Keresés

Részletes keresés

Mutual Friend Creative Commons License 2013.05.20 0 0 327

Egyébként mit várunk tőlük amikor OV azt hiszem mult hétfőn letankozta és lenácizta őket a Kossuth rádióban?

Előzmény: arnyekxxx (325)
Mutual Friend Creative Commons License 2013.05.20 0 0 326

A szappanért lehajlás az nem egyenlő egy fenntartható hosszútávú gazdaságpolitikával.

Mi szeretnénk rázni a rongyot és osztani az észt csak ahhoz igen kopasz a seggünk az EU-ban.

Előzmény: arnyekxxx (325)
arnyekxxx Creative Commons License 2013.05.20 0 0 325

csak épp le kell hajolni miatta a szappanért a zuhanyzóban, és ez azért nem mindenkinek álma.

Előzmény: szamárium (322)
Mutual Friend Creative Commons License 2013.05.20 0 0 324

Akkor most valójában mi menti az országot? :

- Belső kereslet folyamatosan csökken.

- Csökkentett szociális juttatasok az embereknek.

- Jelenleg a rendszerből kiesések miatt fene tudja valójában mennyi az ellátatlan jövedelem nélküli ember.

- Növekvő adók és járulékok.

- Igen nem az IMF-től hanem a szabadpiacról extrakamattal felvett hitelek plussz kamatterhei plusz több100 mlrd-ra rugnak.

A hiány mindenáron 3% alatt tartása a cél meg nemfenntartható módon is hogy el ne essünk az EU támogatástól.

Mi ugy gondoljuk hogy a cél teljesitettük ellenben az EU nem. Én is ugy gondolom hogy nem, hisz látható negyedévente egy 200 mlrd-os ujabb lyuk a költségvetésben. Most ugye a bankadó látszik teljesithetetlennek.

Ez nem egy birkózóverseny hogy pont a mérlegelésre kell hogyni a 65 kilót majd mérlegelés után lehet zabálni meg inni mint a gödény.

Előzmény: arnyekxxx (321)
vakeb Creative Commons License 2013.05.20 0 0 323

Miután én nem vagyok fideszes, nyilván láthatom másképpen a kérdést. Vona nem a maszopból indult...

Előzmény: robbie.taylor (320)
szamárium Creative Commons License 2013.05.20 0 0 322

Mindenesetre kisebb a kamata, mint az államkötvénynek.

Előzmény: arnyekxxx (321)
arnyekxxx Creative Commons License 2013.05.20 0 0 321

ja, mert most is csak az imf mentőcsomag hitel menti meg az országot.

Előzmény: Mutual Friend (299)
robbie.taylor Creative Commons License 2013.05.20 0 0 320

"Beindították a radikális szavazók elszipkázására (a maszoptól is!) alkalmas Jobbikot,+

A Fideszes elmélet szerint az MSZP találta ki a Jobbikot, hogy elvonja a radikális jobboldali szavazókat Orbánéktól.

Előzmény: vakeb (314)
nock edli Creative Commons License 2013.05.20 0 0 319

Máshonnan nem tudott indulni. :)

Nem akkor lett liberális amikor a liberalizmus látszott nyerőnek, azért, mert a szocializmussal szemben a szabadság megjelenése volt a legfontosabb, mert ennek hiányát érezte mindenki (kivéve, akinek akkor is lehetett....)

Látod én sokkal inkább egy tanulási (tapasztalatszerzés) folyamatnak látom, mert velem ellentétben ők "első kézből tapasztalták a hatalom működését, a rendszerváltás előtt , és utána is.

A paktumokat, a gazdasági pozíciók szerepét, azt, hogy nem annyira a rendszer leváltása, hanem az "elitcsere " volt a lényeges sokaknak.

Nem is értem az MDF-el való kicseszést.

