Keresés

Részletes keresés

alba Creative Commons License 2011.01.05 0 0 669

Köszönöm a tippeket, ha így végiggondolom, igazából ebben a kategóriában egyik sem kalapácsmechanikás, csak szimulált... A Hemingway legalább korrekt infot ad. Mindenesetre beveszem a kipróblálási körbe, csak az a baj, hogy nem vagyok billentyűs (fúvóst tanultam anno).

 

A Rolandot nézegetem, még nem értem a végére, de attól tartok az ára miatt nemigen lesz számomra elérhető termék, pedig nekem is szimpatikus az a gyártási mód, ahogy arrafelé dolgoznak (szakszervezet helyett minőségi kör)...

Használtat nem merek venni (hozzáértés és a jótállás hiánya miatt).

szimizso1 Creative Commons License 2011.01.04 0 0 668

Szia!

 

Én egyértelműen a Rolandokra szavazok! Mielött mevettük volna a második zongorát a fiamnak, kipróbáltunk egy párat közösen a gyerekkel a Hangfoglaláson. Szerintünk a Rolandoknak volt a legszebb hangmintájuk, -orgona hangban is- és a billentésük is jobb volt, mint a hemingway, és társaiknak. Tartósságról annyit, hogy: az első zongoránk, egy Roland HP-1 volt. Hét év után adtuk el egy zeneakadémistának a koleszba gyakorolni. Tehát annyira nem lehetett rossz a billentése, és a dinamikája sem. A második egy Roland KR-5 lett, és ez is kifogástalanul működik, pedig használtan sikerült hozzájutnunk. Igaz ezt a darabot Japánban készítették:-) Talán egy kicsit drágábbak a Rolandok, de mindenképp minőségibb hangszerek, még a belépő modellek is. Legalább is mi elégedettek voltunk/vagyunk a hangszereinkkel. Yamahákkal vetekszik, de nekünk jobban tetszik a Roland hang.....

 

Üdv. M.

Előzmény: alba (666)
Törölt nick Creative Commons License 2011.01.03 0 0 667

szubjektív véleményem (nem értek hozzá):

- max 210-ért biztos fogsz olyat kapni ami megfelel (akár még a  tanárnak is - meg lehet kérdezni őt is)

ezek ugyanúgy tömegtermékek lettek mint az autók, persze biztos lesz olyan, aki szerint x-száz alatt (ahol x=a rendelkezésre álló pénzed) nem lehet használhatót kapni :) - hagyd rá

 

a hemingway-re nem merik mindenhol írni, hogy kalapácsmchanikás (az eufemisztikus kalapácsszimulációs kifejezéssel operálnak), valóban nem olyan a bilentése mint más fajtáknak - esetemben nem ez a szűk keresztmetszet

 

a kalapácsmechanika nem hiszem, hogy "kikapcsolható" mint működési mód, az érzékenysége, hogy különböző erősségű billentésre más hangerő legyen az igen

 

egyébként javaslom a gyári állványos kivitelt, mert masszívabb, alap hangszínek mindegyikben vannak, meg most már talán metronóm is

 

Előzmény: alba (666)
alba Creative Commons License 2011.01.03 0 0 666

Sziasztok!

 

Tisztelettel érdeklődnék a hozzáértőktől; mivel digitális zongora választás előtt állok.

Ez a kettő van jelenleg képben:

http://bolthely.hu/roland5000/id/00886_Yamaha_YDP_141_Arius_digitalis_zongora

http://www.hangfoglalasonline.hu/billentyu/casioap200.html

bónuszkérdés: a Hemingway DP501-ről mi a véleményetek? Elég sok rosszat olvasni róla, tényleg így van, vagy csak a profik húzzák le azt, ami nem a felső kategóriában van. Főleg a billentése érdekelne, egyáltalán, ez kalapácsmechanikás?

http://bolthely.hu/hangszerabc/id/00475_Hemingway_DP-501_AT_digitalis_pianino__digitalis_zongora

 

A cél: zongoratanulást kezdő gyermekem részére szeretnék hangszert, de nem szeretném két év múlva cserélni. Szempontjaim fontossági sorrendben: jó billentés, szép hang, a zongora mellett orgona hangszín.

A Yamahánál mit jelent a GHS kalapácsmechanika? Van olyan hangszer, ahol a billentyűs gyakorláshoz a kalapácsmechanika kikapcsolható?

Szóval várom a véleményeket, tulajdonosoktól, a hangszert próbálóktól, de jöhetnek a szubjektív vélemények is, több szembe több por megy alapon : - ) [hangzás, előnyök-hátrányok, használat, esetleges hibák, billentés, más alternatívák max 210ig bezárólag]

Törölt nick Creative Commons License 2011.01.03 0 0 665

a hemingwaynak (DP-201) is ilyen a billentyűje

Előzmény: legirepa (663)
Sanyika71 Creative Commons License 2011.01.03 0 0 664

Köszönöm  szépen (főleg az alaposságot).

Kívánom, hogy oszzú ideig leld örömed benne.

Előzmény: legirepa (663)
legirepa Creative Commons License 2011.01.02 0 0 663
Megjött a korábban emlitett cucc, a thomann dp85.
Így elsőre nekem bőven megfelel, és rövidtávon az alábbi tapasztalataim vannak.

