Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

95xf Creative Commons License 2012.01.06 0 0 59323

Akartam kérdezni, miért nem veszel egy jó furgont és Te teszel rá horgot utána?

Én az omegánál ezt csináltam, állapotot veszek elsősorban:)

Előzmény: Pavel (59084)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.06 0 0 59321
laco77 Creative Commons License 2012.01.06 0 0 59320

Szevasztok!A www.toprun.ch oldalon sok közel-keletes fuvarról van sok fénykép a 70-es évektől napjainkig.

Kene80 Creative Commons License 2012.01.06 0 0 59319

Üdv!

F2000-es szériának "gyerekbetegsége" a belső kilincs törés.

Mi ezt úgy orvosoltuk, hogy a két pöcköt, ami a kilincset tartja, függőlegesen átfúrtuk, és kiváltottuk egy hosszabb csavarral. (Ha nagyon precízen akarod csinálni, imbuszcsavart teszel bele, annak a fejét is be tudod süllyeszteni.)

Arra megy rá a kilincs, és örök élet, meg egy nap! :)

Előzmény: lovasgeza (59318)
lovasgeza Creative Commons License 2012.01.06 0 0 59318

Szevasztok!

Nem tudja valaki váletlen, hogy F2000-es MAN-nak miért sz.rakszik a belső kilincse?

Most vettük a kocsit és nem volt rajta az a belső műanyag burkolat, vettem rá utángyártottat, de most a kilincs sokszor kiakad mikor nyitom az ajtót.

Amúgy 12 éve melózunk Krazokkal és 2 hete állítottuk csatasorba ezt a 8x4-es F2000-est... hát b.sszus... Kraz után ez valami k.rvajó :D

liili Creative Commons License 2012.01.06 0 0 59317

Albániában meg az volt aszlogen, hogy azért nem támadják meg a Szovjetúniót, mert nem tudnák hová tenni azt a rengeteg hadifoglyot. Már írtam is erről asszem.Az a hülyék hona. Komolyan.:-))

Előzmény: cicó (59311)
suttercane Creative Commons License 2012.01.06 0 0 59316

kellenek minden második hozzászólásban politikai célzatú "poénok"?

Előzmény: husky610 (59305)
Don 166 Creative Commons License 2012.01.06 0 0 59315

Lehett volna szebb is, majd dolgozom rajta. :-)

Előzmény: cicó (59314)
cicó Creative Commons License 2012.01.06 0 0 59314

Na szuper, köszönöm szépen a tagolást:)

Előzmény: Don 166 (59312)
Don 166 Creative Commons License 2012.01.06 0 0 59313

Hát igen !

Volt olyan kolléga aki azért szidta az Angolokat és a Németeket, hogy milyen kajákat esznek és hogy beszélnek. 

Csak néztem és amikor részletekre kérdeztem rá akkor derült ki hogy komolyan gondolja.

Ezután átmentem bölcsbe, és nem álltam le vitatkozni.

Előzmény: liili (59304)
Don 166 Creative Commons License 2012.01.06 0 0 59312

Akkor egy régi fuvarról a régi időkből, ami érintette a volt Szojetuniót.

 

A fuvar egy Magyar Finn fuvar volt, a Taurustól gumi a Finn Lapperantába.

Az útvonal Csehszlovákia Lengyelország onnan Gdanskból komppal Helsinkibe. A komp a Pomeránia nevű hajó volt, két napos úttal diszkóval, és marha olcsó vámmentes shoppal. Utána kötelező volt egy kicsit pihenni a Helsinki kikőtőben, ha nagyon leittuk magunkat a két nap alatt.

Meg is volt a lerakodás rendesen, majd felhítuk a Helsinki irodánkat, hogy mi lesz a visszfuvar. A válsz az volt hogy valószínűleg semmi, majd holnap megmondja, de szinte biztos volt hogy üresen haza. Sebaj majd másnap telefon.

Másnap valóban azt mondták hogy irány haza üresen, de nem komppal, mert egy hétre előre foglalt minden hely, így mivel volt nálunk Orosz közlekedési engedély, go a birodalmon keresztül.

