Pláne a 4,2-es milyen áron van ..érthető , nekem nem kell bemutatni a carina e bármennnyire is jellemtelen unalmas autó , problémamentes és a 2.0 literes motorral a 20i csak köszönhet messziről .
Supra 3.0 turbo szintén zenész ... teljesen jó autó és akkor még beszélgetünk az alfákról ... :D ...bontóba az összes :).
Szerelő is erre tippelt, de végül nem talált semmit. Egyébként van, hogy egy óráig semmi, aztán villog vagy ég egy kicsit, majd megint semmi...
Az akksikat rendszeresen töltöm, 3-4 hetente, mert mostanában keveset fut az autó, és 2x95Ah-t nem fog tudni feltölteni heti 100 vagy kevesebb kilométerrel... Igazából a BMW-vel együtt el kéne adni őket, csak nem visz rá a lélek...
Japánból benzinest vennék csak, leszámítva az LC-t, és lehetőleg japán gyártásút. Azért az LC is D4D, de még 300.000 km-rel is drágábbak, mint egy feleannyi kilométeres X5 3.0D, gondolom nem véletlen.
Az más kérdés, hogy a 2.2D az hírhedten szar, és az európai gyártású modellek között is van kakukktojás. De azért bármelyik prémium márka marketingosztálya pezsgőt bontana, ha a Toyota/Lexus vevőelégedettséget, megbízhatóságot hozná tartósan.
Amúgy az enyémben is van valami gebasz, a műszerfalon néha ég egyszerre 5 visszajelző, vagy az ABS. Klímaszerelés óta... (nem tudom, van-e összefüggés...)
Voltak érdekes megoldásaik.és igencsak sokáig bohóckodtak a K jettel,meg még a karburátorral.
Nekem az e34 mellé sokáig vágyam volt egy e260 (vagy 260 e ?) nem tudom hátul pici krómcsik eleje meg nem teljes telikróm.De ha megnézem a konkurenciát pk 1990 ben akkor
e34 vs w124 körtét az almához hasonlitani.... és okkor ott a rothadó szeder a fabudi 100
Azrért vegyük tudomásul ,hogy a toyota hires megbízhatósága is elmúlt,minta mocsárláz...D4d motorosak olajkutat fúrnak maguknak a pesti kátyuk közt(pl avesis) d4d cat állandóan vészprogramot tol,és nemes egyszerüséggel úgy hullik szét váltójuk,mint bármelyik mai tudománynak.....
Én ezt untam meg az M3-asokkal. Most Toyotám van, időnként olajcsere, javítani csak azt kell, amit én rontok el. Ezért is tartom meg az E36-ot még, emlékeztessen arra, hogy milyen az, amikor egy autóhoz két olajcsere között is hozzá kell nyúlni és maguktól romlanak el dolgok.. :))
van valakinek e30-hoz jó kislámpás műszeregysége 6 hengereshez pest környékén? nyák (is board) nem annyira fontos mert van néhány, de egyben lenne az igazi! fontos lenne, köszi!
Persze Ojróban. Amúgy teljesen ok lenne, bár nem látom, hogy sperr diffi van-e benne.
Az ominózus példány kislámpás e30 320i sedan lett volna bohóc áron, sperres, nem szétrohadt, de mivel nem én telefonáltam először, így nem az enyém lett. (rohadna meg már megint)
Nevezhetjük célnak vagy álomnak is, azok motiválják az embert. :) Viszont ma már félnék megvenni egy ilyet, ahogyan egy E24 635 CSI-t is. Főleg abból kiindulva, hogy a hozzájuk képest gyerekkorban lévő 13 éves M3-al is van és vélhetően lesz is nyűg. Ezekkel pedig aztán rendesen van gond (főleg az E24-ek rohadnak mindenhol, króm elemek törnek, kopottak), amelyik pedig egyben van az egy fapados új 5-ös árával vetekszik. Ehhez a két prémium autóhoz sok idő, sok türelem és rengeteg pénz kell. Egyelőre egyikből sincs nekem annyi amennyit szeretnék. :)
1 milláért már szép 323ti-t lehet találni, kint 1500-2000 euróról indul. Ez ahhoz képest, hogy sor6, relatív ritka, olcsó. Ahhoz képest, hogy mennyibe fog kerülni 5-10 év múlva, nagyon olcsó. Nem hiszem, hogy innen még sok van lefelé az árban. Persze nem Suzuki, újonnan sem volt az.
Baráti körben van egy pár mercedes olcsóbb -drágább , 124-ből csak a régebbi modellek az igazán jók " amin nincs műanyag körben" ezt traktálják állandóan.
1800 kg al számolj. Meg autómataváltó meg klímahasználat. Nem azt mondom hogy szarban a haza, 200 fölé megy hamar, de más liga. Fogyasztás is lehet több emiatt. 93/7 után jellemzően 2 helyett már 4 szelepesek lettek a motorok. Nem rozsdásodik úgy mint egy bmw... De a gumi dugók körül kikezdi az idő a lemezt ha összezsugorodik a 20-25 éves dugó. Tuningolni a motort szerintem nem lehet olyan jól, de felextrázni könnyen fel lehet. Bárdi unix minden filléres hozzá de ha gyárit akarsz zsebbenyúlós. Minden kapható gyári újonan hozzá merci boltokban. Német e bay en vagyonokért adják már az extrákat (könyöklő, box, világítós napellenző, poroltó, elektronos antenna, eredeti alufelni, 4 elektromos ablak). 94/01 után átállt a gyár a vizes festékekre, emiatt állítólag rohadósabb, de ezt nem tudom alátámasztani. Itt is hatalmas különbség van 4-6 henger között, de annyi van itt, hogy én inkább 4-5 henger különbséget mondanék, dieseleknél nagyon más világ a 4-5 henger. És ha vársz 6-7 évet már lehet egy komoly ot s géped, mert simán kibírják addig.
Gábor, azóta 2 db sokkal jobb jött a hahura, csak mindkettőről lemaradtam. Egyik 325i, másik e34 25i volt. Pedig e36-ért rohantam, mint az őrült, be is voltam jelentkezve, a francba. Ott nem kellett küszöböt cserélni, nem volt szélvédő repedt, meg társi.
Van, a jók meg 2 óra alatt el is mennek...:) Mindig lesz nálam zseton, és amikor olyan van, rohanok.:D
Igazatok van, ez az e34 nem AZ az e34 (ami nekem kell)
Egyébként tényleg nem sürgős.
Igazából merci vonalon is elkezdek nézelődni, most w124-ből láttam vagy két értemesnek tűnő darabot. Csak benzint szeretnék, (na jó sorhat az igazi) bár abból 250D talán még jöhetne, de az távol van az élmény autózástól, de klasszik car.:))))
Volt egy 280 T, 94-es, automata, na az milyen lehet? egész véletlen az is 193LE, mint a 28i bmw. De nem nagyon ismerem azt a motorokat, kevesen vették.
Én úgy gondolom,hogy itt picipénzes kocsikról van szó.(ez nem szégyen ebben az országban) Szombaton néztük a ződ 328 í-t
Az alábbi linkelt gépek alapján,én még mindig arra szavaznék...És úgy gondolom,hogy nem mindegy az se egy ilyen esetben,hogy nem 500 km-ert kel autózni egy megtekintésért semmiért,hanem 6 km-ert..
Az e34 tényleg felejtős bármennyire is tetszik , km nyilván nem kevés van benne így a motor sem a régi és gázzal ez hatványozott nyűg. Ezzel egyet kell , hogy értsek minden téren .
Ha , nem életbevágóan fontos az autó várj vele , eladó autó van annyi mint a szemét ...abból van a legtöbb.
Egyébként beszéltem a dakar sárgással, apránként jópár hibát kiszedtem belőle. Rohad az rendesen. Amúgy egy-két gátló kuka, kipuff lyukas, meg van még valami. Bőrön kutyázás nyoma, stb.
Nincs itt harag.Ez nem az a téma.Nem nekem kellene,söt nekem soha nem kéne 4 hengeres bmw.
De Ismerlek annyira már hogy túlontúl rágörcsöltél a témára , hamár ilyeneket nézegetsz.Ez nem TE
vagy.Javallom kicsit várni esetleg.
