Keresés

Részletes keresés

szépségkoldusa Creative Commons License 2020.07.16 0 1 27385

Most egy darab szelfizőt sem láttam, nagyon kellemes a tömegmentes Róma.

A járműveken le vannak ragasztva az egymás melletti ülések vagy csak jelölik őket. Az aluljárókban és másutt is a kijárat el van különítve a bejárattól. Fertőtlenítő mindenütt, maszk kötelező, rád szólnak, ha nincs rajtad.

Előzmény: vélemény (27382)
szépségkoldusa Creative Commons License 2020.07.16 0 0 27384

Sajnos, megbízhatatlanok a templomi honlapok. Én minden templomot kijegyzeteltem, de nem sikerült bemenni egy pár templomba.

A felsoroltakból A S. Luigi nyitva volt, a Caravaggiok láthatók. A S. Maria al Foro Romano nevű templomnak valami más neve lehet, ilyet nem ismerek, pedig a Fórum templomait ismerem. A többi nyitvatartásáról nem tudok nyilatkozni, mert nem volt a tervemben. Többek előtt elmentem, de nem láttam a nyitvatartást.

Nem volt nyitva a S. Francesca Romana a Fórumon (talán arra gondolsz?), bár a kiírás szerint kellett volna. Zárva volt a S. Clemente (a net szerint délután nyitva), a S, Andrea della valle kiírás szerint nyitva, de kizavartak, mert munkaterület.

Az adatokat a templom saját honlapján lehet megnézni, de megbízni nem lehet benne.

Santi Vincenzo e Anastasio,

- Santi XII Apostoli,

- Santa Maria al Foro Romano,

- Santissima Nome di Maria,

- San Giovanni Battista dei Fiorentini,

- San Luigi dei Francesi,

- San Lorenzo in Lucina

Hol lehet megtalálni a jelenlegi - pontosabban augusztus 7. és 14. közötti - nyitvatartási adatokat?

Segítségeteket előre is nagyon köszönöm!

Előzmény: Cica5570 (27372)
szépségkoldusa Creative Commons License 2020.07.16 0 0 27383

Tegnap jöttem haza Rómából. És a protestáns temetőben is voltam mintegy tizedszer. Most olvasom a leveleidet, aztán röviden válaszolok.

Addig is küldöm Romeo cica sírjának képét a "prot." temetőből.

Előzmény: Cica5570 (27379)
vélemény Creative Commons License 2020.07.11 0 2 27382

Régen legalább nem voltak szelfizők. Attól üt meg a guta, ha hosszan szelfizkednek, majd ellenőrzik, hogy jó-e a kép.  Ott, a kép/szobor stb előtt gyökeret eresztve. Én tiszteletben tartom a normál fotózókat  de a szelfizkedőket nem.. Azokat úgy is csak saját maguk érdekli, tök mindegy mi van mögöttük.

Előzmény: Cica5570 (27381)
Cica5570 Creative Commons License 2020.07.10 0 0 27381

Köszönöm a tippet, megkeresem a topicot.

A tömeg még engem sem tántorított el egyetlen helytől sem, de azért nem rajongok, ha egy szobrot, vagy bármi mást csak hosszú várakozás után tudok megnézni, vagy lefényképezni, mert addig egy csoport csüngött rajta, vagy szelfizett előtte. Természetesen az élményből ez sem vesz el, Itália tömeggel is egy csoda.

Jó utat Nektek is!

Előzmény: vélemény (27380)
vélemény Creative Commons License 2020.07.10 0 2 27380

A temetők kimaradtak,pedig a protestáns temető már többször tervben volt. Mi most augusztus végén megcélozzuk Prágát és Cesky Krumlovot. Ott is kevesebben lesznek a szokottnál.

Egyébként engem úgy igazán sehol sem zavart a tömeg.  A legnépszerűbb helyekre vagy korán reggel megyek, vagy estefelé, vagy foglalással. A tömegek úgy is csak végig  rohannak, nem néznek meg semmit alaposan. Persze a Sixtusi kápolnánál vagy a Versaillesban a tükörteremben kicsit kaotikus ( volt ) a helyzet, de valahogy sosem hagytam, hogy emiatt dühös/csalódott /nyűgös legyek. Sehol sem a tömegre emlékszem.

