Keresés

Részletes keresés

Júliannagnes Creative Commons License 2013.05.13 0 0 9

Furcsisztán ezt olvasni, amikor a négy év előtti időszakban népszavazáson megkérdezték tőlem, minek vagy még itt (?), ha szarul érzed magyarnak magad, hiszen soha nem voltál az. No, akkor igen szarul éreztem magam.

Előzmény: Törölt nick (3)
Júliannagnes Creative Commons License 2013.05.13 0 0 8

tábláinkra

Előzmény: Júliannagnes (7)
Júliannagnes Creative Commons License 2013.05.13 0 0 7

Felhívom figyelmedet az út szélén álldogáló, a tájat és a városképet teljesen eltakaró, góliát hírdető táblákra. Nem tudom honnan jöttél, de ezeket a táblákat saját gazdagságuk növelésére bérelő cégek és multik is általában onnan jöttek vendégségbe hozzánk. Talán kivételt képeznek a szintén óriásplakát bérlő politikusaink, bár néha felmerülnek hovatartozási kételyek, de én tudom, hogy Ők  a mieink, és így szeretjük Őket. Hallottál már a táj szépségét szintén erősen megrontó, út szélén álldogáló, csarnokszerű létesítményekről, azok tulajdonosairól, meg a rengeteg, rajtunk átdöcögő kamion kerekekről, amk a tenderen megnyert, igen szép áron megvalósított auópályáinkat megfurdalják, és ezáltal a kátyuk önálló életre kelve, mindenütt szaporodni kezdenek?

Előzmény: Törölt nick (-)
Törölt nick Creative Commons License 2013.05.13 0 0 6

Ne folytassad! Sokan vagyunk,akik ezt a négy évet megszakítás nélkül itt töltöttük.

Mit is tudnál mondani? Hogy hol folyik a Balaton?

Előzmény: Törölt nick (-)
romesz Creative Commons License 2013.05.13 0 0 2

Nem az elmult 23 ev, inkabb az elmult 68. 

Előzmény: Aurelius Respectus (1)
Aurelius Respectus Creative Commons License 2013.05.13 0 0 1

Szerintem ezen nem érdemes csodálkozni, az elmúlt 23 év kormányai tettek róla, hogy ilyenek legyenek az emberek.

Törölt nick Creative Commons License 2013.05.13 -2 0 topiknyitó

Köszegnél léptem át a határt. Még áll a gáppuska torony. Nem tudom, hogy memento-e, vagy figyelmeztetés... Ausztria után nagy a változás. Bár a táj szintén szép, nyilik az orgona, virágoznak a fák, folyik az élet... de az út jelöletlen, elhanyagolt, kátyus. Egyszer télen jártam - friss hóesés után -  Köszegen, akkor olyan volt mint egy ékszeres doboz. Most más a helyzet.  Ha nem ismered a belvárost és nem csörög apró a zsebedben, lehetetlen parkolni. Mindenütt a P tábla, mintha abból akarna a város megélni. A vendégök, szállók, üzletek meg majd…Engem hamar el is ilyesztett. Elhúztam a csíkot Szombathely felé. Nem mindennapi, ahogy a 87-es megkerülöd a várost. Eltévedtem, de megúsztam. Gyönyörúen sütött a nap, valahogy elértem a 8-ast, majd a 84-en Sümeg mellett le a Balatonhoz. Sümeg nagyon szép látvány, de ott sem álltam meg. Éhes lettem.

Badacsony. Még messze a szezon, csak néhány borozó “üzemel”. Parkolok, nézem a kaja kínálatot. Csodálatos. Sült csülök, hurka, kolbász, szendvicsek, lángos…halpaprikás nokedlivel, halpaprikás türósuszával. Megállapodok egy cigánypecenyénél. Friss, íllatos és nem is drága. Vissza a parkolóba, sürget a természet. Találok egy illemhelyet. De a hugyyantót javítják. “Müszaki hiba” mondja a pasas. Kínomban mosolygok. ö is. Irány Füred.

Nem sok idöm van, néhány nap. Sok mindent akarok látni, tapasztalni.

4 éve már  töltöttem néhány éjszakát a füredi Pelikánban. Akkor nagyon tetszett. Új volt, s jók voltak a reggelik, kellemesek a vacsorák, szép a kilátás, tiszták újak a szobák. Akkor 2 före 26 ezer volt egy éjszaka. Most egy oldalra nézö szoba 36 ezer. A szoba nagy,  furcsán berebdezve, ez egyik sarka teljesen üres. Az ágyakban habszivacs a matrac. Bejelentkezénél a beléptetö kártya mellé adják a tv remote-ját, amit “távozáskor a portán sziveskedjenek leadni”. Furcsa, vagy szokatlan. Ilyet én másutt sosem tapasztaltam. Az erkély nagy de üres, az ablakokon nincs szunyogháló, s az egykor kellemes élményfürdóben a víz szintjén barna koszcsík, A vacsora majdnem szegényes, aszalt rántrotthús, pörkölt…az egykori Opera étterem közétkeztetése. Egyedül a késö délutáni, áprilisi, csendes Balaton part érte meg az árát. Ja kérem az ambiance-t  fizeti meg az meber. A reggeli is unalmas... Nem is maradok soká. 90% csalódás....Folyt köv.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!