkori kormánynak az elmult évekről.
Ugye nem kell sorolni hogy mi minden lett "elvéve" tőlünk állampolgároktól többféle jogcímen?
ha belepofázhatok, annyit meg kell jegyezni, hogy az elmúlt években épült wellnes szállók lassan kezdenek amortizálódni, nagy mennyiségű ingatlanról van szó, arra majd oda kell figyelni.
Ha legközzelebb visszajössz az országba és a Balaton környékére vezet el az utad, azt tanácsolom, hogy próbáld ki a balneo terápiát. Szerintem sem tesz jót a gerincnek a nehéz fizikai munka.