Persze, mivel kellően öreg vagyok és elég régen utazom, a legtöbb nagyon híres helyet még akkor láttam, amikor viszonylag kevés volt a látogató.

A Történelem fórumcsoportban van egy topic, Itália kultúrtörténete. Most tárgyalják a  római templomokat, talán a 10. századnál tartanak. Nagyon sok fotóval, az általad keresett templomokról is vannak képek. Lehet, hogy még az utazásotokig lesznek újabb templomokról is.

Előzmény: Cica5570 (27379)
Cica5570 Creative Commons License 2020.07.10 0 1 27379

Nagyon sajnálom a cicátokat. A mi cirmosunk, Alex 12 éves. Remélem még sokáig velünk marad. Biztosan él már, vagy nemsokára világra jön az a cica, aki rátok vár.

A római tervezgetésnél valóban gond, hogy az ember megtalálja az egyensúlyt a már sokszor látott, de örök szerelmet jelentő és a még fel nem fedezett csodák között. 

Nagyon várjuk az utazást, szerencsére egy esetleges karantén se gond, még az is belefér a szabadságba. Tudom, a vírus sokaknak milyen fájdalmat és nyomorúságot hozott, ezért szégyenkezve írom le,  milyen kíváncsian várjuk a tömegektől viszonylag mentes Rómát. Talán ifjúságunk, a nyolcvanas-kilencvenes évek városát reméljük  viszontlátni?

Még mindig cicás téma. A Protestáns temetőben és a Veráno temetőben még lehet a római bársonytalpúakkal találkozni?

Előzmény: vélemény (27378)
vélemény Creative Commons License 2020.07.10 0 0 27378

OFF. Március végén kellett elaltatni a majdnem 14 éves cicánkat. Belehaltunk. Nagyon hiányzik. 5 éves koráig sosem volt egyedül, nappal sem. Megszokta, rájött, hogy hazajövünk. Ha elutaztunk, jött a cica szitter. Nem végig, de reggel és este is, és maradt 1-2 órát. Jól ismerte, mert ő volt nálunk (  a beteg anyukámra vigyázott), amikor a cica kicsi volt. Vele többet volt, mint velünk. De amikor 3 hétre elutaztunk, utána egy hétig hátat fordított, nem hagyta magát simogatni, nem volt ölbe ugrás. Márciusban már nem tudtunk elutazni Milánóba. Az volt az utolsó hét, amikor jól volt, utána hirtelen romlott. Ezt az utolsó normális hetet a vírusnak köszönhetjük.

On

Még nagyon sok templomot nem láttam Rómában.  Az a "baj", hogy nagyon sok kedvencem van, amelyeket újra és újra meg akarok nézni, és sosincs idő az újakra. A Luigi Francesiben tavaly márciusban még restaurálták a Caravaggio képeket, teljesen fel volt állványozva a kápolna.

Megint OFF

Ha teljesen vége van a vírusnak, szeretnénk egy cicát. Még nem tudom, hogy egy kicsit vagy egy idősebbet, amelyik nehezen talál otthont.

Előzmény: Cica5570 (27377)
Cica5570 Creative Commons License 2020.07.10 0 1 27377

Kedves Vélemény! 

Örömmel válaszolok kérdéseidre. Természetesen több múzeumot és templomot is szeretnénk megnézni. Azért ezek szerepeltek a kérdésemben, mert ezekről nem találtam még csak valószínűleg érvényesnek tűnő információt sem. Azt már én is többször megtapasztaltam, hogy a leghitelesebbnek ígérkező adat sem biztos. Ezek a templomok részben azon római templomok közé tartoznak, amelyeket még én és a férjem sem láttunk, mert nem voltak nyitva, vagy a fiunk nem járt még bennük.