Én elég sok volt MDF-est ismerek (nem az Ibolya féle MDF-ből) . Már Antall is látta, hogy "kamikáze" szerepet vállalt kormánya, nem lehetett jelentős változásokat végrehajtani, mert az IMF visszadobta az első költségvetést (tudod be kellett mutatni, szegény Rabárnak), hogy fejlesztéssel majd akkor foglalkozzon Magyarország, ha visszafizette az adósságait. (nna ernnyire várták a szabadságunkat)

Az MDF szétesésében semmi szerepe nem volt a Fidesznek, sokkal inkább az érte el, ami a többi újonan alakult formációt is. Nagyon sokféle ember, nagyos sokféle elképzeléssel sodródott egymás mellé, nézeteik, csak bizonyos vonatkozásokban voltak kompatibilisek.

Éppen ezért ostobaság a Fideszt vádolni azzal, hogy leszalámizta a pártokat, mivel azok önmagukat szalámizták le, belső harcaik és össze nem egyeztethető elképzeléseik miatt. (hogy ne is említsem a korábbi hatalom beépített embereit, hiszen a hálózat aktívan működött.)

A Fideszt szerintem 2 dolog vezette a liberális elvek kritikája ,- látva az Szdsz hatalmi törekvéseit, akik ugya már a most nagy államférfinak tartott Antallt is meg akarták buktatni (éppen úgy mint első pillanattól kezdve az első Orbán-kormányt), és igen a jobboldalon kialakult vákuum.

Ez így együtt.

Látod, ez megint egy semitikus elképzelés a Jobbik beindítása.

A Miép helyére olyan fiatalok kerültek, akiknek a Miép is túlságosan puha volt. (Ez persze nemcsak a pártok csatározása, hanem a közben alig-alig változó gazdasági helyzet, a vidék ellehetetlenülése, a "megélhetési bűnözés" elterjedése, -sőt elfogadása....,stb váltotta ki.

Brutus persze önálló életre kelt, de nem most.

És ha a Fidesz nem oldja meg,- nem indul el a változás,- akkor bizony komoly bajba kerülhet...

Mutual Friend Creative Commons License 2013.05.20 0 0 318

Én azert előre nem vennék koszorút arra a temetésre.

robbie.taylor Creative Commons License 2013.05.20 0 0 317

"Mint helyi KISz titkár+apuka párttitkár.

Rá volt szorulva a Soros alapitványra?"

Igen! Oxfordban egy Soros jobb protekció volt mint egy párttitkár apuka.

Előzmény: kelés (316)
kelés Creative Commons License 2013.05.20 0 0 316

Mint helyi KISz titkár+apuka párttitkár.

Rá volt szorulva a Soros alapitványra?

Előzmény: sün!sün! (300)
szamárium Creative Commons License 2013.05.20 0 0 315

Most meg komcsik ismét.

vakeb Creative Commons License 2013.05.20 0 0 314

A Fidesz a KISZ-DEMISZ környékéről indult. Amikor a liberalizmus látszott nyerőnek, liberális párt lett. A konzervativ oldal elveszítette egy emblematikus alakját (Antallt), összemutyiztak az MDF-es háttérrel és átcsúsztak a "nemzeti" oldalra. Letarolták a lehetséges riválisaikat, kicsesztek az MDF-fel, a kisgizdákkal, lenyúlták a KDNP-t. Beindították a radikális szavazók elszipkázására (a maszoptól is!) alkalmas Jobbikot, mert oda már saját embléma alatt nem akartak elmenni. Van rá esély, hogy Vonáék fogják őket betemetni, mint télen a rétet a hó. Felnevelték Brutust...

Előzmény: nock edli (313)
nock edli Creative Commons License 2013.05.20 0 0 313

Nézd, énnem kétlem, hogy neked ez a magyarázat kínálkozik.

Sajátos szempontból csoportosítod az eseményeket.

Ez is egy kognitív értékelés, amit a saját viszonyulásod határoz meg.

Nyilvánvaló, hogy az enyémet is.

Előzmény: vakeb (312)
vakeb Creative Commons License 2013.05.20 0 0 312

Nem Fodor és néhány társa a fontos. Az ő lépésük csak jelzés. A Fidesz balról (az SZDSZ-hez képest még bizony rózsaszín volt), akkor indult el az antalli birodalom meghódítására. 1993 decemberében jött el a pillanat... :(

Előzmény: nock edli (311)
nock edli Creative Commons License 2013.05.20 0 0 311

Egy embert, meg azokat, akik őt támogatták.....