Lebeszélni se akarlak,de az biztos hogy minden sörölésnél a milyen 6 hengerest tennék bele stb lenne a téma.És saját magad szidnád a döntésed miatt.És megint előkerülne a hahu.
Lemértem a fogyasztását az autónak 65 liter benzinnel 788 km ment el . Ez 8,2-re jött ki , országút ,város , falvak , részben normál tempó országút 100-120 között ha előzni kellett előztem akkor gyorsabban. Próbáltam egy átlagos használatot nézni ,én meg vagyok vele elégedve teljesen.
Ja, gyári kipuff is drága, mert a 23ti-ben az is egyedi. Érdekes torzszülemény amúgy, mert jobbkormányos eleve nem volt, kevés is van belőle, és sok az egyedi alkatrész. Ahhoz képest viszont nem egy nagy erőgép...
Tetszik ez a szín, elcserélném bármikor a lopakodóra, volt már piros, kék, ezüst E36-om, egy dakarsárga még hiányzik a sorból.
A költségeket egyszerű tesztelni, oda kell menni 500e ft-tal, hogy akkor névre írva kéred :) Rögtön lesz hű meg ha.
A kompót futóművel egyébként óvatosan, mert nem nagyon csereszabatos a többi BMW-vel, a 23ti féltengely pl csak 23ti-ben van. És az nem egy óriási darabszámban készült autó, most épp pont olcsóak, 10 év múlva jó, ha gyári készletről lesz új tengely. A 18-as lehet azonos a 16-ossal, abból bontanak sokat, utána kell nézni. Összeségében én csak olyat vennék, aminek a kasztnija jó, futóműve jó, az a drága :) beltér, motor, apróságok azok olcsón vannak.
Ja, ennyiért nem tűnik rossz vételnek, de azért rohadnak a sárvédők rendesen és belül is eléggé lelakott az autó. Én a futóműalkatrészek állapotától is tartanék, látva ezt az ültetést. A chip és az ültetés egyben pedig 100%-ban azt igazolják, hogy hajtották rendesen az autót. Ergo menni kéne vele mert lehet, hogy ezer sebből vérzik a 4 hengeres megpiszkált motor. Szóval, ha a motorja rendben van akkor is meredek lehet a projekt, de ha kihívást keresel arra tökéletes. Én borítékolom, hogy motorcsere is lenne a végén, belekerülne egy sor6. :)
A dakar sárga szín azért merész, merészebb mint esetemben a phoenix gelb. :)
Valaki tud valami infót mondani hogy ez végül is mire való? Én nem hallok semmi különbséget, pedig mindenütt azt írják, hogy hangtónus...valaki mondja már meg mi ez valójában!!!! Vagy mit állítok vele?
Egyébként a 28i touring gondolatát elengedtem, összeraktam magamban, meg a Veled való beszélgetés is meggyőzött, hogy igazából alig van benne valami jó is.
Egyébként lehet megkövezni, de ez perverz módon megtetszett, csak kár hogy nem 323 Ti ennyiért:
Nagyon üt nekem ez a sárga és a kasztni sem tűnik reménytelennek, és úgyse teljesen hétköznapi autózásra kéne, így nem zavarna az ültetés, meg az egyebek.....
Pláne, ha az a chip az az, ami....
Gábor ne tartson sokáig a harag, majd egy sörrel leöblítjük.
Egyébként volt egy e34-es is ami számításba jött, 525i, csütörtökön tudtam volna érte menni, elvitték frissen hirdetve, kb 2 órán belül....
Ezt neked kell tudnod mi a jó lényeg , hogy élvezd ami van . Ha a magánvéleményem kérded az e34 az utólsó opció a három közül .Talán a bordó 20i ...de, fényképről autót megítélni...
olyan mint sötétben vagy esőben :). Nem akarok segíteni..ebben.
Esküszöm meg tudnék vele barátkozni, fene se tudja....
Gondolom majd kapom, hogy bármelyik jobb az ominózus 28i-től. Ami a valóságban jobban néz ki, mint a képeken, meg vannak előnyös tulajdonságai, mint pl gyári cd-s rádió, működő digitklíma, és ha a küszöb, bajuszléc meggyógyul, nem is rossz felső egységes kép.
Ma a méreg megesz. A hahun találtam egy 25i-t, sokkal jobb állapotban, mint a kinézett kombi 28i. Beszéltem eladóval. Kocsiba be, a dobló belét kitapostam, de mire beértem Bp-re, felhívtam, eladta....
Legutólsó állás..ladánál négy "kattanás" az előírt :D , fogja meg valamilyen szinten , persze járművet nem rögzítünk csak rögzítőfékkel . .. egyébként meg minek , mikor erőből
keresztbe teszi magát ...vagy egy kormánymozdulat ...:D
Az E36-on annyira szar a kézifék, hogy amikor nyitom a garázskaput, le kell állítanom a motort, egyesbe tenni, pedig szerintem nincs 10% az utca. Elvileg megfogja, teljesen kifeszítve, de olyan bizonytalan érzés. Mind a 4db E36-om ilyen volt, új, gyári betéttel, tárcsával, bowdennel is. És egyik másik autóm sem, beleértve a bogarat, wartburgot, dzsippet, rönót, fordot, fiatot, 124-et...
enyém is kicsit zörög, alapjáraton simán hallani hogy van egy kis dízeles hangja. én úgy tudom ez a vanos miatt van, nem? meg hallottam hogy szerencsésebb esetben nem kell kompletten cserélni a láncot csak vmi vezetőrészét, lassan nálam is aktuális lesz.
én azon aggódok hogy a lánc laza lehet, van egy nagyon enyhe csörgés hangja is
Csak keményen.papucs le Egyszer már áthúzták a számitásaidat egy bizonyos e34-el.Most ne hagyd magad.Eteted bazmeg a csendör,meg a határörgyereket valamelyik kutyáját,egyiknek szereled/szereltük a 16 i jét nehogymár ne engedhess magadnak egy autót.
Te nyugodtságod nálam nem jönne be lehet,lehet már a holnapi kékfényben szerepelnék....
nagyon lakodalmasba' van.És a gyártósorrol ez a szerencsétlen is normális e36 -ként jött le,erre jön egy ilyen mc gyver és de szép lett.és pénzért lett ilyen tuning. Multkor voltunk ilyen tuning shown( nem mentem vittek) de frankó deadalonnal a kezemben kellett sétálni,nehogy lehányjam egykét müremeket..
20i alatt ez a getrag nevü van. aki kitalálta húzta volna inkább a faszára. 168000 -nél recseg kissé gyors váltásoknál. ZF százszor jobb,nem véletlenül van a legtöbb ikarus busz alatt is ZF
A Zőőd 28i előnye, hogy eredeti 28i, azaz végig dupla kipuff, hátul is hűtött fék, 240-es lendkerék, kuplung, stb. pl nagycsillagos kardán, a nagy ZF váltó... Az átfűzés árából a lakatolás megvan, nem annyira vészes.
Én azért szerettem, ahogy az M3 erőből elmegy keresztbe, de évi 2-3000 km kevés ahhoz, hogy ez ne legyen túl veszélyes. Erre pont jó kompromisszum a 23ti, rövid áttétellel elég virgonc 1-2-3-ban, de a tempó kezelhető marad kevés rutinnal is. Sajnos a hátsógumi legális limitre kopott, így megy fel a téli a napokban, és azzal nincs csúszka, csak hóban. Mondjuk a maradék 1mm-t a nyárigumiról valahogy le kéne vakarni :)))
Igaz! Szerintem is élvezetesebb úgy autózni, lendületből, lobogni, ahogy írtad/írtam is, előzetesből rátenni az ívre. :D Nekem annyira már nem jók a gátlók, főleg elől, így néha tud meglepetést okozni a libegés. Főleg, hogy én sem vagyok driftkirály, és persze egy széria 4 hengeres kompót sem a legideálisabb erre a célra. Azért néha lehet vele élvezni, kicsit mókázni megfelelő. :)
Igazatok van, elég gatya. Ha jól tudom hivatalosan is csak "rögzítő fék". Amikor megvettem teljes fék felújításon esett át. Természetesen nem fog úgy mint a szög, de felépítéséhez képest nekem egész jó. Esőben még nem volt vele gondom. Szárazon nem mindig fog, azért kell a lendület, vagy az "előzetes". Azt fontosnak tartom, hogy nem mindig így közlekedek. Egyszer-egyszer előfordul, a zsigulis múlt nem múlik olyan könnyen :D
Ez ilyen, az elmúlt hónapokban több időt töltöttem a mobile-n, és társain, mint melóval. Végül sok kitérő után (Punto, Y, Jimny, Ignis, Daihatsuk, etc) az eredeti koncepció jött szembe, és tőlünk 10km-re, jóval az EU-s átlagár alatt, megfelelő csajos színben.
