Bocsánat de akik a rendszerváltás uitán kezdtek el uralkodni azok MIND az MSZMP utódpártjai. Erre is komoly adatbázisok keringtek itt hogy ki mi volt azelőtt.
Meddig léehet ez meg hopgy a bolsik igy meg a bolsik ugy eladni embereknek? Hahóóó! Mindjárt itt a következő választas és fel kellene mutatni valami épitő jellegűt a mindenkori kormánynak az elmult évekről.
Ugye nem kell sorolni hogy mi minden lett "elvéve" tőlünk állampolgároktól többféle jogcímen?
ha belepofázhatok, annyit meg kell jegyezni, hogy az elmúlt években épült wellnes szállók lassan kezdenek amortizálódni, nagy mennyiségű ingatlanról van szó, arra majd oda kell figyelni.
Ha legközzelebb visszajössz az országba és a Balaton környékére vezet el az utad, azt tanácsolom, hogy próbáld ki a balneo terápiát. Szerintem sem tesz jót a gerincnek a nehéz fizikai munka.
Ott kezdődött, hogy elkezdtünk 4-es metrót építeni. Meg még előtte, de erre már csak a vének emlékeznek, kivágtuk a fákat, mert nem bírták a szmogot, oszt beültettük helyette a kőrgyűrű környékét osanokkal, meg teskókkal. Mostanra büszkeségünk a keleti pu és környéke. Ha ott egy idegen nem töri össze az autóját, megkaphatja a DEMiiSzKI(baszoooó....tul utaáljuk ezt a szituációt) emléklapot, a hajdanvolt városvezető aláírása nélkül. Aláírásért csúszópént kell fizetni, oszt lehet, hogy az is hamis.
Engem már nem iLYeszt meg egy ballib provokátor, aki két nap után már töri a magyart (már ha nem romkocsmából vagy szanyi mellől blogol a félkegyelműje)...
A múltkor poénkodtam azzal, ha valaki itthon dolgozott x évet plusz kint beül a sittre :-) 5-6 évre és dolgozik börtönmunkán, jogosult vajon a német, angol, stb nyögdíjra.
... :-))) csak végső esetben a lehetőségek miatt kérdezem :-D
ez igaz egyfelől, másik része, h. mennyire fog tudni majd akkor élni ezekkel a jogaival, ugyanis munkaviszonyt igazolni is kell majdan.
Nemsokára a gyakorlat is fogja mutatni a frankót - persze ha nem csúsztatják el a tényeket - mivel számos országban ha az utolsó 5 évet ott dogozta le és ott lakott (pontosítás kell) jogosult az ottani nyugdíjra. Tehát ha egy nyugdí előtt álló kimegy dolgozni, onnan kap majd juttatást. Én így tudom.
Ezt villámsebesen fogják zárni az ottani érdekcsoportok.
Alapvetően a nyugdíj egy járulékfizetéssel szerzett jog. Onnan kapod, ahová befizetted. Van ismerősöm, aki a 70-es évek végén disszidált. Kapja a nyugdíjat Németországban is és Magyarországon is. (Ez kb. annyi, hogy fedezi 1 hónapig a sörfogyasztását idehaza. :-( )
Az állampolgári alapú szociális juttatások rendszerét megbuktatja az únión belüli szabad mozgás.
Azé adtunk el minden népi vagyont úgy, hogy közben a tartozás meg nem csak megmaradt, hanem sokszorosára nőtt. Tényleg agyameldobomisztánban vagyok, ha így kerek a történet.
Nyugdíjügyekben nem vagyok járatos. Igaz, dolgozott nálunk egy kárpátaljai család, oszt évente szaladgáltam a munkavállalói engedélyükért, de azt elfelejtettem megkérdezni, hogy mi jár nekik, ha nyugdíjasok lesznek. Saját viszonylatban meg ott ragadtam le, hogy a kötelező magánnyugdíj százalékot saját magam megtoldottam +2%-al, annyira bíztam a kedves biztosítókban, oszt egyszer átvágtak. Elfelejtettek az anyám pénze után nyereséget generálni.
Mert más országban hazaviheted, ugye , te júropiai agyatlan!
Tán arra gondolt, hogy az is elképzelhető, hogy egyszerűen ott van vagy ottmarad a szobában. Nyugat-Európában nem nagyon megyek szállodákba, így nem tudom, mi ott a szokás. Félek, hogy ugyanez, ha túl sok magyar jár arrafelé.