Keresés

Részletes keresés

alnibell Creative Commons License 2020.06.22 0 0 904

Mindegyik megnyitható. Az egyik egy képernyőkép, jpg formátumban, a másik egy ODT-fájl. Az utóbbi a táblázat. Az tartamazza a kódot és sok egyéb mást, például a részletes útvonalat. A kód alapján meg megjelníthető volt a kiválasztott turistaút a GeoJaunt felületén és ott volt olvasható a képen szereplő adathalmaz. Annak pedig a térképi adatbázis a forrása.

Mindez ma már nem elérhető. Sokat tettetek érte, hogy lenullázzam, illetve lenulláztassam az egészet. Nem elképzelhetetlen, hogy visszaállítható a legutolsó állapot.

 

Ez pedig "...tuti hogy nincs közvetlen kapcsolata annak az adatbázisával." csak megerősíti a korábbi állításom. Mindenféle kontroll nélkül vonsz le következtetést egy feltételezésből kiindulva.

 

Előzmény: annyi baj legyen (903)
annyi baj legyen Creative Commons License 2020.06.22 0 0 903

"Hiszed vagy se, volt rá példa. Az egyik leghangosabb ellenzőm ismerte el, jó a demonstrációs céllal bemutatott megoldásom, másnak is megtekintésre javasolta."

 

Már megint sejtelmem sincs, miről beszélsz, előbb még valami elnökről volt szó, most meg valami ellenlábasodról, de ismét mindenféle konkrétum nélkül.

"Homályos fejlesztési javaslatok. Majd' mind olvassható a "fejlesztési ötletek" között. Részletezve a megoldás módját."

 

És mi mihez kezdjünk vele itt?
Egy tuhus fejlesztő sincs ebben a fórumban. Ha a tuhu használóinak igénye van rá, akkor kihajtják, ha meg nem, akkor nem lesz megvalósítva. Ha meg neked van rá igényed, mint írtam, valósítsd meg.
Az itt lévők nem tudják a tuhun megcsinálni.

A két linked közül az egyik hozzáférés hiányában meg sem nyílik, a másik egy statikus táblázat. A hálózati forgalmat megtekintve semilyen hívás nincs a turistautak.hu domain felé, tehát tuti hogy nincs közvetlen kapcsolata annak az adatbázisával.

Előzmény: alnibell (901)
alnibell Creative Commons License 2020.06.22 0 0 902
Előzmény: alnibell (901)
alnibell Creative Commons License 2020.06.22 0 0 901

Hiszed vagy se, volt rá példa. Az egyik leghangosabb ellenzőm ismerte el, jó a demonstrációs céllal bemutatott megoldásom, másnak is megtekintésre javasolta.

 

Kettős mérce. Ebben következetesek vagytok. Te is, _ZE is.

 

Homályos fejlesztési javaslatok. Majd' mind olvassható a "fejlesztési ötletek" között. Részletezve a megoldás módját.

 

Itteni látogatók. Sokan képviselték közülük a TuHu-t. Sőt olyanok is megfordulnak itt, akik most aktívak ott, ill. mindkét helyen.

És, hogy legyen itt konkrétum is, a következő posztban jelzem a becsmérelt kódolási munkám két részeredményét. Kiállja az összehasonlítás próbáját a TuHu fórumán május 20-án propagálttal. Különesen azért, mert közvetlen kapcsolata van az adatbázissal.

 

Előzmény: annyi baj legyen (900)
annyi baj legyen Creative Commons License 2020.06.22 0 0 900

Nem tudom, milyen elnökről, és milyen teljesítéstől beszélsz, de egyrészt panaszkodsz, hogy valakinek bemondásra elhittek valamit, másrészt meg panaszkodsz, hogy neked bemondásra nem hisznek el valamit. 
Ezt hívják kettős mércének?
És most térjünk vissza a sértettségedről a topik eredi témájához, és a homályos tuhu fejlesztési javaslataidra ne itt célozgass.
Ha mutatsz egy KONKRÉT, TESZTELHETŐ  eredményt, akkor mondhatunk róla véleményt, de ne várdd el, hogy mi oldjuk meg a te problémáidat.

