Ez igaz, bár onnantól azért kétes, hogy mennyire lesz megbízható. Még ha a blokk jól is bírja, a körítéssel lehetnek gondok. Az a baj, hogy nem mindegy, kire bízza az ember a munkát. Pár nagy nevű turbósítóról már hallottam pár rémtörténetet, egyikkel közeli ismerősnek is meggyűlt a baja.
Na meg ez az autó már lassan ott tart, hogy így, viszonylag gyári állapotban képvisel igazán értéket. Persze kinek mi tetszik, van aki egy veteránt is átalakít a jobb teljesítményért. Mindenesetre nem biztos, hogy ennél van jobb alap a hazai piacon. Nem sok szép E34-et látni már. A fene, még nekem is megjött hozzá a kedvem. Tiszta szerencse, hogy nincs rá pénzem. :)
He, ez AttiM3-é, vagy legalábbis volt, mikor én próbáltam úgy 4 éve. Akkor vettem az E36-ot, mert ez regadóval együtt túl sok lett volna. Német papíron Euro2, de senki nem tudta garantálni, hogy elfogadják. Fél misi lett volna lepapírozni, ha évjárat alapján sorolják be. 1,3M körül állt volna meg, azt meg sokalltam akkoriban egy 20 éves autóért. Utólag lehet, hogy jobban jártam volna vele, mert nagyon egyben volt. Bár most már valószínűleg lomhának találnám, és már lecseréltem volna, vagy fontolgatnám a cseréjét. Viszont nem költöttem volna rá egy vagyont, mert gyakorlatilag kész volt, nem igényelt csinosítgatást, lakatolást, fényezést, felniket, ...
97es 523i, fapados....klima azért van :D Viszont nem rohad sehol, és nem volt ropira törve sem. (Ezt úgy kell érteni, hogy tényleg nincs egy szem rozsda sem rajta.)Mikor vettem végigmértük, jobb hátulján van 15 mikron, a többi helyen 100 alatt. Falcok is, oszlopok is.
Magyar autó, állitolag én vagyok a 3. tulaja, de ennek nem néztem utána. 234 ezret mutat az óra, szerintem hihető.
Ráköltöttem mégegyszer az árát, új kuplung, új fékek körbe, új szervoszivattyú, meg csomó apróság..
Minden folyadék és szűrő fél éves, a gumik szintén. (Toyo 225 55 16) új első lámpák (2013 évj. Hella) Friss műszaki. (augusztusi) Rendezett papirok.
Van baja is, szervo még mindig picit zajos, futóműre eddig 3 futóműves esküdött meg hogy hibátlan, de szerintem még koppan valami... És ami a leg lényegesebb, hogy kajálja az olajat. (kb. 1000Km 1liter) Ennek még nem kezdtem el utánajárni, de Te úgyis jobban értesz hozzá :)
Még nem biztos, hogy mennie kell, de hétvégén lehet érkezik ésszerűbb autó, és akkor megy.
Ha nem menne, akkor viszont valamit kezdenem kell a motorjával M52B25 1 vanosos. Nem szar, de füstöl néha ezt meg rühellem :S Ezügyben szivesen fogadnék tanácsokat pls :)
Én is arra gondoltam, amire te. Nem tudom továbbra sem mi barkács abban, hogy gyárilag - magyar utak és 20 év vonatkozásában - egy alulméretezett alkatrészt kicserélsz egy jobbra.
Nem emlékszem pontosan honnan jött a 120 Nm. Valamelyik BMW-s könyvben olvastam. Egyébként így húztam/húzom a B Vectra, C Corsa, e46, Accord kerekeket is, eddig még egyikkel sem volt gond. Ha jól tudom az autók nagy része ezt az értéket adja meg. Persze biztosan ki lehetne számolni mindegyiknél menetszámra, átmérőre pontosan...
Észrevettem:) de nem operába járós kocsi lenne. Inkább hagyjam a francba szerintetek? Igazából mindig olcsót vettem és megcsináltam magamnak. De e39 nem volt még. Tudom Nasszer Bácsi, nem kell azt mondod, de gyári 28i az gyári, és jó (majdani jó) motorral sztem nem oly rossz autó az.
Van egy motorfelújításos darab, Marcsello, nem Te vagy Szegeden? Míg haza tudnám hozni, be kék támasztani valahová egy hétre.
Ezt lassan megcsinálnám szépre, az e30-ba rakott ex motorom meg lehet vissza vásárolom.:))) Nem is lenne rossz projett.
Lehet fikázni, hogy a lökös nem szépen áll, meg a motorháztető, de egyelőre ez a legkevesebb. Beszéltem eladóval, vizet megforralta, a motor darabokban, de pont ez jó nekem, már tudom, hogy kell összerakni, ha nem jön vissza e30-ból a portéka.