Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Cerka72 Creative Commons License 2007.11.11 0 0 11037

Chapi!

Gratula neked is az új autódhoz! Úgy látszik beindultak a dolgok.

---

Pont kinéztem az ablakon és eszembe jutott, hogy mire átvehetem én is a kocsimat, nem tudunk sehová menni olyan szar idő lesz.

Aztán az is felötlött bennem, hogy esetleg az október 15 ótai felszereltség módosítás miatt az enyémben már ez a fűtéskiegészítés sem lesz benne. Nekem LX+ lesz és úgy olvastam itt régebben, hogy a dízeleknél minden felszereltségi szinten benne van (volt). Sajnos erről konkrét leírást sehol nem találtam. Azt szeretném tőletek kérdezni, hogy aki mostanában vett át dízel LX+ -ot, hogy áll a fűtéssel és a motor felmelegedési idejével, vagy hol lehet erről leírást találni? Köszi a válaszotokat!

Sajnos amíg nincs meg a kocsi ilyeneken agyalok egyfolytában. Bocsi a néha pesszimista hangvitelért, remélem -ismerve a tényeket- megértetek, de azért sok hasznos info is napvilágra kerül ezzel!

1.6 CRDi SW LX+

Előzmény: Chapi (11020)
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.11 0 0 11036
Mindenki más számokat ír, nevetséges. Egyébként a német oldal korrektnek tűnik...
Előzmény: gsanyika (11029)
Notes Creative Commons License 2007.11.11 0 0 11035
Érdekes egyébként, hogy a cee'd használati utasításában azt írják, hogy a bejáratás alatt nem jó ha állandó fordulatszámon üzemel a kocsi, hanem az kell, hogy folyamatosan változzon a fordulatszám. Ezek szerint ha fix 110-el lemegyek Szegedig meg vissza háromszor, akkor az nem jó a bejáratós motornak. Hát nem tudom. Eddigi fogalmaim szerint ez a legjobb amit tehetek vele.

Ami a hitelt illeti. Szerintem elég kemény dió 10 éven át fix 20%-os nyereséget összehozni a tőkédre, miközben a bank ennyi kamatot levesz rólad. Szóval nem értem mi ebben a nagy biznisz. Inkább minnél nagyobb kezdőrészlettel indítok, és minnél kevesebb kamatot fizetek ki.
Monk (144) Creative Commons License 2007.11.11 0 0 11034

Szerintem nyomhatod neki :).

Egyébként bejáratásnál 3500-ig lehet forgatni (crdi)? Azt hittem, 3000 fölé nem illdomos menni. De nemtom.

Előzmény: Törölt nick (11033)
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.11 0 0 11033
már vana kocsiban 1900km, mostmár nem kell kímélni? lehet menni rendesen?
G4b0 Creative Commons License 2007.11.11 0 0 11032
Ráadásul mennyivel több adatot leközölnek. Még az acélfelni pontos adatai is megtalálhatóak. Miért nem lehet ilyet nálunk is megcsinálni....
Előzmény: gsanyika (11029)
n.k.i Creative Commons License 2007.11.11 0 0 11031
Milyen rácsos lefolyó?Nekem olyan nincs.
Olyan problémám volt,hogy a jet-nél nem tudtam tankolni mert állandoan visszapattant a ravasz.
Előzmény: Chapi (11026)
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.11 0 0 11030
Eső 100km -nél nem nyomtam 3500 fölé a fordulatot. (crdi)
Előzmény: Törölt nick (11028)
gsanyika Creative Commons License 2007.11.11 0 0 11029

Megnéztem a kiamotors oldalán amit írtál. Tényleg igazad van.

