Az ELF lesz a CART hivatalos uzemanyagszallitoja ezentul.
Mint ismeretes a franciak 4 evvel ezelott szalltak ki a szamukra unalmassa valt F1-bol (mindig nyertek). Amerikaban azonban eleinte csak a masodik vonal, azaz az Indy Lights jutott nekik. Most a Valvoline tavozasaval annak volt indianapolis-i fohadiszallasarol folytatjak offenzivajukat. A gallok nem titkolt celja, hogy ok legyenek a legjobb amerikai autoversenyek uzem- es kenoanyag szallitoi.
Sajnos Dan Gurney All American Racers csapataval sem talalkozhatunk jovore.
Gurney mar nehany honapja feladta a sajat alvaz - emlekeztek meg a sajat alvaz - emlekeztek meg a sasokra - , most azonban a csapat is lehuzta a redonyt szponzorhiany miatt. Hiaba volt motorszerzodese a Forddal, Reynard autoja es versenyzoje a Rahal teamtol kirakott Bryan Herta szemelyeben.
A Penske es az Eagle alvazak bucsujaval mar csak a Swift amerikai auto a CART-ban.
Motor meg csak a Ford, bar az is Angliaban keszul.
A minap Craig meltatlankodott is, hogy nincsenek amerikai nevek a sportban ...
Rossz hir, hogy kozel 20 ev utan kiszallt a CART rendezvenysorozat foszponzora, a PPG. /Az F1-ben ilyen nincs, hanem a rendezokre locsolik ezt a balhet is./
Remelhetoleg talalnak egy uj penzeszsakot a fiuk a kovetkezo ket honapban!
Bár folyamatosan mondják, hogy Zanardi marad a F1-ben, és nem is akarják kirúgni, most úgy néz ki, neki van elege belőle és otthagyja. Ha viszzajönne a CART-ba, talán mindenki jól járna.
(Azt meg észre sem vettem, hogy szegény Greg Moore-nak milyen jó rajtszáma volt.)
Úgy tűnik, a Ford lesz a legnépszerűbb motor a CART-ban jövőre. A Ford-Cosworth XF motorok mellett döntött a korábbi Mercedes sztár Player's-Forsythe Racing is.
A Mercinek ez a második érvágás a Penske távozása után.
Herdez/Bettenhausen Motorsports-nak hívják, Mercedes/Lola/Firestone kocsikat hajt nekik Michel Jourdain Jr., aki a Payton-Coyne csapattól "menekült" a szponzorpénzzel együtt. Mindenki boldog és bízik a sikerben, valószínűleg jobban is megy majd a 23 éves mexikói, mint Bettenhausen idei jómadara: Hattori.
Greg Moore rajtszámát - a 99-est - törölték a CART rajtszámok közül. Greg még az első Go-Kart versenyei idején kapta ezt a könnyen megjegyezhető számot.
A CART rajtszámlista másik nem kérvényezhető száma a 14-es, AJ Foyt száma. (AJ minden idők egyik legnagyobb CART (Indy) bajnoka.)
Lehet, sőt valószínű, hogy igazad van, de Moore ütközése más volt mint az általam említett kettő.
Szerintem Moore akkora sebességgel csapódott a falnak, hogy semmilyen bukókeret nem védte volna meg.
Szomorú, hogy ilyen gyászos évadja van a CART-nak.
A két balesetet nem lehet összehasonlítani, mivel a Merci motorja és sebváltója ért elsőnek földet, - ha jól emlékszem- és így az elvitte az ütközs erejét. Szerintem Roudrigez balszerencséje az volt, hogy olyan egyenetlen talaj volt. Szinte biztos, hogy a bukócső semmilyen védőhatást nem fejtett ki.
Azt nem tudom, hogy valahol közvetítik-e, de az ESPN (www.espn.go.com) már közölt egy írott anyagot az eddigi szertartásokról. Talán ott valahol lesz egy link, bár kötve hiszem
Megvan valakinek az IndyCar2? El tudná juttatni valahogy? Nekem meg volt, csak új gépet vettem, és azt hittem, hogy megvan CD-n de elveszett :(
Egyébként Loudon-ban nyertem először.
Michel Jourdain Jr. (19-es Lola-Ford) és Dennis Vitolo (34-es Reynard-Ford) hajtották a sereget az utolsó futamon nekik, de övéké volt az idényben a 71-es rajtszám is, amit ha akadt szponzor, szintén használtak.
En is lattam valamelyik kozszolgalati hirmusorunk mutatta, szegeny Greg Moore balesetevel kapcsolatban. A dugohuzo egy bal-jobb kanyarkombinacio, ami elegge lejt lefele. Ide viszonylag gyorsan erkeznek a kocsik egy bukkanos reszrol, ami nem csak azert veszelyes, mert nem latni elore az utat, hanem mert eleg kicsi a kocsik tapadasa a bukkano miatt.
Ezeket az IndyCar 2-ben nagyon jol lehet erezni, sokat jatszottam ezen a palyan, ami az Ausztral mellett a kedvencem. Rodriguez a bal kanyart nem tudta bevenni es egyenesen csuszott a gumifalba, a tobbit mar leirtatok. Lehetett hallani a gumik csikorgasat igy valoszinuleg elfekezhette magat, bar ezt nem allitom biztosan. A baleset tenyleg nem nezett ki csunyanak a CLK repulesehez kepest, de sajnos pont a tetejere esett.