Kajában a Pándzsáb a Vígszinháznál, a Csengery utcában az indiai/nepáli kettős étterem egy picit vendégmarasztalóbb. A Salaam izét nem ajánlom, puccos és üres a hely.
hat en a saalambombayba mennek, de az inkabb italok nelkul 5e / fo, nezd meg a szajtjukat, a vigszinhaz mogotti kevesbe hangulatos, de arban sokkal baratsagosabb,
Indiai étteremből melyiket ajánlanátok egy baráti házaspáros, nem dohányzós, beszélgetős vacsorához 4 embernek? Finom, de megfizethető kellene, mondjuk maximum 5k/fő (alkohol nélkül).
kicsit se fuccsoltak, emlekszel meseltem egy baratnom dietajat, es o toluk szallittat a mai napig (majd felugrik hozzam, es eszik egy kis friss mezest a magaval hozott angyalokkonyhaja aranyarban mert kajahoz, de ez mar off:)
Ja, megint megvolt a Muzeum, grillezett vargánya mint mindig - a világörökség részének kéne nyilvánitani - meg valami borjut ettem, az is roppant finom volt, meg minden.
Nem volt rossz a Tajtékos Napok sem a Ráday utcában. Kicsit szimplista megoldás volt, hogy a gesztenyés pulykát úgy képzelték el, hogy a tányér aljára kentek némi gesztenyemasszát, viszont a hozzá adott aszaltszilvamártás kifejezetten izlett s a görög bőségtál sem volt rossz.
Vettem egy kuponfüzetet is (Dinner for two), ez jóval drágább a Fedezd fel-nél (2500 helyett 8000) viszont nem korlátozottak a kedvezmények. 5 hely kell kb., hogy megtérüljön. Annyi meglesz :). A Moon Gate-et például régen nézem, most majd el s fogok menni oda.
A Wabisabi helyén (amiről anno nagyon rosszat írtam, nem is tóltak ki velem soha jobban, mint ott) nyílt egy rokonszenves vendéglő rokonszenves üzletvezetéssel, kretív konyhával. Céljuk az egészséges táplálkozás, de dogmamentesen, integrálva a halat és szárnyashúst. Jómagam tortillachipset ettem 3 féle mártással (cukkini, paradicsom, padlizsán), a csipszet helyben sütik, a mártások is rendben találtattak. a paradicsom lehetett volna sűrűbb. Második fogásként vajhalat fűszerkéregben. Jó volt.
Az a nevük, hogy Angyalok konyhája.
Érdemes kipróbálni.
Sőt, én vélhetően vissza is fogok térni, ami rám nem különösebben jellemző.
Igaz ritkán jövök, de megosztom veletek néhány élményemet.
Café Paris a Sofitel (volt Atrium) étterme, egészen hibátlan volt, trendi beütéssel, már ami a berendezést illeti. A királyrák elöl, és a vörös tonhal utánna is nagyon jó volt. A számla egy picit magas volt, kétszer 3 fogás, egy üveg Figula bor (szóval nem valami hű, de extra), borravalóval együtt 30 ezer, szóval ez egy picit sok volt, ennyire nem volt kiemelkedő.
Artis, kipróbálva. Igazából nem szeretem az ilyen svédasztalos helyeket, de ez egész jó volt, ide még visszatérünk. Bár én a halas menűt ettem, amiben egyetlen negatívum számomra, hogy a fésűkagylót szalonnába tekerik, ergo szalonna/sonka ízű lesz. A fehércsoik mousse viszont nagyon jó.
amugy a helyen a steakek hibatlanok, minden egyeb etel felejtos a tapasztalatok szerint, tehat ha ennel egy jo steaket, akkor ehetsz (bar a steakzabalo ismeroseim a columbus hajo steakjeire is eskusznek, ha mar steak)
Ma megakadt a szemem a Tolbuchin (?) körúton a PAMPAS argetnin steakhouse-n. Egycsecsemőnek minde nvicc új, nekem imndensetre igen. Meg volt már valakinek? Milyen? ÉN elvbe nnagyon szerteem a jó steak-et, idehaza eddig nem i gazán sikerült iylenbe belefutnom.
A hely kivülről jól néz ki, vajh mi van belül?????