Így a hatalomból szoktak nyilatkozni: " a népfelség ránk bízta!!!!" 89-ig is így volt, meg mostanság is. Én nem mondom, hogy nem működik, de cserébe Te se mond, hogy minden rendben!
Jut eszembe: sok minden "ingyen" van, még sem hajolnak le a "pénzért". Néhány példa: csigagyűjtés, bodzavirág, -bogyó gyűjtés, hársfavirág, kamilla.... stb stb. Régebben ezreknek jelentett bevételt, manapság kimondottan jól szituáltak szorgoskodnak ez ügyben (is).
És az útépítések: részben pályázati pénzek ( vagyis nem ingyen, csak nem a mi pénzünkből ) és részben hitelből épülnek, éppen mint a hotel.
Igen, mint agráros városban élők biztosan mindannyian az átlagnál jobban értünk a kertészkedéshez (is). Ha most nem veszem számításba a versenyképesség és a szorványban telepített csemeték közötti összefüggést, még akkor is van két óriási probléma: szakértelem és munkaalkalmasság. Szakértelem a növények gondozásához, a betakarításhoz, manipuláláshoz, értékesítéshez. Munkaalkalmasság: önálló munkaszervezés, gazdálkodás. Nem lebecsülve az általad megcélzott réteget, de valószínűsíthetem, hogy nekik a rendszeres munkábajárás és az elmagyarázott, betanított tevékenység végzése is nagy kihívás.
"Biztos Ő akar lenni az új polgi a Gyuri helyett."
Kac-kac.
"Erre az önkormányzat előtte belefejlesztett és most majd eladhatja jó- esetleg még tán ezüstáron."
Gondolom még van előtted néhány homályos részlet, ugyanis a tőled idézettektől eltérően folynak az ügyek. Ezért próbálok valami hétköznapibb esetet mesélni: - van egy belvárosi, értékes helyen lévő családi házad, amelyet eddig sem használtál, "csak" bérbeadtál. - a ház helyi védettséget élvez, lebontani nem csak nem érdemes, hanem nem is szabad. - az ingatlan kezd életveszélyessé válni, ezért keresni kell valami megoldást, 2002-ben elkezded a tervezgetést - hallva problémádat megkeres egy kőművesmester, aki a következő szerződésre bír rá: 1. a házadhoz hozzáépít egy panziót és felújítja a házadat is 2. az építkezés befejezése után annak teljes költségét magadra vállalod 3. amelyre 10 éves hitelt feszel fel. 4. elkezdődik a munka, majd 2008-ban jön a kőműves, hogy még sem 10 évre, hanem 20 évre bérelné ki az ingatlanodat. És nem 10 éves, hanem éppen 20 éves bérleti díjnyi hiteltörlesztés fog rád várni. 5. az így meglévő ingatlant bérbe adod a kőműves mesternek, aki 20 hónapig pontosan annyit fog fizetni, amennyi a törlesztő részleted, de utána erre már semmi garanciát nem vállal. 6. a 20 év alatt tehát "talán" lesz annyi bérletidíj bevételed, mint amennyit a hitelre ki kell majd fizetned. 7. 2029-ben még állni fog az ingatlanod, talán kisebb felújításra szükség lesz, jó esetben már tényleg elég lesz 10 évnyi bérleti díj a költségekre....
Számomra már visszataszító, ha valaki ennyire utál valakit és mindenért azt az egy embert teszi felelőssé, mintha más hiba mondjuk nem lenne ebben az országban. Ha itt mi országos problémáról merünk beszélni, akkor mindenki hülye, holott egy országos probléma akár helyi is lehet, mondjuk majd az önkormányzatoktól elvett 120 milliárd, vagy az iparűzési adó APEH általi beszedése. Ez érinti majd az önkormányzatot, aztán téged és engem, és őt is. De mindez jó, mert a drága kormány teszi, aztán ha ebből kifolyólag történik valami, na akkor majd jön az a szemét Gémesi.
Tegnap a postai beírása sem volt semmi. Már már elherdáltuk a területet, igaz kapunk egy 6 milliárdos beruházást, ezzel nem kevéssel nő az iparűzési adó, és pluszban teremtődik 700 munkahely. De Gémesi micsoda rossz üzletet kötött. Lehet ha több pénzt követel a város, akkor a Posta szépen elmegy máshova, na akkor meg azért szidná. Egyetlen egyszer nem hallottam mondjuk azt mondani, hogy ok elismerésem nyert a város egy csomó pályázatot, amiből lesz új főtér, megújul a vasútállomás stb. Nem erre ő nem képes.
Akkor pedig mi ha nem fizetett agitátor?
