Sziasztok!
Bár itt a fórumon új vagyok, de régi EP-snek sorolom be magam, lévén 1987 óta boldog tulaja egy ilyen gépnek. Viszont az 1.17-es emulátor annyira jól sikerült (köszönet a készítőknek), hogy most már nyugodt szívvel válok meg tőle, mert lélekben velem marad. Tehát felajánlom (természetesen ingyen) az alábbi konfigot bárkinek, aki vállalja, hogy szívén viseli sorsát:
1 db Enterprise 128 számítógép
Tökéletesen működőképes, bár a TV-kimenetet sosem használtam, nem biztos, hogy müxik. A négy irány és a szóköz billentyűk alatt mikrokapcsoló van a nagyobb strapabírás érdekében.
1 db monokróm(zöld) monitor
1 db kazettás magnó
Eredeti, a két hozzávaló (remote) kábellel
2 db Rombay cartridge
1 db rendszerbővítő sín asszem öt hellyel
1 db bővítőkártya 512 Kb memóriával és floppy-vezérlővel
2 db 5,25-ös floppy-meghajtó, 720k
2 db külső joystick
1 db Spektrum-emulátor bővítőkártya
Kapcsolós, bekapcsolása után kb 95%-ban emulálja a Spectrumot
1 db printer-portra csatlakozó "hangkártya"
Hangfelvételre és lejátszásra alkalmas, a hangminőség kicsit elmarad a hifi-től :c)
4-5 db 5.25-ös floppy
4-5 db EPROM
1 EPDOS, gyorstesztes TEST_ROM
2 BASIC-DTEST-MON ez a kettő lehet, hogy egy 64k-sban van, majd kiderül
3 HEASS-MON5
4 EXDOS-EPROM-VLOAD-PCK meg még egy pár apró util, némelyik saját tákolmány
5 FENAS
Ja, és persze az eredeti 16k-s BASIC.Ja, meg van BRD is, meg talán + (plus)-os is.
Bonus: zöld és piros belső joystick-gomb, persze ha megtalálom! :c)
Kívánságra összeszedem CD-re a progijaimat is, van egy néhány.
Más: olvasom, hogy 1-2 proginak gondja van az emulátorral, pontosabban az EXDOS-sal és a memóriabővítéssel. Ezek közül a Get dexter, a Sorcery, a Wizard's Lair és a Mirror world problémáját még annak idején megoldottam, amikor megvettem a floppy+memóriabővítést, ha érdekel valakit, szívesen elküldöm.
Gábriel401