Előzmény: vakeb (309)
nock edli Creative Commons License 2013.05.20 0 0 310

:D:D Ha csak én lennék......

Előzmény: szamárium (307)
vakeb Creative Commons License 2013.05.20 0 0 309

A székházat még pénzzé is kellett tenni. Utána vált egyre nyilvánvalóbbá, hogy ott komoly mutyi megy.

Mindenképpen az elnökválasztásra igyekszel kihegyezni a szakadást, de az csak egy embert (Fodor) érintett.

A csatahajó fordult egyet és annak az csak egy tünete, hogy ebben a tagság (máig) a kiszfiút támogatja.

Előzmény: nock edli (305)
robbie.taylor Creative Commons License 2013.05.20 0 0 308

Ezekből kimaradtam. A seregben is a szakmámban dolgoztam, fegyver talán ötször volt a kezemben a másfél év alatt.  :))))

Előzmény: vakeb (306)
szamárium Creative Commons License 2013.05.20 0 0 307

Ezt még a hülye is látja, csak te nem.:)

Előzmény: nock edli (295)
vakeb Creative Commons License 2013.05.20 0 0 306

A fiam is akkortájt volt katona (Táborfalván). Részt vett a mókásőrség lefegyverzésében. :)

Előzmény: robbie.taylor (304)
nock edli Creative Commons License 2013.05.20 0 0 305

No, ez valami új!

Szóval Fodor, Ungár és társai még egy ideig, pontosan másfél évig tűrték Orbán diktatúráját???

Nem 93-ban léptek ki? az elnökválasztás után?

A koala ideje nem volt kérdés.  Már a tény is elegendő....

Előzmény: vakeb (297)
robbie.taylor Creative Commons License 2013.05.20 0 0 304

89 novemberében már bajtárs voltam a seregben, pedig amikor 88-ban bevonultam még elvtársaztak. A változás október óta érezhető volt.

Előzmény: vakeb (302)
vakeb Creative Commons License 2013.05.20 0 0 303

szeptemberében

Előzmény: vakeb (302)
vakeb Creative Commons License 2013.05.20 0 0 302

1989 novemberében még ugyanúgy az állampárt volt a hatalom egyedüli birtokosa mint '87-ben. Csak már a hangjuk volt kisebb. :DDD

Előzmény: robbie.taylor (301)
robbie.taylor Creative Commons License 2013.05.20 0 0 301

Afenébe! Pedig ez a sztori olyan jól illett a baloldal légvárába.  :)))

Előzmény: sün!sün! (300)
sün!sün! Creative Commons License 2013.05.20 0 0 300

"1987-ben amikor javában ünnepeltük nov.7-et ápr.4-et,márc 21-et vigyázba vágtuk magunkat a szovjet himnusznak az iskolában,Orbán Viktor hogy kerűlt ki Oxfordba tanulni?

Biztos a "komcsik" hálásak voltak,hogy ő mekkora ellenálló."

"1989 szeptemberétől a Soros Alapítvány ösztöndíjával az oxfordi Pembroke College-ben az angol liberális filozófia történetét tanulmányozta, de tanulmányait az 1990-es magyarországi országgyűlési választás miatt félbeszakította."

Mielőtt hülyeségeket írnál, legalább utána néznél. Gugli a barátod.

Előzmény: kelés (291)
Mutual Friend Creative Commons License 2013.05.20 0 0 299

Bocsi de a pöcegödör alja most van a maximum álamadóssággal maximum munkanélküliséggel maximum elvándorlással.

Nem kell elfelejtemi. Aki vétkes és bebizonyosodik róla azt börtönbe kell zárni. De már Hagyó is kint figyel.

Előzmény: arnyekxxx (259)
vakeb Creative Commons License 2013.05.20 0 0 298

Természetesen. Grósz egyetlen (de komoly) érdeme, hogy egy kis harciaskodás után csendben félreállt. Őt már nem érdekelte a jövő.

Előzmény: robbie.taylor (296)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!