Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

András1950 Creative Commons License 2013.01.01 0 0 40476

Addig amig nem ismered az autód elektromos csatlakozójának bekötését,addig inkább húzd ki, a lakókocsi csatlakozóját.Ezután működtesd hálózatról a lakókocsit,mert okozhat akár nagy gondot is,ha nem így cselekszel !

Előzmény: ...:: PEGI ::... (40468)
...:: PEGI ::... Creative Commons License 2013.01.01 0 0 40475

Köszönöm.

Előzmény: Törölt nick (40471)
...:: PEGI ::... Creative Commons License 2013.01.01 0 0 40474

Sajnos még nem tudom, mert a mi kocsinkon még nem volt élesben kipróbálva.

Most meg úgy áll az udvarban a helyén, hogy elég körülményes lenne onnét kicibálni.

De majd kitalálok valamit. Ha mást nem, csinálok egy csatlakozót akkutöltőről.

Előzmény: András1950 (40469)
Törölt nick Creative Commons License 2013.01.01 0 0 40473

Majd el felejtettem. :)

............BUÉK mindenkinek...................

Törölt nick Creative Commons License 2013.01.01 0 0 40472

A kollégák már megadták az általános választ.

Én kicsit egyszerűbben oldom meg a dolgot.  Nem fabrikálok deszkadarabokat, hanem ráteszem egy székre a mérleget és már mehet is rá a bódé.

Előzmény: Tarzy52 (40457)
Törölt nick Creative Commons License 2013.01.01 0 0 40471

Mi nem szoktuk a hűtőt előhűteni. A fagyasztóba és a hűtő ajtajába is beteszünk egy-egy lefagyasztott ásványvizet, bepakolni csak indulás elött szoktunk, hűtőből, hűtőbe. A 12V általában 30-40 perc után már hideget produkál, a fagyasztott cucc meg olyan mintha előhűtötünk volna.

Padlószőnyeget régebben ragasztottam pálmával, mostanában már csak tűzőgépezek.

Lemérem a leghosszabb és legszélesebb távolságot, és akkora szőnyeget vásárolok. Hosszában rakom be a bódéba és mindenhol kiigazítom, hogy a széleknél maradjon pár centi. Ezután kézzel vagy egy kemény lapos tárggyal beszorítom a bútor sarkokba, és szikével centiről, centire haladok a vágással. Ha megvan végignézem a széleket ne legyen bolyhos vagy egyenetlen és ha minden ok, akkor tűzőgéppel amennyire lehet a szélénél végigtűzöm 3-4 centinként. A szőnyeg benyeli a fémtüskéket nem kell aggódni, hogy meglátszik.

Volt, hogy tökéletességre törekedtem. Ilyenkor öntapadós padlószőnyeg szegélyt ragasztottam a lábazatokra mindenhol, és belevágtam ugyanabból a szőnyegből a megfelelő méretű csíkot. Nagyon jól mutat a lábazattal.

A mostani bódémon sajnos ez utóbbit nem csinálhattam meg, mert gyárilag tele vannak minden rekeszem szellőzővel, ráadásul padlószinten. Nem akartam őket eltakarni.

Törölt nick Creative Commons License 2013.01.01 0 0 40470

Köszi a tippet.

Idáig még mindig kéken égett és el sem aludt soha begyújtás után, ezért nem gondolkodtam még a fúvókák kifúvásáról.

Van egy olyan selytésem, hogy a hűtő nagyon kevés gázt fogyaszt, sokáig tart mig a csövek megkapják a kellő nyomást, ezért indul nehezen az első begyújtásnál. Tévednék?

Előzmény: DEP76 (40463)
András1950 Creative Commons License 2013.01.01 0 0 40469

Szia Pegi ! Ahhoz hogy megfelelő választ adjak a kérdésedre,több dolgot is tudnom kellene. Például azt,hogy az autó állandó pozitívjáról is működik e minden 12 voltos fogyasztó, a lakókocsiban? András.

...:: PEGI ::... Creative Commons License 2013.01.01 0 0 40468

Kérdezném a hozzáértőktől:

Ha rá van csatlakoztatva a 220 V a lakókocsira, akkor ráköthetem az autóra is? (illetve fordítva)

Vagyis melyik csatlakozás élvez elsőbbséget?

Ez csak azért érdekelne, mert ha pl. indulok nyáron, akkor ugye előtte tanácsos 220 V-ról lehűteni a hűtőt, stb., illetve mikor megérkezek egy kempingbe és elfelejteném lecsatlakoztatni az autóról, akkor okozhat-e ez valami galibát?

Másik kérdésem: Ha valaki rakott már be padlószőnyeget (Soci, Kugli és még sokan mások), akkor azt hogyan oldottátok meg?

Gyanítom nem szedtétek ki az összes bútort.

Magát a padlószőnyeget beszegettétek a boltban, vagy csak úgy a vágás mentén hagytátok?