 

Előzmény: alnibell (899)
alnibell Creative Commons License 2020.06.22 0 0 899

"Nem, te állítasz valamit, és vádolsz mást, akkor neked kell bizonyítani az állításod. Ha adsz rá bizonyítékot, hogy igazad van, akkor meg fogom kérdezni Old Eye-t."

 

Úgy vélem elég igazolás az, ha különböző operációs rendszereket futtató eszközök mindgyikén ugyanaz a korlátozó hibajelenség, illetve az, hogy más által bejelentkezve nincs probléma.

Semmit nem változtatna a helyzeten, ha bármi mással alátámasztanám a jelzésem hitelességét. Már csak azért sem, mert semmi érdeked nem fűződik ahhoz, hogy eljárj a korábban megnevezettnél. Amit írsz, az pont a kibúvó, nekem sokadszorra sem hiszel, az egyszerű megoldást meg elveted.

 

Val-vel meg a többiek.

Az, hogy utólag ki mit nyilatkozik, állít, érdektelen. Más is közölt az elnök felé olyan teljesítést, amihez akkor még hozzá se fogott. Csak az volt érdekes akkor is, hogy elhiszik-e neki vagy sem. Elhitték. Azaz a szubjektum a döntő a megítélésben, nem a tény. Mint az esetedben.

 

Ugyanakkor nem én írtam le azt a botor feltételezést, mi végül is a tavalyi meddő üzenetváltásunkat eredményezte. Talán magatok is rájöttetek erre, de mégis az maradt, mint a lekicsinylő gúnyolódás alapja.

 

Előzmény: annyi baj legyen (898)
annyi baj legyen Creative Commons License 2020.06.22 0 0 898

"...ugyanakkor a TuHu-én sehol. Márpedig én ezt hiányolom, erre tudnék megoldást adni."

 

Te általánosságban digitális térképeket emlegettél, de ha ettől eltekintünk, akkor is felmerül a kérdés: miért itt? Ide nem jár tuhu fejlesztő, de még tuhu rajzoló sem nagyon. Miből gondolod, hogy itt bárki is segíteni tud neked?

És ismét javaslom: készítsd el a megoldásodat, és tedd közzé. Ha a felhasználók tetszését elnyeri, akkor úgyis kérni fogják, hogy kerüljön bele a hivatalos tuhu kiadásba, és máris nem csak a te szavad lesz, hanem a többi pártolóé is.

 

"Amennyben úgy fogalmaz valaki, hogy az alkalmazott rag val-vel, akkor az alapjában jelenti azt, hogy azzal, jelen esetben azzal a személlyel."

 


Nagyon ügyes. Igaz, hogy az ominózus mondat szövegkörnyezetéből kitűnik, és azóta az egyik érintett is megerősítette, hogy annyit jelent, hogy mindketten keresnek megoldást, te azért csak kösd az ebet a karóhoz, hogy együtt dolgoznak. Te jobban tudod nyilván, mint az, aki írta.
Ja, mellesleg, ugye arra sem hoztál bizonyítékot, hogy volt egy másik hozzászólás, amiben elismerte, de aztán azt kitörölték, szóval mégiscsak ez volt az a komment, tehát itt is valótlant állítottál.

"Nem fogok semmiféle bizonyítást elővezetni, így arra vonatkozóan se, hogy a bejelentkezést követő billentyűművelet újabb bejelentkezést követel meg a továbblépéshez"

 

Én meg nem fogom bizonyíték nélkül elhinni, hogy  azért módosították a tuhu kódját, hogy téged kijelentkeztessenek, billenytűlenyomásonként


"rákérdezve Old Eye-nél gyorsan a végére járhatnál a dolognak."



Nem, te állítasz valamit, és vádolsz mást, akkor neked kell bizonyítani az állításod. Ha adsz rá bizonyítékot, hogy igazad van, akkor meg fogom kérdezni Old Eye-t.

