Kérdezz, jár erre pár guru. Hamarabb kapsz választ, ha precízen leírod mi a baj (oprendszer, sw verzió, hibaüzenetek, egyéb) - de kérünk, egy kérdést ne írj bele több topicba, kérdezés előtt keress vissza, hátha már volt a problémád.
Ja, és amennyiben warez windowsod lenne, ez nem az a hely ahol segítene bárki. És kodekpakkot, soha, sehova sem teszünk fel.
"Ott ne az ár legyen az egyetlen egyben fő szempont mert akkor borítékolsz magadnak egy idő előtti összeomlást."
Én külsőre azt mondom nyugodtan vegye meg az akármilyet, ami most éppen Samu/Transcend/Seagate lesz, vagy éppen ehol keresi. Ebben nehéz jósnak lenni, hogy mi nem döglik meg. Főleg ha az istenített red WD pld. elég szarul szerepel.
Pipák nem segítenek. Ezek ronda ügyek. Évekig semmi gond aztán úszik sok év lementett fileja, munkája. Gyakorlott számítógépes korán észreveszi mert általában (de nem mindig!) vannak előjelei az összeomlásnak.
Tanulság: menteni, menteni, menteni. Az is jó, ha a gépen is meg felhőben is tartja az ember mindazt ami fontos.
Most azon gondolkozz, hogyan ments aztán a HDD beszerzésén. Ott ne az ár legyen az egyetlen egyben fő szempont mert akkor borítékolsz magadnak egy idő előtti összeomlást.
Azt lehet jól kicsinálni próbálkozással. Aztán már kezded érezni, hogy miért magyarázzuk a mentés fontosságát. Lehet csak a port gyenge, lehet a kábel betegesebb és kevés áramot kap, de a vinyók is így szoktak megdögleni.
Sajátgép, jobbgomb -> Kezelés -> Lemezkezelés-ben nézd meg. Lehet, hogy elég bötüt adni neki.
De mivel már régebben is rakoncátlankodott *, inkább a külső házra tippelnék hibaforrásként. Szedd ki, próbálj meg direktben vagy másik házban ránézni. Esetleg egy rescue-lemezzel/-pendrájvval is próbálkozhatc (pl. sysresccd).
"kicsit késve kicsit macerásan de megjelent..Időnként gond nélkül. Tele van fotókkal mit mondjak aggódom.."
* ... és mé'csak most? :-O
"Talán valaki meg tudná mondani kicsit szájbarágósan mit tegyek :)"
Ha a fentiek közül bármelyik lépéssel kapcs. kétcségeid vannak, akkor leginkább semmit! Tedd félre a cuccot, amíg meg nem tudod nézetni vki hozzáértővel. Bármilyen egyéb kuruzslással csak ártani tudc.
Ez már csak egy registry bejegyzés valószínűleg árván. Regedittel rákereshetsz a dll nevére a registryben és törölheted, de legyél nagyon óvatos mert itt egy újra telepítést is elintézhetsz magadnak, ha nem vagy az...
Kösz, ez tényleg nem egyértelmű: "Ha a Google Drive-val szúr be fájlokat, a fájlok mérete akár 15 gigabájt is lehet."
Csak azt nem mongya, hogy összesen, vagy egyenként. 1ébként úgy vettem észre, mintha a Google drive-ből levonná a leveleket az ő mellékleteikkel, mert amikor létrehoztam, már írta, mennyi van használatban és ez akkor csak a leveleket jelenthette, mert én még nem töltöttem fel semmit, mint Google drivere.
Most egyébként 2% használt a 15gigából. Töröltem régi leveleket jócskán.
Nekem a Google sem egyértelmű, van szép magyar leírást, próbáld kibogozni, van ahol max. 1 gigát írnak, van ahol 5 terát, de ez szerintem egyértelműen a tárhely mérete lesz és nem 1 file mérete. 1 filére 1 terát is írnak, ami szintén elég érdekes.
"There are size limits to documents, spreadsheets, and presentations you create and upload. For example, you can’t view files larger than 5 TB in Google Drive."
"Nagyobb fájlok küldhetőkAmikor a számítógépről csatol fájlokat, legfeljebb 25 MB méretű fájlokat küldhet. Ha a Google Drive-val szúr be fájlokat, a fájlok mérete akár 15 gigabájt is lehet. Ha pedig külön tárhelyre is előfizet, a fájlok mérete az 1 TB-ot is elérheti."
Nekem is van egy gondom. Tegnap fel akartam tölteni egy 2,9 Gigabájtos videót a Google drive-re. Reggel 8-től este 6-ig nem végzett. Még a neve sem jelent meg. Problémát nem jelzett, csak nem fejezte be (lehet, hogy el se kezdte?)
A feltöltési sebességem 2,6 MBit/sec, ettől végezhetett volna ennyi idő alatt. Van valami méretkorlát, hogy mekkora lehet egy file? A 15 megabájttól még messze volt.
Nem lehet, hogy HD (nagy felbontású) videó, amit a géped/grafikus kártyád nem tud megjeleníteni? Próbáld a kisebb felbontású verziót nézni, ha van ilyen.
Vagy a flashplayer-t shockwave flash bővítményt frissíteni