Kb.24 ezer liter víz óránként. Ehez jó kis kút kell! Milyenfűtés rendszert akarsz beépíteni? Radiátorral kicsi a hatásfok, padlófűtéssel jó, fancoillal valamivel jobb, de drágáb is.
dryvitolt, kétszintes, új építésű ipari épület, (szintenként 360m2, földszint 1440m3, emelet 900m3) fűtése nem megoldott. idő nem sürget. hőszivattyús rendszer kiépítése esetében milyen költséggel kell kb. számolni (költségek szétválasztásával, azaz fúrás, csövek, szivattyú, vezérlés, stb)belső gépészet (csövek, radiátorok) nélkül? tud valaki segíteni?
Mán megen kötekszel...kiforgatod aszavaimat...vagy vissza forgatod! Én is arra gondoltam....
Szép a magyar nyelv.......szerintem.
A 18 méter egyben van? Nálam6 méteres darabokból van párhuzamosítva.....még az is hosszú. Külsőkiegyenlítős szabályzó kelrá. Így is 0.5-1 bar volt a nyomásesése.
Airwell, óriási kültéri-beltéri, copeland scroll van benne, de sajna tekercszárlatos. Egy szerverszobában üzemelt 3 évet. Nem sokat ment, mert a szerverszoba 15 négyzetméteres volt. H?t is meg f?t is. És egyfázisú ráadásul, R22-vel ment. Beltérije majd 2 m hosszú. 1-2 m?anyag takarólap hiányzik.
Neki kellene esnem a gépemnek.....de nincs hozzá kedvem. A mostani kondenzátoromat át kellene alakítani elpárnak. 6X6m 8-as cső van benne.Szerintem elég jó teljesítményt tudna leadni.
Semmiképp nem megbántásnak írtam. Ha mégis így éreznéd, akkor bocsánatot kérek.
Néha van úgy, hogy a legegyszerűbb dolgok nem jutnak az ember eszébe pont akkor, amikor kellene, este meg veri a fejét a falba, "ó - én marha, hogy erre nem gondoltam"(idézet tőlem).
Ezeken túl vagyok,,,,csak nem ma kezdtem az ipart.
Beszéltem a Samsungosokkal.....vagy kültéri panel, vagy csak nem jó kódot adtakmeg a gyárban a beltérinek azért nem érti akültéri. Holnap átkódoljuk és ha nem segít ,akkor panel csere.
Azért rajzoltam 4 hőcserélőt, mert 14-20-as vagy14-30-as ból szerintem ennyi kell, és jól lehet párhuzamosan is és sorosan is kapcsolni. További kérdés, milyen gázt válasszak.
Kicsit sok benne a forrasztás, de "zsé"-ileg sokkal kedvezőbb megoldás, mintha vennél 2 db. nagy lemezes hőcserélőt. Ráadásul könnyen tovább lehet építeni, és nekünk ez is fontos - hiszen itt házilagos építgetésről, piszkálgatásról, tuningolásról, tapasztalatszerzésről, és nem utolsó sorban, kocsma helyetti időtöltésről is van szó(na meg szeretjük a szakmát is).
Ha te is barkácsolni szeretnél, akkor jó helyen jársz, kérdezz bátran, sok tapasztalat gyűlt már itt össze.
Ha hőszívattyús fűtést szeretnél, akkor a gyári megoldások közül bármelyiket tudjuk telepíteni, garanciával, a gyártó által megadott paraméterekkel, de leghamarabb tavasszal.
Köszönöm, nem vagyok elkeseredős fajta. Az hogy elkezdtétek, ez azt jelenti, hogy átálltatok más megoldásra? Ha jól veszem ki a szavaidból, akkor egy hütő/fütő klimával már lehetne valamit kezdeni? Én nem akarok nagy teljesítményt, nekem 500W már elég óránként mert nagyon jól szigetelt a házam, persze a hőigénye az ennél több, de maradnék a realítások talaján
Feszültségmérővel mérve ez normális, oszcilloszkóp-al lehet megnézni, hogy van-e kommunikáció.
"Te ismered az inverteres gépeket?"
Nem volt még rá szükség, hogy komolyabban bele kelljen mélyedni. Rajz szerint beköt, oszt megy.
"Szerinted mi lehet vele?"
Tipp:
Feltételezem a helyes bekötést(ellenőrizd le - tudom, biztos jó). (kompresszor forgásirány - háromfázisúnál fázissorrend, egyenáramúnál - polaritás. A védelem megakadályozhatja az indítást ilyen esetben)
Nézd meg, hogy nem-e időzített módban van.
Kapcsold fűtésre, várjál vele legalább 5 percet, hátha fűti az olajat(mer nagyon hideg van kint). A múltkor (amikor sokáig kellett vákumozni) egy NonAme tipussal jártam így, egyszer csak beröffent).
Rámértem az én gépemre.....azon is hasonló feszültségetmérek a nullához..... Érdekes......a kültéri ledjei a Samsungon normál módotmutattak.....mégsemindultel, se hűtésben,se fűtésben.
Tegnap felraktunk egy Samsung inverteres gépet. Nem indult el. A kommunikációs száloncsak4-5V volt, ha jóltudom 220V-ra ültetik a jelet. Te ismered az inverteres gépeket? Szerinted mi lehet vele?