Keresés

Részletes keresés

buszter Creative Commons License 2007.10.01 0 0 47457
hali
igaz csak részben GPS de azért megkérdem ...
nem tudtok Bp-en egy olyan szervízt ahol cserélnek a pda -mon szoftvert ? ... Yakumo 300D
Vagy ha valaki nagyon tud és ért hozzá ... és megcsinálná nekem :) az is megfelel ... csak nehogy elrontódjon ! megfizetem a munkát ;) csak legyen magyar meert németül nem tudok !
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.01 0 0 47456

Ha lemeríted az akkut akkor ez van azután ujra kell kalibrálni:)

Ha nem meríted le csumára akkor nincs ilyen.

Szerintem van benne valami háttér energia tároló ami valszeg kimerűlt.

sztív

Valaki esetleg GPS V-re tud nekem részletes térképet(terep vagy városok)Persze nem ingyen gondoltam:)

Előzmény: Maxxrally (47447)
Vgyuri Creative Commons License 2007.10.01 0 0 47455
Backup battery vagy van, van nincs :-(

Viszont egy backup szoftverrel, pl. a Sprite Backup-pal a kártyára mentett állapotot percek alatt vissza tudod állítani.
Előzmény: pettinke (47449)
Maxxrally Creative Commons License 2007.10.01 0 0 47454
Szia!

Értem én,hogy villany motor...........de meg tudnád valahogy szerezni nekem a szervíz tel.számát,esetleg a címét?
Vagy bárki olyan tel.számát aki tudna segíteni,hogy,hogy kell beütni azt a valamit a készülékbe?
Nagy segítség lenne számomra ha segítenél ebben!
Előre is köszi!
Előzmény: Max-i (47451)
Vgyuri Creative Commons License 2007.10.01 0 0 47453

Igen fura ez a masina, semmiképpen sem mai értelemben vett PDA/PNA, inkább autós számítógép, csak a WinCE miatt nem carPC.

Szerintem nem egy mai darab, erre utal a 266 MHz-es proci és 12 csatornás (tehát nyilván nem SirfIII) GPS. Ettől még működhet akár egy iGO szerű szoftverrel is, az is mindenen elmegy. Inkább a filmlejátszásra lennék kíváncsi, a 800*480 pixel miatt a képminőség biztosan jó, de ahhoz proci is kell :-)

Előzmény: pokers (47441)
pettinke Creative Commons License 2007.10.01 0 0 47452
hogy neked mennyi eszed van.
garmin zumo
Előzmény: Törölt nick (47450)
Max-i Creative Commons License 2007.10.01 0 0 47451
Hali ! Több haver Yakumo Delta 5-ös készüléke is ezt játszotta. Egy factory reset segitett csak rajta. Valami ostoba billentyűkombinációval kellett lerezetelni. Azóta jók a készülékek. Már én is feladtam, meg a szerviz is - aki mellesleg azt probálta elhitetni velük, hogy ennek igy kell működnie- mire valami másik szervizben megcsinálták rajta. Maxi
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.30 0 0 47450
aki windows-zal navigal, nem sikeres ember.
pettinke Creative Commons License 2007.09.30 0 0 47449
gyári reset történik rajta - és így mindent elfelejt.
de hogy mitől, azt nemtom.
kéne legyen egy backup battery, ami a memóriát óvná akkor, amikor a nagy akksi, amit töltesz, lemerül.
Maxxrally Creative Commons License 2007.09.30 0 0 47448
Hali!

Persze kérlek benneteket,hogy aki tudna segíteni,az adjon légyszi tanácsot,hogy mi a repedt tök van ezzel a masinával,vagy én nem csinálok valamit jól?
Maxxrally Creative Commons License 2007.09.30 0 0 47447
Szia!

