Keresés

Részletes keresés

Mollly Creative Commons License 2003.01.07 0 0 2042
NEkünk is megvannak az eszközeink. :) Talán még szörnyűbbek, mint egy pofon. :)
Előzmény: Daemon (2009)
Mollly Creative Commons License 2003.01.07 0 0 2041
Nem feltétlen. A szülés utáni depressziót már régóta ismeri a pszichológia. Arról nem is beszélve, hogy az anyukát felkészítik, hogyan fogyjon majd vissza, de nem készítik fel, hogy a gyerek az éjszaka közepén felsír, és akár órákig sír minden próbálkozás ellenére. Mindenkitől azt hallja, hogy de jó lesz neki, hogy anya lesz, azt kevésbé hallja, hogy mit kell tenni a síró gyerekkel.
Előzmény: Törölt nick (2004)
big-lesz Creative Commons License 2003.01.07 0 0 2040
Akkora hangzavarban?
:o)))))
Előzmény: PuPu (2034)
Mollly Creative Commons License 2003.01.07 0 0 2039
A kedves tesóm katonatiszt, Szentendrén állomásozik, nem tudja reggel bevinni a gyereket. Ha van is néha olyan nap, mikor be tudná vinni, nincs, aki hazahozza. Eddig az anyós csinálta ezt, de ő most súlyos beteg, műtét után van. Szegény kis keresztfiacskám éppen megszokta a bölcsit, megszerette a társait, és most nem tud járni oda.
Előzmény: PuPu (2036)
Mollly Creative Commons License 2003.01.07 0 0 2038
Én nem mondtam, hogy nincs objektív oka, de ettől még igazságtalan marad, és diszkriminatív, ami ellen tenni kell. Más. Van egy fiatal hölgy, aki ugyanannyit tud, mint férfitársa. Nem veszik föl, mert majd biztos szülni fog, stb.. ez diszkrimináció, akárhonnan nézed, és akármi az oka. A férfi pedig ugyanúgy lehet tartós beteg, nem tudhatod! Az is lehet, hogy majd ő fog GYED-re menni, mert ezt sem tudhatod.
Előzmény: Törölt nick (1995)
Mollly Creative Commons License 2003.01.07 0 0 2037
Persze. Tud figyelni a háromra egyszerre, biztos! Nem merült föl a nagy bölcsibe küldése, míg nem érkezett meg a két kislány, de így? Egyikre sem jut kellő figyelem, a kicsik nyűgösek, az egyik tartósan beteg, fejlesztőtornáztatni kell, a kétéves unatkozik. Persze, általános esetben én is a 3 év mellett vagyok. (Közben persze hasznos otthon végezhető munkát vállalni, mert beledilizhet az ember)
Előzmény: rinpoce (1989)
PuPu Creative Commons License 2003.01.07 0 0 2036
Hja, - az Élet nem méznyalogatás...
És a kedves tesód? Esetleg rokonyság?
:O))))))
Előzmény: Mollly (2033)
Mollly Creative Commons License 2003.01.07 0 0 2035
Körülbelül azonosak voltak, de alkudni kell, ugye. HA nem adják meg az igényedet, örülj, hogy egyáltalán kaptál munkát.
Előzmény: nyman (1986)
PuPu Creative Commons License 2003.01.07 0 0 2034
Monológ?
:O)))
Előzmény: big-lesz (2032)
Mollly Creative Commons License 2003.01.07 0 0 2033
Ha a lánykák bölcsödések lesznek, talán a sógornőm is ezt csinálja majd. Jelenleg ketten vannak 10 hónaposan. Hogy gondoltad? Hoppá elöl, cipelke hátul, és kézenfogva a kétéves?? Buszra föl, villamosra föl, meg ilyesmi??
Előzmény: PuPu (1983)
big-lesz Creative Commons License 2003.01.07 0 0 2032
Akkora tolongásban már hogy lenne az?
:o))))))
Előzmény: PuPu (2031)
PuPu Creative Commons License 2003.01.07 0 0 2031
Jó, - akkor bisztosan monoton...
:o)))
Előzmény: big-lesz (2030)
big-lesz Creative Commons License 2003.01.07 0 0 2030
... tuggyuk, tele szkóppal..., vagy az a púpod?
Előzmény: PuPu (2025)
grund-harcos Creative Commons License 2003.01.07 0 0 2029
??????
ne légy alpári...
Előzmény: Törölt nick (2027)
PuPu Creative Commons License 2003.01.07 0 0 2028
A titok nyitja: férfi kerüld a bölcsészeket, ha jót akarsz!
:O)))))
Előzmény: Törölt nick (2022)
grund-harcos Creative Commons License 2003.01.07 0 0 2026
Jó lesz, ha vigyázol az unatkozó kismamádra...:)
Előzmény: Törölt nick (2021)
PuPu Creative Commons License 2003.01.07 0 0 2025
Nekem csak a barátaim mesélték, - magam, mint ez köztudott monoszkóp vagyok, vagy mi is...
:O))))
Előzmény: Törölt nick (2022)
PuPu Creative Commons License 2003.01.07 0 0 2024
Örvendek.
PuPu.
:O)))
Előzmény: koronás sas (2018)
big-lesz Creative Commons License 2003.01.07 0 0 2023
Cicózol a részleteken! 3 gyerek mellett, lógázás közben semmi sem lehetetlen...
Előzmény: Törölt nick (2021)
big-lesz Creative Commons License 2003.01.07 0 0 2020
És a kis közösség mindenki legnagyobb megelégedésére csak gyarapodott, gyarapodott...
Előzmény: PuPu (2017)
koronás sas Creative Commons License 2003.01.07 0 0 2018
hülye
Előzmény: PuPu (2017)
PuPu Creative Commons License 2003.01.07 0 0 2017
Na ugye.
A gyerek ösztönösen tuggya, mi a jobb neki...
Bár, ha megkóstolta volna a piát, lehet, megvígasztalta volna a mamát...
És akkor még nem is beszéltünk az unatkozó kismamák kedvenc időtöltéséről, az "mennyünk hídba neki, ha már erre járt" című nagy népi játékról, a szerelők, festők és mázolók, továbbá a ráérős szomszédok kedvenc időtöltéséről...
Előzmény: big-lesz (2016)
big-lesz Creative Commons License 2003.01.07 0 0 2016
Szia teevee! Ezekszerint Te sem a piskóták rendjébe tartozol... :o)))