Szerintem ez már megint hülyeség. Hónapokig ezen az oldalon az 1.6 CRDI legnagyobb sebessége 130 KM/óra volt. De félelemetes, hogy egy kocsi adatait össze-vissza írogatják!

www.kia4u.de/modelle/ceedsporty/index.php

www.kia4u.de/modelle/ceed/index.php

http://verdaautohaz.hu/dokumentumok/ceed_pros.pdf

www.kiamotors.hu/kia/admin/pdf/ceedmuszaki.pdf

Előzmény: Törölt nick (11016)
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.11 0 0 11028
sziasztok
ti hogy járattátok be a kocsit? meddig pörgettétek, mennyivel mentetek stb...? hogy érdemes,hogy szépen összeálljon inden?köszi
KiberLovag Creative Commons License 2007.11.11 0 0 11027
Gratula az új tulajoknak, balesetmenteseket!
Chapi Creative Commons License 2007.11.11 0 0 11026

Köszönöm a jókívánságokat, én is hasonlókat kívánok minden cee'd-es társamnak .

Máris egy gyakorlati kérdéssel fordulnék hozzátok.

Az üzemanyagtöltő nyílás elején található egy rácsos lefolyó szerűség, még a lengőajtós tartálybemenet előtt. A pisztoly kivételekor a véletlenül  ide folyó üzemanyag is a tartályba kerül, vagy esetleg máshová ?

n.k.i Creative Commons License 2007.11.11 0 0 11025
Szia Chapi,üdv a csapatba,nagyon sok balesetmenes kilométert kivánok én is!
Én is azt tartom pénzkidobásnak ha Kp-ra veszed az autot,hát inkább a bank pénze áljon az autóba mint az enyém.
A pénznek dolgoznia kell,nem autóba amortizálodnia:)
G4b0 Creative Commons License 2007.11.10 0 0 11024

OFF

Ma voltam lent a rönó nyílt napon a kereskedésbe, gondoltam megnézem az új Lagunát. Mivel volt tesztvezetési lehetőség egy 1.5 dCi 110LE (240Nm) és egy 2.0 dCi 150LE (320Nm) Lagunával, gondoltam ki is próbálom. A fotók alapján én temettem, de élőben egész más. Hasonlóképpen voltam az i30-al és aztán kellemeset csalódtam benne, úgy ahogy ebben is. Nos nem ecsetelném a tapasztalatokat, mert ha valakit érdekel akkor érdemes megnézni, csak a motorról írnék annyit, hogy az 1.5-ös motor úgy vitte azt a kasznit, hogy csak úgy néztem. Azt hittem el se fog indulni, de nálunk az emelkedőn csak úgy repítette felfelé, mondom ez igen! Ezek után képzeljétek el a 2.0-es motort... :D Bár a turbólyuk nagy, de úgy vág hátba..., iszonyat! :)) Ezek után belegondoltam milyen lehet a 2.0 CRDi Ceed. :) Bocs, ha valakit untattam ezzel.

ON

G4b0 Creative Commons License 2007.11.10 0 0 11023

Szia!

Neked is gratula a kocsihoz és sok balesetmentes, örömteli kilométereket! Ha van lehetőség, készítenél fotót a kocsid fenekéről? :) Csak a tolatóradarra lennék kíváncsi. Meg ha leírnád milyet rakattál bele milyen áron és hogy mutatja/jelzi a távolságot, akkor azt is örömmel venném, de lehet még mások is... :) Köszi!

Előzmény: Chapi (11020)
zotty1 Creative Commons License 2007.11.10 0 0 11022
Igy télen jó dolog ez a kiegészítő fűtés: a CRDI hamarabb befűti az utasteret mint az 1.6-os céges Astra G.
Chapi Creative Commons License 2007.11.10 0 0 11021

Bocsánat !

1,6 CRDI SW EX , ja és fekete !

Chapi Creative Commons License 2007.11.10 0 0 11020

Ma délelőtt átvehettem a gépet !

Kedden érkezett a kereskedésbe és tolatóradar beszerelésével is, akár már tegnap délután  elhozhattam volna.

Szegény Cerka társunk esetében, valami turpisság van a dologban.

Azt kaptam, amit vártam !

