A mai napon a 6004 sz. gyorsvonatból Pilis állomáson ki lett sorozva az 50 55 20-35 047-9 psz. személykocsi, abroncslazulás miatt. A vonat az állomásról +37' késéssel indult.
tegnap vártam a Lengyelo-ból érkező különvonatot a Nyugatiban.
Bementem ügyeleteshez hogy esetleg megmondaná h melyik vágányra érkezik fotózás miatt! Erre mondta hogy azt nem lehet fotózni, mert a VEZÉRIGAZGATÓ Úr utazik rajta!!!!! Huuu mondom magamba és ezért nem lehet?? Azta....
Amúgy csak az egyik Ezüstnyíl szerelvény jött, 00:25 perckor a 10. re:)
azt tudom én is hogy az EC 174 meg EC 170 nem arra megy:)
1. vonal Biatorbágy arra akart célzás lenni,hogy arrafelé van- e vmi jó pont v hely ahol jó nyilt vonali fótokat lehet készíteni az 1. vonalon közlekedő vonatokról!?
2.EC 174-et és EC 170-et(és a többit) hol lehet jól fotózni?
Életveszélyesen sérült az a férfi, akit rakodás közben egy munkagép felkapott szombaton este Hajdúböszörményben. A Hajdúböszörményi Önkéntes Tűzoltóság tájékoztatása szerint a vasútállomáson egy ömlesztett útszórósóval teli vagon rakományát pakolta át a markoló egy nyerges vontató platójára, ám közben a gépkezelő munkatársa a vagonba ment, s társa ezt nem vette észre. A markoló a vagonban tartózkodó középkorú férfit a bal lábánál fogva kiemelte, majd a kamion platójára tette. Az életveszélyesen sérült férfit a tűzoltók vákuumágyban leemelték a platóról, majd a mentők kórházba szállították. (Lánglovagok)
A Tátrai villamosra elvileg jó a szlovák ED, de a helyszínen kérdezz rá a kalauztól. Azt nem tudom, hogy jó-e a csorbatói fogaskerekűre is, attól tartok, hogy nem.
Szerintem is jó, a fogasra is, évek óta használom ott is az ED-t, de még nem volt gondom vele.
Jövő szombat estétől én is ott leszek :) (természetesen csak a Bbmot túra után)
Csaltam :) Itt a fiókban a 3 napos szlovák ED a jövő hétvégére, a ráutazásnál pedig a www.jizdenka.cz segítségét vettem igénybe. :) És pont kéznél volt a szlovák menetrend a helyjegyek árához. :)
Igen, de a kötelező helybiztosítással közlekedő vonatokon - pl. Budapest-Kassa Hernád InterCity - a helyjegy váltási kötelezettség alól nem mentesít.
" mennyibe kerül hozzá egy kiegészítő jegy Hidasnémeti-Cana határátmeneten keresztül Budapestről indulva"
Az 50 %-os kiegészítő jegy Budapest-Cana (Gr.) = Cana határpont között egy útra: 2.975,- Ft, menettérti útra: 5.950,- Ft.
Ha Miskolcig, Forró-Encsig, Hidasnémetiig elmégy egy korábbi vonattal és csak ott szállsz fel a nemzetközi vonatra, akkor elegendő csak onnantól az EuroDominohoz a nemzetközi díjszabás alapján 50 %-os mérséklésű jegyet megváltandod (ezt természetesen már az EuroDomino megváltásakor megválthatod előre), de ugyanazon a vonaton nem kombinálható a belföldi és nemzetközi jegy.
Visszaútba ugyanígy megolható a korábbi leszállás és átszállás belföldi vonatra.
" az utolsó kérdés: vidéken hol foglalkoznak EuroDomino bérlet árusításával."
Ezt kíváncsiságból megkérdezheted a MÁV-tól, engem is érdekelne a válasz:)
Gyanítom - legalábbis hosszas utánanézés nélkül - a MÁV maga sem tudhja, mint ahogyan azt, hogy hogan vannak nyitva a nemzetközi pénztárai vidéken.
