Keresés

Részletes keresés

írhaTOM Creative Commons License 2006.02.09 0 0 964
Megjöttek a magok! Nagyon szépen köszönöm!

írhaTOM
Anzika Creative Commons License 2006.02.09 0 0 963

 

  irhaTOM!

 

Megkaptad a magot?

Anzika Creative Commons License 2006.02.06 0 0 962

Néztem a paradicsommagokat és az áraikat.

80 centtől 5 euróig lehet venni egy zacskóval. Nem tudom milyen mag lehet az öt eurós, sajnos egy szót sem értek hollandusul.

Anzika Creative Commons License 2006.02.06 0 0 961
Feladtam a magokat pénteken.
Előzmény: írhaTOM (958)
Anzika Creative Commons License 2006.01.24 0 0 960
Ti tudjátok!:))) Le fogtok maradni a piaci versenyben.
Előzmény: Zitka (959)
Zitka Creative Commons License 2006.01.24 0 0 959
Köszi a felajánlást :-), de azt hiszem, nem fogok túl sokfélét magról vetni. Idén újra megpróbálom a San Marzanot, amit Olaszországban vettem, a többi meg valszeg palántáról lesz.
Előzmény: Anzika (955)
írhaTOM Creative Commons License 2006.01.24 0 0 958
Tökéletes! És mégegyszer köszi!
Előzmény: Anzika (957)
Anzika Creative Commons License 2006.01.24 0 0 957

A magküldéssel kapcsolatos igéretem elhamarkodott volt.

Én csak egy zacskóval vettem, a másik kettőt tegnap akartam megvenni. A magbolt csak 16 óráig van nyítva. Elmentem egy másikba, arra meg ki volt írva, hogy jan. 31-ig csak délig van nyítva. Én viszont 16 óráig dolgozóban vagyok.

Ha nagyon fontos, akkor azt az egy zacskót el tudom küldeni most.  Pénteken megyek Hollandiába, csak kedden jövök haza. Szerdán viszont nem dolgozom, akkor meg tudom még venni a másik kettőt és elküldöm. Így legalább nem veted el idő elött. Jó így?

Előzmény: írhaTOM (956)
írhaTOM Creative Commons License 2006.01.23 0 0 956
Én idén megpróbálok inkább ráülni a kezemre, és nem engedni az óriási kísértésnek, hogy mihamarabb, csak mihamarabb! Tavaly és tavalyelőtt nem bírtam ki - igaz, mindig sikerül egy kicsit tovább kibírni - és naaagyon felnyurgultak a palánták, és szerintem egészségileg is megsínylették a hosszas szobalétet. Szóval valahogy kivárom a február közepét...
Előzmény: Zitka (954)
Anzika Creative Commons License 2006.01.23 0 0 955

Én február 10-15 körül fogom elvetni a magot.

 

Hétvégén megyek Hollandiába, ne hozzak valami magot? Persze nem tudom, találok-e valahol magboltot?

Előzmény: Zitka (954)
Zitka Creative Commons License 2006.01.23 0 0 954
Anzika, épp a napokban gondoltam rá, hogy megkérdezlek itt benneteket, hogy mikor esedékes a magvetés. :-)  Tavaly elég későn, valamikor márciusban kezdtem. Akkor már nem nyúltak meg a palánták, viszont elég későn fordultak termőre. Valami köztes időpontot kéne kitalálni. :-))  
Előzmény: Anzika (953)
Anzika Creative Commons License 2006.01.23 0 0 953

Reggel mindig mezőgazdasági műsort nézek a Duna Tv-én 530-kor.

A múlt héten arról beszéltek, hogy meg kell kezdeni a paprika magok elvetését a tavaszi palántázáshoz. Szabadföldi természtéshez.

Én tavaly jan. 25-én vetettem, de komoly nehézségeket okozott, hogy ne nyúljanak el, ill. ne vénüljön meg a palánta.

Gondolom ez a vetési idő a paradicsomra is igaz lehet. A korai időpont mellett szerintem az szól, hogy a növénynek is el kell érnie egy bizonyos életkort ahhoz, hogy termést tudjon hozni. A gond az, hogy ablakpárkányon nevelve nehéz kordában tartani.

Anzika Creative Commons License 2006.01.23 0 0 952
Küldöm, még ma.
Előzmény: írhaTOM (951)
írhaTOM Creative Commons License 2006.01.22 0 0 951
Juhéé! Köszönöm. Mail ment.
Előzmény: Anzika (949)
kertészboy Creative Commons License 2006.01.21 0 0 950

Sziasztok!

 

Van valakinek infója a Schott Péter (asszem jól írtam le) féle paradicsomfáról? Mikor kell/lehet vetni, mire érzékeny, lehet-e nagy cserépbe stb. Köszönöm előre is!

Anzika Creative Commons License 2006.01.21 0 0 949

Voltam magboltban.

Van szentesi piacos, vettem is Neked, igaz, csak egy csomaggal. Ha akarod, veszek többet is. Azon rajt a kép és el tudod dönteni kell vagy nem.

Ha megírod e-mail-emre a címed, akkor elküldöm postán. Csak 2g mag van egy zacskóban, alig lehet pár szem.