Nekem is van gondom a város vezetésével, nem mondom, hogy mindennel elégedett vagyok, de örülök, hogy a város fejlődik, megújulnak dolgok. Ezt pedig el is ismerem. Sajnálom, ha ezért valaki (főleg egy ember) hülyének tart, és pihenőre küld.
Én a TV-ben hallottam róla először, majd Gémesi is mondta valahol, hogy azt szeretnék az önkormányzatok, hogy ne panelprogram legyen, hanem 2013 után Uniós forrásból a panelben élőket kárpótlással kifizessék, vagy építenek egy korszerű házat, kisebb költséggel és abba költöztetnék őket. Persze nem belvárosba. Majd a felszabadult területet értékesítik és oda egy korszerű lakóház kerülne.
Ez már működik a volt NDK területén, ott ezt csinálják. Gondolom itt is működhetne.
Az tévhit, hogy a vasbeton összeomlik 30 év alatt. A nagy lakásépítési banzáj a 60-as évek közepén kezdődött a panelprogrammal, a 70-esek végén fejeződött be, és azok a házak mind állnak. Rondák, épöletgépészetileg ramatyok, ápolatlanok, energiapazarlók, de a talpukon állnak. Ha csak egy 7-es erősségű földrengés nem jön, állni fognak 100 év múlva is. Lebontani persze le lehet. De ki kártalanítja s mibul a benne lakókat? (Ja, egy időben a bauxitbetonról is mondtak rémhíreket, oszt azok közül is rengeteg áll, már kb 80 éve).
Mert az elmúlt jópár évemben rájöttem, hogy bármi is érdekelne, NINCS beleszólásom. Rendszerfüggetlenül. A ius murmurandival meg itt élek, a fórumban. Ennyi.
Ezért mondtam azt, hogy úgy lónak ki a belvárosképből azok az epületek, mint a csak na. Sokan laknak ott de nagyon csúnya az biztos.... Különben csak ki kell várni az időt, már ha annyi van, hogy maguktól összomoljanak.. ;-)
Sokba kerülne az biztos. Csak egy ötlet volt, ami ma még megvalósíthatatlan. Ezt én is és mindenki beláthatja, de hosszútávon talán..
Nekem lenne javaslatom, de mivel az baromi olcsó (nem tudok és nem is akarok mellesleg 1,4 milliárdban gondolkodni) hogy el kéne kezdeni egy közterületi és (esetleg aki segélyt kap telekhatáron belüli is) fásítási programot. A lényeg az lenne, hogy sok-sok-sok gyümölcsfa. Nem akarom felsorolni, hogy milyenek (ez külön szakterület). Nagy lombja legyen, ápolva óvva legyenek és minnél kevesebb törödést igényeljenek, s a segélyezettek által főleg és le is szedhessék annak termését. (Vagy akárki, de létrát azért ne hozzon)
Van valami adatod arról, hogy mennyi segélyt fizet ki az önkományzat?
Különben én most azt látom, hogy ha nem is ebből a pénzből, de az útépítések szépen beindultak.
Biztos Ő akar lenni az új polgi a Gyuri helyett. A kissé bizonytalan párt(atlanság)állást ne is firtassuk, de az kihallatszik!! ;-)
Hopp mondom én ezt, aki akár még lehetne polgármester is, de kurvára nem akarok, mert tisztában vagyok a korrupciós fenyegetettséggel. A végén még akár mint az ország jelenlegi vezetőit engem is megvásárolnának bizonyos érdekkörök. :-((((
A hotelügyhöz különben annyit, hogy volt egy szar (életveszélyesen összeomlófélben lévő) épület, amit baromira szaré-hugyé el is lehetett volna adni (szorgalmazta is a testület). Erre az önkormányzat előtte belefejlesztett és most majd eladhatja jó- esetleg még tán ezüstáron. Az nyilván egyértelmű, hogy nem való egy hotel az önkormányzat kezébe. De ha majd beindul az üzlet (be fog ne izguljatok, mert egy baromi jó helyen lakunk és ha csökken a Dózsa forgalma és elbontján a 10 emeleteseket, akkor .... (nem egy könnyű projekt..)) akkor majd jönnek a vásárlók.
Ui:
Azért Hollonak innen izenem, hogy nem kell ám rám haragudnia, mert azért nagyon jókat is szokott írogatni GÖDÖLLŐÉRT!!!! (Kultikusan örökre szívembe zárt szülő- és Vele is közös lakóhelyem!!)
De hogy nem csak nem "erőlteted" magad! Ha van kedved válaszolj a kérdéseimre: - lenne javaslatod arra, hogy mire költsünk 1,4 milliárd szabadon felhasználható pénzt? - szeretnéd, ha a hotel beruházás kapcsán az elvárható 10 éves megtérülési idő kiteljesedhetne és ezzel megspórolnánk többmint 1,4 milliárd forintot?