Egy konzervatív, de modern, jól autózható, dinamikus, jól összerakott, jól felszerelt, igazi családi autót, amely sok dologban übereli a nagy nevű kategória társakat.

Korrekt márkakereskedés (Kaposvár) , korrekt ügyintézés, korrekt autó !

Törölt nick Creative Commons License 2007.11.10 0 0 11019
Ugye, autóvásárlásnál mindenképpen veszteséget vásárolunk.
Megoldás:
Minimális önrész, hosszú futamidővel a hitel,(4% THM pld) +cascót kötni. (olcsó!)
Álljon benne a bank pénze, a kockázat pedig a biztosítóé.

A pénzed meg befektetni, nem az elején belelocsolni a kocsiba az összeset.
Veszíteni ráérsz akkor, mikor eladod a kocsit, vagy kicseréled, nem mindjárt az elején. Ez több év is lehet, addig meg termel a lóvé NEKED évi átlag kb. 20%-ot legalább( nem a bankban persze, van annak sokkal job helye is)
Addig is van kocsid is, meg pénzed is. Baromi jó érzés az anyagi biztonság!!! :-D

Nekem legalábbis piszok jól működik, megcsináltam magamnak.
Ajánlom.

Előzmény: Törölt nick (11018)
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.10 0 0 11018
"Ilyen hitelnél már a szalonból kihozatal után kevesebbet ér a kocsi, mint amekkora a tőketartozás."

Kivéve, ha az ember tudatában van ennek, és felkészül arra, hogy mit kell csinálni, ha egyben ki kell fizetni az autót valami miatt...
Előzmény: zotty1 (11017)
zotty1 Creative Commons License 2007.11.10 0 0 11017
Ilyen futamidejű és összegű hitel mellett persze hogy alacsony a THM, és még kapsz is rá kedvezményt.
Bár gratulálok annak, aki 10% önerővel 10 éves hitelt vesz fel. Ilyen hitelnél már a szalonból kihozatal után kevesebbet ér a kocsi, mint amekkora a tőketartozás.
Előzmény: Törölt nick (11014)
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.10 0 0 11016
Nézd meg pl. a két 1,6-ost:
5a 1,263 - 1,373
sw 1,242-1,342
Előzmény: gsanyika (11015)
gsanyika Creative Commons License 2007.11.10 0 0 11015
Előzmény: Notes (11009)
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.10 0 0 11014
Már két helyen is ajánlották a Budapest hitelt, 10% kezdőrészlet, 120 hónap, 5 egész valamennyi THM-mel. És elmellett ki lehet préselni olyan 250e-300e kedvezményt egy EX-esre (LX-re valamivel kevesebbet).
Előzmény: Buci sw (11012)
gsanyika Creative Commons License 2007.11.10 0 0 11013

Van kedvezményes THM és kedvezmény is!

Lehet alkudozni!

Előzmény: Buci sw (11012)
Buci sw Creative Commons License 2007.11.10 0 0 11012

Sziasztok

Érdekelne közölettek kedvezményes hitel igénybe vette valaki?Én rá kérdeztem és kereskedő azt mondta van ,csak akkor semmilyen más kedvezményt nem tud adni.Nem értem a dolgot mert a kamatkedvezményt állitolag a KIA adja.

Notes Creative Commons License 2007.11.10 0 0 11011
"visszafelé sietősen M7-en 160-nal klímával 4,9." Na az ilyen... áh... nem is írok inkább semmit. :(
Cerka72 Creative Commons License 2007.11.10 0 0 11010

KiaGaga!

Nagyon örülök, hogy te már átvehetted az autód és én is sok örömteli éveket kívánok nektek!!!

Most jöttem haza vidékről (munka + alkoholtúra, hogy teljen az idő) és olvastam a jó híreket. Engem pénteken kéteszer is hívtak a szalonból, hogy végre megjött a regadó igazolás és már be is adták az okmányirodába a papírokat. Ha minden jól megy (remélem többet már nem szopok) hétfőn délután átvehetem a gépet!

