Én is már türelmetlen vagyok, vonohoroghoz elektromos csomagra várok.Álitólag a vonohorog felvan szerelve ez már vicccccc.szeptember 20.-án már a kocsi a kereskedésbe volt.
Ma voltam a KIA Lurdynál kombi nézőben, de tesztvezetni csak ötajtóst lehet még mindig. Egy 1.6-os benzines EX-et vezettem, és azért érzhetően jobban megy, mint az 1.4-es, sokkal dinamikusabban reagál. Nekem az 1.4-es nyomatékszegénynek tűnt az 1.6-os Lacetti után, ez most sokkal élvezetesebb volt. Amúgy nagyon jó vezetni, jó a futómű, jó a kormány, mindegyik valamivel jobb, mint a Lacetti, de a váltó az ég és föld, élvezet kapcsolgatni. Ha sikerül elpasszolni a használt Lacettimet, akkor benevezek egy 1.6-os EX + ecs kombira. Kompass blue-t akarnak most adni, az biztos, hogy a szürkénél jobb. Eredetileg Mars Redet szerettem volna, de az min. két hónap...
Ha rövid időn belül (max 1 óra) ott kapcsolod vissza, ahol kikapcsoltad (helyileg), akkor hamar össze kellene állnia, ha viszont elmész máshova, vagy nagyon sok idő telik el, a korábban látott holdak, amire megpróbál visszacsatolni tök más pozicióba kerülnek, amikkel újra le kell kommunikálnia a dolgot... mindazonáltal a 15 perc csak extrém időjárás esetén, vagy nagy házak közt (városban) tűnik reálisnak, azért nézd meg, nincs-e valami pach az IGO-hoz az adott készülék mellé... én egy ezeréves N35-ös Acer-el nyomom, általában 10 holdat símán befog, és totál hidegindítás esetén (fenti időbeli, és térbeli eltéréseket értem ezalatt), is max 4-5 perc alatt összeáll, de az tény, ha mozogsz, hamarabb teszi, azt pedig általában tudja az ember, miután beírja a célt, hogy nagyságrendileg merre induljon... :)))))
Én elég régóta használok GPS-t, bár más típust. A tapasztalatom szerint stabil álló helyzetben nehezebben, mozgás közben hamarabb talál rá a kapcsolatra.
Az én verdám is ma érkezett meg, elég gyorsan, ahhoz képest, hogy múlt hét kedden rendeltem meg. A pénzt csak csütörtökön utalom, meglátom, mennyire húzódik el, remélem nem hetekig :S.
Szeptemberben a vizsgalapok fogytak el, és emiatt nem tudtak sok autót levizsgáztatni, és ezáltal átadni. Legalábbis a kereskedésben annó ezt mondták nekem, bár engem nem érintett, (akkor az én autóm még gyártás alatt volt) csak beszélgettem az értékesítővel, hogy milyen furcsa dolgok történtek.
Most beszéltem a kereskedéssel és azt mondták, hogy azért nem tudják még most sem átadni a kocsimat, mert még mindig nem kapták meg az autó eredeti regisztrációs lapját. Állítólag elfogyott ez a lap (?) és rengeteg más átadás is emiatt húzódik. Az én esetemben most pénteken lesz 3 hete, hogy a kocsi a kereskedésbe érkezett és most csütörtökön lesz két hete hogy a vételárat kifizettem. Ma e heti átadást mondtak. Nálatok ez hogy van? Én már kutya türelmetlen vagyok és egyszerűen nem hiszem el hogy ilyen baromság miatt nem tudom átvenni a gépet.
Még jobb hír, hogy a szept 19-én megrendelt autóm a mai napon megérkezett a kereskedésbe. Ha szerencséd van, akkor a tied is a tréleren volt. Ha nem akkor is csak napok kérdése. Hurrá!!
Lehet hogy ez az elektromos eljárással készül, amikor egy kemencébe rakják be az üveget, és elektrosztatikus úton sötétedik. pár éve egyik barátom csináltatott ilyet az autójára az M3-as mellett a Szerencs utcánál. Sajna pontosan nem tudom leírni a módszert, de csak erre tudok tippelni mint másik eljárás
A helyedben otthagytam volna Őket. Nehogy már azt higgyék szivességet tesznek. Inkorrekt az egész történet részükről. Menj oda ahol fontos a vevő, ahol tudják és elfogadják hogy belőlünk élnek. Ha ez nem tetszik, majd más kereskedő kapja a jutalékot.
Az elektromos csomagban található üvegsötétítésről ma megtudtam, hogy az nem hagyományos fóliázást jelent, hanem állítólag speciális üveg.. Szerintetek mi lehet a különbség?
elég rég óta vagyok passzív olvasója ennek a topic-nak, az itt olvasott hozzászólások nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy végül is ma megrendeltem az 1.6 CRDi EX SW-met, amit a kereskedő szerint december elején gyártanak majd le. Talán érdekes lehet, hogy a másik potenciális jelölt egy Mazda6 Bose Edition volt (köszönhetően a vonzó modellváltás előtti akcióknak), de a pozítív tapasztalatok az SW tesztvezetése során, az alacsony fenntartási költség, no és a sok negatív vélemény a DPF-es mazdákról végül is többet nyomott a latban, mint a komfortosabb, finomabb kidolgozású belső, sportos forma és a presztízs (remélem jó döntés volt). Hogy kérdezzek is, rendelt-e már valaki közületek tetőablakot az autójához és ha igen, jónak találja-e? Én egy hirtelen ötlettől vezérelve rendeltem, de most utólag kétségeim vannak afelől, hogy jó döntés volt-e.
Délelött voltam megrendelni és a szerződésbe bele is irtuk az alufelnit+tempomatot csak nem vittem magammal a megfelelő összeget ezért délután pótoltam a többi zsetont,és azzal fogadott a másik értékesítő hogy nem rendelhető (talán pofátlan voltam a vételárral kapcsolatban nem tudom) és felajánlott 3 variációt : 1.dobjak még rá egy 100-ast és akkor valahogy elintézi az alut 2. válasszak a náluk kapható nem gyári alukbol 3. levonják még a 80-at az árból
Amúgy az autót igy is úgy is januárra igérték a tempomat miatt,de ezt én sem akartam elhinni és mondtam neki ha már bele vettük a megrendelésbe akkor valamit intézzen
Kérdés, hogy az alufelni nélkül ígért autód esetleg raktáron van-e az adott kereskedésnek, vagy a Lagermaxnál, már az országban... ez esetben ugyanis az a céljuk, hogy a már hamarabb átadható autót preferálják...
másik vari, hogy szintén elhúzná az átadást, de nem a korábbi okok miatt, hanem mert nagyon egyedi így a rendelés, és a gyár az alaprendeléseket sem győzi kielégíteni...
Azért én nehezen tudom elképzelni, hogy nem rendelhető aluval, max jövőre kapod meg a gépet...