Keresés

Részletes keresés

Enahma Creative Commons License 2007.07.15 0 0 751
Ja, és még valami: a folytatásuk is megjelenik. :-)
Előzmény: Enahma (750)
Enahma Creative Commons License 2007.07.15 0 0 750
Egyszerűen nem éri meg semmiből 3000-nél kevesebbet nyomni. a nyomólemezek legyártása, meg az ehhez hasonló egyszeri költségek csak úgy érik meg, ha legalább ennyi van. ha 1500-at nyomnak elsőre belőle, akkor nem 4000 Ft, hanem 5500, vagy 6000, akkor pedig ennyi sem megy el belőle, és még nagyobb a veszteség rajta.

Azért annyit ehhez hadd tegyek hozzá, hogy a magyar SF-könyvek, antológiák átlag 1500-as példányszámban jelennek meg - és megjelennek, mégpedig relatíve olcsóbban, mint a CSI.
Előzmény: bookworm (749)
bookworm Creative Commons License 2007.07.15 0 0 749
ez már annyiszor elhangzott korábban.. *sóhaj*

egyszerűen nem éri meg semmiből 3000-nél kevesebbet nyomni. a nyomólemezek legyártása, meg az ehhez hasonló egyszeri költségek csak úgy érik meg, ha legalább ennyi van. ha 1500-at nyomnak elsőre belőle, akkor nem 4000 Ft, hanem 5500, vagy 6000, akkor pedig ennyi sem megy el belőle, és még nagyobb a veszteség rajta.

az animusosok vagy húsz éve foglalkoznak könyvkiadással, és tudják, mit csinálnak, ha ők úgy döntöttek, hogy 3000 példányban eladását tűzik ki feltételül a folytatásokhoz, akkor minden bizonnyal okkal tettek így. én is sajnálom, hogy így állunk, és én is kíváncsi vagyok a további történetre, de ettől függetlenül meg kell (próbálni) érteni a kiadó szempontjait is.
Előzmény: onsai (748)
onsai Creative Commons License 2007.07.15 0 0 748
Az a baj, hogy a siker nézőpont kérdése. Ha 1500-at nyomnak belőle, akkor most poharazgatnának és örülnének.
Előzmény: bookworm (747)
bookworm Creative Commons License 2007.07.15 0 0 747
beszélgettem Balázs Istvánnal én is róla, és igen, persze, hogy szeretik (nem is adták volna ki, ha nem szeretik), de egy dolog szeretni egy könyvet, és egy másik az, hogy mekkorát buknak vele anyagilag. sajnos.

persze azért lobbizhatunk náluk folyamatosan, de nyilván kiadják a folytatást, ha megéri nekik. és ha nem éri meg, akkor meg hiába koptatjuk a lepénylesőinket.
Előzmény: rkat (746)
rkat Creative Commons License 2007.07.15 0 0 746
Az nagyon szomorú lenne... Persze te jobban belelátsz, de azért én még reménykedem, hátha csak éppen pesszimista hangulatban vagy... Még így is nagyon jók az eladási számok, és szerintem szerették is az animusosok a könyvet...
Előzmény: Enahma (745)
Enahma Creative Commons License 2007.07.15 0 0 745
A nagycsaládban hogyan működnek az anyagiak?
Egyfajta 'minikommunizmus', ahol minden bejövő keresetet/pénzt bedobnak a közösbe és utána mindenki szükség szerint részesül belőle?
Avagy?

A nagycsalád egésze dönt a pénz felhasználásának módjáról, de valamennyit mindenkinek be kell adnia a szállás/kaja kiadásaira. Amelyik család úgy dönt, az teljesen "kommunista", azaz vagyonközösség, amelyik nem, az nem.

Ha egy többedszülött beházasodik egy másik blatkinba, visz magával 'hozományt', vagy egy szál ruhában állít be az új nagycsaládjába?

A más blatkinba házasodók nem visznek hozományt, mivel az sem visz hozományt, aki az ő volt családjába házasodik be. Őket a család teljes jogú családtagként kezeli és látja el. Nyilván a személyes holmijait hozza magával. Egyébként pedig ezt is a nagycsalád maga döntheti el.

