Annyiban volt korrekt, ahogy megvédte az igazát, és kifejtette, hogy a SZÁMÁRA miért is lehet politika benne.
A saját véleményem pedig az, hogy - bár majd csak szombaton fogom először hallani a dalt:) - bizonyos szövegrészek alapján igenis lehet benne politikai utalás is, pontosabban egyfajta negatív minősítés arról, mi folyik itt. Persze, eszünkbe juthatnának a reklámok is :). De valljuk be, félreérthető, ill. fogalmazzunk így: többértelmű a szöveg :). Na de erről Ákos mindig is híres volt, elég csupán - ebből a szempontból gyakran és méltán, Ákos által is említett - Csak Te vagy-ra gondolni, de sorolhatnánk még.
Én az Új Törvény album néhány dalában is találtam politikát, más kérdés, hogy engem ez sohasem zavart, mert általában egyetértettem Ákossal ezekben a kérdésekben :).
rajmunder: egyetlen érdemi hozzászólásod volt itt, amikor a honlapomon a Vertigo szövegek hibás részeit véleményezted. Ezen kívül vagy a legújabb Ákos híreket teszed be (ami jó), vagy az Ákos munkásságát BÁRMILYEN IRÁNYBÓL vitató emberekre ugrasz neki, mint egy hörcsög, leemeszpézed őket (én sem vagyok emeszpés), ami bár BÉNÍTÓAN UNALMAS és rossz olvasni.
Arról nem is beszélve, hogy semmilyen érdemi dologra nem válaszolsz (legalább 6 kérdésemre nem válaszoltál, talán mert normálisan tettem fel a kérdést és nem lehetett ráhúzni hogy politikai?).
A Téged ért "vádakra" meg annyit, hogy oroszlánként véded Ákost az ő jellegzetes érvelésével, ami finoman szólva érdekes.
hangado, ne menj le az axel.hu szintjére.
"a hallgatók szándéka szerint"
Na itt buktál le: te olyan hallgató vagy, aki eleve valamilyen szándékkal hallgatja a dalt. No comment.
Javaslom, hogy az MSZP kampányhazugságainak ügyében kevésbé feltunoen háborodj fel. De ezt tényleg nem itt kell megvitatni: egyrészt offtopic, a politikába való, másrészt ha sorolni kezdjük a sok hazug ígéretet, a túlterheltségtol lefagynak a Zindex szerverei...
hangadó egy korrekt, érdemi választ írt. Te meg csak ennyire vagy képes... "Leemeszpés"-ezed, és kész...
Figyelj, számára van benne politika. Fogadjuk már el. Unalmas már az állandó sértődöttséged. A politika (de az élet szintén) erről (is) kell, hogy szóljon: ha meg nem is értjük, de fogadjuk el a másik véleményét.
Ja, és nem vagyok mszp-s, ki nem állhatom őket (mielőtt engem is megtalálsz ezzel).
soldier22: egy mondatoddal értettem egyet, miszerint elméretezte a képet, túl nagy lett. De miért kellene engedélyt kérnie Ákostól erre a bulira? Ezt nem pofátlanságnak hívják, hanem leleményességnek. Szuverén joga, hogy bulit szervezzen, amire - nem mellékesen - rendszerint a közönség részéről is megvan az igény.
Ákost ezzel anyagilag, erkölcsileg nem éri hátrány (sőt tulképpen minden bulival őt népszerűsítik). Egyébként andone annak a team-nek a tagja, ami évek óta rendezi a 101-es klubbokat, mely rendezvényeken kb. 50-60%-ban Ákos és a BB dalai szólnak - nem kis szerepet vállalnak abban, hogy életben/ébren tartsák a szórakozásra vágyó fan-ok lelkesedését akkor is, amikor "holtidő" van, vagyis Ákos éppen jólmegérdemelt pihenőjét tartja két album, vagy egyéb projktek között.
Mikor gyűlölködtem én? Vagy fröcs, vagy any? Olvass, pajti, és ne vádaskodj feleslegesen. Esetleg elhúzhatsz a Mea Culpába, mert alaptalanul vádolsz másokat...
(nem vagyok kedves, mindig furcsállom ha valaki ezt írja.)
