Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2007.11.06 0 0 10905
PDA bekapcs, iGO progi indít.
Előzmény: KiaGaga (10904)
KiaGaga Creative Commons License 2007.11.06 0 0 10904

Én elég régóta használok GPS-t, bár más típust. A tapasztalatom szerint stabil álló helyzetben nehezebben, mozgás közben hamarabb talál rá a kapcsolatra.

Mit értesz az alatt, hogy "hideg startnál" ?

Előzmény: Törölt nick (10903)
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.06 0 0 10903
Igen.

Ha állok, akkor is.
Előzmény: KiaGaga (10902)
KiaGaga Creative Commons License 2007.11.06 0 0 10902

díler!

Korábban is tapasztaltad ezt a jelenséget?

Előforul, hogy hamarabb talál kapcsolatot a műholdakkal, ha mozogsz közben a vevővel.

1,4 EX Lim

Előzmény: Törölt nick (10901)
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.06 0 0 10901
Sziasztok!

Na, végre lett nekem is egy problémám.
nem a kocsival, mert az sziuper, megy mint a nyíl,
hanem a GPS-el.

Acer C530-asom van.
Hideg startnál kell neki kb 15 perc, mire jelet fog.

Vajon az EX hővédő szélvldője, vagy a PDA antennája a gyenge láncszem?
Chapi Creative Commons License 2007.11.06 0 0 10900

A kereskedés csütörtökre várja a papírokat, nem ijesztegettek semmivel.

Persze, ez nem jelent még semmit.

Előzmény: Cerka72 (10896)
Monk (144) Creative Commons License 2007.11.06 0 0 10899
Az én verdám is ma érkezett meg, elég gyorsan, ahhoz képest, hogy múlt hét kedden rendeltem meg. A pénzt csak csütörtökön utalom, meglátom, mennyire húzódik el, remélem nem hetekig :S.
hge1.3 Creative Commons License 2007.11.06 0 0 10898
Egyébként meg elhiszem, hogy nagyon türelmetlen vagy, az én agyam ettől már eldurrant volna

Kitartást neked, remélem hamar rendeződni fog, és átveheted a gépet!
hge1.3 Creative Commons License 2007.11.06 0 0 10897
Szeptemberben a vizsgalapok fogytak el, és emiatt nem tudtak sok autót levizsgáztatni, és ezáltal átadni.
Legalábbis a kereskedésben annó ezt mondták nekem, bár engem nem érintett, (akkor az én autóm még gyártás alatt volt) csak beszélgettem az értékesítővel, hogy milyen furcsa dolgok történtek.
Cerka72 Creative Commons License 2007.11.06 0 0 10896
Gyerekek!

Akik autóátadásra várnak:

Most beszéltem a kereskedéssel és azt mondták, hogy azért nem tudják még most sem átadni a kocsimat, mert még mindig nem kapták meg az autó eredeti regisztrációs lapját. Állítólag elfogyott ez a lap (?) és rengeteg más átadás is emiatt húzódik.
Az én esetemben most pénteken lesz 3 hete, hogy a kocsi a kereskedésbe érkezett és most csütörtökön lesz két hete hogy a vételárat kifizettem. Ma e heti átadást mondtak.
Nálatok ez hogy van? Én már kutya türelmetlen vagyok és egyszerűen nem hiszem el hogy ilyen baromság miatt nem tudom átvenni a gépet.

1.6 CRDi SW LX+
G4b0 Creative Commons License 2007.11.06 0 0 10895
De a legjobb, hogy az én szept. 16-án rendelt kocsim még sehol! :D
Előzmény: Chapi (10894)
Chapi Creative Commons License 2007.11.06 0 0 10894
Még jobb hír, hogy a szept 19-én megrendelt autóm a mai napon megérkezett a kereskedésbe. Ha szerencséd van, akkor a tied is a tréleren volt. Ha nem akkor is csak napok kérdése. Hurrá!!
Előzmény: résrehajló (10886)
hge1.3 Creative Commons License 2007.11.06 0 0 10893
Szia!

Lehet hogy ez az elektromos eljárással készül, amikor egy kemencébe rakják be az üveget, és elektrosztatikus úton sötétedik. pár éve egyik barátom csináltatott ilyet az autójára az M3-as mellett a Szerencs utcánál. Sajna pontosan nem tudom leírni a módszert, de csak erre tudok tippelni mint másik eljárás
Előzmény: Törölt nick (10891)
cumpika Creative Commons License 2007.11.05 0 0 10892
A helyedben otthagytam volna Őket. Nehogy már azt higgyék szivességet tesznek.
Inkorrekt az egész történet részükről.
Menj oda ahol fontos a vevő, ahol tudják és elfogadják hogy belőlünk élnek.
Ha ez nem tetszik, majd más kereskedő kapja a jutalékot.
Előzmény: kámi (10889)
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.05 0 0 10891
Az elektromos csomagban található üvegsötétítésről ma megtudtam, hogy
az nem hagyományos fóliázást jelent, hanem állítólag speciális üveg..
Szerintetek mi lehet a különbség?

