Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
A T55 egy része viszont upgrade volt, 2A46 löveggel (T72 lövege), "modern" elektronikával. Persze ami az irániak ellen jó volt, annaki itt semmi esélye sem volt a koalícióval szemben.
Isegrim,
A Challenger2 L30 löveggel HEAT lőszerrel kb 350 mm, SABOT lőszerrel kb 1000 (!!!) mm pc-t üt át!!
összehasonlitásul a Leopard 2A5 L44 löveggel HEAT:kb 500 mm. SABOT: kb 900 mm
ABRAMS M1A2 HEAT: kb 500mm. SABOT: kb 800 mm.
tehát nem rossz az a cseli:-)))
A.
Serp,
Én bázisnak az SP3 enciklopédiáját használom, ezt rendszeresen frissitem a különféle angol, svéd,német,USA,stb. háborús szakértő és wargamer fanok által készitett mod.Kob-okkal. WW2-hoz meg nagyon jó a SPWAW enciklopédia.
meg a különféle war and strategy gamer oldalakon keresztül nagyon jó infó és adat linkekre lehet bukkanni.
A.
Az irakiak milyen orosz harckocsikkal rendelkeztek a háborúban?Egyáltalán ki tudtak lőni nyugati páncélosokat,ha igen mennyit?(Tudom totálisan egyenlőtlen harc volt,nem becsülöm le őket)
Isegrim,
néhány hozzászólással lejjebb kihagytad a svédeket!
Megdöbbentően jók és modernek az Strv tankjaik..az Strv 122 bármelyik modern tankkal felveszi a versenyt!! Ők is német licensszel kezdték, de már kinőtték:-))
A.
Előnye gyak. semmi, hülye szigetlakók különcködnek (a világon egyedül ők csinálják így, senki nem gyárt már huzagolt hk. löveget, még a nemkevésbé különc és soviniszta csigaevők is megveszik a friccek ágyúját).
Az a minimális előnye, hogy tüzelhet HESH lőszeerrel, minden más szempontból gyengébb.
Kevered, Serp!
Az L30 löveg a legmodernebb Challengerben van, azonos kategória, mint a Leo 2A4 L44 vagy Abrams M1A2 M256 lövege. A Cheli 1 és 1/3 nak L11A5 lövege van, ami a T72-vel azonos kategória.
Challeger 1 és kettő fronális páncél
(kettő van megadva, kinetikus és kumultaív pct. lősz. megadava. Azt jelzik, hogy milyen vastag acélpáncélnak felel meg a védelem).
C1:
Torony: 620mm kin. és 1070 Heat
test: 550mm KE és 1100 HEAT
C2:
torony: 950mm KE és 1600mm HEAT
test: 660mm KE és 1000 HEAT
T72 ágyúja 1000 méterről 500 mm köüli páncélt tud átütni...
A páncélja szemből olyan 500mm (KE és HEAT, neki homogén acélpáncélja van), a tornyon és a tesen.
Nya.Én is a Leoprád 2-re gondoltam.Franciák minden téren eléggé megbízhatatlannak tűnnek,nemcsak a technikában,de politikailag is.Amcsikat meg,ha lehet ne gazdagítsuk,úgyhogy maradt a Leopárd vagy valamelyik Challenger változat.
Leopard 2. Az a legjobb, mindenki arról veszi át az alkotóelemeket (motor, ágyú).
A többi vagy lassú, vagy drága, de egyik sem jobb.
Szerintem amíg a szomszédban is ruszki tankok vannak, addig egyenlő esélyekkel lehet felvenni a harcot (T55-t meg rá kell sózni a niggerekre, had írtsák egymást vele).
Serp,
A vállról inditható légv. rakéták rövid hatótávolságú, gyalogos csapatlégvédelemre vannak.
Afganisztánban Stinger és -talán?- Javelin inf.SAM-ok voltak, nem pedig umbulda sz@r Mistrálok:-))))
Helikopterek ellen, amíg nem szereletek rá infracsapdavetőket. És ott is sok-sok indításra jutott egy lelövés.
Repülőgép ellen majdhogynem használhatatlan, ma már rengeteg védőeszköz van ellene (inra és dipólszórás, csali-cél vontatása stb. ).
A csapatlégvédelem és a váll. indítható rakéta az utolsó mentsvár, ha ott tartasz, akkor már igen nagy kakiban vagy....
Jó én Challenger két változatról tudtam:)De az elsőre gondoltam,mert úgy tűnt,hogy nem rosszab a T-72-es.Szerintem nekünk lehetőleg olyan harckocsi kéne,aminek a fenntartását olcsón megúsznánk.Vajon melyik nyugati,fejlett tank az amelyik leginkább megfelene a mi igényeinknek?
Esetleg az irakihoz hasonló vagyis hatékonyabb mozgó rakétacsapatokat hadrendbe állítani?(Helyettesíthetné a csapásmérő repülőket?)És a vállról indítható rakéták nem tudnák semlegesíteni a repcsiket?Afganisztánban tudtommal egész jól beváltak az oroszok ellen.