Lenne egy kérdésem. Mitől függ, hogy egy vonatnak belföldi és nemzetközi száma is van, vagy csak nemzetközi? Konkrét példa: A Maestralnak van belföldi és nemzetközi számozása is (856,204), míg pld. a Veneziának nincs külön belföldi, csak a 240.
A háborgásom szerintem abszolút jogos, már régóta meg akartam írni, 1 éve ugyanúgy utáltam a MÁV-ot mint most.
Képek várhatóak továbbra is tőlem, mert mint írtam a vasutat szeretem, de ettől miért kéne elfogadnom a MÁV szellemiségét, hiszen mióta rendszresen járok vonattal azóta tudom hogy náluk az utas a legkevésbé fontos. A jövőben is hangot adok sérelmemnek indokolt esetben, ehhez joga van mindenkinek.
Azért ennyire hülye nem vagyok, csak furcsálltam, hogy a Talent hogy jön a képbe, mikor eddig szóba sem került a MAVnál, és hogy mi ez a sok érdekes szöveg. Egyébként reklámvonatnak tökéletes lesz, 10 db pont elég is lesz kiszolgálni mondjuk a Füzesabony-Eger, Aszód-Vác és Hatvan-Szolnok viszonylatot hétvégén (bízva abban, hogy nem rohad le).
a reszortossághoz jó a közlekedésmérnöki v gépészdiploma?
Jó, jó.
És pontosan mit is kell tenni a reszortosnak?
Amire a felettese utasítja, meg amit elvár tőle. Legyen önálló, de ne tegyen másképp, mint amire a főnöke - jóval később - rájön. Legyen jó felettese (a fenntartó) a műhelyi, (a mozdonyüzemeltető) a mozdony-, (a kocsiszolgálatos) a kocsivizsgáló személyzetnek, engedjen meg nekik mindent, amit elvárnak, ne kívánjon tőlük többet, mint amit elvárnak. Legyen benn előbb, menjen el később, mint a főnöke. Járjon vonali ellenőrzésre, oktasson, ismerjen mindent, de soha ne legyen távol munkahelyéről.
Lesz mv gyakorlatom de mennyi ideig?
A vontatási vizsga letétele előtt a mozdonyüzemeltető, (és elvileg) a fenntartó mozdonyvezetői vizsgát kell, hogy szerezzen valamelyik (dízel, villany) járműtípusra. Tehát mv. gyakorlatod nem lesz, csak vizsgád. (Mellesleg a jelenlegi mozdonyvezetők jelentős részének sincsen...)
Én ezt nem így tudom. Legalábbis az ÖBB Technische Services honlapján semmi erre utaló nincsen. (www.ts.oebb.at) Készséggel elhiszem, hogy igazad van, ha megmondod, hogy hol és mit csinál az ÖBB a Talent gyártásával.
Átveszi mind a 60 szerelvényt ( ha jól emlékszem fejből a számra).
Elhiszem neked, sem a visszaadásról, sem rendeléslemondásról nem láttam hírt.
20 darab kétáramnemű vonatról van szó, a többi egyáramnemű. És érdekes módon én még nem láttam forgalomban a kétáramneű Talenteket, pedig az első már több, mint 4 hónapja megjött....
Az ÖBB most pénzügyi okokból nem kívánja ezeket átvenni, de ugyanezt a tíz darabot átveszi egy későbbi gyártásból.
Most viszont ebből a bevételből - mint gyártó - az ÖBB is részesedik.
Laci bácsi, nekem ebből az jön le (mégha el is hiszem, hogy az ÖBB végül nem mond vissza rendelést), hogy a "rásózás" rész bizony igaz. ne mondd már, hogy nem egy olyan vevőt keresnek a 10 Talentre, ahol a politika részéről van egy ilyen eszetlen beszerzés keresztülverésére...
Másrészt: 10 járművel itthon ugyan mi a fenét lehet csinálni? Maximum parádézni lehet, máshoz kevés, függetlenül attól hogy a 10 jámű FLIRT, Talent, Coradia vagy más. Nincs épeszű ember, aki ilyenbe belemegy, hacsak nem akarják nagyon valakik ezt az üzletet megkötni.
Megkérdezem tőled,te talán tudsz nekem válaszolni,hogy a reszortossághoz jó a közlekedésmérnöki v gépészdiploma? És pontosan mit is kell tenni a reszortosnak? Lesz mv gyakorlatom de mennyi ideig? Kérlek válaszolj..
Nem te álltál ma reggel 60 percet vonatra várva hanem én meg még sokan. Egy IC 60 perces késése már több mint gáz. De volt olyan vonat később amelyre 120 percet mondtak, így még "szerencsésebben" megúsztam.
Az meg egyszerüen nevetséges hogy ilyen kis hótól leszakadt a vezeték. Ha így történt az nagyon szomoru hogy ilyen "minőségü" vezetéket használ a MÁV.
Ha meg nem ettől volt akkor meg elhallgatják hogy mulasztás és nemtörődömség történt. Az biztos hogy az időjárás nem indokolta egyáltalán hogy ilyen történjen.