Zőőőőd' kombi 28 kicsit föttög vagy inkább csattog a moci. ember öszintének tűnt láncnyúlást emlegetett.Homokszinű bőrbelső (e34 ben is utáltam,de Géza barátomnak tetszik)
Csatornafedél felnik. jobb küszöb elöl eléggé megindulva.A fene seérti elvileg 98 as, as enyém 97/11 és semmi.Ami érdekes hogy a kombikra jellemző csomagtérajtó és vidéke nem olyan gáz
Így ennyi pénzért kár lett volna elengedni.,főleg annak az e39(sose szerettem) tükrében amit belinkelt.
Géza a kupét szereti most kombit dobott a gép-mint nekem is, én sima szedánt akartam pl.
Ennyi pénzért körülnézve a hahun pl benne van a vállalható kategóriában.
Géza barátomat se kellett sokat rábeszélni.Ezt elengedni lett volna baromság,mint belemenni abba az e39 be(nem az itteni kartárséra gondolok)
Nekem egyszer valami széthullott benne. akkor cseréltem komplett hátsó féket.
Elötte olyan volt mint a szög. Mostmeg átmegy vizsgán meg ott van,de konkrétan a trabikon meg győzőbb kézifék volt.Kiváncsi vagyok Géza barátom újdonsült szerzeményén milyen.
Újonnan nem vennék én sem, de az Intersparban belefutottunk egy nyereményakcióba, és nem adnám el, ha megnyerném. Szerencsére ennek kicsi az esélye, nincs veszélyben a két "dzsipp" státusza, mint családi autók :)
Nálunk is sóznak, de vannak bizonyos helyek, ahol nem lehet. Közel van a Bükk... :)
Sperr nekem sincs (még), de azért így is adja. Nyáron is megy 17-es kerékkel, csak lendület kell neki, meg néha egy kis kézifék. Mondjuk a kuplungom szerintem annyira nem élvezi :D
Egyetértek,de azért egy új M6-ot vagy M4-et hobbiautónak elfogadnék, de 20-25 millát nem ér egyik sem. A Cactus-hoz viszont qrva nagy perverzió szükséges. Egyrészt a Citroen név a megbízhatatlanság szinonimája, másrészt ahogyan az az autó kinéz... :))
Kompót , kisautó semmiképpen nem jöhet szóba. Touring mindenképpen. Valahogy a kismototros autók náluk sem nyerők , talán a legkisebb a 2,5 az összes közül.
Olyan furcsa érzésem van,mintha nem szeretnéd a dizeleket
én valvami 2.0 ás volst nem tududominn agyalok,ja megvan dizel fabudi kis csapatának a189 es motorkóduak érdekelnek.. De az se baj hagy kis dobokockára gyurják az összest
A megy mint a barom erős túlzás. A 25d a sehova nem megy kategória (asszonynak tökéletes), a 30d már arrébb bír állni. A kombi karosszéria és az automata váltó, illetve ezek együttes jelenléte erőteljesen rontja a helyzetet.
Igazából egy E46 kompót vagy 1er nem rossz kisautónak, de én sem azt vettem, amikor kisautót kerestünk, hanem Fiatot... Vagy Fiestát. És most simán Cactus-t vennék. Mindig ezt mondom, de lehet, h ez a mostani az utolsó BMW-m. E46 után már csak egy unalmas luxusautó....
Nekem volt szerencsém mindkettőhöz "KIBICKÉNT"Megy mint a barom mindkettő. 25d egy turbót "fogyasztott el" a a 30 d megette a váltót saját maga alól(mik ezek szörnyek? vagy 3.0 ás fiat ducatók?Ott legalább kifogás a túlterhelés,de azért 1,5 tonna raklap csajt belerakni 1 bmw be az nagyon tud valamit
Köszi, olvastam ezt a cikket. Ez azt sejteti, hogy az olajfogyasztást nagyobb mértékben az olajszeparátor hibája okozta... hát nekem nem lesz ekkora szerencsém :)
A tünetekből egyébként szelepszárra gyanakszik mindenki aki látott már ilyet, de komolyabban még nem vizsgáltuk.. lehet bármi.
Aspensilver. Mindig más szine van, bizonyos fényviszonyok mellett rózsaszin is tud lenni :D
Ha 8 éves lenne, biztos ez is jó lenne, csak ez 18 éves :) Egyébként sok meglepetést még nem okozott, a füstölésen kivül tisztában voltam a hibáival, ezeket meg is csináltattam, mert azért vettem, hogy használjam. A baj az, hogy én sem nagyon birom megállni, hogy ha látok valami szépet, az ne vegyem meg :D lásd lámpák..
Persze értettem én, nem is neked szólt ez valójában :) Szeretjük a 28i-t, nekem is volt belőle egy pár, nagyon jó kis konfig, de azért a 40i V8 az teljesen más pálya.
Amúgy a kép alapján rendben van és a hasonló korú autóknak is biztosan ilyen hibáik vannak, ha nem több (pl. a 350 ezres vételárú). Így legalább nem éri meglepetés a jövőbeni vevőt. Ez egyébként sima ezüst vagy az a lilás-bézses árnyalatú?
Nekem a benzinzabáló 540i után 520i-m lett (be is linkeltem a hirdetését mert pár hónapja felbukkant a hahun). Az M52B20 motor szerintem megölhetetlen, igaz nem is ment az autó mert a 150 LE durván kevés volt, főleg a V8 után. 120e km-el volt visszapörgetve, tehát én 270 ezerrel vettem 8 évesen és az olajcseréken és forgó-kopó alkatrészeken kívül semmit nem költöttem az autóra az alatt a közel 100e km megtétele alatt amit nálam futott. Minden patent volt rajta, de ment rá egy full facelift lámpákkal, lökhárítókkal, díszlécekkel, a bontóból. Nekem ugyebár ez az újszerű autót építek használtból projekt mániám van. :)
Igazabol duhomben vettem a kb 10. Rozsdamentesnek hirdetett, de megis rohado 1.5millios Honda Jazz megnezese utan. Gondoltam nagyobb is, olcsobb is, nem is rozsdas, jo lesz :D
Nincs itt semmi titok leirtam, hogy mi szar rajta :) En inkabb bukok rajta, itt most kb egy 328i arat, mint hogy utana en legyek a rohadek meg stb...
A story meg roviden annyi, hogy mikor autot keresgeltem, mutattam Borgasznak a hahus linket, hogy mi a velemenye. Azt irta o nem venne meg. Egyikunk sem tudott akkor semmit rola, csak neki nem nyerte meg a tetszeset mert oreg, fapados, es ez az M52B23 Ebben a kasztniban szerinte nem egy jo valasztas. Legalabbis ugyremlik ilyeneket irt.
En persze megvettem, atqurtak vele, itt tartunk most :)
Most hetvegen lehet szerzek egy az eletvitelem szempontjabol logikusabb tipust, es akkor elviheti fottogos ha akarja.
Ha nem, akkor meg motor csere/felujitas, mert egyebkent nem rosz kocsi, csakhat ciki benzinessel kek kodben kozlekedni :D
Illetve minden jotanacsot szivesen fogadok, ezuttal majd hallgatok rajuk :)
A közel azonos teljesítmény ellenére a 28i sokkal jobban megy, legalábbis az általam próbált 25i-t nagyon verte. Gyári adatok szerint is 0,7s a különbség 0-100-on, ha helyesek a talált adatok.
Nem a faxt nem. :) Nekem volt E39 540i-m 6 gangos váltóval, igazi gőzmozdony effektus párosult qrva jó hanggal. Látatlanban kijelentem, hogy úgy biztosan nem megy egy E36 328i. :) Már csak ezen gyári adatok miatt sem: V8 vs. sor6, 295 LE vs. 190. Gyorsulás 0-ról - 100 km/órára: 5,4 vs. 7.