"eléggé egyedül vagy a véleményeddel."
közvéleménykutatást csináltál?
"Az általad idézett részekben NINCS politika.
Rossz az, aki rosszra gondol."
igen tudom, "engem minősít". Ákos is sokat mondja e két szót riportokban...
de.
mi az hogy NINCS?
nincs Ákos szándéka szerint (ezt meg honnan tudod, ugye ugye, nem kérdeztük meg hivatalosan, tehát vegyük úgy, hogy őt kihagyjuk a játékból), vagy nincs a hallgatók szándéka szerint?
nekem (meg mindenki másnak is) meg bármit jelenthet, ezt írtad.
Akkor kinek NINCS???
"(S hogy az állandó, valóban politikai hazugságokról nekem az emeszpé ugrik be folyton, arról meg az emeszpé tehet, de vastagon.)"
Ez meg téged minősít. Még jó, hogy nem te írtad a dalt.
andone, nagyon édi a hirdi,
csak kicsit pofátlan vagy sajnos.
Biztos te is érzed. Kicsit elméretezted a dizájnt.
Jó neked Ákos bőrén keresni, főleg úgy, hogy ő nem is tud róla?
eléggé egyedül vagy a véleményeddel.
Az általad idézett részekben NINCS politika.
Rossz az, aki rosszra gondol.
Például gondolhattál volna a „kampány”, „jelszó” stb. kapcsán a reklámok hazugságaira.
Te másra asszociáltál. Erről nem Ákos tehet. Hanem te.
(S hogy az állandó, valóban politikai hazugságokról nekem az emeszpé ugrik be folyton, arról meg az emeszpé tehet, de vastagon.)
szerintem ebben a fórumban túl sok a politika,ahhoz képest,hogy kultúra néven futtatjátok...
ez szánalmas:(
az hogy a főhös is kifejti a véleményét itt-ott még nem kéne,hogy mindenre rányomja a bélyegét
persze ezt nem cikizésként írom...ki vagyok én itt hozzátok ősrégi véleményformálókhoz képest:)
mindenesetre úgy gondolom ez már itt inkább Ákost fikázó ego híradó néven kéne hogy megjelenjen...
tisztelet a kivételnek,természetesen,tudom ez közhely,dehát ez 1 olyan ing amit az vesz föl...
a legjobbakat:rúmer
A Hol-Mi című programajánló magazinműsornak nyilatkozott Ákos. A rövid
beszélgetés az m2-n látható ma, hétfőn, május 19-én, a 20.40-kor kezdődő
Ablak című adás mellékleteként.
Holnap, kedden a HÍRTV-ben folytatódik a hetekkel ezelőtt megkezdett
beszélgetés Ákos és Philip között a Ketten című adásban. Ismétlés szerdán,
délelőtt 11.30-kor. Ugyanezen a napon Ákos-interjú jelenik meg a szabolcs
megyei Szabi Magazinban és a Szegedi Városi Televízió leadja a szegedi
ANDANTE-koncerten készített Ákos-interjúját, amelyet később kétszer
megismétel.
A dupla budapesti előadás és az ANDANTE-turné kapcsán a május 22-én,
csütörtökön megjelenő Pesti Műsorban nyilatkozik a Főhős. Ugyanaznap este a
Danubius Rádió élő műsorában Vincze Kinga vendége Ákos 23 órától.
Összefoglalva:
2003. május 19., hétfő: m2, Ablak/Hol-Mi, 20.40
május 20., kedd: HÍRTV, Ketten (új
felvétel!!!), 22.00
május 21., szerda: HÍRTV, Ketten (ismétlés),
11.30
Szabi magazin
Szegedi Városi
TV, Képmutatók, 19.30
május 22., csütörtök: Szegedi Városi TV, Képmutatók
(ismétlés), 08.00
Pesti Műsor
Danubius Fórum, 23.00
május 24.,, szombat: Szegedi Városi TV, Képmutatók
(ismétlés), 15.30
Az elképesztő hangulatú pécsi és szegedi ANDANTE-koncertekről készült képek
hamarosan elérhetőek lesznek itt, a honlapon.
A budapesti pótkoncertre a belépők előrendelése befejeződött a webáruházban.