Ez sok állomáson teljesen esetleges, attól függ, hogy a nemzetközi vizsgával rendelkező pénztáros mikor van szolgálatban (Vác,Szentes,Gyoma, stb.), amit csak az adott állomáson tudnak Neked megmondani, aki aztán megmondja, hogy van-e nála EuroDomino jegy vagy nincs.
A vidéki MÁV Menetjegyirodák (Miskolc, Debrecen, Szombathely, Szeged. Pécs, Békéscsaba, stb.) minden esetben árulják, ez tehát egy biztos pont, a listájukat megtalálod itt.
A nagyobb állomások nemzetközi pénztáraiban (Szolnok, Miskolc,Győr, stb.) is válthatsz.
Szerintetek mikorra várható, hogy megjavítják a Vasutas Fórumot? Nálatok is 3 régi hozzászólás van a tetején? Nem kellene folyamatosan (óránként) jelezni a moderátoroknak? Szerintem elvárható lenne, hogy valamit legalább reagáljanak, hogy a javítás mikorra várható? Ti nem így gondoljátok?
A következő kérdéseket szeretném feltenni: mennyibe kerül egy 3 napos EuroDomino +26 bérlet Szlovákiába,
8.250-Ft.
minden vonatra használható-e pótdíj fizetése nélkül,
Pozsony-Kassa között a kötelező helybiztosítással közlekedő IC vonatokra (3 és fél pár vonat) helyjegyet kell váltanod, ennek ára 20 vagy 80 korona, attól függően, hogy melyik nap utazol (vannak "erős" és "gyenge" napok)
Minden más vonat ráfizetés nélkül igénybevehető.
A Tátrai villamosra elvileg jó a szlovák ED, de a helyszínen kérdezz rá a kalauztól. Azt nem tudom, hogy jó-e a csorbatói fogaskerekűre is, attól tartok, hogy nem.
mennyibe kerül hozzá egy kiegészítő jegy Hidasnémeti-Cana határátmeneten keresztül Budapestről indulva
Menettérti útra az 50%-os kedvezménnyel 5950-Ft, egy útra 2975 Ft. Vigyázz arra, hogy a kedvezményes jegyet csak az ED jegy vásárlásakor veheted meg, később nem.
vidéken hol foglalkoznak EuroDomino bérlet árusításával.
Más vonatok - pl. a Pannonia nemzetközi gyors - esetén, illetve a magyar-szlovák relációban és azon túl a berlini EC-knél nagyon is igazak az általad leírtak.
Talán éppen a belföldi utazásra, sőt a ritka lehetőségre kiéhezve ismerőseim által budapesti átszállás nélküli átlós utazásra is gyakran igénybevett Pannonia is mutatja, hogy nem minden nemzetközi vonat csak "kirakat" és ősellenség (igaz, ez konkrétan nem is MÁV kocsikat "fogyaszt".)
A Pannonia épp a MÁV kocsikat fogyasztja! Mivel szinte minden nap találkozok a Prágából jövő Pannoniával (vagy utazok is rajta), a következő szituációra lettem figyelmes: ha a mozdony után sötét, lezárt kocsi közlekedik, amit műszaki gond miatt soroznak ki, és küldik haza, az szinte kivétel nélkül mindíg a MÁV kocsi, és persze miért is ne pontosan az első osztály lenne. Ritkábban ugyanez a helyzet a MÁV másodosztállyal, és csak elvétve fordul elő pl. ugyanilyen gond a CFR vagy CD kocsival.
Tehát még az ugymond "keleti" kocsikból összeállított szerelvény esetében is a leggyengébb szinvonalat a MÁV roncshalmazai produkálják!
Viszont nagyon üdítőleg hat, mikor a kisorozott MÁV első osztályt CD kocsival pótolják, amiben van fűtés, szőnyeg, függönyök, stb. Ég és föld a különbség a mi kocsinkhoz képest!