Az a helyzet,hogy amikor nincs gondom ezzel a masinával akkor is ugyanúgy kapcsolom ki mint máskor,szóval a készüléken az oldalán van egy kis kerek gomb amivel ki-be lehet kapcsolni a készüléket.
Amikor mondjuk egy napi állás után kapcsolom be,és nincs gond akkor ugyebár először bejelentkezik a pda és alul ott az IGO amire ugyebár rápöttyintek,és pár másodperc után előtűnik az IGO menüje!
Amikor pedig szaraxik akkor nem jön elő a pda,hanem kiír valami baromságot,ilyesmit,hogy Die Neue Dimersion,aztán Windows Mobile,Tap thescreen to setup your pocket pc,aztán utána pötyögtetni kel mindenféle kérdésekre,Tap the target firmlyand accurately at each location on the screen.the target wil continue to move until the screen is aligned dátumra egyebekre,majd ilyet ír ki,hogy setup is complete.Tap the screen to begin using your device.,aztán betölti az IGO-t,majd jön a hosszú szöveg amit ugyebár gyorsan végigfuttatok,mert a fene olvassa végig,majd a végén felteszi a kérdést,hogy elfogadom-e,oda rápöttyintek,hogy igen,és ezután jön elő az IGO!
De itt mindent újból be kell állítani,mivel minden visszaállítódik ilyenkor a gyári beállításra!

Egyszerűen nem tudom mi a szar van?
Gyönge az akku,vagy mi?
Vagy nem jó helyen kapcsolom ki a készüléket?
Előzmény: stewes (47446)
stewes Creative Commons License 2007.09.30 0 0 47446
Biztosan nagyon nagy butaságot kérdezek, de nem lehet az, hogy véletlenül nem magát az iGO-t, hanem a telepítőjét indítgatod újra meg újra?
Igaz asztali gépen, de velem előfordul néha.
Előzmény: Maxxrally (47444)
TamiBT Creative Commons License 2007.09.30 0 0 47445
- most akkor talaltal valami gondot?
- nem erintkezett valami? vagy csak meglepodtel mennyire picike az antennaja ;)
Előzmény: Giordano (47438)
Maxxrally Creative Commons License 2007.09.30 0 0 47444
Hali!

Szóval kilépek az Igo-ból,majd kikapcsolom a masinát.
A képernyőről eltűnik minden!
Aztán áll a gép kikapcsolva pár napot,majd amikor újból bekapcsolom,hogy használjam a gps-t,a készüléket teljesen újból kell indítani,vagyis a gps-t!
Felsorolja a felhasználói jogokat,amit ugye gyorsan lepörgetek,majd elfogadom,aztán a beállításoknál mindent újból kell beállítanom az Igo-ban!
Szóval nem értem az egészet!
Előzmény: Jahno (47443)
Jahno Creative Commons License 2007.09.30 0 0 47443
Kikapcsolás az nem egyelő a készenléti üzemmóddal, én ami PDA-t edig láttam, az heteket is kibírt adatvesztés nélkül. Szépen is néznénk ki, ha mindig újra kellene konfigni, meg aki PDAnak használja, az a backupot is tolhatja vissza.
Előzmény: Maxxrally (47442)
Maxxrally Creative Commons License 2007.09.30 0 0 47442
Sziasztok!

Van egy Yakumo Alpha PDA-m,melyen az Igo európa térképe van kártyán.
Szóval az a gondom,hogy ha két-három napig nem használom,akkor teljesen lenulláz,vagyis a gép bekapcsolásakor újból kell indítani a gps-t,ez azért kellemetlen mert kb öt perc míg újra beállítok rajta mindent,és ha siet az ember.......
Szóval az érdekelne,hogy mit lehetne tenni,hogy ez elkerülhető legyen?
A használati útmutatóban az van,hogy 72 órát bír az akku,készenléti üzemmódban,de akkor sem értem,hogy mi a frászt lehetne tenni,hogy ne kelljen mindig újból beállítani mindent!

Ha tud valaki segíteni,akkor légyszi adjatok tanácsot,mert az ideg szétver már ez miatt!
Köszi!
pokers Creative Commons License 2007.09.30 0 0 47441

Én is csak ezt találtam róla. A 180USD tényleg nem sok, bár itthon simán lehet a duplájával, vagy a triplájával számolni, de még akkor sem egy veszett nagy összeg.

De nekem bőven megfelelne a 4,3"-os pna is...

Előzmény: Vgyuri (47439)
Giordano Creative Commons License 2007.09.30 0 0 47440
közben rájöttem hogyan kell képet csatolni :-)

szóval ez mind az antennaantenna

ez meg a bemenet a panelen bemenet
Előzmény: Giordano (47438)
Vgyuri Creative Commons License 2007.09.30 0 0 47439

Mit jelent a TE-t is tartalmazó skin??

