Melyik modell és évjárathoz vetted? Egy ideje gondolkodom, hogy veszek mindkét autómra (Kia Cee’d ED 2012, illetve Rio III UB). A pontatlanság tehát korrigálható a rögzítőcsavarokkal? Milyen méretű lemezcsavar szükséges?
Hmm, Pappas ? Korábbi negatív tapasztalatok, magas árak. Főként ezért kerülöm őket. Többször járok Kaposvár felé, így nem okoz gondot az ott eltöltött szervizidő.
Sárhányó, sárvédő, sárfogó gumi, megérte. Mióta fent van, nem mocskos az autó (gyárilag nem volt rajta). Tegyük hozzá, nem pontos, de a csavarok behúzták a helyükre mindet.
2019-es Ceed Sw 1.4 T-GDI-vel Pécsről járok a Kaposvári szervizbe. 2x voltam már olajcserén, s legutóbb hét elején voltam garanciában a kormányoszlop csigát cserélték ki. Ez a CD típusoknál rendszerhiba sűrlódó hangot ad a kormány kanyarodáskor. Általában kb. 15-20 ezer km-től jelentkezik. 1 óra 10 perc alatt végeztek is vele. Igaz hogy 6-7 ilyen cserét már csináltak. Hallottam más szervizekben 3 órát vagy még több időt vesz igénybe ez a munka. Elégedett vagyok a munkájukkal és az árakkal is egyaránt.
Értem. Érdekes... Én nem ezt tapasztaltam (pl. Óbuda és XVI. ker. Vestar). Ha kilométerben neked belefér, javaslom, hogy érdeklődj más szervizeknél is.
Ha esetleg valaki nem új téli gumi vásárláson töri a fejét, nálam eladósorba került egy garnitúra. Hankook Winter ICept RS2, 195/65 R15 91T, DOT:3115, profilmélység: 6-7 mm, futott km: 6.626 km (nem elírás! 3 téli szezonban használtam), Ár: 12.000 forint / db. (Bp. XI. kerület).
Saját vélemény? Megéri, bár nem olcsó egy-egy ilyen kötelező szerviz, de azért lehet faragni a költségéből. Ha rugalmas a márkaszerviz, elfogadja, hogy ha viszed az olajat, levegőszűrőt, pollenszűrőt. Nekem az a tapasztalatom, hogy az utóbbi kettőt jobban elfogadják, ha az esedékes szervizlátogatás előtt magad megveszed s kicseréled. Legalábbis előző francia autómnál és a Ceed-nél én ezt tapasztaltam. Nem tudom mely szervizeknél érdeklődtél, de Budapesttől kifelé haladva kevesebbet árat mondanak.
Kia Cee'd em most lesz 4 éves. Még garanciális. Kötelező éves szervízét: (olaj, fékolaj, levegőszűrőj, pollenszűrő) tokkal vonóval 85,000 re taksálja minden márkaszervíz. Ez szerintem nagyon kemény. Tavaly 60 volt.
Megéri a garancia? Mi a tapasztalat? Természetesen senkitől nem várom, hogy távolról látnok legyen és az én autóm váltójának, motorjának élettartamát megjósólja. Az általános tapasztalat és vélemény érdekelne.
Ígértem, visszajelzek, melyik lapát mellett döntöttem. Denso hibrid lett a kiválasztott, a JD Ceed-re a DUR-065L (650 mm) DU-035L (350 mm) a megfelelő. Még szállítás alatt van, így még nem tudok tapasztalatról írni.
Sajnos a motorokhoz nem ertek ilyen szinten es igy a hangokat nehez beazonositani leirva, laikuskent. viszont igy tenylegesen meghallgatva talan masoknak is konnyebb beazonositani a problemat a kesobbiekben.
De hallgattam olyan 1.6 os ceedet /2010/ amiben ha nem lattam volna hogy elinditjak akkor el se hittem volna hogy jar a motor mert hihehtetlen halk volt, a tobbi hallothoz kepest ami meg mar megint gyanuss lett./vagy tevedek es tenylegesen azok a legjobban karbantarotttak?/
Ez már problémás, felejtős, nem jó vétel. A lánc is jól hallhatóan csörög, de sokkal nagyobb baja lehet, szerintem kopog a dugattyú. Nekem (Rio-ban) volt hasonló hangja az 1,4 CVVT-nek (gyakorlatilag u.ez a konstrukció rövidebb lökettel), lánccsere után ebből sajna megmaradt a kopogás. Olvass kicsit vissza, ez nem csak lánchang, ez bizony „piston slap”…
mindig van valami ami miatt inkabb masikat keresek :( de hat a hasznalt auto kereses mar csak ezzel jar ha nem valami szalonbol lehet elhozni. jolenne valami fele faq hogy ne terheljuk ilyen kerdesekkel a tobbieket.
Hát én körbenéztem - és mivel az útbaeső osonban nem volt, csak nagy Bosch,4000/db - elmentem a Duna Kiához és vettem egy pár eredetit, 10230 forintokért.
Márkajele nincs, Belgiumban készült keret nélküli.
kia ceed 1.6 benzin nel ez csatogos hang meg belefer az elfogadhato mertekbe vagy mar inkabb a problemas kategoriaba tartozik.? 5w40 -et kapott a motor eddig.
10 perc utan halkabb lesz a motor de teljesen nem szunik meg a csattogas.