A kereskedői árrés (nem számolva a demo kedvezményt, oktatói, stb. engedményt) 4-9%.
Autóbeszámítás: aki annyira kényelmes, hogy nem akarja, tudja eladni az autóját, az fizesse meg a kényelem árát. A kereskedő sem örül jellemzően a beszámításnak. Áll benne a tőke, ki tudja meddig.
Nekem nincs ilyen gondom a fogyasztással, sőt eléggé meg vagyok elégedve az első tankolás 7,3 most a közelmultban 7 átlagosan 7 liter krül eszik az autó bár mégcsak 2000 km van benne (az 1.6 toyota avensis kombimat nem tudtam 7,5 alá hozni)
szevasztok! 1,6 EX benzinessel kapcsolatos kérdések:
1. fogyasztás elég sok. eddig egyszer sikerült 8ra kihozni vegyes használattal, légkondi nélkül, tojással a talpam alatt. most városi használattal 10,5 körül van, de 9 alá eddig nem ment városban. (7500 KM-et futottam) nektek is e körül van, vagy érdemes egy beállításra bejelentkezni?
2. minden ESP-s ceedesnek. múltkorában se szó se beszéd felvillant az ESP off lámpa, nem lehetett eltüntetni. másnapra magától eltűnt. valakinek hasonló tapasztalata?
3. szélvédő alatti levegőbefújó egyre jobban nyekereg, zörög. se WD40 se kis szivacsok nem segítettek. baromi hangos olykor és rohadt idegesítő. van vmi ötlete vkinek?
A Dunlop Wintersport 3D szerintem ebben a méretben nagyon jó választás én is gondolkodom rajta, állítólag azt M3-mal voltak gondok. Lásd pl. 10754-es hozzászólás.
Ezek szerint nem én vagyok a csúcstartó az átvételre várakozásban (de a dobogóra azért én is felférek) és pontosan tudom mit érezhettél te is. Sőt...
Ahogy ígértem leírom, mit beszéltem személyesen ma délben a kereskedésben:
Megvizsgáltam a kocsi papírjait (a verdát is megnéztem, beleültem...), minden megvan már rég és tényleg csak arra a kib**zott regisztrációs adó befizetését igazoló eredeti papírra vár. Én sem a kereskedést hibáztatom igazán, bár arról hogy ők mikor utalták el a regadót nem kaptam kielégítő választ. Erre akik autóátadás előtt állnak figyeljenek oda! Most ezek szerint az állam szopat (nem elég hogy fél millert elkérnek a semmiért)! Ezért kérdeztem, hogy vett-e át valaki autót mostanában, mert ha állítólag kifogytak a nyomtatványból akkor ez a többi kereskedésre és így az átadásokra is ki kell hogy hasson.
De lényeg a lényeg, a kolléga azt mondta hogy már postázták az igazolást, ma este megkapják, holnap beadják az Okmányirodába és ha minden jól megy hétfőn 3 körül át tudom végre venni a szíd kombimat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ezért is lehet az, hogy ahogy írtátok, csütörtökre várják sok helyen a papírok beérkezését. Csak most meg, hogy sok lesz egyszerre nehogy az Okmányiroda üljön rajta napokat!
Egy biztos: ezt a hétvégét is alkoholmámorban fogom tölteni és szorítok a többieknek is.
Én ma beszéltem a kereskedővel, állítása szerint inkább a hivatalokkal, okmányirodákkal kapcsolatban lehet gubanc, ami késésre adhat okot, a regisztrációs adó igazolással kapcsolatban említette, hogy volt velük is hasonló probléma, de csak egyszer, és az sem tartott túl sokáig (ez vagy igaz, vagy nem). Mindenesetre jeleztem felé, hogy azonnal szóljon, ha a vonóhoroggal vagy a regisztrációs papírral gondok vannak, de bármi mással is. Remélem a felkészültségem nyomotta a latban valamit nála.
Azért drukkolok, hogy mihamarabb kapjátok meg a verdát!
