Ez nekem is feltűnt de avval magyaráztam hogy azoknak kell lenni a legstarpabirobbaknak. Van olyan autó ahol ezek lágyabb anyagok, de 80.000 km -nél már nem látod a váltón a fokozatokat....
Egy Ceed ilyenkor viszont még javában garanciális....
A bőrözetlen váltókar és kormány tényleg nem túl jó fogású, de még így is jobb, mint a Mégane-ban volt :). Annak a váltójához rossz volt hozzáérni, egy rakás nemmondomki, hogy mi volt.
Ma voltam körbetapogani, megvizsgálni a kocsit kereskedőnél. Tapasztalataim:
A kiállított modell egy 1.6 CRDi LX+ volt. kívülről teljesen jól nézett ki. Szép fényezés, remek illesztések. Nagyra nyílnak az ajtók, nagyon könnyű behuppanni. Az ülések nagyon kényelmesek. Bent sajna kicsit legörbült a szám. A tér óriási, de az anyagok kissé lehangolóak. Sokan nyafognak az ajtók miatt, azzal nekem semmi bajom nem volt, sőt a műszerfal anyaga is kellemesen puha. Csak sajnos azt sosem fogdossa az ember. Ellenben azon kívül pont azok a dolgok rosszak amit megérintünk. A kormány, a váltógomb, a kézifék karja. Hát nem azt mondom, hogy szörnyűek, de kb. a régi Swiftem jutott eszembe ami azért messze olcsóbb kategória. A könyöklő műbőr (vagy műanyag?) borítása sem túl barátságos. A kesztyűtartó szorult, alig akart kinyílni (biztos előszériás, kiállítóautó). Többen említették a kormányt borító műanyag recsegését. Ezt is tapasztaltam. Az ülés nagyon alacsonyan van, szerintem mindenképpen csak állítható magasságút szabad venni.
A műszerek egész pofásak, a képek alapján nem tetszettek, de élőben jók voltak. Hátul nagyon nagy hely volt, és oda is kényelmes a beszállás. A csomagtartó is meglepően nagy volt, lehet, hogy nem is kell nekem a SW.
Hát egyelőre ennyi. Nemsokára megyek próbaútra is, lehetőség szerint a dízellel, majd beszámolok. Most vegyesek az érzelmeim, de remélem a hangszigetelés és a váltó tényleg olyan jó mint a többség állítja, és akkor a 255Nm majd elvonja a figyelmemet a kézifék karjának anyagáról. ;)
Egyelőre nagy a kontraszt az OFF Mazda 3-hoz képest. Ott egyből otthon éreztem magam, igaz az csak benzines lenne ennyi pénzért.
Én úgy tudom, hogy a csipogókat is beleszámolják. Máskülönben a 6 hangszóró hogy jönne ki? A négy hangszóró esetében gondolom hátul nincs hangszóró, vagy ha van, akkor elöl nincs csipogó.
Pont ma reggel vittem el az Abaqua Kft-hez (http://www.startgumi.hu/) szüleim Megane-át, hogy felrakjuk ugyan azt a gumit, amit Te írtál, 195/65 R15 Good Year UG7. A megbeszélt időben érkeztem, már az előkészített gumikkal vártak és minden pont úgy ment ahogy kellett, kb 30-40 perc volt az egész művelet. A gumikkal is minden rendben volt, még a DOT számokkal is. Sok lehetőségem nem volt tesztelni, amit viszont egyből észrevettem, hogy nagyon csendes. Ha lesz még tapasztalat, megírom. :)
Részmegoldással ugyan, de megoldódott a tetőbox prőblémám. Nekem ugye adott volt egy 225 cm-es box, ami nem igazán hagyta legjobban előretolt állapotban sem nyílni a csomagtartót. Visszamentem a Jász utcába, és addig méregettek, amíg kimérték, hogy az első rögzítési pontnál lehet még fúrni, így előrébb került a box 8-10 centivel. Így már nagyjából félig ki lehet nyitni a kocsi hátulját, ami azért nagy előrelépés. Az autón meg nem néz ki bután, mert a régi autómon jobban belógott a szélvédő fölé. Itt kb a visszapillantó vonaláig lóg be.
Megvettem a téli gumit, remélem holnap rákerül. Ma este már nem akartam sorban állni a gumisnál (esélyem se lett volna...), inkább holnap délben próbálkozok.
Good Year UG7 (195/65 R15)
Azt olvastam, ebben a méretben tesztgyőztes (ADAC).