Előzmény: alnibell (897)
alnibell Creative Commons License 2020.06.22 0 0 897

Elfogadom, az OSM térképen néhány helyen megjelennek a kartográfiai jelek, ugyanakkor a TuHu-én sehol. Márpedig én ezt hiányolom, erre tudnék megoldást adni.

Amennyben úgy fogalmaz valaki, hogy az alkalmazott rag val-vel, akkor az alapjában jelenti azt, hogy azzal, jelen esetben azzal a személlyel.

Nem fogok semmiféle bizonyítást elővezetni, így arra vonatkozóan se, hogy a bejelentkezést követő billentyűművelet újabb bejelentkezést követel meg a továbblépéshez. Azonban ez nem elégséges ahhoz, hogy bárki is megkérdőjelezze a szavahihetőségemet. Neked ehhez nem kell semmi. Jön magától.

Megjegyzem, a jelszócsere nem hozott változást. Tovàbbá azt, hogy rákérdezve Old Eye-nél gyorsan a végére járhatnál a dolognak.

Előzmény: annyi baj legyen (896)
annyi baj legyen Creative Commons License 2020.06.22 0 0 896

Valótlanul állítottad, hogy nem jelennek meg a töltés,letörés, bevágás jelzések a digitális  térképeken.
Valótlanul állítottad, hogy Güszi, és olahtamas együtt dolgoznak egy tuhu alapú turistaútnyilvántartón.
Nem mutattál fel semmi bizonyítékot arra, hogy a tuhu kódját úgy módosították, hogy téged minden billentyűzet műveletre kiléptessen.

Nem vagy túl szavahihető ember.

Előzmény: alnibell (895)
alnibell Creative Commons License 2020.06.22 0 0 895

Amennyiben egy bejegyzés alatt olvasható, hogy az mire adott válasz, akkor az nem kíván további magyarázatot.

Így kezdted az egyik hozzászólásodat: "szerintem", azaz a feltételezésed szerint, majd így fejezted be:

"Na, ismét megbukott egy összeesküvés elmélet :D".

Ennyi elég volt a sommás ítélet megalkotásához. Ehhez nincs mit hozzáfűzni.

 

Előzmény: annyi baj legyen (893)
annyi baj legyen Creative Commons License 2020.06.22 0 0 894

Azt, amit írtam már lejjebb:

A maguk módján keresik:
olahtamas is a maga módján, az osm alapú, Dömcsi-féle keretekben
Güszi is a maga módján, a tuhu alapú, excel és pdf keretekben.

De ez rajtad kívül mindenki számára nyilvánvaló volt.

Előzmény: alnibell (892)
annyi baj legyen Creative Commons License 2020.06.22 0 0 893

"A logika minden szabályát mellőző módon sikerült ismét egy feltételezésből eljutni egy áliitást tagadó következtetésig"

 

Ne sejtetts, ne célozgass, írd le konkrétan, egyenesen: mit olvastál, abból milyen úton jutottál arra a következtetésre, hogy olahtamas és güszi együtt dolgozik egy túraútnyilvántartón, és ha ez igaz, az miért lenne baj a tuhu, és a világ számára.
Mondom, ne kertelj, egyenes, lényegretörő mondatokban fogalmazd meg a problémádat.

Előzmény: alnibell (885)
alnibell Creative Commons License 2020.06.22 0 0 892

Akövetkező mondat szerinted / szerintetek mégis mit takar?

"Ezért is keresgélünk Güszivel egyéb alternatív nyilvántartási módot a magunk módján."

