Keresés

Részletes keresés

Unerwünschter Gast Creative Commons License 2013.05.13 0 0 35

Mert más országban hazaviheted, ugye , te júropiai agyatlan!

Tán arra gondolt, hogy az is elképzelhető, hogy egyszerűen ott van vagy ottmarad a szobában. Nyugat-Európában nem nagyon megyek szállodákba, így nem tudom, mi ott a szokás. Félek, hogy ugyanez, ha túl sok magyar jár arrafelé.

Júliannagnes Creative Commons License 2013.05.13 0 0 33

AHA

Előzmény: Törölt nick (29)
Júliannagnes Creative Commons License 2013.05.13 0 0 32

Akkor csak most vagyunk benne a kakiban, majd jó lesz neki. Csak ez a rés, amit a rendszerváltozás okozott, ne lenne az országban.

Előzmény: Törölt nick (25)
Törölt nick Creative Commons License 2013.05.13 0 0 30

Mea Culpa, nem néztem a (1) darab hsz-t a kolléga nickje mellett.

Előzmény: Törölt nick (28)
Törölt nick Creative Commons License 2013.05.13 0 0 28

Mert más országban hazaviheted, ugye , te júropiai agyatlan!

Valószínűleg arról lehet szó, hogy más országban a tulaj otthagyja a szobában, mert a vendégek nem lopják, vagy teszik tönkre.

Gratulálok, sikerült felfogni a lényeget.

Föröcsögj még.

Előzmény: Törölt nick (23)
Unerwünschter Gast Creative Commons License 2013.05.13 0 0 27

Már mér is kerülne vissza?

Előzmény: Júliannagnes (24)
Júliannagnes Creative Commons License 2013.05.13 0 0 26

Rendben volt? Tényleg, lehet csak én figyeltem rosszul.

Előzmény: Törölt nick (22)
Júliannagnes Creative Commons License 2013.05.13 0 0 24

Igazad van, mert ilyet tenni senki nem akar. De akkor ki tartja el az itthoni, csak magyarul tudó nyugdíjasokat? Van olyan eu-s egyezmény, hogy a kinti bér utáni nyugdíjjárulék vissza kerül az országba?

Előzmény: Törölt nick (18)
T.Howard Creative Commons License 2013.05.13 0 0 21

Ecce' be akartam utazni ausztriába, nem engedtek be...

Előzmény: Törölt nick (-)
Júliannagnes Creative Commons License 2013.05.13 0 0 20

Lehet, hogy rosszul emlékszem és a gyerek nem izraeli-magyar kettős állampolgárokat, henem románokat mondott.

Előzmény: Júliannagnes (13)
loding Creative Commons License 2013.05.13 0 0 19

;-),

Te miért nem húzod elő ha ő már előhúzta? :-)

Komolyra fordítva, a hatalom konkrét fegyveres erőt jelentett a "kádár" rendszerben, ez ugye közismert volt a társadalom minden tagjának.

Amikor te rászóltál mondjuk szemetelés miatt, tulajdonképpen utaltáltál neki arra, függetlenül hogy tudtál róla, vagy sem. Egyébként sz.tem - sokáig reméltem, bíztam h. nem így van - ezek csak az erőből értenek.

Az alkotmányban is deklarált volt, hogy az állam feladata a közrend védelme, ami meg is valósult. Itt meg a legrosszabb verzió jött be a "kapitalista" rendszerrel:

maradt a kommer szemlélet (ami működött is előtte), viszont a tulajdonod, életed, biztonságod védelmét nem engedte csak erősen korlátozva.( lehet valójában azt próbálta kivédeni, hogy a régi tulajdonosok az állam által régebben elvett tulajdont birtokba vegye )

Előzmény: II. Tahó Süsü (14)
Júliannagnes Creative Commons License 2013.05.13 0 0 17

Lehet, azért nem jön be a családomnak, mert mi nem vágytunk a gazdagságba. A párom az persze más, mert Ő szabad akaratból megálmodta és itthon megteremtette az álmait.

Előzmény: Törölt nick (15)
II. Tahó Süsü Creative Commons License 2013.05.13 0 0 14

Maradjunk csak 23-ban. Nekem gyerekként még a fejembe verték, hogy ne szemeteljek. Lehet szídni a Kádár rendszert, mert van hibája, de ez pont nem az volt. Ma ha én rászólok valami kis szarosra, akkor előhúzza a zsebkést is.

Előzmény: romesz (2)
Júliannagnes Creative Commons License 2013.05.13 0 0 13

Nálunk volt a gyerek barátja. Szóba jött a politika. Asszondta, milyen szemétség, hogy az izrael-magyar kettős állampolgárok is szavazhatnak majd a sorsunkról.

Előzmény: Törölt nick (10)
Júliannagnes Creative Commons License 2013.05.13 0 0 12

Azzal semmi bajom, ha kimegy szerencsét próbálni. Akár a népmesékben, megokosodva tér majd vissza. Nekünk is voltak rokonaink, akik fiatalon kimentek trógernek, mert ismerettségi támogatás nélkül igen sok szerencse kell a nívós elhelyezkedéshez. Tehát volt olyan, aki semmivel nem lett gazdagabb, és a családi élete is tönkrement. Volt olyan, amelyik kint maradt és szép családja van kint, és volt olyan, amelyik visszajött, bár házat nem tudott venni a megtakarított béréből, most az itthoni kisvállalkozói munkájából megél, oszt szép családja is van. Igaz, sokat trógeról a megélhetéséért. Tehát, családi tapasztalatok alapján én nem tudom eldönteni, ma a jobb.

