"Beszéltem fideszes országgyűlési képviselőkkel, akik szinte semmivel nem értenek egyet ami most történik.Nyomogatják a gombot (részben egzisztenciális okokból) félnek kilépni.
Egyikük azt mondta, egy hét alatt tönkre tennék őt és családját."
Nekünk ez a "harc" százmilliárdokba kerül, ennyit dobunk ki hogy folyamatosan, hogy hadban állunk az egész világgal. Akkor ide meg nem szamoltuk bele azt a jóvétel MOL részvénycsomagot meg a nyuggerpénz beváltását sem.
Ez csak a közpénz.
Akkor jön amit ez emberek, családok, abból is a legszegényebbek fizetnek a bankadó a távközlési adó az energiaadó átháritása után. Csak a teljesség igénye nélkül. Most már fizetnek pluszba a munkábajárók vonattal, fizetnek a családosok akik jövőre 30-70% emelkedésre számithatnak a közétkeztetében.
Pont te akarsz ezügyben oktatást tartani, aki soha még egy korrekt számot nem bírt ide beírni? Emlékszel még a 60%-os energiaáremelkedésre, meg a 'harmadannyi' imf-kamatra, stb., amiket idehintettél?
A vitakultúra az, ha nem hazudozol összevissza. De ez neked nem megy. Vedd már észre magad.
Borzasztó állítás, de sajnos igaz, hogy a magyar társadalom fillérekért megvehető: egyetlen hónap alatt 500 ezer ember ment vissza a Fideszhez a rezsicsökkentés hatására. Könnyen el tudom képzelni, hogy ha nagy baj van, béremelésekkel vagy a 13. havi nyugdíj visszaállításával újabb másfél millió szavazót szerezhetnek. Ez spekuláció, a lényeg, hogy Orbánék számára megvan a nagyobb mozgásszabadság egy lazább költségvetési politikára. A harmadik megfontolás már az orbáni politika lényege: a tömegek félrevezetését szolgáló ideológiai háttér megerősítése. Íme szuverének maradtunk, legyőztük az EU-t, és még előnyünk is származott belőle. Az is nyilvánvaló, hogy rövidtávon, amíg a hazai monetáris vagy a költségvetési politikában nagyobb változás nem történik, illetve a nagy jegybankok nem kezdik kiszivattyúzni a mai többletlikviditást a világgazdaságból, ez kedvezően fog hatni az árfolyamra, a felárakra...
Van egy tulbuzgó a pártközpontnak megfelelni akaró de valójában önálló gondolattal nem rendelkező iskolavezető aki mivel időben el nem ervén a pártközpontot magától döntött egy nem jót. Nem kirivó eset ez manapság. Vezetők ezrei testesitik meg ezt az emnbertipust mert a kormánynak erre van most igénye.
Beszéltem fideszes országgyűlési képviselőkkel, akik szinte semmivel nem értenek egyet ami most történik.Nyomogatják a gombot (részben egzisztenciális okokból) félnek kilépni.
Egyikük azt mondta, egy hét alatt tönkre tennék őt és családját.
Nincs de miert van ahogy pon olyan hgelyen vannai ilyen "atrocitások" ahol az iskolagazgató összeirást kihallgatást tart a beosztottjai és a tanulók között. Amikor mösszirás volt itt komoly mennyiségben hazánkban azoknak egy része vagonban végezte.
Köszegnél léptem át a határt. Még áll a gáppuska torony. Nem tudom, hogy memento-e, vagy figyelmeztetés... Ausztria után nagy a változás. Bár a táj szintén szép, nyilik az orgona, virágoznak a fák, folyik az élet... de az út jelöletlen, elhanyagolt, kátyus. Egyszer télen jártam - friss hóesés után - Köszegen, akkor olyan volt mint egy ékszeres doboz. Most más a helyzet. Ha nem ismered a belvárost és nem csörög apró a zsebedben, lehetetlen parkolni. Mindenütt a P tábla, mintha abból akarna a város megélni. A vendégök, szállók, üzletek meg majd…Engem hamar el is ilyesztett. Elhúztam a csíkot Szombathely felé. Nem mindennapi, ahogy a 87-es megkerülöd a várost. Eltévedtem, de megúsztam. Gyönyörúen sütött a nap, valahogy elértem a 8-ast, majd a 84-en Sümeg mellett le a Balatonhoz. Sümeg nagyon szép látvány, de ott sem álltam meg. Éhes lettem.