Minden más csak kötözködés.j

Előzmény: annyi baj legyen (887)
annyi baj legyen Creative Commons License 2020.06.22 0 0 891

És azért vicces ahogy ugrálsz a témák közt:

- nem látható egyik digitális térképen sem a bevágás, töltés!
- de látható, tudják kezelni
- de nincs az adatbázisban!
- de benne van az adatbázisban, tessék, itt vannak a linkek
- de nem látom a térképen
- tessék, itt vannak a képernyőfelvételek
- de olahtamas és güszi együtt dolgozik, és nekem senki nem segít!
- nem dolgozunk együt

- persze, tagadják, mert ezt kell tenniük, de nekem senki nem segít, sőt akadályoznak!
- nem valószínű, hogy a fejlesztési hiánnyal küzdő tuhu-n egy ember bosszantására külön fejlesztést készítenének
- de igen, el lehet jönni, és megnézni!

annyi baj legyen Creative Commons License 2020.06.22 0 0 890

"Az alább felajánlottam a helyszíni kontroll lehetőségét, ha már minden közlésemet hiteltelennek tekintesz"

 

Ehhez miért kell helyszíni kontroll? Hiszen annyi lehetőség van:

- csinálsz egy videót a böngészőről, úgy, hogy a fejlesztői eszközök meg van nyitva, így látszik a a hálózati forgalom. Mivel a be és kiléptetés szerveroldali művelet, a billentyűlenyomás kliensoldali, így a böngészőből indul egy url hívás, ami látható. Másik eset, ha nem a szerverről jelentkeztet ki, hanem a cookie-k törlődnek, ez is tetten érhető a fejlesztői eszközökben.

- egy távoli csatlakozással (TeamViewer, Távoli Asztal, stb.) be lehet lépni a gépre.

- megváltoztatod a jelszavadat, elküldöd, hogy be lehessen lépni, majd a próba után visszaállítod.


Pont az ilyenek miatt kételkednek általában a tudásodban: van több, egyszerűbb módszer egy problémára, erre te a legalkalmatlanabbat forszírozod.

Én azt javaslom, hogy az első lehetőségként említett videóval mutasd meg, hogyan zajlik a kiléptetés.

Előzmény: alnibell (889)
alnibell Creative Commons License 2020.06.21 0 0 889

Ha nem volna valamilyen szinten komoly vagy engem nem érintő a kialakult helyzet, még talán szórakoztató is lenne az, ahogy egy-egy feltételezés a részetekről határozott állitássá alakul. 

Több hónap múltán ismét az én tudásszintem a felemlegetett téma. Az viszont, ugyanúgy, mint tavaly, takarva maradt, hogy kettőtök olyan vad feltélezés alapján próbáltatok a földbe döngölni, amelyet ép ésszel senki nem fogalmazott volna meg, de ti végig ragaszkodtatok hozzá. S lám, újfent tényként aposztrofálod.

 

Nem tudtok már meglepetést okozni. 

Az értetlenség fenntartásával meg pláne nem. Az alább felajánlottam a helyszíni kontroll lehetőségét, ha már minden közlésemet hiteltelennek tekintesz. Ráadásul már azt is legalább kétszer jeleztem, hogy a gépeim bármelyikén más regisztrált felhasználó általi bejelentkezést nem követi hibajelenség. 

Elég a feltételezésekből! Felajánlottam a költségmentes módját az utánajárásnak. Vagy netán még óradíjra is igényt tartanál?

 

Előzmény: _ZE (886)
annyi baj legyen Creative Commons License 2020.06.21 0 0 888

Igazából könnyen ellenőrizhető.
Alnibell azt állítja:
"Igenis minden billentyűműveletre újra és újra kiléptet a TuHu rendszere"

 

Tehát kliensoldali esemény váltja ki a kijelentkeztetést, tehát kliensoldalon is kell kezelni, ennek az eszköze pedig a JS. Egyszerűen csak át kell nézni a javascript kódot, és rámutatni, hogy tessék, itt a kiléptetős rész. 
Ha ezt megmutatja, én rögtön hiszek neki :)

Előzmény: _ZE (879)
annyi baj legyen Creative Commons License 2020.06.21 0 0 887

"A másik két hozzászóló? Terel, halványan tagad. Mi mást is tehetne, ha már erre kènyszerül?"