Egy barátommal pont Hatvanban voltunk,először bemondták a gyorsot időben utána meg azt hogy műszaki ok miatt 60 percet késik.Először nem tudtuk miért,most olvastam az Indexen hogy karambolozott egy gyors ,ezek szerint az átlós volt:(
Ketten meghaltak, amikor személygépkocsijukat vasárnap elsodorta egy vasúti átjáróban Hatvan külterületén a Budapest felé tartó gyorsvonat - közölték a rendőrség és MÁV szóvivői az MTI-vel.
A Hatvan külterületén lévő Temető úti vasúti átjáró félsorompóval és fénysorompóval egyaránt el van látva. Egyelőre nem tudni, hogy működtek-e a biztonsági berendezések - mondta Soltész Bálint, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtügyeletese.
Kavalecz Imre, a MÁV szóvivője ugyanakkor arról tájékoztatta az MTI-t, hogy piros jelzésnél, a leeresztett félcsapórudat megkerülve hajtott a személygépkocsi a vasúti sínekre, a Sátoraljaújhely-Miskolc irányából érkező gyorsvonat elé. A gépkocsiban egy férfi és egy nő utazott.
A balesetben a gyorsvonat mozdonya megrongálódott, ezért a szerelvényt vissza kellett vontatni Hort-Csányba, ahonnét új mozdonnyal indul majd tovább Budapestre.
A vonali zsebmenetrendet az érintett vonalakon elég sokfelé árulják, konkrétan a 70-71-es vonalit Veresegyházon, a 80-as vonalit Gödöllőn, az 1-es vonalit Komáromban vettem, de árulják őket a kiírások szerint pl. Budapet Keleti pu. csomagmegőrzőjében (a 6.vágány mellett) is.
Sziasztok! A következő kérdéseket szeretném feltenni: mennyibe kerül egy 3 napos EuroDomino +26 bérlet Szlovákiába, minden vonatra használható-e pótdíj fizetése nélkül, mennyibe kerül hozzá egy kiegészítő jegy Hidasnémeti-Cana határátmeneten keresztül Budapestről indulva, illetve az utolsó kérdés: vidéken hol foglalkoznak EuroDomino bérlet árusításával. Bocs a kérdések tömkelegéért. Előre is köszönöm a válaszokat. Üdv M412192
"Hogyan hozható ki legolcsóbban a Budapest-Ceske Budejovice út, ha oda-vissza Linzen keresztül megy az ember, és hogyan ha odafelé Brno át, visszafelé Linzen át jön?"
1./ Oda-vissza Linzen át:
Budapest-Summerau állomás-Budapest City Star jegy 1 főnek: 78,60 EUR = 19.650,- Ft , 2 főnek 117,90 EUR = 29.475,- Ft (az utasok számától függ).
Az új szabályozás szerint: "Az odautazást az első érvényességi naptól számított hét napon belül meg kell kezdeni. Az oda- és visszautazás között legalább a szombat vagy a vasárnap egy részének el kell telnie (hétvégi kötöttség). Amennyiben az utas szombaton vagy vasárnap érkezik meg a célországba, a visszautazást még aznap megkezdheti."
Ehhez kell egy kiegészítő jegy (na ezt lesz nehéz megvenni, mert ez számolást és utánanézést kíván a jegypénztárostól):
Summerau- Summerau (Gr.) - Ceské Budejovice menettérti (ÖBB 5 km, CD 58 km) = 18,4 EUR = 4.600,- Ft
1 főnek tehát 24.250,- Ft, 2 főnek fejenként: 19.338,- Ft, több utas esetén pedig a City Star miatt fejenként csökkenő ár, de a City Star miatt figyelni kell a hétvégi kötöttségre.
Ezt egy kicsivel olcsóbbá lehet tenni, ha odafelé kiszállnak Freistadtban (vagy Linzben) és vesznek pénztárban Freistadt-Ceské Budejovice 4 napos "EURegio Ausflugsticket" kirándulójegyet, ami 13,80 EUR = 3.450,- Ft (ez pótolná a 4.600,- forintos kiegészítőjegyet, de csak ott vehető meg). Linzben is megválrtható, én leginkább ezt ajánlom, mert nem biztos, hogy Freistadtban van pénztár, az automata pedig vagy adja vagy nem.