Előzmény: írhaTOM (948)
írhaTOM Creative Commons License 2006.01.13 0 0 948
Köszi!
Előzmény: Anzika (947)
Anzika Creative Commons License 2006.01.13 0 0 947
Februárban már a boltokban megjelennek a magok. Figyelni fogom.
Előzmény: írhaTOM (946)
írhaTOM Creative Commons License 2006.01.12 0 0 946
Akkor most ünnepélyesen megkérek minden kedves Fórumozót, hogy, ha valahol, valamelyik gyártótól lát Szentesi Piacos paprikamagot, jelezzen legyen olyan drága, hogy le ne maradjak a "nagyapai örökségemről" idén. Hála és köszönet!
Előzmény: Anzika (945)
Anzika Creative Commons License 2006.01.12 0 0 945
Leellenőriztelek, igazad van:)))))
Előzmény: írhaTOM (944)
írhaTOM Creative Commons License 2006.01.12 0 0 944
Az F1 hibridet jelent.

Abból, amit leírtál, egyértelmű, hogy tavaly csak ilyet kellett volna termesztenem :)
Előzmény: Anzika (943)
Anzika Creative Commons License 2006.01.11 0 0 943

Szerintem most is be lehet szerezni, mert én 4-5 éve ültettem. Elmsélem, hogy jártam vele.

Azon a nyáron meleg volt, de majdnem minden nap esett az eső. Ha hiszed, ha nem a növény magassága egy méter körüli lett, úgy nézett ki, mint egy erdő. Július első napjaira beérett egy halom paprika. Szép nagyok voltak, én még felénk ekkora paprikát nem láttam. Igen örültem neki. Tudni kell, felénk nem nő meg a paprika, egyedül a füszerpaprika, ezért csak ezt szoktam ültetni azóta.

A következő évben is nagy lelkesedéssel elültettem a szentesi piacost. Nem volt eső, alig nőtt meg 30cm-re a növény, termése meg alig volt. Soha nem ültettem többé.

Az F1 szerintem nem azt jelenti, hogy hibrid (de ez nem biztos, utána kellene néznem), csak az első generációt jelenti, a növény fajta kitenyésztése során.

Előzmény: írhaTOM (942)
írhaTOM Creative Commons License 2006.01.11 0 0 942
Igen, én is megnéztem. Az időpont is stimmel: 1978-as nemesítés, és a nagypapi mindig lecsapott az elérhető újdonságokra, körülbelül akkoriban termesztette azt az ominózus paprikát.

A kérdés már csak az, hogy hol tudok hozzájutni? Eddig ugyanis még soha nem találkoztam vele magboltokban.

Jól láttam, hogy ez egy F1 hibrid? Akkor egy tartós megbízható beszerzési forrásra lesz szükségem, ha rákapunk .
Előzmény: Anzika (941)
Anzika Creative Commons License 2006.01.11 0 0 941
Most néztem a google-ban, van olyan paprika, hogy szentesi piacos.
Előzmény: írhaTOM (940)
írhaTOM Creative Commons License 2006.01.09 0 0 940
Végül is....? A Szentesi kosszarvú falvékonysága és zamata emlékeztett rá - csak az alakja-mérete, meg a csípőssége nem.
Előzmény: Anzika (939)
Anzika Creative Commons License 2006.01.09 0 0 939
Szentesi piacos?
Előzmény: Anzika (938)
Anzika Creative Commons License 2006.01.09 0 0 938
Szegedi piacos, vagy valami hasonló nevű.  .........piacos.
Előzmény: írhaTOM (937)
írhaTOM Creative Commons License 2006.01.07 0 0 937
Lehet, hogy kicsit OFF amit kérdezek:

Gyerekkoromban nagyapámnak volt egy isteni fajtájú paprikája, amire azóta se sikerült rátalálnom. Vállnál normál "lecsós" paprika méretű volt, de ezeknél hosszabb, és hegyes végű. Világoz-középzöld színű, vékony húsú. Az íze pedig felülmúlhatatlan: nem az a szokásos semleges, enyhe paprika íz, hanem igazán aromás, és a húsa is enyhén csípős (az erek meg közepesen csípősek). Ha valaki ráismerne, és lenne valami tippje, hogy mi lehetett, nagyon hálás lennék! (A színárnyalata hasonló volt a manapság zöldségesekben darabáron kapható erőspaprikához, talán egy árnyalattal világosabb, a húsa vékonyabb, alul hegyesebb, vállban szélesebb és kevésbé erős.)
Anzika Creative Commons License 2006.01.06 0 0 936

Nem tudom, hogy lehet-e kapni?

Nyugodtan rajt hagyhatod. Már most megcsinálhatod, inkább csináld meg.

Előzmény: írhaTOM (935)
írhaTOM Creative Commons License 2006.01.06 0 0 935
Köszi!

Ez a TMTD normál kertészboltokban is kapható?

És még egy: forgatom a magokat a porban. Utána rajthagyhatom a port és tárolhatom így? És eleve mikor kell ezt csinálni? Most, vagy majd csak, ha el akarom vetni őket?
Előzmény: Anzika (934)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!