Az a gyesbetegség, amit Te említesz, az valóban egy súlyos, kezelendő betegség.
Amiről PuPu beszél, az azt hiszem a 70-es években, a lakótelepeken volt először észlelhető. Vagy vált közismertté. Amikor a mamákok 1 lakásban összegyülve búbánatosan iszogattak, míg a kicsik a másik szobában közösségbe verődve cseperedtek...
Ez hüjeség volt, nem betegség.

Előzmény: teevee (2015)
teevee Creative Commons License 2003.01.07 0 0 2015
Láblóga ügyben annyi hozzáfűzni valóm van, hogy én speciel 6 évig lógáztam, de miután a harmadik gyereket is betuszkoltuk az óvoda kapuján, az ezen időszak alatt (estin) megszerzett második diplomám által megnövelt piaci értéken szállhattam be a játékba. Tudom ajánlani mindenkinek...

Persze kellet hozzá a család támogatása. Ezzel kapcsolatban meg az a lényeg (szvsz), hogy optimális esetben nincs a családban kiemelt személy akinek a karrierje/problémája mindig fontosabb lene a többiekénél, hanem kiemelt problémák vannak és ezek megoldása _mindenkinek_ a feladata. (Egyszer Frédi külföldi tanulmányútját kell a családnak túlélni, máskor Vilma intenzív angol nyelvtanfolymát, harmadszor pedig megellett a Dinó ...)

A gyesbetegség pedig nem mindíg személyiségprobléma, egyes esetekben a szülés annyira felboríthatja a hormonháztartást, hogy az szabályos (és súlyos) depressziót okoz...