Előzmény: Törölt nick (10)
Júliannagnes Creative Commons License 2013.05.13 0 0 11

Bocsi, kedves Hazánkfia. Megkérdezhetem, mióta élsz ott kint?

Júliannagnes Creative Commons License 2013.05.13 0 0 9

Furcsisztán ezt olvasni, amikor a négy év előtti időszakban népszavazáson megkérdezték tőlem, minek vagy még itt (?), ha szarul érzed magyarnak magad, hiszen soha nem voltál az. No, akkor igen szarul éreztem magam.

Előzmény: Törölt nick (3)
Júliannagnes Creative Commons License 2013.05.13 0 0 8

tábláinkra

Előzmény: Júliannagnes (7)
Júliannagnes Creative Commons License 2013.05.13 0 0 7

Felhívom figyelmedet az út szélén álldogáló, a tájat és a városképet teljesen eltakaró, góliát hírdető táblákra. Nem tudom honnan jöttél, de ezeket a táblákat saját gazdagságuk növelésére bérelő cégek és multik is általában onnan jöttek vendégségbe hozzánk. Talán kivételt képeznek a szintén óriásplakát bérlő politikusaink, bár néha felmerülnek hovatartozási kételyek, de én tudom, hogy Ők  a mieink, és így szeretjük Őket. Hallottál már a táj szépségét szintén erősen megrontó, út szélén álldogáló, csarnokszerű létesítményekről, azok tulajdonosairól, meg a rengeteg, rajtunk átdöcögő kamion kerekekről, amk a tenderen megnyert, igen szép áron megvalósított auópályáinkat megfurdalják, és ezáltal a kátyuk önálló életre kelve, mindenütt szaporodni kezdenek?

Törölt nick Creative Commons License 2013.05.13 0 0 6

Ne folytassad! Sokan vagyunk,akik ezt a négy évet megszakítás nélkül itt töltöttük.

Mit is tudnál mondani? Hogy hol folyik a Balaton?

romesz Creative Commons License 2013.05.13 0 0 2

Nem az elmult 23 ev, inkabb az elmult 68. 

Előzmény: Aurelius Respectus (1)
Aurelius Respectus Creative Commons License 2013.05.13 0 0 1

Szerintem ezen nem érdemes csodálkozni, az elmúlt 23 év kormányai tettek róla, hogy ilyenek legyenek az emberek.

Törölt nick Creative Commons License 2013.05.13 -2 0 topiknyitó

Köszegnél léptem át a határt. Még áll a gáppuska torony. Nem tudom, hogy memento-e, vagy figyelmeztetés... Ausztria után nagy a változás. Bár a táj szintén szép, nyilik az orgona, virágoznak a fák, folyik az élet... de az út jelöletlen, elhanyagolt, kátyus. Egyszer télen jártam - friss hóesés után -  Köszegen, akkor olyan volt mint egy ékszeres doboz. Most más a helyzet.  Ha nem ismered a belvárost és nem csörög apró a zsebedben, lehetetlen parkolni. Mindenütt a P tábla, mintha abból akarna a város megélni. A vendégök, szállók, üzletek meg majd…Engem hamar el is ilyesztett. Elhúztam a csíkot Szombathely felé. Nem mindennapi, ahogy a 87-es megkerülöd a várost. Eltévedtem, de megúsztam. Gyönyörúen sütött a nap, valahogy elértem a 8-ast, majd a 84-en Sümeg mellett le a Balatonhoz. Sümeg nagyon szép látvány, de ott sem álltam meg. Éhes lettem.

Badacsony. Még messze a szezon, csak néhány borozó “üzemel”. Parkolok, nézem a kaja kínálatot. Csodálatos. Sült csülök, hurka, kolbász, szendvicsek, lángos…halpaprikás nokedlivel, halpaprikás türósuszával. Megállapodok egy cigánypecenyénél. Friss, íllatos és nem is drága. Vissza a parkolóba, sürget a természet. Találok egy illemhelyet. De a hugyyantót javítják. “Müszaki hiba” mondja a pasas. Kínomban mosolygok. ö is. Irány Füred.

Nem sok idöm van, néhány nap. Sok mindent akarok látni, tapasztalni.

4 éve már  töltöttem néhány éjszakát a füredi Pelikánban. Akkor nagyon tetszett. Új volt, s jók voltak a reggelik, kellemesek a vacsorák, szép a kilátás, tiszták újak a szobák. Akkor 2 före 26 ezer volt egy éjszaka. Most egy oldalra nézö szoba 36 ezer. A szoba nagy,  furcsán berebdezve, ez egyik sarka teljesen üres. Az ágyakban habszivacs a matrac. Bejelentkezénél a beléptetö kártya mellé adják a tv remote-ját, amit “távozáskor a portán sziveskedjenek leadni”. Furcsa, vagy szokatlan. Ilyet én másutt sosem tapasztaltam. Az erkély nagy de üres, az ablakokon nincs szunyogháló, s az egykor kellemes élményfürdóben a víz szintjén barna koszcsík, A vacsora majdnem szegényes, aszalt rántrotthús, pörkölt…az egykori Opera étterem közétkeztetése. Egyedül a késö délutáni, áprilisi, csendes Balaton part érte meg az árát. Ja kérem az ambiance-t  fizeti meg az meber. A reggeli is unalmas... Nem is maradok soká. 90% csalódás....Folyt köv.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!