Kezd megfizethetetlen lenni. Az M másfél kolléga által linkelt meg link autó, azt kb 2 hónapja már hirdetik, de az nem lesz érték sose.
A minap volt egy '86-os kislámpás eta kupé! (ÁÁÁÁÁ de bejönne!) ritka szép kasztnival, igaz piros volt, 1 M volt az ára. egy napig se volt fenn, Gábor már meg se tudta nézni.
Vazze szerda van, nem vettem skandináv lottót. Na majd szombaton hátha....
Mi az ex 28i-met néztük fej-fej mellett az egyik cimbora e39 535i V8-cal (245 LE) szemben. 0-ról kicsit jobban megindult a 28i, de hajszálnyi volt a különbség, meg a v8 automata. 0-100 kb egyforma, de e36 28i-ben nagyobb élmény ugyanaz. Majd 150 felé már érezhetően jobb volt a félnyolcas motor, ugye nyomaték jobban van az istállóban.
És e39-ről beszélünk, nem e34-ről, és -41 LE az e34 540i-hez képest. Arra nem emlékszem már, hogy akkor tengelyezett volt-e a 28-as, vagy csak M50 szívósoros, de sztem még tengelyezés nélkül.
Sztem egy 540i simán, bármikor körbeautóz egy 28i-t, pláne, ha gyári, de még 230 lovasra húzva is.
A budaörsi haverom elég gonosz e36-ost csinált a télen vett kopéból. Már jól kitanulta a programozást is, így alávetném az egyelőre képzeletbeli példányt.
Azért jól programozott 28i-nek egy jó 25i is csak alulról jelenthet.
Amúgy van olasz autó a seggem alatt épp doblóval járok munka ügyben.... Azzal tolom a havi 8-9 ezer km-t, remélem már nem sokáig.
(Fel is hívom Zsoltyt már a kertész ügyben, locsolásról van papírom, a vízhez értek. :DDDD)
Egyébként felmerült olyan meló ahol kell saját autó, nem tom ahhoz szabad-e e39-ben gondolkodni, munkás autónak elég szürke, és 28-ban nem is rossz, ha kell egy kis gonoszság.
A THT- félét kell 28-asítani. és ok lenne a tényállás.
Bár a klasszikusabb vonal továbbra is jobban tetszik, e30/36/34 háromszögön belül. Talán mindháromból kéne egy-egy jeles példány.
Az E32 valahogy nem. Az eleje ugye tiszta E34, ah átulja viszont valahogy nem adja. Az E38 is nagyon tetszik, de azokból sem olcsó a jó, a kéziváltós ritka, mint a fehér zorró, és nem is illik bele igazán. Az már túl vonulós. Az E34-nek még azért jól áll, ha keresztbevágod néha, az e38-nak már nem :).
Mondom, csak vágyakozom, jártatom a számat, nem lesz ebből semmi.
Értelme? Semmi :). De szebb (nekem), nagyobb, minőségibb... meg hát a vényóc. Bár állítólag az E36-ot sokkal jobb vezetni. Mindegy, a marcsello által leírtakhoz még idevenném a vételárat, és ki is jön az egyenlet: nem lesz E34-em.
gazdaságosság szerintem nem szempont :) én egyedül e34 4.0 ra cserélném a 28i-t, de mivel szart nem vennék, jót meg nem találok, nem lesz csere. Vagy ha egyszer sixpack eladja az e28 v8-at arra lecsapnék :)
Egy patika E34 4000 V8-ért (manuál váltóval) szerintem kb. reális az 1,5. Több nem nagyon. A patika alatt azt értem, hogy megveszed és használod. Nincs lakat, nincs fény, nincs felni, nincs extrázás, ez, az. Tehát tényleg költségmentes.
Volt nem rég egy fehér, nagy vesés valahol a dunakanyar környékén. Az 2 millióért volt hirdetve, azt azért már kicsit túlzásnak tartom.
Nekem 28i van. Hadd ne mondjam, mennyibe van eddig... A felét se éri.
600-ért magyar rendszámmal nem gondolkodnál rajta, mert már nálam lenne :). HGT meg szerintem jobban megy, mint egy 525i :/. Pedig az sem egy nagy durranás a 8 másodperces nulla-százzal. Egyébként nekem sincs olasz autóm :p. Lehet rálicitálok arra a Mareára én is, régen vettem már nagy púpot a hátamra.
Na ez a nekem való.:) A motort úgyis megbontanám, befűzném a 28-as forgattyús egységet, meg felújítom a hengerfejet. Utána mehetne a M50 szívó, meg programozás.:)
Erősen elgondolkodok, ha jó árad van, meg is egyezhetünk.:)
Ez igaz, bár onnantól azért kétes, hogy mennyire lesz megbízható. Még ha a blokk jól is bírja, a körítéssel lehetnek gondok. Az a baj, hogy nem mindegy, kire bízza az ember a munkát. Pár nagy nevű turbósítóról már hallottam pár rémtörténetet, egyikkel közeli ismerősnek is meggyűlt a baja.
Na meg ez az autó már lassan ott tart, hogy így, viszonylag gyári állapotban képvisel igazán értéket. Persze kinek mi tetszik, van aki egy veteránt is átalakít a jobb teljesítményért. Mindenesetre nem biztos, hogy ennél van jobb alap a hazai piacon. Nem sok szép E34-et látni már. A fene, még nekem is megjött hozzá a kedvem. Tiszta szerencse, hogy nincs rá pénzem. :)
He, ez AttiM3-é, vagy legalábbis volt, mikor én próbáltam úgy 4 éve. Akkor vettem az E36-ot, mert ez regadóval együtt túl sok lett volna. Német papíron Euro2, de senki nem tudta garantálni, hogy elfogadják. Fél misi lett volna lepapírozni, ha évjárat alapján sorolják be. 1,3M körül állt volna meg, azt meg sokalltam akkoriban egy 20 éves autóért. Utólag lehet, hogy jobban jártam volna vele, mert nagyon egyben volt. Bár most már valószínűleg lomhának találnám, és már lecseréltem volna, vagy fontolgatnám a cseréjét. Viszont nem költöttem volna rá egy vagyont, mert gyakorlatilag kész volt, nem igényelt csinosítgatást, lakatolást, fényezést, felniket, ...
97es 523i, fapados....klima azért van :D Viszont nem rohad sehol, és nem volt ropira törve sem. (Ezt úgy kell érteni, hogy tényleg nincs egy szem rozsda sem rajta.)Mikor vettem végigmértük, jobb hátulján van 15 mikron, a többi helyen 100 alatt. Falcok is, oszlopok is.
Magyar autó, állitolag én vagyok a 3. tulaja, de ennek nem néztem utána. 234 ezret mutat az óra, szerintem hihető.
Ráköltöttem mégegyszer az árát, új kuplung, új fékek körbe, új szervoszivattyú, meg csomó apróság..
Minden folyadék és szűrő fél éves, a gumik szintén. (Toyo 225 55 16) új első lámpák (2013 évj. Hella) Friss műszaki. (augusztusi) Rendezett papirok.
Van baja is, szervo még mindig picit zajos, futóműre eddig 3 futóműves esküdött meg hogy hibátlan, de szerintem még koppan valami... És ami a leg lényegesebb, hogy kajálja az olajat. (kb. 1000Km 1liter) Ennek még nem kezdtem el utánajárni, de Te úgyis jobban értesz hozzá :)
Még nem biztos, hogy mennie kell, de hétvégén lehet érkezik ésszerűbb autó, és akkor megy.
Ha nem menne, akkor viszont valamit kezdenem kell a motorjával M52B25 1 vanosos. Nem szar, de füstöl néha ezt meg rühellem :S Ezügyben szivesen fogadnék tanácsokat pls :)
Én is arra gondoltam, amire te. Nem tudom továbbra sem mi barkács abban, hogy gyárilag - magyar utak és 20 év vonatkozásában - egy alulméretezett alkatrészt kicserélsz egy jobbra.