Tudna valaki akinek van Pentex méret pontos gumiszőnyege,berakni 1-2 képet a cuccrol ahogy az autóban van? Nem rendelnék még egy 4. féle gumiszőnyeget,ha nagyon gagyi...
A http://www.szalonauto.hu oldalon, az azonnal elvihető Kia gépkocsikra kattintva, a második oldalon található egy 1,6-os diesel Ceed, ESP-vel szerelve, 3. 999. 999 Ft-ért!(Ezüstszürke színben).
Ma hívott a kereskedő, hogy megvan a vonóhorog és a hozzá tartozó elektromos cucc, úgyhogy elvileg emiatt már nem fog késni a verda. Szerencsére nem lett ebből gond (eddig).
Ez logikus abbol a szempontbol hogy az 1.2 -es jol fogyaszt, csak: nem a sztrádán 5000-es fordulatnál, a másik kérdés hogy hányan ültek benne? magyarul cipelni jobb az 1,6 mert nyomatékból elviszi.
Neked Piston Grey van? fóliás? arról majd nyomsz egy képet oldalról?
Szia! Az 1.6 benzines 140-nél pörög 4000-t pontosan.
Tegnap floorball meccsen voltam Baján, 3 autóval vonultunk le és vissza. Az elszámolás érdekében ugye full tankkal indultunk, és visszaérve ismét tank.
A csapat ledöbbent azon, hogy egy Honda Jazz 1.2 és az én 1.6-os cee'd SW-m között összesen 1,5 liter volt csak a különbség, azaz 100 km-ként kb 3 decivel evett többet...
Szerintem a középső lámpa nem ér szinte semmit elől, akkor már inkább előre kellett volna rakni, az előző kocsimban is csak elől volt, és jó volt úgy. Az első meg nem térképolvasó, csak van ilyen funkciója is, amikor egy kicsit erősebben világít. Szerintem...
"LX+ ban ugyi csak egy tető lámpa van az miért rakták a két első ülés közé és nem előre...."
Ha csak egy lámpa van, azt középre teszik, hogy mind az elülső, mind a hátsó üléssort megvilágítsa. Amelyik lámpa elöl van, azt térképolvasónak hívják, és extrának számít.
az igaz, de ha a Bravóban 5 cm-rel nagyobb lenne a hátsó lábtér még akkor kisebb lenne, mint a Cee'dé. Akkora volt a lábtér mint a Grande Puntóban, egymás után beleültem többször is mindegyikbe hátra.
Lenne egy kérdésem egy régebbi írásodról: "Néhány cee'den zörgő hang hallható, egyenetlen úton történő haladás közben. Aki ezt tapasztalja, forduljon márkaszervizhez. Az ok Az MDPS (elektromos szervokormány) közbenső tengely csavarja, amelyik az MDPS modul és kormányoszlop csukló között található."
Namost nekem hasonló volt: márkaszrevízhez mentem olajat cseréltetni (8700 km), rákérdeztem erre a dolgra, hogy megnéznék-e. Azt sem tudták mi ez (Sopron), felhívták az Autó Dont (mivel tulajdonképpen tőlük vettem a kocsit a soproniakon keresztül), ők sem hallottak még erről. Azt mondták, hogy kemény a futómű, széles a gumi ... blablabla ... nincs semmi baja. Az érdekes az, hogy valamit mégiscsak csináltak, mert most tényleg nincs semmi baja.
A kérdés az, hogy a kiánál van-e valamilyen kommunikáció a szakszervizek felé (a típushibák kötelező kijavításán kívül), esetleg szerelési tapsztalatcsere?
Ma tesztvezettem egy EX-es kombit, dízelt. Egy kicsit puhább a rugózása, de nem billeg. Az 1.6-os dízel rendesen hátba vág 2000-től, de azért én maradok a benzinesnél. Most végre hosszabb útra mehettem, egy jó negyed órát autóztam, midnenféle utakon, volt ahol százig lehetett nyomni, és nagyon jól ment. Nem is volt kedvem kiszállni belőle... :)))
"Bár gratulálok annak, aki 10% önerővel 10 éves hitelt vesz fel. Ilyen hitelnél már a szalonból kihozatal után kevesebbet ér a kocsi, mint amekkora a tőketartozás."
Ez minden esetben így van, még a legkisebb futamidejű hitelnél is :)
"Mostmár csak egyet nem értek: a Bravo hosszabb, mint a Cee'd, a csomagtartója alig nagyobb, a hátsó lábtér egy vicc, akkor hova a francba tűnt a sok hely, ami a rövidebb Cee'dben megvan?????"
A kulcs a tengelytávban van, a cee'd-é 5 cm-el hosszabb.