--

Közben téli gumi ügyben is meghoztam a döntésemet. Én BFGoodRich Winter G típust fogok rátenni (már hétfőn viszem is) a gyári felnikre 185/65-R15 méretben, majd tavasszal veszek a gyárilag adott Michelin-ekhez (185/65-R15) 15-ös alufelnit. Tudom nem sokan használnak közűletek BFG abroncsot (szerintem senki), én viszont úgy döntöttem teszek egy próbát vele, mert nagyon tetszett a mintázata, az erős váll kialakítása, a Rally referenciái és a gyártó múltja - nameg a kedvező ára (Magyarországon az utóbbi években kezték bevezetni). Majd megírom a tapasztalataimat.

1.6 CRDi SW LX+

Előzmény: KiaGaga (10980)
Notes Creative Commons License 2007.11.10 0 0 11009
Érti valaki, hogy az SW hogyan lehet könnyebb mint az 5 ajtós?
zotty1 Creative Commons License 2007.11.10 0 0 11008
A Cee'd vásárlása után sokáig rágódtam azon, hogy vajon jól döntöttem-e, mivel eredetileg egy Fiat Bravót szerettem volna.
Azonban 2 korábbi olasz kocsim okozta állandó bosszankodás miatt és mert a Cee'd a tesztvezetésen meggyőzött a Cee'd mellett tettem le a voksoltam.
Ma volt szerencsém alaposabban megvizslatni a Bravót az egyik Fiat szalon nyilt napján, aminek végére - miután némileg megrokkant állapotban hagytam el a szalont, mert legalább 15x
vertem bele a térdemet a kormány alati műanyag takarólemezbe - végérvényesen
sikerült meggyőznöm magam, hogy jobban jártam, hogy nem az olasz szépséget választottam.
Az autó tényleg nagyon szép kivül és Dynamic felszereltségől belül is, de sajnos a design oltárán a praktikusságot és a beltér kényelmét
részben feláldozták.
A vezetőülésben miután magamnak beállítottam az ülést kb. középmagasságba (178 cm magassággal és 69 kilóval nem vagyok egy nagydarab) az alábbiakat tapasztaltam:
- a bőrözött kormány jól néz ki és kellemes fogása van
- szemmagasságban az egész beltér tetszetős, szép a kevlármintás betét, a műszerfal, a krómbetétek, a középkonzol valamint a műszerfal és az ajtók
belső felületének tetejét borító műanyagok
- kicsit lejjebb nézve azonban erősen Grande Puntós érzete van a rondább műanyagoknak
- a váltó nagyon kellemes, jól kapcsolható, pontos, 2-esből szinte automatikusan átsiklik 3-ba (sajnos a Cee'dben a váltóval az a bajom, hogy
nem lehet gyorsan 2-ből 3-ba váltani, mert nem ugrik bele ilyen könnyen a 3. fokozatba)
- a külső tükör nem osztott ami hiba, viszont kékes színezésű, ez a Cee'dhez is kérhető csak elektromos csomag formájában
- a műszerfalon szörnyen tükröződik a plexi, emiatt, valamint mert mélyen ülnek nehezen olvashatók a számlapok
- az ülést középmagasságba, a kormányt legmagasabb pozícióba beállítva is folyamatosan bevertem a jobb térdemet ki-és beszállás során a kormány alatti műanyag takaróburkolatba, valamint a a gázról fékre lépés próbálgatásakor szintén
- a bal térdem is szintén hozzáér ehhez a burkolathoz, ha leveszem a lábam a kuplungról
- a pozició igazából csak alacsony ülésmagasságból kényelmes,mert akkor nem vertem be a lábaimat, de én szeretek minél magasabban ülni, ezért is lőttem be az ülést
kb. középmagasságra
- az ülést középmagasságból feljebb állítva ülni nem volt kellemes amiatt sem, mert a tető már a fej fölötti pozícióból elkezd ereszkedni, ezért túl közel van a plafon.
(legfelős ülésmagasságban alig volt hely a fejem búbja és a plafon között)
- az ülésekből a kiszállás szintén nehézkesebb, mint a Cee'dben ezt egy másik nézelődő úr is megállapította
- apróság ugyan, de köszőbvédő borítás se jár az ajtók alsó peremére még a Dynamic változathoz se
- a bal lábfejnek kialakított pihentető lemez túl keskeny, a lábfejemnek a jobb fele lelóg róla (pedig csak 42-es lábam van) igy
kényelmetlen használni, mert nem támasztja alá a lábat, ha viszont nem oda teszem a bal lábam, akkor nyomja a bal térdemet a kormány alatti burkolat...
