Pedig ingyen van, ugyanis addig nem kopik a nyári. Akkor már nem, mikor estél egy jó nagyot. Ugye, gyakorlatilag 2 garnitúrát használunk dupla annyi ideig.
Tetszik ez a teszt. Megegyezik a tapasztalataimmal. Egyébként venni fogok téli gumit, mert ha tényleg leesik a hó, akkor a nyárival elakadok. Bár a télivel meg a többi autós miatt fogok. Kötelezővé kéne már tenni a vezetéstechnikai tréninget, mert sok embernek fogalma sincs hogy uralja a kocsiját csúszós úton.
Most értem vissza Szentendréről,persze Dobogokő érintésével.... Láttam sok mindent..ML mercit árokban,Tháliát álllo kerekekkel csúszni lefelé...skodát az útpadkán...hazafele leszakadt fákat a főúton kereszetbe... ÉS itthon úgy beálltam a kertbe,hogy fél forulatot pörgött csak ki a kerék...pedig a Hármashatárhegyen lakom...Egy (gondolom nyári gumis) diesel golf fel sem tudott jönni az utcánkba :) Ez a firestone winterhawk ez nagyon JÓ :)) Meg az autó is nagyon barátságosan viselkedik ilyen körülmények között! Ja és nincsen sajnos ESP!
Először is köszönöm a sok infót amit itt kaptam Ennek eredménye lett egy 1,6 CRDI EX Limited SoRed. Nekem szerencsém volt mivel a hosszú hétvégéket is figyelembe véve 4 hét alatt meg lett az autó. Korábbi (2006) bejegyzések szidták a tatabányai Ezüst Autó Kft.-t. Szerintem teljesen korrekt csapat. Én minden segítséget megkaptam tőlük. Így képzeltem el egy valódi kereskedést. Minden addigra és úgy volt ahogyan megállapodtunk.
Az autó remek, bár még csak 200Km-t nyomtunk bele. Tatabánya városi, majd egy Tatabánya-Pannonhalma-Győr-Tatabánya útvonalat. Az átlag fogyasztás 5,5. Tudom ez még semmit nem jelent. Nem is mérek még rátöltéssel majd csak 2000Km után. Téligumiból én Barum Polaris2-t használok. Ez volt az előző gépen is. Nem volt vele gondom. Később még írok a tapasztalataimról. Nekem is sokat segített az itt és a népítéleten leírt élmények tömkelege.
Tankfedél kiold, tanksapka lecsavar és elénk tárul a nálam fehér színű bevezető csatorna, aminek az elején, alul található ez a rácsos nyílás. A bevezető csatorna végén van a fém lengő"ajtó", amit belöksz a pisztollyal tankoláskor. Hát erről a fránya rácsos izéről érdeklődöm.
Pont ma volt egy teszt a TV-ben. A vizes felületen nagy sebességről a nyári gumi 10 méterrel később állt meg. Szóval szerintem ha van rá pénzed akkor ne halogasd. Mindenki jól jár, Te is meg a többi közlekedő is.
Jó idő van most, kipróbáltam hogy csúsznak a Michelin nyári gumik. :) Hát nem nagyon. Tapadnak mint állat. A tiszta hóban azért dolgozott az ABS, szóval az is rendben van. :) Ezek a mai gumik már sokkal jobbak, mint a régiek, meg azért az autó súlya sem kevés. Még halogatom egy kicsit a téligumi vásárlást...
Gratula neked is az új autódhoz! Úgy látszik beindultak a dolgok.
---
Pont kinéztem az ablakon és eszembe jutott, hogy mire átvehetem én is a kocsimat, nem tudunk sehová menni olyan szar idő lesz.