Mostantól a maradék jegyek az ismert jegypénztárakban - a legnagyobb
eséllyel az alábbiakban - lelhetők fel:
. a Kongresszusi Központ jegypénztára (16.00-18.15-ig
tart nyitva)
. Publika Jegyiroda, Károly krt. 9., tel.: 322-20-10
. Zenevonat, Déli Pályaudvar kerengő, tel.: 212-37-55
Emlékeztetőül a hátralévő ANDANTE-előadások:
2003. május 24., szombat: Budapesti Kongresszusi Központ, 17.00
2003. május 24., szombat: Budapesti Kongresszusi Központ, 21.00 (MINDEN JEGY
ELKELT)
2003. május 31., szombat: Székesfehérvár, Vörösmarty Színház, 20.00 (MINDEN
JEGY ELKELT)
"Aki pedig aktuálpolitikát keres (és talál) ebben: "Ha van még valami tiszta ezen az elveszett világon, azt máshol nem találom, csak a lányom szemében látom…", az menjen szépen kapálni, és hagyja a bérújságírást."
Zeph.:
"Gondolnek rad - na hogy ebbe a dalba mi a politika azt nem ertem igazan... Valaki elmondja hogy mirol is szol a szam, vagy mit nem hallottam meg benne, ami egyebkent benne volt? :)))"
idézem a dal azon részeit, ami politika:
"Folyton folyik a kampány
zudul minden felöl
jelszo jelszo hátán
a szavakat hazugok rágják
és várják hogy majd összedöl az ezredéves bástyák.
Nem is kérded merre visznek merre széditenek
akik semmiben sem hisznek
mást sem hallasz tölük
csak hogy mennyire jó lesz neked
aztán mentik meg a börük"
sok? kevés?
nekem sok. túl sok.
(de aki azt állítja hogy nincs benne...)
Amit az ember bemutatott az Örvény alatt, az igen mókás volt. Nem tudom figyelted-e, de a vonós hölgyek is végigröhögték a dolgot. Azt a nyugdíjas-otthonos viccet már elsütötte Miskolcon (legalábbis ezt írtátok), de vajon a másik koncerten is lejtett egy ilyen gyengét? Nem tudom, nem is fontos, lényeg az, hogy Ákos szemmel láthatóan élvezte az egész koncertet.
Amikor az elején közelebb tette a mikrofont, mert messze érezte a közönséget, már akkor nyert ügye volt. Nem mintha felmerült volna akár egy szemernyit is az ellenkező lehetősége.
"Úgy tűnt, komplett anyagról beszélt, de valszeg itt is lesznek vágások, polírozások, finomítások."
Én sem úgy gondoltam, hogy ne szóljon rendesen, tehát keverjék csak meg rendesen. De legyen rajta az összs dal, tehát legyen dupla CD. Mint amilyen az Élő dalok lett volna, ha akiadó nem szól bele... :-(
"(persze a zenetörténelemben úgysem adtak még ki komplett nyersanyagot egy adott koncertről)"
Manapság egyre divatosabb, hogy a nagy zenekarok a koncert után egy-két nappal elérhetővé teszik a koncertjeiket - akár az intenetről letölthető módon (persze pénzért, de nem sokért), vagy minimal dizájnnal kiadva (ez utóbbira a Pearl Jam a jó példa). Így minimális munkával egy újabb adag bevételhez jutnak, ugyanakkor a bootleg ipar dolgát is megnehezítik, hiszen ki venne kalóz CD-t, ha eredetiben is megjelent az adott koncert? Nem utolsósorban a rajongók is jól járnak, a fanatikusok mindent begyűjtenek, aki meg ott volt az adott koncerten, és jól érezte magát, annak lesz egy emléke.
A HÍR TV-s interjúban is utalt rá, hogy lesz lemez e turnéról. Úgy tűnt, komplett anyagról beszélt, de valszeg itt is lesznek vágások, polírozások, finomítások. (persze a zenetörténelemben úgysem adtak még ki komplett nyersanyagot egy adott koncertről)
A kísérőzenészekről még kevés szó esett. A vonósok minden dalban játszanak? Vagy csak néhány dalbetétről van szó?