Fasza. Azt is elmondták, hogy az útvonal Valima (Finn-Orosz határ) Leningrád-Moszkva, onnan vissza Szmolenszk-Minszk-Brest, be Lengyelbe, és onnan haza.

Ez azért volt, mert a mai Balti államok, Észtország,Lettország,Litvánia abban az időben zárt tagállamok voltak, és nem lehetett rajtuk keresztül tranzitálni.Hát elindultunk.

Egy nap volt a határ belépés a birodalomba, és onnan Leningrádig az út. Ott szállodában aludtunk, mert megtehettük.

Aki még nem hallott volna róla, volt nálunk Szovtranszavtós szervízkönyv, ez egy csekkfüzet volt, amire tankoltunk, vagy szállodában aludhattunk. Néha azért szállodáztunk is, még ha nem volt kedvünk a szállodában aludni, de a fürdés miatt kellett. Ez ingyen volt, ennek az igénybevétele miatt nem vontak le a napidíjból.

Egyébként Magyarországon is lehetett vidéki felrakó megcsúszása miatt szállodában aludni, ott bélyegzővel fizettünk.

Második napon Leningrád és Moszkva között jó félútig mentünk. Ezen az úton egy hosszú faluban megálltam a magazinnál cigit venni a keresztapámnak. Ő ugyan is az ötvenes években a Szovjetúnióban tanult, és kérte hogy vegyek neki Mahorka cigit ha arra járok.

Vettem is 5 kartonnal, megyek ki a boltból, ott áll a rendőr az IZS motor mellett. Kérdezi miért álltam meg? Mondom mahorkát vettem. Azt mondta Durak vagyok, (hülye) amikor ott az ingzsebemben a Marlboro. Azt neki adtam, megköszönte, és mondta igyekezzek át a falun.

Ugyan is a falu és települések két végén lévő rendőrposztok átszóltak egymásnak rádión, hogy mikor ment el mellettük a külföldi kocsi, és átlagot számolva ha nem mentél át időben akkor kerestek. 

Na mindegy, másnap Moszkva, parkolás a Mozsenszkojén, ez a Moszkva külső körgyűrűjénél van a Minszk felé vezető úton a nyugati oldalon.

Este szállodás fürdéss, kaja a Szovinteravto szálloda éttermében, sok bor vörös pezsgővel higítva fröccsként, és persze vodka, majd kábulat. :-)

Másnap ha már itt vagyunk, megnéztük a nagy álmodónkat ahogy Hofi mondta, Lenin elvtársat, és a Vörös tér és környékét, Krasznaja Plósaty a továbbiakban, de mégyegyszer le nem írom. :-) Aznap már sehová tovább este ismét egy kis italozás a szladiban.

Másnap elverettünk egészen Smolenszkig, az ottani Szovtransz motelig. Az volt a másik nagy Magyar találkahely a birodalomban.

Ez akkoriban Hungarocamionos-Volános Magyarokat takart.

Ott ismét egy kellemes bájcsevegős hazudozós estét töltöttünk egymással. Volt vagy 15 fős brigád ott is. Szegény májunk. :-(

A következő nap Minsk volt az esti pihenő, szintén Szovtransznál de ott már szolídan kocsiban alvással.

Ezek nem voltak nagy távok, napi 350-400-500 kilométerek, de éppen elég volt, télen meg sok is nagyon.

Következő reggel kényelmes indulás Brest felé a Lengyel határra.

Na itt jön a vicces része.

Minskből kifelé menet, egy kétsávos osztottpályás úton megállított a rendőr, mondta hogy gyorsan hajtottam, menjek a kocsihoz, megmutatja.

Na ott szartam be kishíján.

A két útpályát elválasztó fűsávon állt egy Moszkvics, és benne ült egy civil faszi, ránézésre is 20 év gulág, kopasz sebhelyes arcú álmomban ne jöjjön elő. Biztos titkosrendőr volt. :-)

A technika a következő volt.

A titkos rendőr, kézben fogott egy radar ernyőt, ami pont úgy nézett ki mint egy régi traktor elején a bili lámpa. Ezt irányította a szembejövő, maj hátrafordulva a hátúlról jövő forgalom felé.