KVD Creative Commons License 2013.01.01 0 0 40467

Én is így mértem régen egyszer-kétszer:

Megtanultam hamar, hogy mit hova kell pakolnom, hogy jó legyen.

Azóta már nem szoktam mérni, de a kocsi viselkedéséből érzem, hogy minden rendben van.

Nem emelgeti a hátulját menet közben és nem is ül meg a hátsó futómű, mint a kezdetekkor.

Előzmény: ...:: PEGI ::... (40462)
Pibacsi Creative Commons License 2013.01.01 0 0 40466

Vagy akár lakónagyot!!!! A lényeg, hogy lakókocsi legyen!!!!!

Előzmény: Pibacsi (40465)
Pibacsi Creative Commons License 2013.01.01 0 0 40465

BOLDOG ÚJ ÉVET MINDEN LAKÓKICSIT KEDVELŐNEK!!!!!!!

Törölt nick Creative Commons License 2013.01.01 0 0 40464

Végy álarcot tarka-barkát, húzzad meg a malac farkát. Kívánok minden jót, szépet, szerencsés Boldog Új Evet!

DEP76 Creative Commons License 2013.01.01 0 0 40463

Ha a hűtőtök nem akar beindulni  hosszabb kihagyás után, próbáljátok meg szabaddá tenni az égőfej körüli részt. Ha ez sikerült akkor egy kompresszorral vagy egy pumpával, fújjátok le vagy takarítsátok ki az égőfejet.

Ez főleg azért fontos mert ,a pókok vonzódnak a gázszaghoz és szeretnek odapakolni az égőfejhez és környékére.

A lángot is figyeljétek mert annak kéknek kell lenni, ha sárgás akkor takarítsátok ki.

Ez sokat javít a hatásfokon is.

Előzmény: Törölt nick (40449)
...:: PEGI ::... Creative Commons License 2013.01.01 0 0 40462

Szia Tarzy.

A legegyszerűbb: Kiviszel egy fürdőszoba mérleget és odarakod a vonófej alá. A mérleg és a vonófej közé meg vágj egy darab tetőlécet, ami kicsivel hosszabb mint a kettő között lévő rész.

Én is így mértem az elején. Később már te is fogod tudni, hogy kb. mennyi az annyi. :-)

Előzmény: Tarzy52 (40457)
Tarzy52 Creative Commons License 2013.01.01 0 0 40461

Nálam a kerékdob/tengely közelében csak a balra lent látható nyitott kisajtó mellett a tűzhely sütő alatt van.

Szóval ami ott van az a " hely" egy esetleges víztartálynak !!!!

Előzmény: Tarzy52 (40459)
Tarzy52 Creative Commons License 2013.01.01 0 0 40460

Szia, BUÉK 2013!

"VOLVUS" útmutatása alapján sikerült beindítani a hűtő gáz részét, és rendben működik, mint írtam rövid idő alatt 3-as fokozaton -9,8-fokot hozott a mirelitt részben, egész éjjel játattam, 2-en, és a hűttőteret mértem +4 fok.

tudom hogy kint is hideg van...! Ezen azért még dolgozok, mármint a begyújtáson!

Úgy gondolom, hogy a hűttő, mint olyan működik, majd még kiderül, hogy a 12 és a 220-as fűtőpatronok is működőképesek -e?

A konvektort mégegyszer ki kellett szerelni, mert nem akart begyújtani, csak néha durrant egyet. Kiderült a második szétszedésnél, hogy az égőfelej ( egy réz cső, rajta négy fúvoka lyuk ) rosszul van beszerelve!  

Nem a " kürtőkbe " fújta a gázt , hanem majdnem lefelé ki a szabadba!

Ismételt összeszereléskor a fúvoka csövet a helyére illesztettem, beállítottam a megfelő irányba, beszereltem a konvektort, és a második szikrára begyújtott! Szépen fűtt, szabályozható, és a megfelelő hőmérséklet elérésekor leszabályoz, tehát a termosztátja is működik!

Délután 15-17 fok volt a lakóban!

Előzmény: András1950 (40448)
Tarzy52 Creative Commons License 2013.01.01 0 0 40459

Szia és BUÉK 2013!

Nálam a kerékdob/tengely közelében csak a balra lent látható nyitott kisajtó mellett a tűzhely sütő alatt van.

így viszont át kell vezetékezni, víz és vezérlés a másik oldalra  körbe a lakóban az ágy alatti bolylerhez, mert ott a nyomáskapcsoló! ( ott, ahol a lécdarab van az ágyon jobbra, ott az eredeti víz bemenet )

Előzmény: Törölt nick (40447)
Tarzy52 Creative Commons License 2013.01.01 0 0 40458

BUÉK! 2013!

Köszi! nekem is sikerült így begyújtani, rövid időn belül 3-as álláson -9,8 fok lett a mirelitt részben, úgy, hogy a lakókocsiban közben +13 fok volt!

