Mondjuk én Izrael kapcsán azért csóválom a fejem, mert az eddig legendásan jónak minősített izraeli elrettentő erő nimbusza teljességgel oda.
Ez sok vérrel lett megszerezve, de újból kivívni szintén sok vérbe kerül majd.
A laza védelemmel ez tényleg nagyon el lett baszva. No de hát már nincs mitet csinálni, ez tipikusan az a helyzet, hogy csak előre lehet menekülni.
(Izrael esetében jelenleg ugye támadni, megszállni, ezt nem lehet most megspórolni, illetve a felső vezetők módszeres levadászását sem, ami évekig tart majd)
Ezt nem veszem, szerintem Castelnek ebben nincs igaza (erről meg én maradtam le:-).
Mert szerintem majd marad valami Ukrajnából, egy bufferterület a nyugaton meghagyott részből.
Olyan Huntingtoni értelemben, kb. a civilizációs határok mentén szakad Ukrajna, csak majd nem lesz NATO tag a belátható időn belül a nyugati rész, hanem az senki földje.
Száznyolc holttestet találtak a Gázai övezet határvidékénél lévő Beeri kibucban. “Házról házra jártak, bementek az óvóhelyekre, elrabolták vagy megölték az embereket” – idézte fel az elmúlt napokban történt iszlamista támadásokat a 70 éves Dani Fux, aki a háza padlásán bujkált.
....
....
....
“Délután ötkor héber szavakat hallottunk a ház közelében. Kimentünk, és kapcsolatba léptünk a katonákkal. A látvány elviselhetetlen volt. A kibuc tagjainak, katonáknak és terroristáknak a holttestjei borították a terepet. A feleségem a lányunkkal és az unokáinkkal együtt elutazott innen. A fiúkkal mi úgy döntöttünk, itt maradunk, hogy segítsünk a hadseregnek, és csak az élőkkel foglalkozunk” – tette Dani Fux. (MTI)
Pech hogy kiderült hogy a két katona elfiogása csak casus belli bolt mert izrael már négy hónapja készült arra hogy lerohanja libanont:
Conal Urquhart szerint a The Guardianban a Winográdi Bizottság kiszivárogtatta Ehud Olmert izraeli miniszterelnök tanúvallomását, amely arra utal, hogy Olmert „legalább négy hónappal azelőtt készült egy ilyen háborúra, hogy a hivatalos casus belli : a Hezbollah elfogott két izraeli katonát. egy határállomás 2006. július 12-én."