Az én értelmezésemben olyan indítómenü, amiben a gyárilag adotton kivül az egyebek is kiemelten találhatók. (Nem kell operációs rendszer ablakot nyitni) Ott van a mintapélda a belinkelt cikkben.

Meg az is, hogy minden típusra külön kell megcsinálni a skint, tehát vagy már megcsinálták az álatalad csinált típusra, vagy meg kell csinálni, lehetőleg gusztusosra.

Nagyon jó cuccnak néz ki ez a 7"-os akármi! Kérdés, hogy mibe fog kerülni

Arról a 7"-os Lilliput Carnavi 200-ról semmit sem találtam a neten, de állítólag csak 180$, ami hihetetlenül kevés 800*480 pixelért, USB hostért, klaviatura lehetőségért stb. Ahogy a cikk írja, ez nem igazán PNA, hanem valami új kategória.

A másik kütyü állitólag csak 150$ (gondolm disztributori áron), de az tkpp. egy szokásos 480*234 pixeles PNA, csak ez a pixelszám 7"-re van szétosztva. Még így is ganűsan olcsó, de egy noname masina szoftver nélkül lehet ennyi.

Előzmény: pokers (47436)
Giordano Creative Commons License 2007.09.30 0 0 47438
hát nem vagyok egy nagy fórumozó, de a kép linket kimásolva az url sorba, működik.

Az egyik képen az antenna van. Egy pici lemezdarab, a másikon a 2 rugós hozzávezetés a panelről.

Ezek után veszek antennát az tuti.

Egy kérdésem lenne : mi az optimális protokol és tempó az iGO-hoz ? Én eddíg default NMEA-n nyomtam, ment szépen, amikor hirtelen alig akart magára találni, átállítottam sirf-re (bár nem hittem benne), erre elkezdett toltni a nyíl, csütörtökön végigtolattam a BP-Balatonfüred távolságot, állandóan újratervezett és fordított.
Visszaállítottam NMEA 4800-ra és most megy megint, de alig talál magára.
Factory reset volt, de messze nem annyira jó mint volt.

Egy csomó leírást találtam a sirf-es átállításról, tudom, hogy itt is állandó téma, de már nem tudom minek higgyek. Plíz, akinek PDA+beépített GPS van, írja meg protokoll/tempó-t amit használ. Nem hizsem, hogy az antennán ez javítana (és ezért nem hiszek a cikkekben, ahol kvázi így állítják be), de már elegem van a kísérletezésből.

Érdekes, hogy eddíg városban is ment a szélvédő mögött, most meg országúton is alig alig. Az autó és a tartó (meg a PDA) ugyan az, nem francia.

Köszönöm,

JG
Előzmény: Giordano (47437)
Giordano Creative Commons License 2007.09.30 0 0 47437
Az eddíg gond nélkül üzemelő (1.5 éve) N560-am hirtelen GPS szempontból kezdi megadni magát. Szétszedtem, hátha valami csati csúszott le, amikor megdöbbenéssel tapasztaltam az antenna méretét és kivitelét :

[url=http://kepfeltoltes.hu/view/070930/DSC_1735crop_www.kepfeltoltes.hu_.jpg][img]http://kepfeltoltes.hu/thumb/070930/DSC_1735crop_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/img][/url]
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. [url=http://www.kepfeltoltes.hu]http://www.kepfeltoltes.hu[/url]

[url=http://kepfeltoltes.hu/view/070930/DSC_1741crop_www.kepfeltoltes.hu_.jpg][img]http://kepfeltoltes.hu/thumb/070930/DSC_1741crop_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/img][/url]
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. [url=http://www.kepfeltoltes.hu]http://www.kepfeltoltes.hu[/url]

ÜDV JG
pokers Creative Commons License 2007.09.30 0 0 47436
Mit jelent a TE-t is tartalmazó skin??
Ilyen mélységekben már nem értek hozzá...

Nagyon jó cuccnak néz ki ez a 7"-os akármi! Kérdés, hogy mibe fog kerülni...