Sziasztok, itt vagyok és a személyes problémáim dilémáira szeretnék tölletek véleményt kérni. Most jött el az idö , hogy anyagilag is megoldható legyen egy rend téligumi vásárlása az én kis 1.4lx es Ceed -emre. a gumi amit sok olvasáa után választottam DUNLOPWinter Sport 3D. Mi a véleményetek 185x65x15-ös méretben? latyakos ,vizesautopályára, és csendesség szempontjábol , jól választottam? ha tudttok jobbat kérlek irjatok ezen nem sporolnák. És még 1 kérdés? melyik szervizet tartjátok Budapest illetve környékén a legfelszereltebnek és hozzáértönek a mi Ceedünk-nek, illetve hova menjek mert nem vándorolnék, (ha egyáltalán garanciában az ilyen lehetséges). Elöre is köszi, Emailba is jöhet , ha olyan jellegü a tanács.
Nagyságrendileg három hónapot vártam rá, amit el lehetett kúrni (színkód, vámpapír), azt nálam el is kúrták a hivatalok, meg a gyár karöltve... az auót másfél hónapot várt kb a kereskedésben ezen szívások miatt... :(((((((
Utólag persze már könnyen beszélek, de tény, csak azért nem mondtam vissza, mert nem láttam a kereskedés elsődleges felelősségét az ügyben, mert amúgy Ők korrektek voltak ezerrel...
Sajnos úgy néz ki ezen a héten sem tudom átvenni a kocsimat. Ez már röhej! Ahogy írtam állítólag a regisztrációs adó befizetéséről szóló igazolás hiánya az ok, az autó már 3 hete rendszámra vár és két hete a teljes vételárat kifizettem.
Ma durrant el az agyam!!! Délben bemegyek a kereskedésbe és személyesen utánajárok a dolognak. Én arra gondolok, hogy hiába kapták meg tőlem a pénzt, a regisztrációs adót nem utalták el csak jóval később (lehet hogy még most sem).
Aki olvassa a fórumot és az utóbbi két héten belül vagy a napokban vett át KIA-t kérem jelezze, mert szerintem engem szívatnak!
Délután megírom nektek mire jutottam, hogy mindenki aki kocsira vár okuljon belőle és ha már én ennyit szo*ok, másnak e miatt lehetőleg ne kelljen.
Nekem 1,4 EX-em van, tényleg nyomatékszegény, ezt főleg a vásárlás után közvetlenül éreztem, amikor az 1,5-ös Lanosból átültem. (Ennél, mivel alacsonyabb fordulaton adta le a teljesítményt, jobban éreztem erős gázadásnál a nyomatékot!).
De: most, 8 ezer km után, ha rátaposok a gázra, anélkül, hogy érezném, hogy beragadok az ülésbe, nagyon megindul, kiválónak érzema gyorsulását!
Ha 3-4 személlyel, és sok csomaggal utazom, akkor a fentiekhez hamarább vissza kell váltanom.
Most már elégedett vagyok az 1,4-es teljesítményével. (az 1,6-ost nem próbáltam).
Viszont akkor egy kicsit megijedtem. Én is vonóhoroggal rendeltem, már meg is érkezett a kocsi a kereskedésbe, holnap nézem meg. Remélem nem lesz hasonló gondom :S. Mindenesetre a kereskedőt kifaggatom, hogy mégis mire számítsak, mert nem szeretnék három hónapot várni egy elektromos kütyü miatt.
Én is már türelmetlen vagyok, vonohoroghoz elektromos csomagra várok.Álitólag a vonohorog felvan szerelve ez már vicccccc.szeptember 20.-án már a kocsi a kereskedésbe volt.
Ma voltam a KIA Lurdynál kombi nézőben, de tesztvezetni csak ötajtóst lehet még mindig. Egy 1.6-os benzines EX-et vezettem, és azért érzhetően jobban megy, mint az 1.4-es, sokkal dinamikusabban reagál. Nekem az 1.4-es nyomatékszegénynek tűnt az 1.6-os Lacetti után, ez most sokkal élvezetesebb volt. Amúgy nagyon jó vezetni, jó a futómű, jó a kormány, mindegyik valamivel jobb, mint a Lacetti, de a váltó az ég és föld, élvezet kapcsolgatni. Ha sikerül elpasszolni a használt Lacettimet, akkor benevezek egy 1.6-os EX + ecs kombira. Kompass blue-t akarnak most adni, az biztos, hogy a szürkénél jobb. Eredetileg Mars Redet szerettem volna, de az min. két hónap...