"Nagy valószínűséggel azért, mert más jelentkező nem akadt rá. Holott már vagy 15 éve keresnek rá vállalkozót"
Ha rákeresel a godollo.hu oldalon a hotel, községháza és egyéb kulcsszavakra, akkor biztosan látni fogod, hogy a 2002-ben kidolgozott elv szerint működött végig a dolog, amelynek lényege: - kiválasztani egy beruházót és átadni neki az összes jogot - beruházás megvalósulása után a jogot visszavásárolni, úgy hogy a beruházó visszabérli az ingatlant.
A lehetséges indok: a beruházás és hozzákapcsolódó kivitelezés nem közpénzből valósul meg.
A vakolat pedig csak a "fecsegő felszín", az egész tranzakció pedig "hallgat a mély".
Azért azon csodálkozom, hogy a Mátyás Király úti bérlemény esetében nem sikerült a képviselő testület "torkán" lenyomni a 10 évre szóló bérleti szerződést, ugyanakkor a hotel beruházás megtérülési idejét 10-ről 20 évre igen. Gémesi szép munkát végzett. Öröm lehet vele üzletelni. Igaz kevesek kiváltsága. Ebben a hotel bizniszben is csak Komlós Jánossal tette, úgy mint R-magiszter zrt és úgy mint Öresund Kft. Ők tudják miért! Titeket meg nem érdekel? Miért?
A mennyiség fordított arányban áll a hitelességgel...?
Valami megragadhat a felszínen belőle, de sokaknál épp fordított hatást ér el. Úgy kell tekinteni ezt a fórumot is, hogy egy játék. Agitátorrá válik adott esetben bármelyikünk, de főfoglalkozásban tényleg kevesen csinálják...
Nagy valószínűséggel azért, mert más jelentkező nem akadt rá. Holott már vagy 15 éve keresnek rá vállalkozót. Kb így volt ez a volt községházával is. Az építette meg, aki jelentkezett rá. És hogy hogyan? Gyorsan, és úgy látszik, felületesen. Jobb lett volna talán egy kicsivel jobban odafigyelni. Utólag kijavítani vmit nehézkesebb is, drágább is.
Persze írtad már. Jól emlékszem? Nem tetszenek a Kossuth Lajos utcai új épületek? Ja, hogy miért éppen Ők építik szépen sorban? Ja, hogy a hotel bizniszben Gémesi eredeti 2002-es előterjesztéséhez képest bukunk 1,4 milliárd Forintot? Mit gondolsz ennyi pénzből milyen épületet lehetne építeni a Tűztorony helyére? Tudod mit maradjon minden így! Te levelezz Gémesivel a Tűztorony és hasonló ügyekben, én pedig beszélgetek másokkal itt a kicsit zsírosabb "falatokról".
Szerintem te egy fizetett politikai agitátor vagy. Nem tudom, hogy karakter számra, vagy beírásra kapod-e a pénzt? Mindenesetre a munkád jól végzed. Majd 2010 októberében eldől mennyire vagy hatásos. Szerintem nem annyira, de majd meglátjuk ki nevet a végén.
Tudod nekem vannak kisebb problémáim Gémesivel, ezt én meg is írtam neki egy párszor levélben, te viszont csak itt mered kinyitni a szád és uszítani, hazudozni tudsz és az embereket félrevezetni. Nagyon remélem, hogy jövőre az ogy választások után te is és a pártod is nagyon nagyot fogtok bukni, akkor leszek kíváncsi milyen okosakat fogsz mondani.
Addig is további írogatást neked, de ha nem baj én veled nem kommunikálok.
Érdekes, hogy beremegsz egy ilyen szuper ingatlan biznisz részleteitől. Legalább olyan indulatos lettél, csak ellenkező előkjellel mikor ezt írtad: "Ami ebben az országban megy az bűntény. Ezt még Kolumbia is megirigyelheti akkora itt az korrupció."
"Hazánk legnagyobb problémája neked Gémesi,"
Még ennek a topiknak sem az, főleg nem kell hazánkat idekeverni. Higgadj le! Nincs semmi baj.
Tudod csak remélni tudom, hogy jövőre amikor Gémesi újra nyer remélhetőleg akkor kardodba dőlsz. Ne is haragudj, de szerintem nálad ez már beteges viselkedés. Én kezdelek nagyon nagyon sajnálni. Persze meg van a véleményed rólam de nekem is rólad. Ha neked ez jó, amit csinálsz akkor legyen az a legnagyobb boldogság az életedben. Hazánk legnagyobb problémája neked Gémesi, és szerencsére minden más tökéletesen működik. Csak ő ne lenne...
Azt hiszem én ezzel befejeztem a veled való kommunikációt. Tudod vannak esetek, amihez már pszichiáter kell.