Egy könyv kiadása, kiadási folyamata mennyi ideig szokott tartani?
Azaz, ahhoz, hogy még az idén megjelenjen a második rész, mikor kell legkésőbb elkezdeni a kiadónak ezt a dolgot?

Hát, igazából már el kellett volna mennie a szerkesztőhöz a kötetnek, és még nem ment, de kb. szeptember közepéig még meg lehet csinálni. De tartok tőle, hogy az Animus nem akarja kihozni a második kötetet, mert az első nem "vált be" úgy, ahogy szerették volna.
Nemsokára kiderül, a Nők Lapja mennyit lendített az eladáson, de nem hiszem, bárhogy is lesz, hogy majd ez meggyőzi őket. Szóval: én pesszimista vagyok. Viszont, ha nem jelennek meg a köv. kötetek, kiteszem őket nyilvánosra a honlapomra, és akkor már csak egy nyomtatót kell venni...
DuDoR Creative Commons License 2007.07.14 0 0 744
Egy könyv kiadása, kiadási folyamata mennyi ideig szokott tartani?

Azaz, ahhoz, hogy még az idén megjelenjen a második rész, mikor kell legkésőbb elkezdeni a kiadónak ezt a dolgot?
DuDoR Creative Commons License 2007.07.12 0 0 743
A nagycsaládban hogyan működnek az anyagiak?

Egyfajta 'minikommunizmus', ahol minden bejövő keresetet/pénzt bedobnak a közösbe és utána mindenki szükség szerint részesül belőle?
Avagy?

Ha egy többedszülött beházasodik egy másik blatkinba, visz magával 'hozományt', vagy egy szál ruhában állít be az új nagycsaládjába?
Enahma Creative Commons License 2007.07.06 0 0 742
Csak hogy egy részletet kiragadjak a beszélgetésből (kiemelés tőlem):
"Akik tényleg nem szeretik – és sokszor nem is ismerik – a sci-fit, a fantasyt és a könnyű műfajt sőt, nem szeretik a cselekményt sem, azok kint nem adnak el könyvet."

Nagyon sokszor érzem a modern szépirodalomnál, hogy a cselekmény valamilyen tiltott, de legjobb esetben is csak megtűrt elem, így mindenki, aki valamilyen cselekményszálat (külső történések, nem belső, lelki folyamatok) bevesz az írásába, már-már a ponyva szintjére csúszik le... Vagy, ha mégis becsúszik az a fránya cselekmény, az író megpróbál úgy tenni, mintha nem lenne ott. El egészen addig, hogy néha az olvasó is elhiszi, hogy nincs ott (mármint a cselekmény), olyannyira eljelentéktelenedik az irodalmi brillírozás mögött.
Előzmény: DuDoR (741)
DuDoR Creative Commons License 2007.07.06 0 0 741
Egy beszélgetés:

http://index.hu/kultur/klassz/ngaiman772/

különösen ez után a kérdés után érdekes
"Itthon elég nagy szakadék van a szépirodalom és minden más fikció – ponyva, sci-fi, fantasy – között. Mi a helyzet Angiában vagy Amerikában?"
onsai Creative Commons License 2007.06.27 0 0 740

Igen, néha meglepő újságokat lát ez ember felebarátainál...:D

Szeretem NL-t amúgy, szép és igényes lap.

Előzmény: bookworm (738)
onsai Creative Commons License 2007.06.27 0 0 739

De jó! :D

Sok helyre ment sajtópéldány amúgy? vagy ez hogy szokott lenni?

Előzmény: Enahma (737)
bookworm Creative Commons License 2007.06.25 0 0 738
OFF:
a barátnője előfizető, de csak akkor férhet hozzá a saját újságjához, ha a főnököm már elolvasta :) (nagy Lolababa-rajongó egyébként, jókat szoktunk Loláról beszélgetni...)

Egyébként meglepően sok férfi olvassa. Igaz, a főnökömön én is meglepődtem, pont belőle nem néztem volna ki...

