én pl ha előveszek egy adag (én margarinos-doboznyi méretű dobozokba szoktam fagyasztani) gombát, az akár egyben is rögtön a serpenyőbe/lábosba dobom. Néha még annyi ideje, sincs, hogy annyira kiengedjen, hogy elváljanak egymástól a darabok. Azt az ételbe teszik.
Mondjuk szinte soha nem fagyasztok nyersen gombát.
De a boltban árusított vargányával(ami nem előre hőkezelt) azzal is ugyanígy járnék el.
Jobb lesz az állaga. Ha a benne lévő víz szobahőmérsékleten olvad fel, akkor olyan "plötty" lesz.
igen. ne hagyd felolvadni, kiengedni, mert akkor egy lottyedt valamit kapsz. ha a Nagypapi fele eljarast koveted, akkor egy teljesen friss gombat fogsz kapni.
Nagyon köszönöm az együttérzést. Sajnos idegbecsípődés volt, csak fizioterápia segített.
Legyen kérdés is, gomba ügyben jártasaktól kérdeznék kettőt:
Nekem úgy tanították, hogy csak a gomba tönkjét szabad megenni, azt is csak úgy, ha előtte meghámozza az ember lánya, legjobb erre a pici kés. De most sajnos volt időm nézegetni videókat, "tv szakácsok" egyszerűen feldarabolták a gombát - volt, akik függőlegesen csak kettévágta a tönkkel együtt, volt, aki pucolás után viszatette a tönköket is a gombafejek közé.
A tönk is ehető?
Másik kérdés, nemrég láttam tenyérnyi nagy fejű gombás szendvicset, hogyan lehet azt a nagy gombafejet úgy megfőzni, hogy ne essen össze?