frontálpuszi esetén ha beljebb jön a kormánymű nem tudom mi maradna a térdeimből...
- az ajtón lévő kartámasz lejt befelé, emiatt lecsúszik róla a karom
- a lehajtható könyöktámasz a Cee'déhez hasonlóan egy felső kicsi és egy nagyob alsó rekeszre oszlik. A Bravónál azonban a nagyobb rekesz
hűthető és egy 0,5l-es üvegnek van kialakítva a henger alakú formájával.
Ez egyrészt jó dolog, mert ha egyedül utazik az ember nem kell a hűthető kesztyűtartóban életveszélyesen kotorászni az üdítőért menet közben,
másrészt üdítőn kívül más dolog tárolására nehezen lehet használni, mert kicsi a rekesz.
(A Cee'dében primán beférnek a CD-k, illetve felhajtva egy 1,5 literes üveg is.)
- a könyöktámasz felsőrésze előretolható pár centit, azonban a hátránya, hogy nem vizszíntes, hanem az eleje rendesen lejt lefelé, igy nem támasztja rendesen
alá a könyökemet
- A könyöktámasz összerakás minőségétől viszont csuklottam, mert a hűtőrekeszt körülvevő műanyag doboz elég rendesen lötyögött a helyén 3-4mm-t, valamint a
kartámasz alatti, közpkonzolig előrenyúló műanyag borítás is mozgatható volt jobbra-balra legalább ennyire
- a kesztyűtartó jó mély van benne két kisebb rekesz is, ezért jobban össze lehet benne rendezgetni a dolgokat mint a Cee'dében.
- a kilátás hátra igen nehézkes a vastag C oszlopok miatt,előre meg a vastag és lassan ereszkedő, hossszú A oszlopok miatt
A magamra beállított ülés mögé háta beülve igencsak kényelmetlen hely fogadott:
- a hátsó ülések nagyon alacsonyak, rövid ülőlapjuk van, az ember úgy érzi magát mint a kispadon
- a lábtér szörnyen kicsi, a térdem előtt kb. 10 cm van az üléstámláig, de ez is anna köszönhető, hogy a támlák közepét mélyítették rendesen.
Viszonyításképpen, mivel beleültem azért egy Grande Puntóba is: a lábtér ugyanakkora, csakhát az egy kategóriával kisebb kocsi...
- a kis lábtér miatt a cipőm orra mindig beleakadt az első ülés sínjeinek a végébe
- a hátsó sor 2 felnőttre van tervezve, hárman kényelmesen elférni a kardánalagút szélessége miatt képtelenség: a középen ülő csak nagy terpeszben tud ülni,
emiatt a két szélső nem fér el kényelmesen
- hátul ülni márcsak azért se kellemes, mert az emelkedő övvonal miatt enyhe klausztrofóbiája van az embernek. Kisgyermekes pároknak meg azért nem
ajánlom, mert a kicsik hátul nem nagyon fognak emaitt kilátni.
- a hátsó ajtók kartámasza használhatatlanul keskeny, a kart nem lehet rajta pihenteti,mert félig se támasztja alá a kart
- az anyósülésre óvatos lendülettel kell beülni, mert ott meg a bal térdét verheti be az ember a kesztyűtartó feletti műanyag burkolatba, az ugyanis a bal térdhez
a design miatt közelebb van mint a jobbhoz.
- a középső könyöktámasz hátsó részén a Cee'ddel ellentétben nem kinyitható pohártartó, hanem állítható irányú levegőbefúvó van
- a csomagtartó a Cee'dénél szemmel láthatóan valamivel nagyobb, de nem jelentősen. Jól mutat papíron a marketing szerinti 400l, azonban
a valóságban ennél jóval kisebb,mert a 400l csak pótkerék nélkül, gumijavító készlettel értendő, mivel
a 400 l-be beleszámolták a a pótkerék helyén lévő rekeszes tároló méretét is.
igaz, a Cee'ddel szemben teljes pótkerék rendelhető +20e Ft-ért ami azért jó pont, mert a Cee'dnek is csak szükségkereke van
(más kérdés a szükségkerék is jobb a avító készlet vagy a +20e felárnál...)
A Cee'dhez hasonlóan a 6 db csomagrögzítő pont itt is megtalálható, viszont a Bravó csomagtartójában nincs a kerékjárati ivek
előtt pakolórekesz, mert az ívek túl nagy helyet foglalnak
Mostmár csak egyet nem értek: a Bravo hosszabb, mint a Cee'd, a csomagtartója alig nagyobb, a hátsó lábtér egy vicc, akkor hova
a francba tűnt a sok hely, ami a rövidebb Cee'dben megvan?????