 

Mégis, mi okuk lenne tagadni, ha együtt dolgoznának? Hiszen, ha elkészül, úgyis kiderül, hogy megcsinálták, nem? 


"Mondjuk arról is, hogy miért maradt válasz nélkül az utóbbi pár évben szinte minden üzenetem?"

 

Na, vajon....

Előzmény: alnibell (884)
_ZE Creative Commons License 2020.06.21 0 0 886

Nem baj, ha nem nyitsz új topic-ot, rád van bízva - azt viszont bízd az adott rendszer felelős fejlesztőire/tervezőire, hogy milyen változtatás elfogadható és milyen nem. Az, hogy RDBMS és normalizálás terén az ismereteid olyanok,amilyenek, az nem feltételezés, az általad, a válaszaiddal bizonyított tény - vélhetően pont emiatt (meg ahogy ezt kommunikálod) lettél... mondjuk úgy, ignorált a tuhu környékén.
A sirámodat ide is elhozva, majd most távolabbról indítva ismét szóba hozva... Mondjuk úgy, itt is hasonló sorsra fogsz jutni - ahogy sokaknál már "ignore=on"  van veled kapcsolatban. Ebbe a sorba most én is beállok - további jó durcáskodást meg osm-utálatot, részemről befejeztem.

Az, hogy a te gépeden, a te accountoddal mi a baj, az a te egyéni problémád. Bootolj be egy live linuxot, az azon elérhető böngészővel jelentkezz be a tuhura a saját accountoddal/jelszavaddal. Majd pedig regisztrálj egy új accountot a tuhu-n (másik e-mail címmel, random névvel), és azt próbáld meg használni. Szinte biztos vagyok benne, hogy ez a két próba meggyőz arról, hogy nem a tuhu-oldalon van galád fejlesztő, aki direkt téged szivat (bár amilyen a hozzáállásod... lehet, hogy egy kellően pokoli operátor még erre is képes lenne...)

Előzmény: alnibell (884)
alnibell Creative Commons License 2020.06.21 0 0 885

A logika minden szabályát mellőző módon sikerült ismét egy feltételezésből eljutni egy áliitást tagadó következtetésig.

És innentől ez már itt szentírás. 

Nos, ez már nem is ingovány, ez az a mocsár, amelyböl már nem nagyon látható menekülési út. Ez viszont nem az én gondom.

Előzmény: annyi baj legyen (883)
alnibell Creative Commons License 2020.06.21 0 0 884

Elég nekem az, ami van. Nem nyitok új topicot. Nincs értelme.

Ami pedig az állításodat illeti, nos az olyan bugyuta feltételezést próbál, jó fél év múltával elfeledtetni, amely az egész korábbi üzenetváltásainkat félre vitte, jó pár, amúgy megengedhetetlen jelzőzés kíséretében.

 

A másik két hozzászóló? Terel, halványan tagad. Mi mást is tehetne, ha már erre kènyszerül? S hogy ki mozog ingoványon? Nem én.

Hat éve indult a hadjárat a TuHu ellenében. Azóta minden úgy alakult, ahogy azt 2014 nyarán, őszén előre jeleztem. Most is egy ember diszponál a dolgok fölött. Erre viszont nem számítottam.

Egyébiránt pedig, bármelyikőtöknek megadom a lehetőséget arra, hogy az akadályoztatásra vonatkozó közlésem igazáról nálam meggyőzödhessen. Tudjátok mit, még az utazás költségét is megtérítem.

Persze van még egy lehetőség. Megkérdezni a TuHu önjelölt jogosztóját. Mondjuk arról is, hogy miért maradt válasz nélkül az utóbbi pár évben szinte minden üzenetem?

Előzmény: _ZE (881)
annyi baj legyen Creative Commons License 2020.06.21 0 0 883

Tehát alnibell ismét ingoványos állítást tett 🙂

Különben szerintem a tuhun a kéktúrás fórumban tett utolsó hozzászólásodat értelmezte kreatívan. Ami, nincs törölve, állításával ellentétben.