kösz,
ad,
Előzmény: slacii (10864)
ikszel Creative Commons License 2007.11.05 0 0 10890
Sziasztok,

elég rég óta vagyok passzív olvasója ennek a topic-nak, az itt olvasott hozzászólások nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy végül is ma megrendeltem az 1.6 CRDi EX SW-met, amit a kereskedő szerint december elején gyártanak majd le. Talán érdekes lehet, hogy a másik potenciális jelölt egy Mazda6 Bose Edition volt (köszönhetően a vonzó modellváltás előtti akcióknak), de a pozítív tapasztalatok az SW tesztvezetése során, az alacsony fenntartási költség, no és a sok negatív vélemény a DPF-es mazdákról végül is többet nyomott a latban, mint a komfortosabb, finomabb kidolgozású belső, sportos forma és a presztízs (remélem jó döntés volt).
Hogy kérdezzek is, rendelt-e már valaki közületek tetőablakot az autójához és ha igen, jónak találja-e? Én egy hirtelen ötlettől vezérelve rendeltem, de most utólag kétségeim vannak afelől, hogy jó döntés volt-e.
kámi Creative Commons License 2007.11.05 0 0 10889
Délelött voltam megrendelni és a szerződésbe bele is irtuk az alufelnit+tempomatot csak nem vittem magammal a megfelelő összeget ezért délután pótoltam a többi zsetont,és azzal fogadott a másik értékesítő hogy nem rendelhető (talán pofátlan voltam a vételárral kapcsolatban nem tudom) és felajánlott 3 variációt :
1.dobjak még rá egy 100-ast és akkor valahogy elintézi az alut
2. válasszak a náluk kapható nem gyári alukbol
3. levonják még a 80-at az árból

Amúgy az autót igy is úgy is januárra igérték a tempomat miatt,de ezt én sem akartam elhinni és mondtam neki ha már bele vettük a megrendelésbe akkor valamit intézzen
Előzmény: KiberLovag (10888)
KiberLovag Creative Commons License 2007.11.05 0 0 10888

Kérdés, hogy az alufelni nélkül ígért autód esetleg raktáron van-e az adott kereskedésnek, vagy a Lagermaxnál, már az országban... ez esetben ugyanis az a céljuk, hogy a már hamarabb átadható autót preferálják...

másik vari, hogy szintén elhúzná az átadást, de nem a korábbi okok miatt, hanem mert nagyon egyedi így a rendelés, és a gyár az alaprendeléseket sem győzi kielégíteni...

Azért én nehezen tudom elképzelni, hogy nem rendelhető aluval, max jövőre kapod meg a gépet...

Előzmény: kámi (10887)
kámi Creative Commons License 2007.11.05 0 0 10887
Sziasztok !

Ma nekem is sikerült megrendelni egy SW-t EX elektromos+ csomaggal ,és lenne egy kérdésem .valamelyikőtök rendelt már SW-hez gyári alufelnit,mert nekem ma azt mondták hogy SW-hez nem lehet hiába van benne a rendelhető extrákban..
Most vagy palira akartak venni vagy tényleg igy van .
résrehajló Creative Commons License 2007.11.05 0 0 10886

Jó! hír az sw-re várakozóknak ill elsősorban nekem a szeptember 17.-én megrendelt autóm már magyarországon van!

Úgyhogy kitartás mindenkinek!

üdv Péter

cumpika Creative Commons License 2007.11.05 0 0 10885
Az eurotax köti a kereskedőt, de köszönő viszonyban sincs az autó piaci értékével.[/]

Ez sem szentírás.
Kereskedője válogatja.

Egy biztos, vannak emberek akik nagyon jól,okosan tudnak alkudni.
Vannak "kereskedők" akiknek köze nincs a szakmához.

A jól és okosan alkudó vevő, okos szakmájához értő kereskedővel biztosan a legkedvezőbb feltételekkel jut hozzá a termékhez.

Nálunk fényévekkel el van maradva az autókereskedelem.
Ráérezni arra a határra ameddig el lehet menni, nehéz dolog.

Sajnos a legtöbb kereskedő inkább elveszti a jutalékát minthogy kevesebbel is beérje.
Hogy megtartsa a vevőt, hogy odajárjon szívesen szervizeltetni, kiegészítőket venni, az ismerősét is oda küldje stb.Ettől még messze vannak.
A használtautó beszámításnál is az a baj,hogy mindkettőn keresni akar.
Aztán egyiken sem keres.
Majd panaszkodik a kiálhatatlan vevőkre, a nehéz piaci helyzetre ha nem úgy megy a bolt ahogy szeretné.
Cerka72 Creative Commons License 2007.11.05 0 0 10884
Engem nem is a kereskedő árrése zavar (nem hiszem, hogy ezen fognak igazából meggazdagodni), annál inkább az a sok adó és illeték amit ki kell fizetnem: regisztrációs adó, ÁFA, vagyonszerzési illeték... Nekem pl. a 4.3 milliós autómból több mint 1,2M megy állambácsinak. Ha belegondoltok, ez az iszonyú sok!
Ráadásul állítólag a regisztrációs adó befizetéséről szóló eredeti igazolás nem megléte miatti szarakodás miatt nem tudom még most sem átvenni az autómat. Na ezt "jól megaszontam".