Kicsit macerás így a begyújtás, ha jobb idő lesz azért megpróbálok ránézni!

Előzmény: volvus (40450)
Tarzy52 Creative Commons License 2013.01.01 0 0 40457

Üdv!

Először is BUÉK !!!

Hogyan tudom megmérni a vonófej terhelést! Technikailag hogy kivitelezhető?

Előzmény: Törölt nick (40449)
Gruau:) Creative Commons License 2012.12.31 0 0 40456

R-69 Creative Commons License 2012.12.31 0 0 40455

Nagyon Boldog Új Évet Kivánok mindenkinek!

Ittütmegaguta Creative Commons License 2012.12.31 0 0 40454

Legyen jövőre is kedvünk fórumozni - boldog újévet!

...:: PEGI ::... Creative Commons License 2012.12.31 0 0 40453

Sziasztok.:-)

Mindenkinek Boldog Új Évet Kívánunk.

Hugi és Zoli.

KVD Creative Commons License 2012.12.31 0 0 40452

B U É K

MINDENKINEK

Törölt nick Creative Commons License 2012.12.31 0 0 40451

Eredményekben Gazdag Boldog új Évet Kívánok minden kedves Topiktársamnak és családtagjának  !

H2No

volvus Creative Commons License 2012.12.31 0 0 40450

Szia! 

Az enyém  ugyan ezt csinálja, a trükköm a következő: Legnagyobb lángon nyomom a szikráztatót és a "begyujtó" gombot, a lobbanás akkor követekezik amikor elengedem a begyujtót. Na ezt a pillanatot kell összehangolni és újra nyomni a begyujtót. Két év gyakorlás után nekem már 2-3 próba után müködik:-) / Többször szétszedtem de hibát,dugulást nem találtam. A belső víztartályon én is gondolkoztam már,de lustaságból ,csak terv maradt. Ha picivel magasabbra teszed mint a boyler, akkor a boyler leeresztőjén keresztül tudod vízteleniteni. szerintem.

Előzmény: Tarzy52 (40446)
Törölt nick Creative Commons License 2012.12.31 0 0 40449

Üdv az "megszállottak" között! :-)

Víztartály:

Szerintem mérd meg a bódéd kiegyensúllyozottságát és ahhoz képest rakd be a tartályt.

Nekem pl. gyárilag hátul van, ezért nem győzöm az első rekeszt pakolni, hogy legyen legalább 40 kiló a vonófej terhelésem. A lakó többi része pedig színtén gyárilag van úgy telepakolva, hogy nem tudom átrakni, bár ha lehetőségem volna rá, az átcsövezés se lenne egyszerű játék.

Gondolom azt már hallottad, a biztonságos vontatáshoz  fontos a megfelelő vonófej terhelés, ami általában 50-75 kiló között mozog. Neked valszeg 45-50 kiló az ideális ahogy a bódé méretét elnézem.

Az, hogy most szereled be a tartályt, az jó alkalom, hogy te határozd meg az optimális teherelosztást. Ez legyen az első szempont, minden egyéb másodlagos!

Hűtő:

Nem tudom mennyit próbálkoztál a begyújtással, de az enyém nagyon lassan gyújt be, ha régebben nem volt használva. Van úgy, hogy 5-6-7 percen keresztül nyomom folyamatosan a gázt és klözben néha-néha szikráztatok.

Szóval csak azt akarom mondani, hogy mielőtt darabokra szeded a hűtőt, ülj elé és perceken keresztül próbálkozzál, mert nem mindegyik gyullad be rövid idő alatt. Türelem.

András1950 Creative Commons License 2012.12.30 0 0 40448

Szia ! Abban az esetben,ha hozzáférsz a hűtőgép gázégőéhez,akkor próbáld meg gyufával, begyujtani,mert ez közelebb visz a hiba megtalálásához.Ehhez azért segítség is kell,mert valakinek nyomva kell tartani a gombot is.Én a hármas fokozatot ajánlom a próbához. Ám ezt a hibát sokminden okozhatja.Abban az esetben,ha így begyullad,akkor kicsit benyomva kell a gombot tartani.(Ha tudod akkor bocsánat).És ha nem vezet eredményre,akkor írjál,próbálunk tovább távjavítani.

Törölt nick Creative Commons License 2012.12.30 0 0 40447

Szia!-én a mosogató alá csináltattam inox anyagból 50 literes tartályt.Az a rész volt amit nem használtunk,mert körülményes volt az alsó polc alól kiszedegetni négykézláb a dolgokat.A másik ok,amiért oda került az hogy minél közelebb legyen a tengelyhez az pedig ott látható balra a képen.A lenyitott ajtó mögött van a kerékdob.

Így a beletöltött víz súlya minimálisan nyomja a vonófejet.

Szóval a te variációd ebből a szempontból nem annyira szerencsés...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!