Nem emlékszem pontosan honnan jött a 120 Nm. Valamelyik BMW-s könyvben olvastam. Egyébként így húztam/húzom a B Vectra, C Corsa, e46, Accord kerekeket is, eddig még egyikkel sem volt gond. Ha jól tudom az autók nagy része ezt az értéket adja meg. Persze biztosan ki lehetne számolni mindegyiknél menetszámra, átmérőre pontosan...
Észrevettem:) de nem operába járós kocsi lenne. Inkább hagyjam a francba szerintetek? Igazából mindig olcsót vettem és megcsináltam magamnak. De e39 nem volt még. Tudom Nasszer Bácsi, nem kell azt mondod, de gyári 28i az gyári, és jó (majdani jó) motorral sztem nem oly rossz autó az.
Van egy motorfelújításos darab, Marcsello, nem Te vagy Szegeden? Míg haza tudnám hozni, be kék támasztani valahová egy hétre.
Ezt lassan megcsinálnám szépre, az e30-ba rakott ex motorom meg lehet vissza vásárolom.:))) Nem is lenne rossz projett.
Lehet fikázni, hogy a lökös nem szépen áll, meg a motorháztető, de egyelőre ez a legkevesebb. Beszéltem eladóval, vizet megforralta, a motor darabokban, de pont ez jó nekem, már tudom, hogy kell összerakni, ha nem jön vissza e30-ból a portéka.
A művelettel nincs bajom, csak az, hogy gyárilag nem bírja és ezért kell barkácsolni. Komplett fék, kuplung cserét magam csináltam...meg légzsák és egyébb elektronikai problémák orvoslását. Az első lámpa csere miatt komplett vezetékelés elöl stb.
K DCAN kábel OBD-USB végekkel, illetve BMW pacman-es csatlakozó OBD véggel. E36-ot nem sok helyen írják, hogy jó, de van ahol írják ezzel ebay-en, hogy működik INPA-val.
A fressnapf-ban vettem 4 saválló edénykét, pont jó az osztóköre, befaragtam, emblémáztam, pont egy kimaradt, és sosem rozsdásodik el. Egy kicsit retro:) 2000 ft volt az egész. A króm csavar kupakon még gondolkodom, mert az 4800 ft, megéri-e.
Ez igaz, de elég szomorú, hogy barkácsolni kell egy BMW-t. A Multimon 215/45-17-es kerekek vannak gyári futóművel, de ilyet nem tapasztaltam. Sokat megyünk vele hatan, szerencsére nem ráz. Nem akarom én a BMW-t bántani, de ez sem tökéletes sajnos. Viszont baromi jól néz ki:))
"A lengőkart a karosszériához szokásos módon szilentblokk rögzíti, ami a kerék megvezetését szolgálja. Ezt az építési módot a kis rugózatlan tömeg, a viszonylag egyszerű kialakítás és karbantartás jellemzi. Hátrányaként megemlíthető, hogy a szilentblokk nem képes a gépkocsi kerekének tökéletes megvezetésére (a térlengőkaros futóművek igen!), ezért gyakran előfordul, hogy a kerék szitál, ha romlik a szilentblokk állapota. Továbbá, ha az eredetileg javasolt ET számú vagy szélességű alufelnit nagyobb ET számú, ill. az előírtnál szélesebb alufelnire cseréljük, akkor a magyar utakon található ún. nyomvályú a kormánykeréken is érezhetően megvezeti az autót."
A lengőkar hátsó szilentje miatt nem bírja a nagy kereket, én is most adom el és keresek gyári felnit majd. Elég béna megoldás, az e46 is ilyen, jelent is meg cikk ezzel kapcsolatban, azt hiszem az autotechnikában.
Sok értelmetlen dologért tudok pénzt adni, autó árát egy bringáért... De nagyobb felnire nemigen adnék, hacsak nem kimondottan sportcélú autózás a cél, mint a kompót esetében. De ott is 17-es a max, ha marad az autó, szép lassan 16-os lesz a nyári is. Ezekre az utakra nem kell nagygumi. Igaz, én minimálisan megyek autópályán, ott természetesen nem sok hátránya van.
Én az eddigi bimmerekkel 70%-ban autópályáztam. Ezért volt szinte mindegyik M futóműves (amelyik nem az ültetve volt), 18-19-es kerekekkel. Persze mondjuk az 520i-t értelmetlen volt ültetni mert annak érezhetően romlott a menetteljesítménye, de 220-250 lóerőtől felfelé nagyon meggyőző az autópályán ez a konstelláció (nem csak a fékezésnél). Ráadásul szerintem sokkal szebb is az autó nagy kerékkel. Az sem törvényszerű, hogy nehezebb a kerék (lásd. magnézium ötvözetű felnik). A késői E sorozatoknál (E60-tól felfelé) jellemző az, hogy a valóban rendkívül nehéz defekttűrőgumik csökkentik a komfort érzetet és ráadásul ezeknek az autóknak a futóműve még gyenge is volt a komoly súlyú gumikhoz. Summa summarum egy E36 316-ra én sem raknék 18-19-es kereket, de E46 328-tól felfelé már igen. :)
Én sem kedvelem túlságosan a nagy felniket. Jól néz ki, de egyébként nehezebb és ront a kényelmen, miközben nem leszünk gyorsabbak, sőt a peresebb gumival hirtelen csúszik meg az autó, a ballonosabb meg előre jelzi, hogy nana! Mondjuk fékezésnél jó a széles-peres.
Látom ,érted miről beszélek . Mikor az e36 "M" minden "m" tuning mellé Mátraházáról jövet 150-160 tempóban fékezem és sehol nincs ..azért elgondolkodom egy picit , a ringről nem is beszélek.
Az a legjobb ...De, volt már olyan is , hogy X5 úgy ment el mellettem kanyarban hogy na , füstölt minden kerék rajta.
Nekem nyárinak is megfelel , hátrányt nem éreztem a 225 és társai ellen idáig , bár lehet én vagyok bátrabb ...:) , sokan ezt sem és a kissebb gumi határait sem tudják kiautózni
, persze jobban hangzik hogy mekkora gumi van rajta :).Talán két-három autóssal találkoztam aki tényleg kihasználta .. és gyors volt .De , mindegy eltérek a lényegtől . Nyárinak is tökéletes .
Nekem csak akkor kellett kalapáccsal "kicsavarni" a kerékcsavarokat amikor a szerelő húzta meg őket. Én nem tudom, ezek a gumis emberek annyira erősek! Biztos a sok gyakorlás miatt:) Ezek szerint te is lehetnél gumiszerelő:))
Fékszerelő paszta minden csavarhoz , mindíg megtisztítva ...valahogy ez most beült rendesen . Ilyen nehezen utóljára egy 20 tonnás dózerról szedtünk le csillagkereket ,
Zsírral azért vigyáznék... ahogy forog a kerék, szépen kicsapja a féktárcsára, amin szépen szétkeni és még bele is ég, "vakfoltok" lesznek benne, és csökken a fékhatás. Csak vmi menő zsírral, azt is csak méltósággal! :)
Alufelnihez mozgókúpos csavar, és nem lesz ilyen gondod. Meg 120 Nm és nem szorul fel sose. Gagyi felninél sima csavarral ki tudod nyírni a lyukat, egyszerűen átszakad. Láttam már 1-2 ilyet, alut és lemezfelnit is.
Akkor én voltam a hülye :)... , de az az érdekes , hogy a többi lejött simán és mind én raktam föl .Mindíg szoktam figyelni arra , hogy ne légkulcsal legyen
meghúzva , hanem a saját vagy egy keresztkulcsal mert mi van ha az úton kell cserélni. Persze mint tudjuk az acélcsavar és az alumínium nem egy jó párosítás.
Fölhegeszteni mi is szoktunk ,ha olyan a helyzet de itt nem leht, ahhoz hogy rendesen föl legyen hegesztve elég mélyen ül , csak az alufelni károsodásával tudod
megoldani . A fúrás lett volna a legutólsó megoldás megoldható , csak az anyag keménysége aggasztott , hisz el sem tört.
Akartam volna mondani, hogy azért egy betört felnicsavart kifúrni a helyén... hát az nem kis feladat. Ilyeneket én/mi úgy szoktunk megoldani, hogy felhegesztjük, utána visszahűteni valamennyire levegővel. Jött már így ki hengerfejcsavar is úgy, hogy csak maga a kulcsnyílás része tört le, az alatta lévő széles, lapos rész nem. Igaz, hogy kb. 15 anyát/krovaszemet rá kellett varrni, de ennyi kellett ahhoz, hogy átmelegedjen rendesen.