A cica a szálláson "nyaral", várost nézni nem cipeljük magunkkal. A vele való utazás onnan ered, hogy kiskorában egyszer elutaztunk 5 napra, és az utolsó két napon alig evett. Azóta a 4-5 napnál hosszabb utazásokra magunkkal visszük. Autózni nem kifejetten szeret, de a szállásokon jól érzi magát. Tetőcsomagtartóval  megyünk, visszük a kaparófáját és az összes játékát. A róma környéki szálláson (a nyaralás második hete) már kert is lesz, ide este kivisszük pórázon. Az ilyen "dolce vitát"nagyon kedveli.

Köszönöm a másik fórumon közölt írásaid. Sokat tanultam belőlük.

Előzmény: vélemény (27376)
vélemény Creative Commons License 2020.07.10 0 0 27376

Megkérdezhetem, hogy miért pont ezek a templomok?

Egyébként csatlakozom onlyreadhez, semmi sem biztos.  A neten lehet 5 különböző nyitvatartási info, a templom főkapuján ki van írva egy hatodik lehetőség. És még sincs nyitva.  A Sta Maria della Paceba negyedik nekifutásra jutottam be. Az itt említett Bessarione kápolnába már háromszor nem sikerült. Legutóbb azért, mert elromlott  a villany.

Ja, és a cica. Tényleg viszitek? Városnézni is, dobozban vagy pórázon? Kutyát már többször láttam olasz templomokban, senki nem szólt rá a gazdira.

Cica5570 Creative Commons License 2020.07.10 0 0 27375

Nagyon köszönöm válaszaitokat! Elszántan fogunk próbálkozni. Remélem, hogy az utazás után én is segíteni tudok majd valakinek.

onlyread Creative Commons License 2020.07.10 -1 0 27374

Tapasztalataim alapján egyszerűen képtelenség felkészülni a valós nyitvatartási időkből. Többször próbáltam már, mindig volt valami, ami nem stimmelt.

A neten is többféle információ van, nyilván az olasz nyelvűeket érdemes előnyben részesíteni, de sokszor azok sem pontosak. Nem egyszer mentünk időre és lepattantunk a bezárt kapuról. És nyilván jelen helyzet sem könnyíti meg a tájékozódást.

Hogy valami hasznosat is írjak: ha a Santi Apostolit a Bessarion kápolna miatt kérdezed, akkor egy olyan infót találtam, hogy az csak péntek-szombat 9-12 van nyitva. 

A San Luigi dei Francesihez pedig ezt írtam ki 9.30-12.45/14.30-18.30, de ez sem mai infó.

Ökölszabályként számoljatok a sziesztával, amikor arra jártok nézzetek be, ahova akartok, aztán vagy sikerül, vagy nem...

Kovács szaki Creative Commons License 2020.07.09 0 1 27373
Cica5570 Creative Commons License 2020.07.09 -1 1 27372

Sziasztok!

Reményeink szerint augusztusban egy hetet Rómában, egy hetet Róma környékén töltünk. A római hét szállása a Hotel San Valentino nevű szállodában, a Prati negyedben lesz. ( Via Ezio 55.) Tudom, hogy normális ember repülővel utazik Rómába,de mi macskával nyaralunk és normálisok se vagyunk, ezért autózunk. Rendelkezik-e valaki információval a környék parkolási helyzetéről? A szállás foglaláson lévő adat szerint a környéken van ingyenes parkolási lehetőség.

A másik kérésem látnivalókkal kapcsolatos. Az alábbi templomokra vonatkozóan nem találtam nyitvatartási időpontokat:

- Santi Vincenzo e Anastasio,

- Santi XII Apostoli,

- Santa Maria al Foro Romano,

- Santissima Nome di Maria,

- San Giovanni Battista dei Fiorentini,

- San Luigi dei Francesi,

- San Lorenzo in Lucina

Hol lehet megtalálni a jelenlegi - pontosabban augusztus 7. és 14. közötti - nyitvatartási adatokat?