A műszerfalra volt szerelve egy ősrégi kalapácslakkal festett lemez doboz, amiben egy analóg műszel volt beapplikálva, olyan mint a régi voltmérő műszerek. Amikor odafordította a kocsi felé a mutató elkezdett pulzálni 30 és 60 között. 

Egy pillanatra sem állt meg csak lüktetett. Beszarás volt.

Mutatja a szerv, hogy én 70-nel mentem. Szerintem 80-nal mentem de a röhögéstől nem bírtam magammal, erre a rendőa a szúrós tekintetéből átváltott röhögésre. Amúgy jó csávó volt.

10 rubel lett a büntetés.

Ez úgy működött, hogy ráírta a büntetést a közlekedési engedélyre, és az útvonal engedélyre, mert az is volt, így a határon kellett befizetni, mert a rendőr nem fogadhatott el pénzt. Próbáltam megkenni de nem akarta a baksist. Pedig 20-at is akartam adni neki.

Kéri az útlevelemet a rendőr, adom neki, majd kerekre tágult szemmel kérdezi, hogy ez milyen születési hely?

Ugyan is nekem az van beírva, hogy Sztálinváros. (Dunaújváros régi neve 1961-ig) Azt mondta ilyen nincs Vengriában.

Mondom már valóban nincs. Elmagyaráztam neki, hogy ti basztátok ki a mauzóleumból Sztálin elvtársat 61-ben, mert Hruscsov elvtárs kijelentette, hogy Sztálin elvtárs rossz elvtárs volt. Gondolkodott, és azt válaszolta: DA !

Irány a határ !

Ott megszoptam, mert nem lehetett ott befizetni a büntetést, vissza fordítottak Brest városába hogy postán pengessem be a 10 rubelt aztán jöjjek vissza. Faszán meg is oldottam vagy 3 óra alatt. A postás gyévocskák rajtam röhögtek, hogy ennyi pénzt be kell fizetnem, és jól megjártam. El sem tudták képzelni hogy ez akkor semmi összeg volt nekünk. Ők kaptak egy hónapban 40 rubel fizetést, mi a tranzitra 80-at, de nem lehetett elkölteni.

Vissza a határra, át Lengyelbe, onnan félútig Warsóig pihi, másnap Krakkó pihi, onnan haza. 

 

Ezek az utak inkább lazák voltak mint nehezek. Természetesen az akkori autók több gondoskodást igényeltek mint a mostaniak.

A hétvégi pihenőből egy nap az mindig fülke billentéssel telt, gumicsövek bilincsek ellenőrzése meghúzása, ékszíj ellenőrzés stb. 

Kerékanyák utánhúzása, ugyan is a Rábák tőcsavarjai annyira nyúlós szar anyagból voltak hogy mindig lehetett őket még húzni, és kellett is mert kiszopósodott a felni.

Na és ha el lehetett halasztani, akkor a hét közben össze szedett defektet is hétvégén szereltük meg, mármint a gumit, mert azokban az időkben nem voltak tömlő nélküli gumik, hanem belsős gumik voltak.

Ráadásul exportra mentek a Taurustól az első osztályú gumák, mi a másod osztályúakat kaptuk. A belsők nem sokat bírtak.

Ez egy kis Rába volt Rába pótkocsival. Ez még hagyján volt, ezután jött a nyerges Daf Rába szinpados két és háromtengelyes póttal. Azon annyi defektet szereltünk mint egy gumis. :-(

 

Sokkal lazább élet volt. Nem basztattak állandó telefonálgatással, mivel nem volt. Csak a határról tudtál telefonálni, már ha akartál, vagy volt gondod, vagy a la és felrakó helyekről, ha engedték.

Nem nagyon ismerték a tachográfot a keleti blokkban, egyedül a Csehek szemétkedtek vele, meg a Jugók, de akkor is sebességért akart levenni, de kigumiztuk aztán annyi.

Nem úgy mint most, amikor túlvezetésre kényszerítenek stb. Ez a mai, nehezebb élet mint a régi volt.

De így van ez az élet egyéb területein is, hiába sírnak az öregek. Ma mennyivel van egy fiatal jobb helyzetben? Mi a francból, és mikorra teremt magának egzisztenciát, vesz lakást autó stb? Szinte esélye sincs rá szülői segítség nélkül. És akinek nem tudnak segíten azzal mi lesz?