Badacsony. Még messze a szezon, csak néhány borozó “üzemel”. Parkolok, nézem a kaja kínálatot. Csodálatos. Sült csülök, hurka, kolbász, szendvicsek, lángos…halpaprikás nokedlivel, halpaprikás türósuszával. Megállapodok egy cigánypecenyénél. Friss, íllatos és nem is drága. Vissza a parkolóba, sürget a természet. Találok egy illemhelyet. De a hugyyantót javítják. “Müszaki hiba” mondja a pasas. Kínomban mosolygok. ö is. Irány Füred.
Nem sok idöm van, néhány nap. Sok mindent akarok látni, tapasztalni.
4 éve már töltöttem néhány éjszakát a füredi Pelikánban. Akkor nagyon tetszett. Új volt, s jók voltak a reggelik, kellemesek a vacsorák, szép a kilátás, tiszták újak a szobák. Akkor 2 före 26 ezer volt egy éjszaka. Most egy oldalra nézö szoba 36 ezer. A szoba nagy, furcsán berebdezve, ez egyik sarka teljesen üres. Az ágyakban habszivacs a matrac. Bejelentkezénél a beléptetö kártya mellé adják a tv remote-ját, amit “távozáskor a portán sziveskedjenek leadni”. Furcsa, vagy szokatlan. Ilyet én másutt sosem tapasztaltam. Az erkély nagy de üres, az ablakokon nincs szunyogháló, s az egykor kellemes élményfürdóben a víz szintjén barna koszcsík, A vacsora majdnem szegényes, aszalt rántrotthús, pörkölt…az egykori Opera étterem közétkeztetése. Egyedül a késö délutáni, áprilisi, csendes Balaton part érte meg az árát. Ja kérem az ambiance-t fizeti meg az meber. A reggeli is unalmas... Nem is maradok soká. 90% csalódás....Folyt köv.
Igértem, hogy folytatom, hát tessék:
Füred nem tetszett. Vgay sokan vannak, vagy üresen kong. Anno a tóparti lángosos, borozós, halsütödés Fürednek volt hangulata, bukéja. Most amolyan gazdagoknak steril vagy tömegesen prolis.
Ott is hagyom. Északk= felé veszem az utam. Veszprémben nem állok meg. Zirc az irány. Ott akarok edédelni. Sajnos ugyan az a helyzet mint Köszegen. P betük mindenütt. Nekem meg nincs apróm. Ráadásul az Apátságnál túrnak, lehetetlen megállni. Gyerünk tovább. Innen a 82-es bemegy a Bakonyba. Az üt szép csak - nekem szük. De a fák virágoznak, tiszta a levegö. Lehúzom az ablakot. Néha orgona illatot érzek. Csesznek megér egy misét. Elötte a 82-en egy kiállós pihenö. Megállok. Gyönyörú látvny a várra. Süt a nap. Pazar. Kimegyek a parkolö szélére, hogy csináljak egy képet. Visszahökölök. Ez nem lehet igaz.
A balatonalmádi gimnázium korábban arról híresült el, hogy az országos diákdemonstrációk idején „az ötvenes évekre jellemző módon" hallgatott ki tanárokat és diákokat.
Meggyes Tamás, Esztergom korábbi fideszes polgármestere egy májusi testületi ülésen azt mondta, már 2008-ban mindenki tudta, hogy az önkormányzatok adósságát konszolidálni fogják. "Ezzel normális ember tervezett, és annyi hitelt vett fel, amennyiről tudta, hogy csak a felét kell visszafizetni.
Zavaros magyarázkodás után a legutolsó pillanatban vonta vissza egy eddig látványosan hajtogatott tervét a Fidesz. Nem kell leszedni a közúti közlekedés megzavarására alkalmas hirdetőtáblákat, amivel pont jól járnak a kormány kedvenc köztéri hirdetőcégei.