"Megkockáztatom azt a - valószínűleg itt nem népszerű - nézetemet, hogy ez a 10 vonat, egy ritka szerencsés, ALKALMI vétel, és nem kampány vonat."
Nekem inkább az a véleményem, hogy a vétel lehet, hogy alkalmi. Az üzemeltetésük alkalmi-e ahhoz erős kétségeim vannak...
Pár év múlva eldől, igazad van-e...
Csabi, fején találtad!
Azért az elgondolkodtató, hogy a vétel annyira alkalmi, hogy már a GYSEV sem kér belőle, úgy, hogy nekik ráadásul Burgenland az 1/3 árat bevállalta...
Magam részéről dühít az, hogy azért mert valaki/valami nem nyert meg egy boltot, akkor az már pusztán a vesztesség okán, csak jobb lehet, mint a nyertes. És erre rárepül mindenki...aztán meg már idővel el is hiszik...ilyen módszert anno már alkalmazott valaki...
"MInd a gyártó cégnek, mind az ÖBB-nek ÉRDEKE, hogy a MÁV megkapja. és ezért még anyagi áldozatokra is hajlandóak. Kis gondolkozás után a megoldásra rá lehet jönni."
Kíváncsi vagyok, hogy hasonló dologra gondoltunk-e.
Lehet, hogy nagy hülyeség, de én a következőt gondoltam:
A 10 motorvonat beetetés.(30 motorvonatot ilyen áron már én is alkalmi vételnek tartanék. Tizet nem.) A 10 járművel a Bombi megveti a lábát Magyarországon, ami jó alap további megrendelések megszerzésére. Az ÖBB-nek érdeke, hiszen a Taurusokhoz hasonlóan a 10 jármű karbantartását Ő végezhetné (10 járműre fenntartó bázist nem érdemes telepíteni)
Másrészt, ahogy taxxx is írta, 10 járművet nem lehet normálisan használni, így jó indok lenne továbbiak beszerzésére. Én ebben mondjuk szkeptikus vagyok, nem hiszem, hogy lenne pénz továbbiak beszerzésére. (A fodrásszalon gondolom jobban örülne 300 Halberstadtinak). Másrészt a további szériáknál (ha, esetleg...) már vastagabban foghat az a ceruza...
Harmadrészt: Amit Vendégsín ír: Kíváncsi vagyok, hogy a politikusok mit tesznek akkor, amikor rájönnek: ezzel a vonattal nem lehet a választások előtt parádézni. Gondolom, kicsit alábbhagy a lelkesedés.
Negyedrészt: Az mfor-on kívül még nem láttam sehol a hírt, még azt sem hiszem el, hogy tényleg igaz...
Izgatottan várom. Bár István Gyuri 3 hónapja azt susogta, hogy visszajönnek a Bézék. Ami oda elég is (kivéve ha egyszerre négy osztály megy kirándulni). Busz azért nem jó, mert arra nem tudok biciklivel felszállni. [vicc]
"Rendszámkereten az van "flottakezelés". X db astra, x db vectra, stb.....
Na ez jó volt, mind a vevőnek, mind az eladónak!:-(("
Van A Cégnek egy olyan "ágazata" aminek van 6 területi központja. A 6 központnak van összesen 9 teherautója. Ebból az egyiket most kellett volna vizsgáztatni. Ekkor derült ki, hogy ezek nincsenek bevonva a flottába. Így hát gyorsan (1 nap alatt) eladták őket, és lesz helyettük összesen 3 (három) Astra (személygépkocsi).
Én a kampányvonatoknál arra leszek kíváncsi, hogy milyen gyorsasággal kapnak magyarisztáni üzemengedélyt, hogyan kerül rájuk - hatósági jóváhagyással - a néhány osztrákiában nem használt magyarosch közlekedésbiztonsági berendezés, stb. Mert az eddigiek alapján igencsak fel kell turbózni a hivatali gépezetet, hogy a szükséges mennyiségű papírokkal alátámasztva gördüljön a vonat (talán az önkormányzati választásokra). :-))
Szerintem a 10 Talent felajánlását is (nem magyar) politikai érdekek, a bölcs előrelátás motiválja. MInd a gyártó cégnek, mind az ÖBB-nek ÉRDEKE, hogy a MÁV megkapja. és ezért még anyagi áldozatokra is hajlandóak. Kis gondolkozás után a megoldásra rá lehet jönni. Hogy ez konkrétan mit jelent, azt nem mondom meg, mert lehet, hogy az egésznek semmi köze a valósághoz, csak a képzeletem szüleménye...
Ezek a kocsik a Wiener-Walzerrel mentek Bécsig, ott meg ráakasztották őket a Donau-Kurier-ra, ami akkor még csak mezei gyorsvonat volt, és nem EN. Olyannyira sima gyorsvonat volt, hogy egyszer a legnagyobb megdöbbenésemre ca. 1995-ben olyan kocsit akasztottak rá, amilyenek belföldi forgalomban is közlekedtek. (8 üléses /10 fülkés másodosztály) A fűtés sem volt valami jó, és borzasztóan kényelmetlen volt, a korábban megszokott* német kocsikhoz képest. :(((
Majndem írtam egy panaszlevelet. Mert Pozsonyig vagy Prágáig még oké, de aki németországba utazik drága pénzért, azt nem ilyen kocsival szállításák!!!
*A korábbi években a 6 kihúzható üléses/12 fülkés D-Zug Wagen-ek voltak benne az ülőkocsik.
Nono! A Veneziának vannak is csak belföldi kocsijai , Gyékényesen kapja meg őket! 4 db BO kocsi, vagy BKO. A keletibek külön "közvetlen" kocsiként fel is tüntetik a kijelzőn egy külön sorban.