Jó, tudom... :) Nya várjál, minnyá hozok Neked odaát egy kicsit kusza-őrült-kerti csokrot, most kötöttem csak azé hogy ne nézzél ilyen sértődötten! :))) Megfejtheted benne a növényeket is, na?
Rodoszon láttunk ilyen növényből sövényeket, páros bogyói vannak, nem tudok rájönni, hogy mi a neve, pedig kaptam egy ilyen bokrocskát, és szeretnék a kedvére tenni, ha rá tudnék végre keresni...
Fenét! Bolondgombát. Láccik rajta... A hüjje kedves barátnője meg fekete keretes búbánatosképekkel rakosgatja teli az egész fórumot, hogy a zemberre a frászt hozza. Idétlen vicc, mondhatom...
Végülis lehet, pl. a levele eléggé hasonlít - de akkor jó satnya, nem? A "mocsári" biztos, mert láperdőben nőtt (víznek már nem volt nyoma). A határozás során azért esett ki a tisztesfű nemzetség, mert a virágot túl kicsinek találtam (5-12mm). De hát nem is jutottam sokra.
Vártam, hátha megoldja a rejtvényt Lila Pereszke, de most már beírom a megfejtést: vetési boglárka (Ranunculus arvensis) éretlen termése látható a képen.