Na mindegy, ez már napi politika lenne. 

 

Előzmény: husky610 (59291)
cicó Creative Commons License 2012.01.06 0 0 59311

Jaj ne vedd már ilyen komolyan, ez a blog egy szimpla genyáskodás ahol összeszedték minden országról a köztudatban élő sztereotípiákat :))

Előzmény: liili (59304)
deps Creative Commons License 2012.01.06 0 0 59310

éngem a franciaszeretetemért kedvelnek-kedveltek :)

Előzmény: cicó (59308)
deps Creative Commons License 2012.01.06 0 0 59309

könnyű akinek családiháza van, meg kaminyonosújságíró!!!

Előzmény: Pavel (59292)
cicó Creative Commons License 2012.01.06 0 0 59308

Mindenkinek megvan a maga perverzitása, az én férjem a németekhez szeret járni szokott is kapni érte a kollégáktól:)

Előzmény: Don 166 (59303)
deps Creative Commons License 2012.01.06 0 0 59307

a másik ilyen példa az űrhajó borítása. Mikor a légtérbe belép a gép elég szépen éri a légellenállás, s ezért kis hőterhelést kap. Nah az amerikaiak kifejlesztettek vmi kerámiás anyagot, az oroszok meg parafából csinálták ugyanazt.....

Előzmény: liili (59304)
deps Creative Commons License 2012.01.06 0 0 59306

nekem sosem volt moszkvicsom.. :( :'(

Előzmény: cicó (59300)
husky610 Creative Commons License 2012.01.06 0 0 59305

Mert te vevő vagy az ilyenekre :D

 

-Where are you from?
-Budapest.
-Bucharest?
-No. Budapest, Hungary, Chain Bridge, Heroes' Square, Sziget Festival..
-Ah, Viktor Orban? ...
-No, no, no..... Bucharest. :)))

Előzmény: Roadtrain (59296)
liili Creative Commons License 2012.01.06 0 0 59304

Nem tudom ki a cikkíró, de elég primitívnek tartom. Felelőtlenség az oroszokat lenézni, mert nem annyira hülyék azok. Más világot élnek, más a filozófiájuk, más az értékrendjük, de nem hülyék.Legalábbis nem mind.  Az  amerikai űrkutatás milliókat költött arra, hogy kifejlesszenek egy olyan golyóstollat, ami működik az űrben is. Az oroszok meg  felvittek egy grafitceruzát és kész.Csak 1 példa. Ha jól emlékszem az első űrhajós is orosz volt.

 

Az angoloknál ugyanez a helyzet.Ők is egy más világban élnek, csak nekünk nehéz megszokni.Mikor jártam hozzájuk,  láttam én ott csinos nőket.Főleg a fiatalok körében.

Ha olyan sok a homár, akkor miért nem találkozunk velük a parkolókban, meg másutt??Pl. mint olaszban!!

Szerintem ez a cikkíró, egy félretájékozott, öntelt pali. Sokkal csúnyábbat is  írhattam volna, de akkor lemennék az Ő szintjére.

Előzmény: cicó (59301)
Don 166 Creative Commons License 2012.01.06 0 0 59303

Én imádtam Angolozni. 15 év szinte csak az volt, sőt csak az, kivéve néhány mást, meg az onnan induló harmadik országos fuvarokat. Amíg nem gondoskodtak a hígabb elemek arról hogy megváltozzon a világnézetük rólunk addig nagyon csíptek minket, és semmilyen megkülönböztetésben nem volt részünk. A Cseheket, Lengyeleket,Románokat,Szlovákokat már akkor sem szerették. Az Angol nőkről annyit korrektül, hogy "nem szépek" Aki mégis szép, az biztos hogy import. :-)

Előzmény: cicó (59301)
Don 166 Creative Commons License 2012.01.06 0 0 59302

Van igazságod, már ha arra gondolsz hogy több sor eleje kezdés kellene. Most nézem amilyen huje vagyok, hogy itt van fent a fejlécen a wordben is szokásos sorrendező. Mekkora marha vagyok már! :-)

Amúgy én csak esetleg novella, vagy szösszenet író vagyok, az igazi író az a Zotya. :-)