Mivel a City Starnál Linz,Freistadt és Summerau is beleesik a 400 km-es övezetbe, ettől azt még vehetik Summerau-ig, mert az ára ugyanannyi. Nem biztos, hogy 1.150,- forintért megéri ez a kiszállás, de, ha pl. Linzben úgyis átszállnak és van idő, akkor megtehetik eme jegyváltást.
Lehet, hogy létezik Summerau-Ceské Budejovice változatban is EURegio Ausflugsticket, és az egy kicsit még olcsóbb, de ennek az árát nem találtam sehol, lehet, hogy Freistadt után már ugyanaz az ár.
Összehasonlításul:
3 napos EuroDomino Csehország 26 év felettieknek: 40 EUR = 10.000,- Ft
Ehhez kiegészítő jegy Budapest-Summerau (Gr.)-Budapest 50 % kedvezménnyel menettérti: 62,4 EUR = 15.600,- Ft
Ha nem esik bele a hétvége, vagy Ceské Budejovicéből még 1 napot akarnak vonatozni, akor viszont ezt ajánlom.
2./ Oda Brnon át-visszafelé Linzen át:
3 napos EuroDomino Csehország 26 év felettieknek: 40 EUR = 10.000,- Ft
Ehhez kiegészítő jegy Budapest-Kúty (Gr.) 50 % kedvezménnyel egy útra: 3.675,- Ft
A visszaútra kiegészítő jegy Summerau (Gr.)-Budapest 50 % kedvezménnyel egy útra: 31,2 EUR = 7.800,- Ft
Összesen az utiköltség 1 főnek: 21.475,- Ft (ez az utasok számától függetlenül ennyi) és ez 1 plusznap vonatozást is lehetővé tesz Csehországban, mert gondolom a 3 EuroDomino-s napból 1 nap elég az odaútra és 1 elég a visszaútra.
"Ha rajtam múlna, és a nemtközi kocsielszámolás más volna ( kettő "ha") akkor annyi nemzetközi vonat közlekedne amennyi akarna, de :
- magyar kocsi ne legyen benne,"
Amellett, hogy egyetértek Veled, megjegyezném, hogy nagyon nem bántanám a határon éát összekötött, mindkét országban belföldi forgalmat lebonyolító vonatokat. A két szomszédos vasút okos együttműködésével akár még szerelvényt is lehet spórolni, az pedig a belföldi forgalomnak jót tesz...
"Ne almodjunk mar! Budapeste lesz az utemes menetrend, legjobb esetben is. A videk ebbol semmit nem profital, marmint nagyvarosbol videkre olyan mostanaban nem lesz. Sot, valszeg meg Bp minden vonala sem reszesul az utemes menetrendbol, ld. pl. ma is sajnos a Bp - Kunszentmiklos utiranyt (van hogy 3 oran at nincs vonat, stb.)."
Mivel a bevezető szakaszokon ugyanazt a pályát használja az összes vonat -függetlenül attól, hogy honnan jön és hová megy - ezért nehezen képzelhető el az ütemes elővárosi közlekedés a távolsági forgalom rendbetétele nélkül. De azt hiszem ezt már kiveséztük itt is, meg más topikon is.
Azzal viszont számolni kell, hogy mi lesz akkor egy-két vonallal, ha egy esetleges besűrítés után sem jelentkeznek az utasok...
Azt hiszem, itt még nem volt szó róla, az országos menetrendkönyvek és a területi menerendfüzetek után újabb nyomtatott utastájékoztató anyagok jelentek meg a MÁV-nál, a vonali zsebmenterendek.
Prospektus alakú, hosszúkás, szép kivitelű, színes füzetek, amelyek 65,- forintba kerülnek.
Eddig az 1,70-71,80, 120,150-es vonalakról láttam, de ezek alapján valószínű, hogy lesz a 2-es, 100-as vonalakról is.