Na igen, egyszer bemondták a szolnoki személyen kőfelső előtt, hogy Abony következik. Azóta nem nagyon hallottam, hogy a hangos utastájékoztatást valamikor is használták volna (nem is baj)
Gondolom nem errefelé utazol, mert a 120-as vonal az utóbbi időben kísérleti telepe volt a különböző posta-Bhv-knek. A legelső, evo1 az még Hatvan felé járt, majd jött az evo2, ahol a kétszemélyes ülésnél már volt kuka, később ez lett az első posta-bhv, majd jött az evo3, ahol már nem volt külső lépcső, hanem a legalsót is lefedte az ajtó (bocsi, de nem tudom jobban megfogalmazni), majd most fut az evo4, ahol már minden ablak lehúzható. Evo5? - lesz függöny? Mindenesetre egy jól fűtő régi, nosztalgia-bhv-ban télen melegebb van, mint a postában.
Elnézést a reklámért, egy ismerősöm - lelkes gyűjtő - kért meg, hogy hívjam fel a figyelmeteket rá, azt hiszem többetek találhat nála számára megfelelő vasutas relikviát. Idéznék a leveléből:
"Elsősorban a Magas Tátra közlekedésével kapcsolatos eredeti papír és egyéb régiségek érdekelnek ( nem cska a közlekedés ,de a Te ismereteid főleg ezirányúak , a turizmus, gyógyítás,télisport , épületek, szóval minden érdekes lehet ) pl térkép Tátra környéki menetrend vonatjegy/jagy képeslap reklám fotó levelezés számla közlekedési relikva stb,stb és főleg 1920 elöttről .
Ha tudsz ilyet magadnál ,esetleg ,aki bír ilyenekkel és természetesen érdekes/értékes régi csereranyagért hajlandó megválni ezektől ,kérlek tudasd velem. Sok minden lapul a dobozaimban ilyen célra félretéve."
---------------------------------------
Ha valakit érdekel esetleg részletesebben a dolog, az itt megadott címemre nyugodtan írhat.
Amikor megjelentek, telente hidegebb volt, mint a kéthetes interfrigo járat, mostanra pedig eljutottak odáig, hogy már minden ablak lehúzható, mert azóta rájöttek, hogy a légkondi a lehető legnagyobb baklövés a kocsiban, mert általában télen hűt, nyáron fűt.
Egyrészt nincs légkondi. Légfűtés van. Ez nyáron szellőztetne. Arra rekkenőben képtelen. Viszont, mint fűtőberendezés, a posta Bhv-ken - még - elég jól működik. A tárgyilagos médiában a megszokott szinten volt ez a riport is tárgyilagos.
Ott, ahol általában. Szarból nem lehet várat építeni. A kocsik villamos berendezésének lassan több, mint fél tucat szervezethez tartozó kezelője, gazdája van, hála az átszervezgetéseknek. Jelentgetések mindenkinek kellenek, pénze senkinek sincs, és mindig a másik három-négy fél a hibás.
Viszont nem kell megijedni. Nem lesz ez mindig ilyen rossz. Hamarosan sokkal rosszabb lesz.
Valóban a Compania Transferoviar Sulzere volt. Alaposan meglepődtem, mert csak átutazóban voltam Nyíregyen, és ritka nagy mázlim volt :) Ha valaki tudja, beírhatná - rendszeresen járnak-e erre, honnan hova, stb...
kb 2 percet tartózkodott a vonat Nyíregyházán: megkapta a menetutasítást, és ment is tovább. Gondolom, Carei felől jött. Céljának Kassát tippelem (?)
Egyébként igaza volt a kalauznak, gyárilag valóban úgy működne csak a "légkondi", csak sztem ami a posta-bhvben van, azt ne nevezzük légkondinak. Amikor megjelentek, telente hidegebb volt, mint a kéthetes interfrigo járat, mostanra pedig eljutottak odáig, hogy már minden ablak lehúzható, mert azóta rájöttek, hogy a légkondi a lehető legnagyobb baklövés a kocsiban, mert általában télen hűt, nyáron fűt.
Több kolléganőm is utazik a 120-ason nem győztek nekem panaszkodni hogy mennyi kellemetlenség éri őket.
Asszem tavaly tavasszal volt egy olyan sztorim hogy Keletiben felszálltam egy szolnoki ingára.Elég jó idő volt a kocsikban pokoli meleg volt.Lehúztam az egyik ablakot hogy valahogy levegőhöz jussak erre jön a kaller és ledorongol hogy húzzam fel mert nem fog menni megfelelően a légkondni!!:)
Nah gondoltam magamban hogy ez az illető sem vizet ivott:)
Én ugyan nem vonatozom nap mint nap, de egy héten 2-3-szor előfordulok a 120-ason, én még nem tapasztaltam posta bhv-s ingán fűtés hiányát. Szerintem ilyen problémák máshol is előfordulnak, ez nem vonalspecifikus szerintem.
Mindenesetre a legjobban nyáron fűtöttek felénk a vonatok - nap is, bekapcsolva hagyott fűtés is... Heti egy-egy órás vonatozás felér egy szaunával, és még olcsóbb is.
A tul sok laposodás meg simán lehet az indokolatlan, nem utasított gyorrsfékezésektől, amik a legnagyobb bajok velük... És az egyik oylan probléma, ami minden szerelvénynél rendszeres.
Én néha Rákoshegyről szoktam beruccanni a Keletibe főleg amikor túrákra indulok, a kora reggel járatok mind ahogy az ímént is említettem teljesen változó képet mutatnak fűtés terén.
Habár ezt sosem lehet igazából tudni mert szinte minden variációt átéltem illetve átvacogtam min a posta-Bhv-s mind a sima Bhv-s kocsikban,teljesen változó hogy mikor van illetve mikor nincs fűtés.
Ami zürös benne, hogy a Talenteknél túl sok a laposodás, valamit elméreteztek a csúszásvédelemben (vagy a szoftverében),
Ami zűrös benne, az a perdülésvédelem (is) legalábbis a jelentés szerint. Egy szo nem volt rola, hogy a Te általad emlitett csúszásvédelemmel hibák lennének.
Ha jól láttam ez inkább a 120-as vonal volt és Sülysápot mutatták először.
Egyébként télleg botrányosak a reggeli vonatok,amikor túrázni indulok kora reggel általában vonattal szoktam a Keletibe bebattyogni és bizony előfordult jópárszor hogy nem volt fűtés,ha pedig megkérdezték a kalauzt róla csak húzogatta a vállát.