Az akrilfesték: vízbázisú, vízállóra száradó, poliakriát kötőanyagú festék, leginkább fedő, nagyon hígítva lesz csak lazúros. Színe tartós, kevésbé fakul.
Az állaga híg, felhordása (többnyire) ecsettel történik, összefüggő felületek színezésére használatos. Víztartalma miatt sok felső repesztőnél nem használható a repedések kiemelésére, mert feloldja a felső réteget. Árnyalásra, maszatolásra használható ugyan, de gyorsan szárad, gyorsan kell visszatörölni. Ezen segít Éva tippje, a lassító, ami lassítja a száradást, de csak emiatt nem kell beruházni erre.
Köztes repesztő alá-fölé használjuk ezt, illetve felületi repesztőnél az alsó rétegnek. (kb ennyi, ami lényeges a decoupage szempontjából)
Szerintem:)
Antikoló paszta: Oldószeres, hígítója a lakkbenzin. Mivel oldószeres és nem vízbázisú, így ez tökéletes a nem vízállóra száradó repesztők repedéseinek a kiemelésére. Nem összefüggő felületeket kenünk vele, hanem csak sarkok-élek-struktúra-repedés kiemelésére használatos. Nem ecsettel, hanem ujjal-ronggyal történik a felvitele. Ha megszárad, ezt is nehéz visszaszedni, de ez nem szárad olyan gyorsan, így itt van idő a módosításra. Én szárazon viszem fel kis felületre(pl. repedésbe), onnan rögvest vissza is szedem a felesleges pasztát, de jóval könnyebb lakkbenzines-terpentines, vagy kimondottan erre a célra gyártott patinavisszaszedő folyadékkal visszaszedni. Nagyon drága(=kettőezer-valamennyi/16ml), de roppant gazdaságos. Lehet fedő, ha többet teszel rá, ha elkened, akkor lesz lazúros az eredmény. Szép színeket lehet kapni belőle, többnyire ezek fémes hatású színek.
Nem csak repedésbe jó, hanem bármilyen tárgyból olyan hatású tárgyat lehet vele készíteni, mintha az fém lenne (pl Moszi gipszei)
Na azért már óvatos vagyok:) Van itthon 2 jól bevált tipus, és azzal elvagyok. Talán legközelebb veszek köztes Dekát, mert olyan hosszúkás fautánzatút csak az tud, én meg tudok már dekázni:)
Szuszetti Rayherrel a piszokkal, ami nekem nem hajlandó nagyobbat repedni bármeddig várok. A virágos nekem is az, de nem találtam sárga rózsás szalvit és ezt valami újságból vágtam ki. Először másik virág volt rajta, ami még sterilebb volt, hát megcsiszoltam, akkor viszont az egész lejött. Igy ez maradt. Ládák a Kreativ kuckóból valók, ahol az unoka hugom "gyakorlatos tanuló" és néhány termékhez hozzájut nagyker. áron. Van még otthon egy sorozat.
annyiban, hogy teljesen más, mint a festék :-)) akapvetően úgy képzelt el, hogy egy viaszos-krémes dologról van szó, iszonyú nagy fedőképességgel, és totál más viselkedéssel. vegyél csak, és majd meglátod :-))
Na most kiderül látatlanban is tudtok-e segíteni... :)
Elakadtam a művemnél. Könyívecskést szeretnék csinálni, egy nagyon szép szalvival, fehér alapon ezüst színű rózsák, de inkább ezüst színű az egész szalvi összhatása. A könyvecskét és farudacskát már lealapoztam ezüsttel. Kérdés repesszem közetessel úgy hogy fehér a felső szín, vagy ne repesszem csak maszatoljam fehérrel decensen????
Jó, jó tudom látni kéne, de hátha mégis valakinek ilyen nagy a fantáziája...
Még a végén megtetszik a Südor:)) Olyan szépeket repesztesz vele:) Nem könnyű ilyen alacsony tárgyra mintát találni, de még mindíg tetszik ez a cserép:)