hogy a "laikus" be tudja-e állítani, egyelőre semmit nem tudok. Feltettél egy kérdést és meg valószínűsítettem a hiba elhárításának a módját. De igazából még azt sem tudjuk, van-e az ajtón olajfék, amit be kéne állítani. Laikusnak, hogy pénzbe azért ne kerüljön ...
Most csinálták egy éve kb. egy vagyont kértek érte. Laikus be tudja állítani? Szerinted nem lehet az, h. azért hagyták csapódósra, hogy tutira bezáródjon?
Ja és természetesen azon kívül. hogy "meg kell fogni mikor záródik, és tompítani az erején", mert ez úgyis kivitelezhetetlen, pláne amikor vendég jön be rajta.
Társas házi bejárati műanyag ajtó(lent a főbejárat) önműködően bezáródik, mialatt nagyon hangosan csapódik záródáskor. Még a 4.-en is zavaróan hallani a dübbenést... Mit lehet vele kezdeni, van valami gumi vagy hasonló utólag beépíthető dolog, hogy diszkréten záródjon?(hang nélkül)
Nem vagyok túl jártas benne, mivel még sosem csináltam ilyet...
De, mivel szeretek barkácsolni, nem tartottam túl bonyolult dolognak azt, hogy kiveszek 4 csavart, leemelem az egész tokot a lefutókkal együtt, majd a szúnyogháló felrakása után visszarakjam az egészet a helyére.
Létráról (mivel emelt szintes ház), kint egyedül, belülről a feleségem a gurtnival "játszva" (néha így tartva az egyik oldalt), kb. 1 óra alatt felraktam az egészet -> csak ugye ezt újra meg kell tennem, felrakni a kiemelőt, mert így látszik, hogy súrol a redőny leengedés közben...
Már megvásároltam a szúnyoghálókat és a keretet...
--
Hát akkor
csak bíztatni tudlak és drukkolok, hogy a redőnyszerelésben is járatos legyél, mert amit Te akarsz, ahhoz el kell emelni a redőnyt az ablakszerkezettől ( hosszabb csavar (?), gurtniátvezetés a kiemelőkeretben, kifűzés a felcsévélő automatából, két ember, stb,stb, )
Az 5-15-20 évet nem a Bt. adja, hanem a gyár. Feltehetném az a pesszimista kérdést, hogy a hazai ablakgyártókkal mi lesz 1-2 év múlva? Vagy az autó, bútor gyártókkal?
A FAKRO, az OPTILIGHT, az OKPOL, több mint 20 éve működnek. Én bizalmat szavazok nekik.
Már megvásároltam a szúnyoghálókat és a keretet...
Ezért gondoltam, hogy a redőny kiemelése azzal a profillal megoldható lenne.
Van valami hátránya egyébként annak, ha azzal a profillal emelem ki a redőnyt? Ha elég masszív az anyaga, nem nyomódik meg nagyon, ahogy ráhúzom a lefutót, akkor gondolom, hogy nem okoz problémát.
Az ablakpárkányoknál és a falaknál elfér bőségesen.
Tavaly cseréltettem nyílászárókat, és rakattam az ablakokra redőnyt is.
Direkt nem rakattam kombi redőnyöket, mert az oldalánál be tudnak mászni a mászó rovarok (pl. pók, poloska, stb.). Úgy kértem, hogy lehessen felrakni majd utólag fix szúnyoghálót.
Vásároltam is 12mm mélységű profillal készült szúnyoghálót, de épp 2-3mm kellene, hogy nyugodtan beférjen a redőny alá (befér, de épp hozzáér a redőny belső fele, így meg fog kopni)...
Van valami olyan profil, amit be tudnék tenni a redőny és az ablakkeret közé, min. 5-8 mm-t kiemelve a redőnyt az ablakról (ne legyen azért 50mm)??? A 25x45mm-es műanyag profil megfelelő lehet erre a célra? (ezt egyébként szúnyoghálós ajtóhoz ajánlják, nem lapul meg, elég merev lesz, ha ráhúzom a redőny lefutókat?)
Sziasztok! Kaptam egy ablakgyártótól árat Veka Alphaline 90 plus Thermo nyílászárókra, viszont megnéznék más gyártmányokat is. Kömmerling illetve Salamander vagy Brügmann gyártmányban milyen ablakok felelnek meg ennek a Veka-nak, illetve van-e más ami szerintetek alternatíva lehet? Köszi! Laca
Írd be az optilight a keresőbe. Ott kidobja a DACA-LUX Bt. oldalát. Részletesen leírnak mindent. A garancia 10 év. Ha jól emlékszem a burkolókeret 5 év.
Barátom rendelt tőlük. Írásban kapta meg a 10 évet.
A FAKRO színtén 10 évet ad. De van olyan termékük, melyre 15 évet adnak.
Tető ablakról beszélek. Most vagyunk mi is vásárlás előtt.
Mi a párommal az ismerőseinknél néztük meg a terméket. Az OKPOL szerényebb, de jó az ára. Ott is van olyan, mely az 1,1-es k tényezőt komplett ablakra adja. Nekem a FAKRO tetszik. A vasalatok szinte azonosak a három márkánál. Az OKPOllal (1 db) 8 év alatt semmi bajunk nem volt. Pedig mi nem tartottuk karban. Most, hogy sokat foglalkoztam az ablak kérdéssel, a gyári előírások alapján fogom karban tartani.
Az említett oldalon, Minőségi CE tanúsítványt, szerelési útmutatót, karbantartási utasítást és videót is találsz.
A műszaki tartalmat - nem számoltam, minimum 25 sorban sorolják fel.
Barátom megrendelte, átutalta az összeget és két nap múlva nem egészen 7 ezer forintért a három ablakot a helyszínre szállították.
Ahogy hallom, a szerelő megnézte és korrektnek tartotta.
Amit én néztem, az a lengyel gyár csak ennyit adott : gyártói jótállás a szerkezetekre: 1 év, szavatosság: 3 év vasalatra és argongázra, 5 év a színtartósságra. Ha kereskedőtől vesszük akkor a garanciát rajtuk keresztül lehet csak érvényesíteni, a gyártól közvetlenül venni meg nagyon macerás...