Előzmény: cicó (59293)
cicó Creative Commons License 2012.01.06 0 0 59301

Egy kis olvasnivaló, elég sok ország megtalálható:) Kamionos alapmű miért is kell egy-egy országot utálni :D Ők se nagyon ismerik az entert, de jó a szöveg :)

 

http://gyuloltellensegeink.blog.hu/2009/06/19/az_oroszok

 

"A vezető nemzeti ideológia ugye alapból nem lehet nagyon bonyolult, hiszen egy orosz vagy seggrészeg, vagy éppen igyekszik az lenni, vagy a két seggrészegség közti fejfájás állapotában agonizál."

 

És egy gyöngyszem az angolok "kevelőinek" :)


"Az angolokról ejtettünk már pár szót blogunkon a korábbiakban. Nem sokat tudunk hozzátenni az akkor leírtakhoz. Rondák, alkoholisták, vörhenyesek, modorosak, buták, kövérek és büdösek. Aki szereti az ilyen nőket, annak kifejezetten ajánljuk a csajozást Angliában, bizonyára meg lesz elégedve a felhozatallal. Ez valószínűleg a világ egyetlen országa, ahol ilyen külsővel is pornózni lehet, meg ilyennel, meg ilyennel. Persze Nagy-Britannia nem csak ebben egyedülálló. Róma bukása óta ez az egyetlen államalakulat, amelynek összes miniszterelnöke – az egy szem Margaret Thatchert kivéve – megízlelte már a férfi nemi szervet és nemi nedveket, viszont akármennyire undorodunk a buzulástól, valahol mégis megértjük, hogy egy ennyire béna nőkínálattal rendelkező országban minden komolyabb társadalmi státusszal rendelkező férfi kötelességének tudja be a saját nemével való huncutkodást. Azt se felejtsük el, hogy Anglia hiper-szuper világhíres lánycsapatába egy darab jócsajt sikerült összekaparni, aki félig spanyol, negyed részben pedig svéd-ír."

Előzmény: liili (59270)
cicó Creative Commons License 2012.01.05 0 0 59300

Jé egy bölcsis deps :))

Előzmény: husky610 (59298)
cicó Creative Commons License 2012.01.05 0 0 59299

Jó de gondoljanak a sok kedves idősebb kollégára is :D

Előzmény: husky610 (59294)
husky610 Creative Commons License 2012.01.05 0 0 59298

de hogy ne csak politika legyen:

 

Előzmény: husky610 (59297)
husky610 Creative Commons License 2012.01.05 0 0 59297

Előzmény: Roadtrain (59296)
Roadtrain Creative Commons License 2012.01.05 0 0 59296

A gyerekek tanulják az iskolában a Nemzeti Dalt.
A tanárnő mondja nekik, hogy másnapra hozzon mindenki valami tárgyat, ami a verssel kapcsolatos.
Másnap jelentkezik az egyik tanuló egy karddal.
Kérdezi a tanárnő: Ezt miért hoztad?
Mert "Fényesebb a láncnál a kard, jobban ékesíti a kart..." idéz a versből.
Egy másik tanulónál van egy lánc. Ezt miért hoztad?
Mert "Fényesebb a láncnál a kard, jobban ékesíti a kart..." idéz a versből.
Móricka is jelentkezik.
A tanárnő szörnyülködve látja, hogy Mórickánál Orbán fényképe van.
- Hát ezt miért hoztad?! -fakad ki a tanárnő.
- "Sehonnai bitang ember, ki most ha kell, halni nem mer..."

Roadtrain Creative Commons License 2012.01.05 0 0 59295

Ilyen kell nekem ide a panelba!!!!!!!! :ĐĐĐĐĐĐ

Előzmény: Pavel (59292)
husky610 Creative Commons License 2012.01.05 0 0 59294

Én még fiatal vagyok elboldogulok. Amúgy fel szoktam nagyítani :O)

Előzmény: cicó (59293)
cicó Creative Commons License 2012.01.05 0 0 59293

Csak kéne ebbe is némi enter...enter...enter...fogalmam sincs miért haragszanak rá a kisregényírók...

Előzmény: husky610 (59291)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!