Róma-szenvedély topik mellékleteként nyitottam ezt a topikot, hogy minden, ami reptérről bejutás, buszjegy és RomaPass, szállás és hasonlók itt legyen. Az összes infó részletesen megtalálható a http://roma-szenvedely.eu/ oldalon is. Az "őstopik" így remélhetőleg megmarad azon témáknak, melyek Róma történelméről, felbecsülhetetlen kincseiről és a Róma iránti szenvedélyről szólnak. Ha itt megtudtál minden gyakorlati tanácsot, nézz be oda is, hogy megtudd, más mit szeret Rómában.
Ha szereted az etruszkokat, menjetek a Villa Giuliába, a Borghese "mögött" van, a domb túloldalán. Villamossal jól megközelíthető. Csak etruszk gyűjtemény az egész, nincs tömeg, és foglalni sem kell.
meggyőztetek, legyen tehát Tivoli :) egy kis séta nem árt csak legyen jó idő, sajnos nem úgy tűnik :((
a Borghese Villában voltatok? Érdemes megnézni a kiállítást? Csak műkincsek vannak vagy a Villa berendezése is eredeti? Úgy tudom, hogy be kell előre jelentkezni, vajon lekéstem már, vagy előtte nap is lehet?
Hahò! A vonatok a Tiburtina àllomàsròl indulnak Tivoliba, 1 òra az ùt, szèp is az utolsò harmada. A vasùttal szemben le lehet sètàlni az Aniene medre folott àtìvelo gyalogos hìdra, a tùlpart màr kvàzi belvàros. De a vasùttòl jobbra fordulva is 10-15 perc sètàval az òvàrosba lehet jutni, kozben van az a Villa(park), ami a vìzesès folott van. A buszok a kèk metrò Ponte Mammolo àllomàsàròl indulnak egèsz nap 10 percenkènt. Igazi "emigràns" jàratok. :)
RPP -vel a közlekedés nem ér véget a városhatárnál, hanem pl. Tivoliba is kimehettek vonattal a Terminiről vagy busszal a Mammolo metróállomástól. Állítólag vonatról szebb odajutni, de a busz a város közepén tesz le. : )
2€val több az RPP a sima RP-nél, ellenben kijutni Tivoliba oda vissza több mint 2€ volna... Tehát megéri.
repülővel megyünk, így akkor az kiesik :( pedig imádom az etruszkokat..
akkor talán marad Tivoli . Oda vonattal vagy busszal jobb menni? Még Viterbo-nak is utánanézek azért :)
Még egy kérdés: olvastam a Roma Pass Piu-ról, tudtok róla valamit? nem volt egészen világos, hogy pontosan mire is jó ez, mennyivel több (vagy esetleg más) mint a sima RP
Ostia jó program, bő 1/2 nap, Tivoliban 3 Villa is van, azzal elmegy az egész nap.
Vervetere->?? Nem Cerveteri-re gondolsz? Arrafelé etruszk temetkezési helyeket találsz (Cerveteri, Veio, Tarquinia), csak, ha jól tudom, a falu központjától távolabb, így autó nélkül mindegyik nehézkes.
Viterbot ajánlom még, vonattal könnyen elérhető, gyönyörű középkori város.
Én holnap megyek Rómába 5 napra és egy napot Rómán kívül szeretnénk eltölteni. Tudtok adni jó tippet? Gondolkodom Ostián, Vervetere, esetleg Tivoli, még nem döntöttem el....ha van szuper tapasztalatotok-ötletetek, osszátok meg velem is :)
Szia, én is azt olvastam hogy eltávolították a lámpákról a lakatokat, de valahol pedig olvastam, hogy lehet lakatot feltenni, bár már nem a lámpákra. Erre találtam is egy képet, amit megpróbálok feltenni.
sziasztok! én abban kérném a segítségeteket, h e-mailben foglaltam szállást a Villa Materbe, és nem kaptam még visszajelzést. több mint egy hete küldtem el a mailt, pár nap múlva meg is ismételtem, erről már kértem visszaigazolást, amit meg is kaptam kedden, viszont sem mailben, sem telefonon nem kaptam semmi értesítést tőlük. mennyi az a normális idő, amin belül ők válaszolni szoktak? én rontottam el valamit? a honlapjukon szereplő mailcímre küldtem a foglalást. előre is köszönöm! Begbie
A Párommal lakatot szeretnénk elhelyezni a Ponte Milvio hídnál...de most azt olvastam ,hogy nem engedélyezik már mert egy oszlop ledőlt a nagy súly miatt. Vkinek van erről vmi infója,hogy most lehet,vagy nem, mivel olasz lapokon mintha olyasmi lenne( bár szerény az olasz tudásom), külön kialakítottak helyet erre a célra.
Csak érdeklődni szeretnék, hogy indul valaki 28-án Rómába? Arra gondoltam, ha lekésnénk a járatokat a belvárosba, egy párral összefoghatnánk taxi ügyben.
Az FR1-ről leszállsz, kimész a főbejáraton és egyenesen mész kb. 500 métert. lesznek utcai árusok a metró közelében. A piramide metrómegállóhoz érsz, balra van a bejárata. :-)
Ha megveszed a Roma Pass-t az 3 napra ingyen utazást biztosít és 2 helyre ingyenesen bemehetsz vele! 23 Euró, mi az Angyalvárba, Colosseumba+Forum Romanumba használtuk fel az ingyenességet.
Szent Péter Bazilika ingyenes, a Vatikáni múzeum 14 Euró/fő, a kupola lifttel 7 euró, Capitoliumi múzeum 6-7 euró.
Ingyenes: Trevi kút, Spanyol lépcső, Igazság szája (adomány 1-2 euró), Victor Emanuelle palota, Phanteon, Lateráni Bazilika. Mi ezeket a nevezetességeket néztük meg.
Vonattal pedig ki tudtok menni a reptérre, 6,5 euró a jegy, ha jól emlékszem.
A segítségeteket kérném.4 napra a kedvesemmel Rómába utazom a héten. Úgy tervezzük, hogy a 3 napos jegyet vagy az 1 hetes jegyet vesszük meg.
Jártam már Rómában szervezett út keretében, de nem tudom mennyibe kerültek a belépők. A fontosabb dolgokat szeretném megnézni, minél olcsóbban. Ti mit ajánlanátok, mit nézzünk meg?
Arra emlékszem, hogy bementünk a Colosseumba, de ott nem sok látnivaló.ERre például nem költenék.
A Vatikán az tetszett, de nem tudom ott miért kell külön fizetni és mennyit.
A reptérről a szállásra már a fuvarunk az meg van, de hazafelé még nincs. Mit ajánlotok? Este 10-re kell a F.reptérre érni. Mi a legolcsóbb?