A mai nap a téliesítésről szólt az autón , volt egy kis fönnakadás. Gondoltam itthon átteszem a téli kerékszettet , egy kerék sikerült , jött a második egy csavar
meg sem moccan . Persze rögtön vascsőtoldás a keresztkulcsra ami egy tíz perces erőteljes próbálkozás után eltört (bánom mert würth volt).Elugrok gumis cimborához
kellő idegállapotban , na majd ott lecserélem. Első próbálkozásra a légkulcs csak racsnizott , na majd teljes nyomással ,megint semmi .Előkerült a nehézgépekhez
használt kétemberes légkulcs .... meg sem nyekkent,csak a lapokat akarta lesarkalni . Ekkor már láttam hogy ez nem lesz egyszerű . Előkerült egy célszerszám mint utólsó
lehetőség és három felnőtt ember , egy hatalmas csattanással meglazult. Már úgy voltam vele szakadjon el a feje majd szétfúrom , de nem így történt . Amilyen erős anyagból van
fúrni sem lett volna egyszerű . Egy pár kereket leszedtem már , de ilyennel még nem találkoztam .Az egyórás munkából lett három .
El ,ne hidd . Legendásan megbízható autó , hozza az akkori Toyota elvárást. Semmi gond vele,megy mint a golyó , rettentő élvezetes autó és nagyon jól néz ki.Egy gyorsasági ob címíg
Oh igen, akkor kellett volna lecsapnunk! Bár már arra is gondoltam, hogy talán a felfelé ívelő árnak van realitása annyiban, hogy a görbe alján a tulajoknak muszáj volt komolyabban költeniük az autóra.
Egyébként természetes folyamat. Sokáig lefelé tart az ár, aztán amikor már kevesebb van és kezd youngtimer korhoz közelíteni, akkor elindul az ára felfelé.
Régebben ifjabb koromban (80-as évek vége, 90-es első fele) kezdett hazajárni egy 56-os disszidens rokon. Autókereskedő volt 10 évig és mutatta a képeket, amiken kvázi kidobott autói voltak a gazdagabbaknak. Pl BMW 3.0CSL, Lancia Stratos, stb...
Na, ha Mercedes, akkor még a kompresszoros 1 gen. SLK-t is belevehetjük a listába:)
-
Közben már körvonalazódik a megoldás: azt kell választani, amiből már később nem lesz, vagy csak nagyon drágán! Amikor fillérekbe került az M3 meg M5, 850i, stb, akkor nem vettünk, most meg már b...hatjuk, olyan drága.
Az M5 itt nem jöhet szóba, pláne nem 16000 euróért, mert annyiból vehetünk 5db Mazdát, 8db A8-at és vagy 7 328-at. Egy E34 M5 ennyiszer jobb bármelyiknél? Pláne a 3,6-os? Na ne...
Én már mindhármat vezettem, sokszor, sokat; mégsem tudom eldönteni, melyik a jobb (nekem). Azt hiszem, ha "Allround" autót keresünk, akkor a fabudi, mert az tényleg szinte mindent tud; ha élményt, akkor inkább a másik kettő, ha nagyon specifikus élményt, akkor a Mazda...afene, most jut eszembe, hogy ki lehetne még bővíteni a kört eggyel: 323 GTR! Gondolom kevesen tudják, mi a fittyfene lehet az. Egy nyomi kis Mazda kaszniba bezsúfolt gyárilag túlerősített 185 (beavatkozás után 280) lovas turbómotor összkerékhajtással, hátsó sperrel, 1200 kilóval és remekül rozsdásodó karosszériával. A 4 közül nyilván a leggyorsabb és legkényelmetlenebb, valószínűleg lehetetlen küldetés vele 100km-nél messzebbre eljutni, értelme nem sok, max. a hó meg a jég. Alkatrész nincs hozzá, de ismerős révén be tudom szerezni.
Csak viszonyításként: az ex nem gyári 28i motorom e30-ban szolgál. Kislámpás, legkönnyeb kupé. Jó erőben van, (már nincs benne Szuromi tengely, de jó chip az van, mérve 223 LE, 300 Nm) így egy 3 literes néhány éves A5 TDI ellen volt próbálva megbeszélés szerint. 0-tól indulva teljesen meglepően 1-2-3-ban az e30 simán tartja a lépést a fabudival, teljesen fej-fej mellett mennek kb 150-ig. Utána váltja a 4-est, akkor kis lemaradás, de utána ugyanúgy megy, majd mikor már 5-ösbe kell rakni, akkor egyre jobban elmarad.
E36-ban a Szuromi tengellyel sem éreztem olyan keménynek, mint az e30-ban tengely nélkül- vélhetőleg a súly miatt.
Szóval e36-ban kezelés nélkül azért a 4,2-es A8 ellen tuti elmarad a bmw, az RX-8-at szerintem a nyomatékossága miatt simán lenyomja minden tartományban, talán 0-ról indulva nem, a 231 lovast.
Szerintem M másfél kolléga azt mérlegelje, hogy mit szán fenntartásra pénzben. És mire is kell. Ez az örök érvényű autóvásárlási tanács, legfőképpen mire kell, és mennyi van banánra.
E36-tal szerezhető sztem ezek közül a legtöbb élmény, legalábbis számomra.
De Másfél kollégának nem ez a minden;) Talán bonyolultabb a döntés.
Én mostanában ismét a prosztó e36 fílingre vágyok, legyen ugyan tömegcikk, de tudjam, hogy többet tud az átlagtól. Na meg e30-ra is vágyok, egy jó eta személyében (vagy 25i, 28i, vagy mifene...:D)
Az RX8-at kapásból kihúznám a listáról. Az audinál egyetlen negatívum a zsebbenyúlós javítási költségek. Ha az nem lenne, akkor egyértelműen az A8.
Egyébként én nem vagyok benne biztos, hogy jobban megy a 28i-től. Két tonna, kotró... Fene tudja, ki kell próbálni :). Egy csipszes, turbó után "csak egy cső" (igazából kettő) A8 4,2 tdi ellene mentem egyszer, az elment :).
Hogy ma se unatkozzunk, felvetem a számomra örök talányt: e36 328 vs Audi A8 4,2 vs Mazda RX8. Ha csak egyiket választhatom, melyiket válasszam? Istenbizony, nem tudom!
A 328 jól megy, kupéban a formája is jó, még kényelmes is, van hozzá alkatrész, örökéletű motor...viszont általában ferde a kormány, jön a rozsda és a beltér kissé elavult.
A Fabudi még jobban megy, még kényelmesebb, modernebb, nem rozsdásodik...igazából túl nagy, ha javítani kell, zsebbenyúlós és persze többet fogyaszt.
A Mazda számomra a legszebb kívül-belül, legmodernebb, a legjobban vezethető, szintén kényelmes, de...ugye ott a motorja, ami egyrészt nem igazán erős, másrészt el fog romlani és akkor nem lehet megúszni egy teljes felújítás nélkül, mivel a bontott motor is rossz már; plusz a fogyasztása, amiben az Audit is veri. A beszerzési ár is kissé magasabb az első kettőénél.
A Range Rover sajnos évek óta a legmegbízhatatlanabb járművek egyike. Pedig igazából az egyetlen SUV vagy terepjáró vagy akármi ami úgy igazából tetszik is nekem. :)
Nem is tudom de azért megemlíteném a lada nivát is.Tudom hogy nem egy ligában fociznak,de én még rosszat nem hallottam róla.
Nekem volt e34 525 ix em..és volt egyszer talán 2010 .ben hogy úgy felhasalt a hóban ,hogy baxhatnam a 4 kerékhajtást.és nem egy sáros vidéki úton,hanem BP kellős közepén.
Ezekből sem mindegyik jó, Vitara, Cherokee-k nagy része semmit nem tud terepen, csak a fullextrásak. Az enyémtől fiatalabb LC-kben nincs difizár, és mégs elmennek olyan helyen, ahol az enyém nem feltétlenül.