ON
Előzmény: onsai (733)
Enahma Creative Commons License 2007.06.25 0 0 737
A Nők Lapja főszerkesztője kapott sajtópéldányt, aztán elolvasta, tetszett neki, és kiadta Vig Györgynek, hogy csináljon velem egy interjút, és ő csinált. Egyébként roppant kedves ember! :-)
Előzmény: onsai (736)
onsai Creative Commons License 2007.06.25 0 0 736

Tényleg, hogy jött ez az interjú egyáltalán?

karbalán Creative Commons License 2007.06.25 0 0 735
Elképzelem, ahogy mindenki benyálazza... :-P

Egyébként a Nők Lapja heti 300 ezer példányban fogy, és a felmérés szerint kerek 1 millió olvasója van. Ha a másfél oldalas cikkért ki kellett volna fizetni azt az összeget, amennyibe egy ugyanakkora hirdetés kerül, az kb. 5 millió Forint lett volna. 3000 példány eladásából a kiadónak ennél jóval kevesebb bevétele származik. http://www.sanomabp.hu/main.php?temp=H_online_page.pge&id=6
Előzmény: Enahma (734)
Enahma Creative Commons License 2007.06.25 0 0 734
Húgoméknál az egész család olvassa, mert anyám megveszi, beteszi a WC-be, aztán ott mindenki végignyálazza... :-)
Előzmény: onsai (733)
onsai Creative Commons License 2007.06.25 0 0 733

Férfit még nem láttam ezt a lapot olvasni. :) A neje veszi és lecsap rá? Vagy megveszi magának? Kérdezd már meg, tök kiváncsi vagyok...:P

Előzmény: bookworm (731)
DuDoR Creative Commons License 2007.06.24 0 0 732
Egy újabb Zsoldos díj szavazás

Úgy látszik, ez most divatos dolog.
bookworm Creative Commons License 2007.06.23 0 0 731
hát, a főnökömnek (aki ötven körüli és pasi, és hűséges nőklapja olvasó) már felkeltette az érdeklődését, ez is valami, nem? :)
Előzmény: onsai (730)
onsai Creative Commons License 2007.06.20 0 0 730

A Nők Lapja jó lap, olvassa pár nagymami, aki nem tudja mit vegyen az unokának, ami értelmes dolog.

Meg az, hogy Enahma lelkész sokak érdeklődését felkelti. Jó cikk. Szóbeli mogyoróscsoki a szerzőjének. :D

Előzmény: karbalán (726)
JÉGmadár Creative Commons License 2007.06.20 0 0 729

OFF

Ja, és nehogy azt hidd, hogy elfeledkeztem a könyvedről. Ami késik, az nem múlik :-)

JÉGmadár Creative Commons License 2007.06.20 0 0 728
Jajj, de izé vaaagy...:-)))
bookworm Creative Commons License 2007.06.20 0 0 727
hát, csak kicsit kár, hogy a könyvről gyakorlatilag szó sem esik..

de most majd figyelek, hogy jobban viszik-e. elég gyakran szoktak nők lapjával bejönni, és mutogatni, hogy "ezt a könyvet szeretném"... :)
karbalán Creative Commons License 2007.06.20 0 0 726
negatív :-P :D
Előzmény: JÉGmadár (725)
JÉGmadár Creative Commons License 2007.06.20 0 0 725

Na, én meg megvettem, tegnap nem találtam meg a neten :-)

Nagyon kíváncsi vagyok, lesz-e hatása a példányszámot illetően...remélem, igen!!

Előzmény: eszkiesz (723)
onsai Creative Commons License 2007.06.20 0 0 724
de jó, hogy belinkelted! én már kerestem, de elsőre nem leltem meg.
Előzmény: eszkiesz (723)
eszkiesz Creative Commons License 2007.06.20 0 0 723

A lényeg lemaradt:

http://www.nlcafe.hu/cikk.php?id=54&cid=26690

Jó olvasást!

eszkiesz Creative Commons License 2007.06.20 0 0 722

Tök jó az a cikk a Nők Lapjában! Mégcsak nem is rövid, csak nekem az...

Nagyon szurkolok, hogy lendítse fel a Csodaidők-vásárlási kedvet!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!