Ami a gyerekek igényét illeti, azzal kapcsolatban a személyes tapasztalatom az, hogy 1 éves kor után valóban nagyra értékelik kortársaik társaságát - de többnyire a szülők epszilon-nyi távolságából, delta időtartam hosszúságban. Az epszilon és a delta személyenként/családonként/közösségenként/stb. változik ...

big-lesz Creative Commons License 2003.01.07 0 0 2014
2000
Ez is a tied lett...
Előzmény: PuPu (2011)
big-lesz Creative Commons License 2003.01.07 0 0 2013
Hát nem, szépuram!
Nem értünk egyet. Ki beszél itt szimbiózisról? Normálisan már barátságok és szerelmek alakulnak ki 2-3 egymás mellett tologatott babakocsiban is... :o)
Az otthon lenni a gyerekkel nem azt jelenti, hogy 24 órán keresztül egymás képibe kell bámulni! De, ha bajban van, akkor a mama legyen a segítség, akinek a kebelén elzokoghattya magát, ha értesz...
Erre van kitalálva ajátszótér, a kirándulások, a mi megyünk hozzátok, ti jöttök hozzánk...
Na ne bosszancs, hogy nem érted! :o)

Nincsenek "vélt" elvárások!
Pontosan az lenne a jó, ha mindenki a maga elvárásának tudna megfelelni! Már, ha lennének elvárások...

kvantum Creative Commons License 2003.01.07 0 0 2012
Van igazság abban, amit írsz, de van egy alapvető tévedésed is:

Ha nagyon muszály (pénz, karrier, stb...), akkor is egy éves korig mindenképpen az anyjára van/lenne szüksége a gyerekeknek.
Úgy 3-4 éves koruktól lesznek csak társasági lények. Addig otthon lenne a helyük.

kvantum

PuPu Creative Commons License 2003.01.07 0 0 2011
Nem értünk egyet, szépasszony...
A gyermek öröm és gond a családban, - de bele kell símulnia a normális életvitelbe. És mindenkinek más dolog a normális, - van, akinek például az, ha a munkáját egy rövid kihagyással folytatni tudja, - van meg, aki azt hiszi, hogy csak akkor lesz normális az a gyerek, ha az anyukával szimbiózisban él, míg csak fel nem növexik jó nagyra.
Magam a közösségi nevelés híve vagyok, - a kisgyerek úgy egy éves korától legjobban a hasonló korúak társaságában érzi magát, - az anyuka hiába erőlködik, ezt soha nem tudja pótolni, - viszont szeretheti ettől még nagyon azt a kicsit.
A nő nem rabszolga, és azt sem tartanám jó dolognak, ha egy nő vélt elvárásoknak eleget téve önmagát taszigálná ebbe a pozicióba.
Az pedig mégsem az optimális változat, hogy a gyermekszülés után váltsanak pályát a nők, - mindenkinek csak egy élete van ugyanis, és azt kell a lehető legteljesebben megélnie...
:O))))
Előzmény: big-lesz (2006)
big-lesz Creative Commons License 2003.01.07 0 0 2010
Galám, ugyanazt mondjuk! :o)
Nem vagyunk (hál"istennek egyformák) egyformák! Erre az esetre találták ki a bölcsődét, a nagymamaszolgálatot, a bébicsőszt..., ki mit tud alkalmazni, lehetősége szerint.

A gyesbeteget felejtsük el - erre írtam azt PuPunak, ki a fene kényszerítette, hogy szüljön? A választ is tudom, azt hitte, hogy valami megváltozik az életében. Rosszabb lett...

Az lenne az optimális - ollé :o))) - ha akik otthon akarnak maradni, azok ezt tehessék meg a szegénnyé válás félelme nélkül, főállású anyaként, gyerekszámtól függetlenül.
Akik vissza akarnak menni a szakmájukba, legyen átmenet, 4, 6 majd 8 órai munkalehetőség...
Álom, álom...

Előzmény: Törölt nick (2008)
Daemon Creative Commons License 2003.01.07 0 0 2009
Off:

Drága édesapám azt szokta volt mondani, hogyaszongya "Női egyenjogúság majd akkor lesz, amikor akkor a pofont tudnak adni, mint mi, férfiak"

Ez persze csak vicc.

On

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!