Igzából munkagép jellegű terepjárók 2000 óta nem nagyon készülnek. Főleg nem európai piacra, mert pl az LC70-es széria a világ nagy rszén még most is kapható újonnan. Elől-hátul hidas, három zárral...
És ez kb faszság is. Ahol a jó téligumival, elsőkerekes autó kipörgő kerekekkel küzd, ugyanaz a sofőr, ugyanolyan téligumival viszkós 4 kerékkel úgy megy fel, mintha semmi nem lenne az úton. A Panda méretei miatt ráadásul olyan helyeken elmegy, ahol egy átlagos, nem SUV jellegű 4wd be sem tud menni a túlnyúlások miatt. Nem arra van, hogy percekig nyüstölje padlógázon a sárban, aki ezt várja tőle az idióta. De meglepő helyeken el tud menni, annak ellenére hogy bevásárló kocsi - anélkül, h szétesne. Egy 318i-től sem várjuk, hogy 200-zal menjen órákon keresztül, pedig elméletben tud.
ezekben vannak a legjobb fixre zárható difizárak. A többi más technikával "operál". A landi gyárt olyat amivel utcára nem mennék, múltkor próbáltam egyet hát az kizárólag munkagép (ami nem rossz ha valaki olyat keres). Nyilván abban a kategóriában a legjobb. De azért írtam rendesen használható kultúrált utcait.
Na igen, a Defenderek..... Nem véletlen hogy a Land Rover valamikor mezőgazdasági gépek gyártásával kezdte, megtanulták hogy lehet boldogulni az igazi terepeken. A Defender azoknak az ősi masináknak a közvetlen leszármazottja.
nem tudom megmondani, hány éve járok ide (általában csak olvasni), persze föleg a társaság meg a duma miatt, de ilyen jól, mint ma, talán még sosem szórakoztam... hát a fél topik olasz kocsival jár! :p
A környéken volt az egyik projektem. Nagyon durva terepjárók vannak arrafelé. Múlt hétvégén is lenn voltunk, jött egy defender, a sráccal váltottunk pár szót, hogy az elmúlt héten 150 mm eső esett. Persze nekünk az a jó, most mentjük a másik defit, kiszakadt a hátsó hídja.... :))) persze, amellyel mentettek is nyakig sár volt.
Nasszer, ezt akartam mondani agísejtpusztítás közben:
A legendás 3 difizár..... Láttam egyszer a somogybabodi siratófalon egy utcai (német) rendszámos G-t, az úr az emelkedő alján benyomta 3 kapcsolót majd finom emelt alapjáraton felment, mintha csak fagyizni indult volna.
Volt már rönó fabudi alfa, lehet ilyet is mert bizony nem bmw. Találós kérdés miben látható ez a 3 gomb (utcára szériába kiadva). A világ leg értéktartóbb utcai terepjárója. Csak egy tipp lehet :)
"Az ilyen rendszer igazából csak arra jó, hogy a gyártó rányomhassa az autó farára a "4x4" feliratot, és kaszáljon még vagy fél-egymillió forintot. Marketing az egész, olyan, mint a távirányítós kínai modell - az első elemcseréig jó, utána letörik az érintkező, a házi szerelésnél aztán kiderül, hogy a motor spéci fogaskereke is elpattant. Sajnos a kínai játékkal szemben a viszkós összkerékhajtás nem ezerkétszáz, hanem hatszázezer forintba kerül."
Letaposott hóban a nyomtáv miatt lehet hátrányban , de egész ügyes lehet nyilván nem egy kőkemény terepjáró,de ha lefordulsz a földútra sem esik kétségbe .
A balesetben való részvételre , hogy válaszoljak , sajnos kettőhöz volt szerencsém . Ezzel talán mindent elmondtam , személyesen nem bíznám rá magam.
Utcai autó, de a súlya, mérete, szögei miatt egész ügyes terepen, sokszor nem is kell a 4x4-nek erőlködnie. Persze nem lesz Jimny ellenfél, nem is az a cél, hóban legyen ügyes, amíg le nem takarítják az utakat.
Én a Compact mellett már 4 éve egy Multiplát, 8 éve egy Stilot is használok. Mind a ssajátom, magam szerelem. Mind jó kocsi, szeretem mind a hármat. Nincs nagy kontraszt. Én értekelem ha valaki szereti az autóját, legyen az bármi.
És még opelos is szégyen..nagy nyugati kocsi a trabihoz képest nálam az A corsa volt.....Hogy az isten huzta volna a faszára azt aki kitalálta az opelt.ezerszer megbízhatóbb volt a 19 éves 6 V os trabim,mint a tetves 11 éves A corsa.
Akkor 163.:) legyen. De erz emelt turbónyomásos, meg nem tom mis volt.
A 750 most nem, is volt eszemben, eléggé elhavazott a munka.Most épp végeztem a projektjeimmel fizikai megvalósítás terén. Sikerült is a végére egy tüdőgyuszit összeszednem, 3X jól megáztam. Most lábadozás közben kezdek ismét valódi autókra gondolni.
Én inkább kupéban, de most hogy van egy retek kutya, lehet kombi pártinak kell lennem. Vagy vegyen a fiatal generáció, én meg maradok a kupéknál.
Dehogynem mondtam.:) Csak azokat az agysejteket épp el is ittuk :DDD 15 éve már nincs hál istennek. Mindent elmond, hogy helyette (ill, mielőtt még el nem adtam) vettem inkább egy pár éves 2107-es zsigulit, n azzal el mertem indulni bárhová, és kibírta az építkezést is, (jah arra volt még egy opel kadett 1,6D kombim is) plusz sose kellett javítani.
Nem tudom olasz felmenőim vannak ha már családfakutaásnák de nekem nem kéne soha olasz termék.Szép meg kurvajól néz ki mindegyik (csak nem)Ha csak az olaszok gyártanának autót,esköszöm beülnék egy fabudiba inkább.
Mármint nem terepjáró, hanem SUV. Legtöbbször kétkerekes, főleg mostanában:) A terepjárók kb. kihaltak, alvázas, merevtengelyes Európában szinte már nincs is. A többiek nagyrésze meg a Panda ellen is bajban lenne, pedig az sem egy dzsipp :)
E46 kupéból sincs sok, ahhoz képest,h.mennyi touring van és limó. E92 is relatív kevés fut, de pl. A5 kupéból sincs sok. Sőt, ha megnézed ma már nem nagyon jellemzőek az utakon a kupék itthon pedig viszonylag olcsón hozzálehetne jutni már a régebbi bajorokhoz. A kevés számban talán szerepet játszik az is,h.pár éve megjelentek a nagyobb, kényelmesebb 4 ajtós kupék és inkább kivárnak az emberek addig amíg ezek jó árban mennek majd (A5, CLS, Passat). A BMW gran kupék még aranyárban mennek egy darabig, hiszen későn követték a konkurenciát a bajorok. Aztán arról se feledkezzünk meg,h.terepjáró őrület van már több mint 1 évtizede.
Az első 59-ek is jók voltak, sőt túl jók. Törött 59-en ha már meg hajolt az a oszlop akkor kuka volt a kocsi.
A csomópontoknál volt ahol 3x3mm-es lemezek találkoztak. A nyári le állás után csak 4-5mm-es vastagság maradt, nagyon sok minden karcsúbb lett, és sok mindent kihagytak. A műanyagoknál 4-5 db csavar helyett csak 3db lett, stb. Pár 100 eurot meg spóroltak, de már késő volt
A fő baj az Alfánál, hogy annyira koncentráltak a kasztnira, és a megjelenésre, hogy nem marad pénzük idejük rendes motorokra. Az 1.8 Tibi elég jó lett végül is.
végül is a jtd az nagyon jó motor, 2.4 jtd 210 lóvas főleg, de ugye nem tudták az euro5-öt. Meg gazdaságtalan lett a gyártása a kocsinak. 2009 nyarán le is álltak a gyártással ( nem csak a fiesta miatt), és újra gondolták a gyártást.
