Szevasztok !! Egy szolgálati közlemény : A szombati Láng Bőrze elmarad !!!!! Sajnos minden elmarad,a club nap,a börze,mi jön még,szerencsétlen hónap... Otthon unatkozunk ??
Üdv Hát, akkor ez is olyan mint anno a BR130-as kürtök szerelése ( azonos modelltípusokon belül is vannak jobbosok és balosok is) azon múlt, hogy éppen aznap mi került az összeszerelő nőci kezébe. :- ))
Találkoztam már olyan kétállásos mozdonnyal, ahol a kasztni egyértelmű aszimmetriája ellenére, két különböző modellnél, nem azonos végeken voltak a számozások.
Sőt ilyen még a korábban méregdrágának számító Beckmann-nál is előfordul.
De elég arra gondolnunk, hogy pl. a Nohabnak sem egyforma a két vezérállása, de a modellen erre utaló nyomot már rég óta nem találunk...
Szerintem nem mindegy. Mégpedig azért, mert ott kell lennie a tapadógyűrűnek, ahol nagyobb a "tengelynyomás". Így hatékonyabban fejti ki áldásos tevékenységét.
Érdeklődni szeretnék a szerelőmesterektől, hogy a BR 221-es mozdonynál gyárilag melyik oldalon van a tapadógyűrűs kerékpár a motorhoz viszonyítva alatta, vagy a túloldalon (tudom, hogy tök mindegy, de azért érdekelne :-) ??
És az 1-es, ill. 2-es ajtó hogy áll irányhelyesen? A segítségeket előre is nagyon szépen köszönöm!
A sziklák gipszből vannak öntve, részben Noch öntőformába, részben spaklival felhordva vésővel megformázgatva. Van egy Noch-os vízbázisos festő szettem azzal próbálok a hófehér gipszből élethű sziklaszint kihozni. Az alagútban lévő vágányokhoz viszonylag jól hozzá lehet férni, alulról ugyanis nem zártam le a hegyeket formázó bordákat.
Jól értem hogy az EDU-3 menetszabályzóval mozdony digitalizálással együtt nem egészen 20 ropiból van egy digitális rendszerem? Megtudhatnánk erről valami bővebbet? Feltehetném ezt a kérdést ugyan a digi topikon is, de hát iTT vagyok oTThon! Eddig PWM-2 ben gondolkodtam, de most elbizonytalanodtam.
Tényleg, ezek igazi kövek, vagy valami imitáció? Én is terveztem egy kis sziklás hegyoldalt a leendő asztalomra, bár amióta fában utazom úgy döntöttem hogy egy kis erdővel helyettesitem az alagutat. Az erre felé sűrűbben előfordul mint alagút. Bár sosem lehet tudni.... A síneket mivel fested? Tök jó! További jó(sok) munkát hozzá!
A legutóbbi Topik talin igéretett tettem, hogy ha már érdemes feltenni képet az épülgető asztalomról akkor megteszem. Nos két fotó, a kis kétvágányos állomásomról. A kezdeti fázis az első képen, a mostani a másodikon. Persze ez még nem kész, de halad.
Üdv az Uraknak, a kedves feleségeknek kézcsókom! :))
A napokban hozzájutottam egy BTTB-s, elég romos angol váltóhoz. Alapvetően egy óriási bajom van vele (attól eltekintve, hogy darabokban van). Hiányzik az egyik, a képen látható réz, vezető lemezke belőle.
Nincsen valakinek véletlenül egy ilyenje feleslegesen? Át-, ill. megvenném.
Az ütközőbak felőli végére építsd be. Így biztos nem szalad ki a vonat a pályaudvarról! A csonkát tovább szakaszolhatod, tolató-kíhúzó mozgások szabad végzése céljából. Pl . fejállomáson