Össze kő szedni az udvarba a rezet, alut, vasat, oszt beköszönni vele a MÉHész szaküzletbe. Egyuttal szét is lehet nézni. Csak az asszony előtt kő eltitkolni, mert lekaszálja a lóvét.
Rosszul, de mégis jól. Kezdi teljesíteni a gép az elvárásokat.
Elértem a rendelkezésemre álló elpárologtató teljesítményének felső határát, nem tudok tovább lépni. Vennem kell még kettő CB14-30-at elpárologtatónak, de elfogyott a zsém. Az asszony hülyének néz, pénzt már nem ad, meló meg sajnos most nincs(a fene enné meg a telet), amíből tudnák egy kicsit lecsíppenteni.
- olaj kiönt, jó lesz biciklipumpát kenni - vákumoz, 30 percig, közben rezsón felmelegít 40-50 fokra (jól eltávolítjuk a beszorult vizet) - még melegen feltöltjük ásványi olajjal, lehetőleg híg hűtőgépolajjal, kicsit megjáratjuk 2-3 perc (felhígítjuk a bennmaradt észterolajat, kimosatjuk a hengert) - kiönt, jó lesz biciklilánchoz - vákumoz, fél óra múlva rezsón elkezd melegedni 80-85 fok-ra, közben a vákum folyamatosan rajta van(megy a szívattyú), 2-3 órát (kiszárítjuk a tekercseket, és a közéjük szorult olajmaradványokból is megpróbáljuk kiűzni az esetlegesen még bennrekedt vizet) - friss olajjal még melegen feltölt, kicsit megjárat 2-3 perc - vákumoz, 30 perc - felhasználásig ledugózva száraz helyen nagy gonddal tárol
Szerintem. Lehet hogy egy kicsit túlzó a dolog egy ilyen értékű cuccnál, de egy liter olajat meg egy kis időt mindenképp megér.
Szia. Az a baj, hogy a hűtőben lévő rendszer hűtésre van optimalizálva. Ez annyit tesz, hogy a -20°C miatt a fojtószelep nagyon erős fojtást ad. Ez persze az átemelt hő mennyiségét is fojtja. Ezért pici lenne a hatásfok. Ha ezen változtatni akarsz, akkor fojtás kidob. Másik beletesz. Ekkor azonban a hőleadó radiátort is kell növelni, mivel átálltál vele nagyobb teljesítményre. Csere. Ekkor kiderül, hogy kevés a hőfelvevő radiátor. Az is csere. Ha külső meghajtású kompri van benne, akkor az is csere. Zárt, hermetikus beletesz. A végén a hűtőböl nem marad semmi. Csak a lom. Érdemesebb klímából fabrikálni. Persze ezt leegyszerűsítve írtam. Elkeseríteni sem akartalak, mi is hasonlóképp kezdtük.
Ügyes vagy. Jól száritsad kifele a belét, de előtte öntsed ki az olajat belőle, öblítsd át ásványolajjal, mert ebben észterolaj volt. Az meg szívja magába a vizet mint állat.
Lehet hogy hülyeséget kérdezek, de legalább hozzáértőktől.
Olyasmin töröm a fejem, hogy egy hütőgép kompresszorát mechanikusan meghajtani, és a hőleadón keletkezett hőt szeretném felhasználni. Ez a dolog egyáltalán müködhet? Ha mükődik vajon milyen lehet a hatásfoka? Mik azok a dolgok amire nagyon oda kell figyelni?
Nincs benne víz ez egy 200-as műa. cső min. 20m hosszban lefektetve 2m mélyen (10-12fok) és azon keresztűl van beszívva a levegő, télen melegíti nyáron hűti a levegőt.
Elvileg nem lesz 1 méter magas a gép, így fabrikálni kéne. Vagy vastagabb cső. Végülis ez is cső, csak 76mm átmérőjű. Az a csöcs a feje búbján, nyomásmérési lehetőség végett ugrott rája. Keresek valami festéket neki. Pirost szeretnék, mivel ez a meleg oldal.
Ez még nem van kész. Kicsi pízbű lassan halad. Ráadásul most adagolóra is várok. Meg még valami jó testű kasztnit is kéne varázsolni. Úgy tervezem, hogy amikor a cuccuk összeállnak, akkor szedem szét a jelenleg ketyegő gépet, (ha még jó marad addig a komprija) mert a hőcserélői kellenek. Addig had fütögessen. Róla valahol korábban dobtam föl képet. Most munkahelyen vagyok. Itt nincs róla fotó.
A jelenleg készülőröl alkalmanként dobok képet. Legalább, ha hülyeséget csinálok, így rám birtok szólni.