De egyelőre a kiszemelt Mio Cx20-hoz sem találok "vincézést"
Előzmény: Vgyuri (47435)
Vgyuri Creative Commons License 2007.09.30 0 0 47435

Azért ne siesd el, előbb tanulmányozd ezt az írást a PDAplus-on.  Amíg nem csináltak TE-t is tartalmazó skint, addig nem tudod párhuzamosan futtatni az iGO klónt meg a TE-t, hiába van GPSgate-d. Laborszinten már megvan. hbk olvtárs büszkén állítja, hogy (neki) ez öt perc, de én nem kezdenék hozzá, megvárom amíg más megcsinálja :-)

Kell neked a kütyü autón és házon kívül is? Mert a korábbi képen levő 7"-es kütyü lenne neked igazán tetsző nagyképű, de nincs beépített akkuja, eleve 12V-ra van tervezve.

Előzmény: pokers (47429)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.30 0 0 47434

Van egy komplett navigációm térképpel tartóval mindennel.

Igaz hogy nem új ,de az ára sem:)

Egy Yakumo alpha X IGO-val.

http://www.vatera.hu/yakumo_pda_alpha_x_gps_37332251.html

Bocs ha ezt itt nem szoktátok!

sztív

Előzmény: jaszaja (47430)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.30 0 0 47433

Elfelejtettem:)

Nekem van egy gps V-ösöm geozásra és van egy pda-m amit cseréltem volna.

Az V-ösöm nekem megfelel a jövőben úgy érzem.

Előzmény: Törölt nick (47425)
kivi000 Creative Commons License 2007.09.29 0 0 47432
BiharyG Creative Commons License 2007.09.29 0 0 47431
Én a Mitac Mio C sorozat valamelyik tagját venném. Például nézd meg itt.
jaszaja Creative Commons License 2007.09.29 0 0 47430
Segítséget szeretnék kérni: családunk úgy döntött, hogy Apa szülinapjára megkapja tőlünk régi vágyát, egy GPS-es navigációs szerkentyűt. Hobbija az autózás és sokat járnak. A családból senki nem ért ezekhez a készülékekhez, nem is tudjuk mit vegyünk. Az igény: Mo és Kelet Eu + a ködös albion esetleg. Lehetőleg nagy képernyős legyen, mert szemüveges. Az lenne jó, ha volna benne szóbeli irányítás és persze magyarul. Nem kell zene, kép. Azért szeretnénk egy jó tipust vélasztani. Ja és legyen lehetőség a térképek frissítésére. Ez fontos, úgy hallottam. Kb. ugy 80.000 ~ 90.000 Ft-t tudunk rá összeadni. Nem tudom elég infót irtam? Kérünk Benneteket segítsetek. Köszönjük. Ha valami adat még szükséges, beszéljük meg.
pokers Creative Commons License 2007.09.29 0 0 47429
Vgyuri,
Már megint egy olyan információt osztottál meg, ami azóta piszkálja a fantáziám, amióta egy fórumlakó belinkelte azt a nemhivatalos törést pna-kra...
Nevezetesen ez, hogy vajon fut-e rajtuk a TE RTA50.
Így nem is gondolkodom tovább pda-ban, mert már olyan szép 4,3"-os pna-kat lehet kapni. És a képernyőméret számít csak igazán...
A gpsgate-et pedig még anno úgy rendeltem, hogy pc+pda kódot kértem.

Ezer hála Vgyuri ezért az infóért!
Előzmény: Vgyuri (47428)
Vgyuri Creative Commons License 2007.09.29 0 0 47428

Minden különösebb cirkusz nélkül fut a TopoExplorer (a korábban már szereplő nem nyilvános megoldással) PNA-n is. Ha még a GPSgate is be van vasalva (az is megy) akár egy időben is fut az iGO-val, tehát pl. a rendőr, mentő, tűzoltó mehet az iGO után az aszfalton, utána egyszerűen átkapcsol a TE-re.

(Közlés hbk olvtárstól és a pdaplus-ról).

Külön érdekes a 800*480 pixeles 7"-es gigantikus képernyő, ami maga sem semmi. Ezen már könyvet is komfortosan lehetne olvasni.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!