Jaj lányok bajok lesznek ebből az őrületből. Ma rávett a férjem, hogy számoljam meg a hibiket. 102 db + olyan 30 dugvány. Na jó a 102-ből vannak egyformák, és vagy 10 magvetésem, amik még nem tudom milyenek. A család megígérte, hogy most már figyelik a kezemet:).
Nekem a tavaszi aldisból is van három tő. Még nem mutatták meg magukat. Nagyon kíváncsi vagyok pedig, mert az egyiknek úgy nő a gyökere, hogy már kétszer ültettem át. Állandóan kikukucskál alul.
Olvasva a hozzászólásaitokat a Lidlis virágokról, kíváncsian várom, hogy az enyém milyen lesz. Nemrég vettem én is, vannak rajta bimbók és két tő van a cserépben.
Gommer:Majdnem 10 € a legolcsóbb.Nem mindig érdemesek a megvételre.13-tól már érdemesebb
10€ alatt nem vesznek fel rendelést.Aztán adminisztrácíós költség,és postaköltség.A legkissebb tételre ez(0-2kg) kb. +23€.Árfolyam most olyan 290Ft mozog.
Én két cseréppel vettem, és mindkettő (azaz három) gyönyörűen virágzott, de egyszerre csak ellepték őket a tetvek meg a liszteskék. Alaposan lekezeltem most őket, fokhagymás csalánteával, de előtte szappanos vízzel lemostam, úgyhogy most alakulnak újra...
Nem haragszom. :-) Egyébként tényleg esküdni mertem volna rá, hogy egyetlen tő van a cserépben, szép elágazó, csak a párom sem értette a dolgot, és addig kaparászott a földjében, míg rájött a titokra.
Nálam egyszer már majdnem megtörtént, a piros éppen elnyílt, amikor a rózsaszínek beindultak, tán még kép is van róla, csak most nincs időm megkeresni. :-)
Más megoldást én sem tudok elképzelni, mint hogy két tő van a cserépben, de valahogy annyira egynek tűnik... vagy be van oltva az egyik fele egy másik fajtával?
Nem nevetlek ki, nekem annyi volt az előnyöm, hogy a boltban, mikor választottam, akkor már voltak rajta különböző színű bimbók, ezért is ezt vettem. Csak még kinyílva nem láttam. :-)
Valaki kérdezte egyszer, hogy miért nem bírják a hibik a tűző napot? Hát nekem nagyon más a tapasztalatom. Ebben a borzasztó melegben reggeltől 5-ig tűző napon vannak. Egyre több a virág és szépen nőnek. Este rendesen meglocsolom mindet, mert azért kiszárad a földje. Néhány tő itt már nem fért el, az a ház másik oldalán van, ahol csak reggel és este süti a nap. Na ott nincs is virág.
Én is vettem most tavasszal. Nekem is két tövet sikerült találnom a cserépben. Szép nagy virágúak, csak soha nem egyszerre nyílnak. Pedig milyen szép lenne!
Úgy jártál, mint én, az enyém is (szintén lidlis) ilyen rózsaszínes és piros virágokat hozott, csodaszép nagyokat, 16 cm átmérőjű volt egy virág. :-)
Ráadásul nálam az volt a megdöbbentő, hogy egy darabig még a szobában tartottam, ott ezek a sárgás-rózsaszínes virágok nyíltak, aztán kitettem az erkélyre, és ott meg egy gyönyörű piros virágot hozott. Nevess ki nyugodtan, de azt gondoltam először, a sok fénytől sötétedett be a virág, de aztán kinyílt egy újabb rózsaszín, és persze már bimbósan is más színű volt. Aztán tüzetes tapogatózással rájöttem, hogy két tő különböző színű hibiszkusz van a cserépben. :-)
Kinyílt a lidlis hibim, és mára boltban is azért választottam, mert kétféle színű bimbók voltak rajta, amit nem értettem. Alaposan megnézve egy tőnek látom, szokott ilyen eltérés lenni?
Hónapok óta várom, hogy virágozzon, mert a kezdeti bimbók leestek. Tegnap kinyílt az egyik virág, és jön a következő bimbó.