1.6 CRDi SW LX+
Előzmény: Chapi (10882)
vbandit Creative Commons License 2007.11.05 0 0 10883
Ok köszi,nagyon kiváncsi vagyok...
Előzmény: Doki1984 (10870)
Chapi Creative Commons License 2007.11.05 0 0 10882

Persze, hogy nincs köze.  Azért írtam a telejes gondolatmenetet, hogy látható legyen, miből állhat össze a kedvezmény. KIA esetén nagyságrendileg sem tudom a kereskedői árrést, ehhez kéne segítség.

Az autó beszámítás az öngyilkosság ! Az eurotax köti a kereskedőt, de köszönő viszonyban sincs az autó piaci értékével. Saját esetemet tekintve, privátban 500 e Ft-al többért értékesítettem  a volt autómat, 1 nap alatt a neten.

Előzmény: Pancelos72 (10881)
Pancelos72 Creative Commons License 2007.11.05 0 0 10881

Nincs köze az árrésnek, a finanszírozáshoz. A kereskedő szabadon "játszhat" a kettővel, mivel az árrés, valamint a finanszírozótól kapott jutalék egyaránt bevételi forrás. Lehet egy csábító kedvezmény, de mögöte egy kevésbé kedvező jutalék, de akár fordítva is. A kereskedő a hitel kalkulálásakor állíthatja be hogy mennyire ad kedvezményes hitelt, nyilván a maga jutaléka rovására.

Egy harmadik tényező is szerepet játszik az ajánlatban, az autó beszámítás. Jobb az alkupozíciód, ha ezzel nem élsz és KP-t viszel önrésznek.

Előfordul, hogy bizonyos modellek árrése magasabb (vagyis további kedvezményt kap a kereskedés), pl. oktató, stb., vagy épp szalonautó.

Előzmény: Chapi (10879)
Chapi Creative Commons License 2007.11.05 0 0 10880

Tudsz pontos %-ot mondani az árrésre ?

Előzmény: Pancelos72 (10874)
Chapi Creative Commons License 2007.11.05 0 0 10879

Azért, hogy ne alakuljanak ki ellentétek és ne ugorjunk a kereskedőnek, fontos tisztázni, hogy miből áll össze az adott kedvezmény.

Az %-nál nagy a szórás attól függően, hogy finanszírozott, vagy sem az autó, illetve, hogy milyen összegben finanszírozott.

Korábbi francia autómnál sikerült kiszednem a kereskedőből, hogy a hiedelmekkel ellentétben "csak" 6,5 % az árrésük egy 3,6M autón.

Tegnap este volt a TV-ben, hogy az autófinanszírozó cégek, autónként a felvett hitelösszeg min. 7,5 %-át adják jutalékként a kereskedőnek. Plussz hozzájön még a közvetített darabszám utáni jutalék.

Ha megtudjuk, hogy a KIA hálózat mekorra árrést kap akkor mindenki számolhat, hogy jól járt , vagy sem.

Előzmény: Pancelos72 (10874)
Doki50 Creative Commons License 2007.11.04 0 0 10878
Helló!

Kb. 6 ezer km után éreztem,hogy hirtelen fürgébb lett a kocsi, jobban gyorsul, érzékenyebben reagál a gáz adásra. A fogyasztás is kb. ugyanakkor csökkent, nem számot tevően. Azt tudomásul kell venni, hogy ahhoz, hogy jól menyjen a kocsi, kell neki az innivaló!

1,4 EX
Előzmény: n.k.i (10876)
zotty1 Creative Commons License 2007.11.04 0 0 10877
A benzines listaárából 350e-et engednek, a dizelekből és t-jet sportból kb. 500e-et + 1 év ingyen cascó amit Ft-ban kb. szintén 100e körüli.
Előzmény: Pancelos72 (10873)
n.k.i Creative Commons License 2007.11.04 0 0 10876
Én meg most járattam be autópályán doki50, nekem 7,5 írt,de még bejáratos,még változni fog.Változott a fogyasztás és a menet teljesitmény 1000 km után Doki50?
Én soknak tartoma 4-500e Ft is hasznot,szerintem annyi nincs egy auton,persze attol függ milyen felszereltségü autot nézünk és milyen árkategoriájut.

1.4 EX LIM

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!