Segítségeteket előre is nagyon köszönöm!

oleandro Creative Commons License 2020.06.17 0 1 27371

DDR is  kihasználta a (csak reménykedhetünk, hogy) soha nem visszatérő alkalmat és ezt avasolja a rómaiaknak:  is :)

https://youtu.be/StiIhlyB0XY

Előzmény: oleandro (27370)
oleandro Creative Commons License 2020.06.16 0 1 27370

amúgy már látogathatóü a bazilkika. A tér bejáratánál van a beengedőkapu, és ott ellenőrzik a hőmérsékletet, és az amúgy lezárt téren egy kijelölt útvonalon lehet bemenni.A bazilikában is kijelölt úvonal van, a kupola zárva

(amúgy most jó lenni rómainak: végre nyugodtan megnézhetnek mindent a saját városukban, turistahordáktól mentesen... :))

onlyread Creative Commons License 2020.06.16 -1 0 27369

Jaj, ne haragudj, félreolvastalak. Azt hittem a Vatikáni Múzeumokba akarsz menni. A Bazilikával kapcsolatban a többiek mindent leírtak már. Elnézést még egyszer.

Előzmény: imot78 (27365)
oleandro Creative Commons License 2020.06.16 0 0 27368
oleandro Creative Commons License 2020.06.16 0 0 27367

milyen sor?    :(     https://www.guideroma.com/webcam-san-pietro/

/pre-covid  info-k a belátható jövőre nézve amúgyis  totál irrelevánsak /

Előzmény: bonnita (27366)
bonnita Creative Commons License 2020.06.16 0 0 27366

Nem tudok róla, hogy a privát vezetés és az audioguide-on kívül előre lehetne menni, régebben még a Sixtus-ból át lehetett surranni az előcsarnokba, de legutóbb ( novemberben ) szigorúan megszámolták a csoportot, ráadásul fizetőssé tették az átjárást, tehát nem csoportos látogatókat nem engednek át.

Ugye a bazilika ingyenesen látogatható, gyorsan megy a sor.

Előzmény: imot78 (27365)
imot78 Creative Commons License 2020.06.16 0 0 27365

Két éve azon a honlapon vettem a jegyeket a múzeumokba, de a bazilikás jegyet ott nem találom. Esetleg tudod linkelni? Más oldalakon persze látom az audioguide-os skip the line jegyeket, talán az is jó lenne.

Előzmény: onlyread (27364)
onlyread Creative Commons License 2020.06.15 -1 0 27364

Szia! 

Perceken belül a Vatikáni Múzeumok hivatalos honlapján megvásárolt, időpontra szóló jeggyel lehet bejutni.

Előzmény: imot78 (27363)
imot78 Creative Commons License 2020.06.15 0 0 27363

Sziasztok!

A Szent Péter-bazilikához lehet venni "skip the line" jegyeket, ami jól hangzik így látatlanban, esetleg valakinek van ezzel kapcsolatos tapasztalata? Tényleg be lehet jutni ezzel perceken belül?

Köszönöm!

onlyread Creative Commons License 2020.05.20 -1 0 27362

Köszi, megnéztem a fb oldalt. Lököttek ezek az olaszok :) De most van pörgés rendesen.

Előzmény: bonnita (27361)
bonnita Creative Commons License 2020.05.20 -1 3 27361

Itthon vagyok természetesen. Szerintem is vicces :) Van egy fb oldal "Cannone del Gianicolo", mindennap csak egy posztjuk van, pont délben annyi hogy "BUM". A hírt azt hiszem a corriere della cittá híroldalon olvastam.

Előzmény: onlyread (27360)
onlyread Creative Commons License 2020.05.20 -1 0 27360

Hát ez nagyon vicces. Vagy nem... Ott vagy? Vagy honnan tudod? Mi történt pontosan?

Előzmény: bonnita (27359)
bonnita Creative Commons License 2020.05.20 -1 2 27359

Ma délben 172 év után először csütörtököt mondott az ágyú a Gianicolo-n, mi jöhet még? 😊

Jahno Creative Commons License 2020.03.23 -1 0 27358
Előzmény: anblock_italia (27357)
anblock_italia Creative Commons License 2020.03.23 -1 0 27357

És ez csak Róma..., ilyet látsz majd minden webkamerán majd minden országból. Ezzel foglalkoztam éppen az imént..., elképesztő. Ha egy UFO nézné a Földet, akkor igencsak nem értené a helyzetet! 

Előzmény: raulista (27348)
bonnita Creative Commons License 2020.03.15 -1 0 27356

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!