Nekem vagy 15 éve volt Delta HF Integrale. Svájci autószerelőtől vettem hibátlan állapotban. Nagyon örültem neki. Aztán egy év múlva is nagyon örültem, hogy megvették. :-)
G, a Dedra HF csak 163 lovas gyárilag, viszont van benne első sperr, azért rángatódzik, pláne húzva - de mondjuk az nekem se kéne:)
Nekem volt 8V integrale, 150E km-mel vettem és 190E-rel adtam el 8 éve, soha nem volt semmi baja, aki megvette, azóta is a bontatlan motorral használja. Persze rozsdás lett, mint a szita, dehát nem ólomból van.
Nem akarom ragozni, nekem sikerült jó tapasztalatokat szerezni az olaszokkal, de amennyiféle járművet gyártanak, biztos van köztük rossz is.
-
A hetesbe nem mersz belevágni vagy nem hoz izgalomba?:)
-
Észrevettétek, mostanában hogy eltűntek az E36 kupék és helyettük megjelent a compact-hullám?
-
Tegnap kezembe akadt egy 10 éves Autó Expressz (akkori hirdetési újság) és még 3db eladó E34 M5 is volt benne, ráadásul mindhárom 3.8-as, alig 2M fölötti áron, ugyanennyiért volt egy E36 M3 is; mindegyik "újszerű, alig futott" - régi szép idők:)
Ez a benzinmotor tényleg olyan jó Zsolty Nagyon dicsérte a srác aki elvitte az F10-et. Ez még nem közvetlen befecskendezéses, ugye? Tavasszal úgyis túrázunk egyet megint csak most a gangsta X5-el,ha jól látom még megvan. :-)
Nekem is a kedvenc felnim. M5 téli vagy az edition sport csomaghoz járt alapból, a facelifttel jött. 17 es van csak 8 és 9 col szélességben. Styling 66.
Nem akarok olasz autó ellenes lenni de nem értem miből épitk ezeket a szarokat. scudoban konkrétan leeset a beltéri kárpit nem nem baztam hoozá raklapot vagy ilyesmi konkrétan elporladt.Olyan mint a györi keksz: omlós
Jah, a HF integralénél asszem 60 ezrenkénti motorgenerál volt a gyári ajánlás. - a 200 lovasra, ha tunningolták, akkor 20-30 ezrenként is lehetett....
Egy haveromnak meg volt dedra HF, amiben a 170 lovas motor 200+-ra volt húzva, és nem inegrale, hanem csak első kerekes volt. Mikor kipróbáltam, emlékszem előzés közben úgy 3-asban 80 környékén jött meg a fasza nyomaték, kitört az eleje, majdnem leestünk az útról. De szar élmény volt, alig lehetett normálisan vezetni. Bár gyakorlattal biztos jobb lett volna, de nem győzött meg a brutális menetteljesítmény ellenére sem. Jó könnyű kasztni, erős turbómotorral, de mégse....
Valamikor úgy 15 éve csapattunk a töltés oldalában egy lancia HF integraléval 240 LE. Igen durva élmény volt, mai napig visszaemlékszem az adrenalin szint extra magas volt.:)
Meg mentünk egy rendes 164-essel is, 3,2-es, valami rövid váltó volt alatta, (asszem 210-vagy 220 volt a vége csak, de azt igen hamar elérte) na az is komoly volt. Micsoda időszak volt az. Akkor nekem is lancia deltám volt, csak 1,6 GT.
Mindig baja volt, de az olasz autó fanok nagy összetartásban élnek.
Volt, hogy a Mátrában félreálltam valami apróság miatt, megállt mellettem egy deltás srác, egyből kérdezte miben segíthet. A csomagtartója tele volt alkatrészekkel. Kérdeztem tőle, ki vagy te, Gábriel? :))))
Ezektől eltekintve sose vennék már olasz autót., de GTV nagyon tatszik pl, ha hátsó kerekes lenne, talán bele mernék ülni, de inkább nem.
Túl sok a ha.:)
Persze most olasz foscht hajtok, céges retek dobló, mindjárt meglesz benne a 100 ezer km, de még baja nem volt. Csak van néhány figyelmetlen, vagy slendrián tervezési hiba, meg csak furgon, nem személyautó, és zajártalom miatt egyre romlik a hallásom....:(
Tényleg, valaki ajánlhatna valami normális munkát.:DDDD
Na ennek utána járok , HF Integralet nyúztunk régen , van egy Lancia fan ismerősöm most restaurál egy stratost egy osztrák tulajnak. Ha hajtottad rendkívül megbízhatatlan volt és csak gyári alkatrész volt
a jó hozzá :).Kétlem ,hogy unanaz a hajtáslánc volt alatta , persze lehet ,hogy rosszul gondolom .Bár az alfa próbálkozott a 75-nél ,ha jól emlékszem a hátulra szerelt váltóval .
ebben egyetértek Gambinóval. 1 éve 700-ért tudtam volna egy hibátlan e39 540 kéziváltósat venni, pont ilyen színben, de annyira unalmasnak találtam, hogy inkább mégse. Pedig biztos van benne valami jó...
Én pedig kihagytam a két etalont a felsorolásomból: E09, E24. Meg persze egy jó állapotú 6 hengeres E30 kupé is bejönne (a 4 hengeres M3 nem az álmom).
Persze, itt fogom meghirdetni először. Szép csavar lenne a kapcsolatunkban, ha a libafosch Nálad landolna mivel pár éve én filóztam azon, hogy megveszem a pirosat Tőled. Mondjuk ez nem mostanában lesz. :)
Az E36-E46 nekem is jobban bejön, de valamiért az egyes is, a régebbi, kupéként meg mindegyik. E90-et relatív sokat vezettem, szép-jó, de nem véletlenül nem vettem sosem, és valszeg nem is fogok. Az M3-asod viszont először itt hirdesd majd meg, ki tudja, lassan, pár év múlva nekem is ideje váltani az E36 platformról, és hátha nem lesz még GT86-om :)
A 159-nek kívülről csak a nagy első túlnyúlást tudom felróni, de jó színben, szép kerékkel mai napig ütős. Kevés 10 éves autóra igaz ez.
Én viszont beszereztem egy 156 V6-ot:) Csak jót tudok róla mondani, a fogyasztás meg nem érdekel. Az elsőkerekes autó másképp kanyarodik, de az is tud gyors lenni. Persze jobban örültem volna egy E36 M3-nak, de azért az nem hatszor jobb... Lehet szeretni. Megnéztem pár GTV turbót, az is érdekes. A 166 is tetszik, de nekem túl nagy.
Természetesen mindegyikben középen van a kormány és egyenesen is áll :)
Nem vagyok dízel fan, söt konkrétan utálom a gázolajat, de az Alfákban azok jöttek be jobban (GT,159). Egyébként akárki akármit mond, élményben, hangban, vezethetőségben a 90-es évek végétől a középkategóriában a dízel Alfa az egyetlen igazi alternatívája egy dízel 3-as BMW-nek. Minőségben még nem (lásd. 156, 147), de a GT és a 159-es már ebben is közelítettek. Emiatt is kíváncsian várok az M3 alázónak beharangozott Giuliára.
Az E90 már öreg modellnek tűnik, a 159 SW meg még így 9 év távlatában is qrva vagány. Honda Civic VIII dettó ugyanez. A BMW qrva kommersz volt mindig, egy E39 is maga a szürkeség így 20 év távlatából. E36 és E46 (szigorúan M3 konstrukcióval vagy M Pakettel) és a Bangle 6-os kupé az, melyek mind a mai napig vagányak és még az E60 M Pakettel is nagyot üt mind a mai napig. F10, F30 maga a szürkeség, egymás klónjai és az M Paket sem segít sokat rajtuk. Persze, ez az én véleményem. Én olyan hamar még nem untam meg autót, mint az F10-et. Az E46 kupéba meg egyszerűen szerelmes vagyok, minden idők egyik legvagányabb/legszebb kupéja. Lassan karcmentes lesz a belsőtere is mert szinte mindent cserélek új alkatrészra vagy ebayről vadászva.
Aztán amilyen fax vagyok autóügyekben, ezt is eladom majd valami qrva mázlistának ahogyan szoktam (mondjuk ez nem mostanában fog bekövetkezni, az tuti). :)) Viszont autóprojekt függő vagyok, ez van. :)
Nagyon gyönyörüek az Alfák -amikor a konténeres MAN boritja le az olasz technikából megmaradt hulladékot.Ocsmány az összes,hányoka az össszestöl(tudom deadalon)