Esett szó az új postai beruházásról. Most látom, hogy kevesebb, mint 5500 Forintért adta el városunk a területet négyzetméterenként. Hát? Remélem, hogy ezzel együtt nem vettünk a nyakunkba egyéb kötelezettséget, amely még tovább csökkentené a bevételünket.
"(előrebocsjtom, hogy a hungarovalentini, szadeszes PPP konstrukciók elfogadhatatlanok számomra, kezdetektől, de ez nem az)"
Ismerem jól elveidet. Vízvagyonunkról is írtál régebben. Mit szólsz, hogy Gödöllőn az Alsópark forrásvizét egy alig egy éve alakult kft-vel akarja hasznosítani Gémesi?
Kaya Ibrahim óta ismert a híres fideszes szobatárs szállóigéje: "hülyének lenni állampolgári jog!"
Hűtlen kezelés? Nem valószínű... Sima korrupció? Ezt, mint általában csak a benfentesek tudják bizonyítani. Itt a büntetőjogi felelősségre vonásnak nincs helye. Csak morális, erkölcsi alapon tudunk erről beszélni.
Erre van egy megoldás, mégpedig feljelentést lehet tenni hűtlen kezelés gyanánt stb. De ti nem ezt teszitek, hanem itt vádaskodtok. Tudod nekem ez nem tetszik. Tessék a szükséges lépéseket megtenni. Talán még igazad is lehet. De ez így nekem csak semmi.
A Mátyás Király úti bérlemény kapcsán láthattátok, hogy 5 év alatt csak nem a teljes ingatlan értékének megfelelő árat kifizeti városunk a tulajdonosnak bérleti díj címén.
Míg a Hotel kapcsán 20 év alatt csak a felújítással- átépítéssel kapcsolatos költségeink térülnek meg, hiszen magára az eredeti épületre, mint "alaptőkére" egyetlen fillér bevételünk sem fog keletkezni.
Milyen nagy vonalú városunk vezetése! A baráti viszonyt ápoló vállalkozónak búsás bérleti díjat fizetünk. Vajon miért fizet irreálisan alacsony bérleti díjat az Öresund Kft a Gémesi vezetésére bízott városunknak?
Erénye? Hogy van egy hotelünk, ami nekem összességében tetszik. Mármint a látványa.
Hátránya?
Ez könnyen kikövetkeztethető még annak is, akinek semmiféle rálátása sincs az ingatlanberuházások várható megtérülése kapcsán, még pedig abból, hogy 2002-ben mit gondolt erről Gémesi György: "a rutinszerű működés megkezdése után vásárolja meg a projekt társaságot a ráfordításaiknak megfelelő vételáron, javaslatuk szerint 2006-tól tíz éven át évi egyenlő részletben. Az egy év múlva a város tulajdonába kerülő részvénytársaság olyan mértékű bérleti díjat fizetne a városnak, amely fedezetet nyújt a vételárra. "
Amint a mellékelt idézet is mutatja a megtérülési idő megduplázódott! Hova tűnt a félpénzünk?
Igen, az így kezdődő mondatok mindig felmentést biztosítanak a gyanús körülményekbe bonyolódó köztisztviselőinknek.
Így szeretünk Magyarország!
"... akkor a Testőrlaktanya hozzátok oly közel álló tulajdonosát is találjátok meg céltáblaként..." ( lásd lentebb kipiri-nek írt Hunvaldozó, Draskovicsozó írására adott válaszomat. )
Azontúl:
A hozzám közel állósága épp arányos az önkormányzati képviselőségemmel.
De a lényeg: mit tehetnénk a Testőr laktanya gyalázatos állapota ellen?
Talán életveszélyesnek kellene nyilvánítani! Ha ez megtörténne, akkor feltételezve a műemlékvédelmi értékéből adódó "lebonthatatlanságát" biztosan ki lehetne csikarni akár több tízmilliós bírsággal fenyegetőzve a tulajdonos kényszer intézkedéseit. Vagy rendbeteszi, vagy eladja.
Szóval a véleményem: tegye rendbe és hasznosítsa ( ki bánja, hogy ez mennyibe kerülne neki? ), vagy adja el ( ki bánja, hogy milyen áron?) !
1. A tag(ok) adatai 1/5. dr. Komlós János (an.: Molnár Klára) 2000 Szentendre, Bartók Béla út 18. A társaság irányítását biztosító befolyásolás mértéke: jelentős. Hatályos: 2005/09/02 ... 1/6. CRESCO Lakberendezési Korlátolt Felelősségű Társaság HU-2000 Szentendre, Bartók Béla út 18. Cégjegyzékszám:
A társaság irányítását biztosító befolyásolás mértéke: jelentős.