 

Na, ismét megbukott egy összeesküvés elmélet :D

Előzmény: olahtamas (880)
olahtamas Creative Commons License 2020.06.21 0 1 882

Márpedig a föld lapos !!!

Győzz meg egy lapos föld hívőt az ellenkezőjéről, ha szereted a kihívásokat, kb. hasonlóak az esélyeid :)

Előzmény: _ZE (879)
_ZE Creative Commons License 2020.06.21 0 0 881

Ne kezdd újra - n+1 esetben leírtuk, elmondtuk, hogy milyen alapvető hibái vannak a javaslatodnak. Ezt minden, DB-tervezésben járatos fejlesztő messziről látja, csak te nem vagy hajlandó elfogadni. Ha újra akarod kezdeni mégis, akkor javaslom, nyiss neki egy új topic-ot, mert itt szerintem nem csak nekem van elege belőle(d).

Előzmény: alnibell (875)
olahtamas Creative Commons License 2020.06.21 0 1 880

Én nagyra értékelem Güszi munkásságát, és apróbb dolgokban szívesen segítek is neki ha kell, de ezt nem nevezném együtt dolgozásnak.

És ha már írtátok, hogy az OSM-en én csinálom a nyilvántartást, az sem teljesen úgy van, hiszen Dömcsi teremtette meg a keretrendszert, csak esetleg néhány javaslatom volt azzal kapcsolatosan, ami megvalósult.

Valamint az adatok feltöltését sem csak én csinálom, mert szerencsére mások is láttak fantáziát a rendszerben, és töltögetik a megfelelő adatokkal.

Előzmény: annyi baj legyen (877)
_ZE Creative Commons License 2020.06.21 0 0 879

Akkot hidd azt, hogy egy ember miatt valaki átvakarta a tuhu alatti login/session kezelést úgy, hogy csak téged szivasson... #facepalm

Előzmény: alnibell (876)
olahtamas Creative Commons License 2020.06.21 0 0 878

A turistautak bármelyik térkép felett megjelentethetőek, a kérdés, hogy mennyire egyszerűen.

Előzmény: pozo (861)
annyi baj legyen Creative Commons License 2020.06.21 0 0 877

Ez az állításod is olyan stabil lábakon áll, mint ahogy az, hogy a digitális térképek nem tartalmazzák a töltés, bevágás jellemzőket? 

Olahtamas biztos erre jár majd, és megerősíti, vagy megcáfolja, hogy tényleg együtt dolgozik-e Güszivel egy tuhus nyilvántartón. 

Előzmény: alnibell (875)
alnibell Creative Commons License 2020.06.21 0 0 876

Szóval, melyek lennének ezek: "egyébként jellemzően befogadó jellegű közösségben"?

 

S hiába értetlenkedsz. Igenis minden billentyűműveletre újra és újra kiléptet a TuHu rendszere. Már jeleztem, hogy megvan az ellenpélda. Más regisztrált felhasználó gépemmről történő bejelentkezése nem jár hasonló tortúrával. És ez egyetlen személy sunyi bosszúja.

Előzmény: _ZE (871)
alnibell Creative Commons License 2020.06.21 0 0 875

Igen, ők ketten dolgoznak együtt. Tudtommal sincs más. 

A közös törekvésük eredménye még nem látható. Viszont pont e törekvés forszírozta a TuHu úgymond új raszteres térképének fejlesztését, ami viszont egy időszakban a rendelkezésre álló erőforrások nagy részét szinte állandó jellegel lekötötte. Támogatójuk az a személy, aki mint önjelölt jogosztó, jó fél éve ellehetetleníti számomra munkavégzést.

Végül ismét megemlítem, ha század vagy akár csak ezred annyi támogatást kaptam volna, mint ők ketten, már egy éve kész lehetne az egységes turistaút-nyilvántartás. Ehhez csak egyetlen lekérdezést kellett volna módosítani, és azonnal eltűnt volna minden kódolási korlát.

Előzmény: annyi baj legyen (873)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!