- a csomagtartó ajtaja vagy a középkonzolon lévő gombbal, vagy a távirányítóról gombbal, vagy a Dynamic felszereltségtől a csomagtérajtó közepén lévő Fiat embléma megnyomásával
nyitható ki, az ajtó pereménél kaparászva, mert kivülről az ajtót máshol megfogni nem lehet...
- a magasabbak a felnyitás után jobb ha vigyáznak a fejükre, mert a benyúló zárszerkezetbe beverhetik a fejüket.
- a Dynamic változaton 205/55 R16-os, a Sport változaton 225/45 R17-es Bridgestone gumik voltak
- tesztvezetni a kocsit nem vezettem, igaz először szerettem volna. Azonban miután bekéretőztem egy másik tesztvezető mögé potyautasnak és láttam, hogy
miből áll a tesztvezetés (városban, dugóban araszolva kb. 4 utcányit lehetett menni, majd 1 utcán végigmenve vissza, talán 1 km ha volt az út,
gratulálok a szalonnak, ez egyszerűen nevetséges...)
elment tőle a kedvem, ez mindenre jó volt csak arra nem, hogy ki lehessen próbálni a kocsit.
Annyit tudtam csak a tesztvezetésből levonni, hogy városban a nyers 120LE-s T-jet motor (40km volt benne) meglódul rendesen,
ez tényleg tetszett, viszont a gumik gördülési zaja legalább annyira bejön mint a Cee'd esetében, igy nem értem, hogy a tesztekben miért
írták, hogy nagyon csendes.
- a szalon ráadásul a Cee'demhez kapottnál jóval rosszabb hitelt akart rámsózni (az egyik topictárs számításai szerint
lett volna vagy 8,6% a THM...), úgyhogy ezután el is jöttem rögtön

Összegezve tehát: SZVSZ a Bravo egy nagyon szép autó, a jelenlegi akcióval jó árban van
(1 év ingyen cascó, valamint a benzinesekre 350e-es, a dizelekre 500e importőri akció van)
és a T-jet motorokkal maximum 2 személy részére jó vételnek is tűnik (igaz, azért az átlagfogyasztást megnéztem volna...) de a fenti problémák miatt
a rondább beltér és a jellegtelen külső ellenére is jobban jártam, hogy a Cee'd mellett döntöttem.

Mostmár jobban tudom értékelni, hogy a kocsimba kényelmes a ki-beszállás,
miközben nem verem össze a térdem, hogy mögöttem akkora lábtér van, hogy simán befér egy 40l-es hűtőláda, hogy van rekesz ahova pakolhatom
a motyóimat a csomagtérben stb.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!