Aztán az is felötlött bennem, hogy esetleg az október 15 ótai felszereltség módosítás miatt az enyémben már ez a fűtéskiegészítés sem lesz benne. Nekem LX+ lesz és úgy olvastam itt régebben, hogy a dízeleknél minden felszereltségi szinten benne van (volt). Sajnos erről konkrét leírást sehol nem találtam. Azt szeretném tőletek kérdezni, hogy aki mostanában vett át dízel LX+ -ot, hogy áll a fűtéssel és a motor felmelegedési idejével, vagy hol lehet erről leírást találni? Köszi a válaszotokat!
Sajnos amíg nincs meg a kocsi ilyeneken agyalok egyfolytában. Bocsi a néha pesszimista hangvitelért, remélem -ismerve a tényeket- megértetek, de azért sok hasznos info is napvilágra kerül ezzel!
Érdekes egyébként, hogy a cee'd használati utasításában azt írják, hogy a bejáratás alatt nem jó ha állandó fordulatszámon üzemel a kocsi, hanem az kell, hogy folyamatosan változzon a fordulatszám. Ezek szerint ha fix 110-el lemegyek Szegedig meg vissza háromszor, akkor az nem jó a bejáratós motornak. Hát nem tudom. Eddigi fogalmaim szerint ez a legjobb amit tehetek vele.
Ami a hitelt illeti. Szerintem elég kemény dió 10 éven át fix 20%-os nyereséget összehozni a tőkédre, miközben a bank ennyi kamatot levesz rólad. Szóval nem értem mi ebben a nagy biznisz. Inkább minnél nagyobb kezdőrészlettel indítok, és minnél kevesebb kamatot fizetek ki.
Megnéztem a kiamotors oldalán amit írtál. Tényleg igazad van.
Szerintem ez már megint hülyeség. Hónapokig ezen az oldalon az 1.6 CRDI legnagyobb sebessége 130 KM/óra volt. De félelemetes, hogy egy kocsi adatait össze-vissza írogatják!
Köszönöm a jókívánságokat, én is hasonlókat kívánok minden cee'd-es társamnak .
Máris egy gyakorlati kérdéssel fordulnék hozzátok.
Az üzemanyagtöltő nyílás elején található egy rácsos lefolyó szerűség, még a lengőajtós tartálybemenet előtt. A pisztoly kivételekor a véletlenül ide folyó üzemanyag is a tartályba kerül, vagy esetleg máshová ?
Szia Chapi,üdv a csapatba,nagyon sok balesetmenes kilométert kivánok én is! Én is azt tartom pénzkidobásnak ha Kp-ra veszed az autot,hát inkább a bank pénze áljon az autóba mint az enyém. A pénznek dolgoznia kell,nem autóba amortizálodnia:)
Ma voltam lent a rönó nyílt napon a kereskedésbe, gondoltam megnézem az új Lagunát. Mivel volt tesztvezetési lehetőség egy 1.5 dCi 110LE (240Nm) és egy 2.0 dCi 150LE (320Nm) Lagunával, gondoltam ki is próbálom. A fotók alapján én temettem, de élőben egész más. Hasonlóképpen voltam az i30-al és aztán kellemeset csalódtam benne, úgy ahogy ebben is. Nos nem ecsetelném a tapasztalatokat, mert ha valakit érdekel akkor érdemes megnézni, csak a motorról írnék annyit, hogy az 1.5-ös motor úgy vitte azt a kasznit, hogy csak úgy néztem. Azt hittem el se fog indulni, de nálunk az emelkedőn csak úgy repítette felfelé, mondom ez igen! Ezek után képzeljétek el a 2.0-es motort... :D Bár a turbólyuk nagy, de úgy vág hátba..., iszonyat! :)) Ezek után belegondoltam milyen lehet a 2.0 CRDi Ceed. :) Bocs, ha valakit untattam ezzel.
Neked is gratula a kocsihoz és sok balesetmentes, örömteli kilométereket! Ha van lehetőség, készítenél fotót a kocsid fenekéről? :) Csak a tolatóradarra lennék kíváncsi. Meg ha leírnád milyet rakattál bele milyen áron és hogy mutatja/jelzi a távolságot, akkor azt is örömmel venném, de lehet még mások is... :) Köszi!