A beépített erősítője ill a hangrendszere egész jó. A magassugárzókat felül helyezték el, a szélessávú hangszórók alul vannak, lefelé sugroznak. A hangerö is tőbb mint elegendő.
Van egy brilliance poti, amivel a magas hangokat lehet állítani, ezt csutkára feltekerve használom, máshogy nem tetszik a hangszín.
A billentyűzetének mechanikája nem az igazi, de hát nem is vártam tőle nagy dolgokat. Lenyomás után elenengedve többször visszapattan.
A hangkészletét ill. a kiséreteket tekintve több mint elégséges. Kb 600 hangszíne van, amiben a gyrtó a mennyiséget vette előtérbe a minöség helyett. Egy kicsit zavaró, hogy pl az orgona esetében nem lehet kiiktatni a billentés érzékenysget. A kezelhetőség is fel lett áldozva a sok hangszín oltárán, csak a hozzáadott füzetben vannak felsorolva a hangszerek listája, elg nehézkes Megtalalni egy-egy hangszert. Ugyanez igaz a kiséretekre is. A kevesebb több elv érvényesülése jobb lett volna.
A gyári beépített zenék teljesen gagyi feldolgozások, használhatatlanok. Eseetleg ha aluljáróban akarok majd pénzt keresni, arra jó, de ahhoz meg ez a kütyü túl nagy.
A pc re dugva usbn keresztül azonnal megtalálta magát, és normál midi kimenetként gond nélkül lejátszotta a midi fileokat.
Összeségben nekem ár/érték arányban hozta az elvárásokat, kb erre számítottam, és ez megfelel.
!zsolt! Creative Commons License 2010.12.27 0 0 662

Üdvözlök mindenkit ! segítségeteket szeretném kérni. CASIO CTK-496 szintihez keresek magyar nyelvű leírást , ha valaki esetleg tudna segíteni megköszönném ! Köszi mindenkinek

Törölt nick Creative Commons License 2010.12.22 0 0 661

Ha még aktuális: próbálkoztam egy kicsit a minimalista Asus EEE 700X-emmel, puppy linux, alaplapi hangkártya, lashstudio (http://sourceforge.net/projects/lashstudio/), és egy CME USB MIDI bill, minden megy elsőre, és használható. Majd ünnepek alatt  tesztelgetem.

 

A lényeg, ha ezzel megy, biztos nem nincs gond más összetevőkkel sem.

 

Előzmény: gudboj (640)
IrinaT Creative Commons License 2010.12.20 0 0 660

Most már olcsobban adok el egy Roland FP-4 digitális zongorát, fehér színben, dobozzal, tökéletes állapotban, alig használt.

  • A Roland legújabb, kiváló 88 hangon mintavett zongora hangszínét tartalmazza, minden egyes billentyű egy koncertzongora hangjának gondosan elkészített reprodukciója.
  • 128 hang polifónia, amely biztosítja, hogy a hangok kitartása, lecsengése teljes és természetes legyen, függetlenül attól, hogy milyen gyorsan vagy sűrséggel játszunk rajta.
  • Új PHA alpha II könnyített kalapácsmechanika.
  • Kitűnő minőségű, ragyogó hangzású beépített hangszórók.
  • Session Partner Pattern-ek nagy választéka (mindegyik két variációban) a teljes zenekari kíséret megszólaltatására.

további információ FP4 -ről itt olvasható:

http://www.rolandee.hu/product.php?node_id=2004527

 

230 e Ft

 

Tel: 0630-513-9969

Irina

 

Boldog karácsonyi ünnepeket!

Yuszti Creative Commons License 2010.12.18 0 0 659

Sziasztok!

Yamaha P-90 elektromos zongora eladó.

 

4 éves, szinte soha nem használt,  gyári fényezéssel, törésmentes, karcmentes, füstmentes, fűtött garázsban tartott, teljesen újszerű állapotban!

Női tulajdonos, szinte soha nem merte használni, nullkilométeres.
Eredeti japán, rendezett papírokkal. Extrák: sustain pedál, X-állvány.

 

Akit érdekel az összes fícsör, itt a honlapja:
http://usa.yamaha.com/products/musical-instruments/keyboards/digitalpianos/p_series/p-90/?mode=model

 

Irányár: 180 eFt.
Beszámítás, csere nem érdekel, alkudni kötelező.
Sürgős!

 

Tel.: 06302073224
Yuszti

 

Törölt nick Creative Commons License 2010.12.18 0 0 658
Előzmény: legirepa (654)
nrb Creative Commons License 2010.12.17 0 0 657

Még pár dolog:

Elsőre úgy tűnhet, hogy érdemes kompakt modellben gondolkodni, de ha kicsit utánajársz, látható, hogy mire egy normális, erős állványt (urambocsá valamilyen külső hangrendszert is) hozzácsapsz, már ugyanott jársz, mint egy komplett digitális pianino megvásárlásakor.

 

A 32-es polifónia (ma már főkeg) vicc. A 64 az átlag, de a 128 az általános. Ez marhaságnak hangzik, hiszen az embernek tíz ujja van, de nem így kell számolni. Egyrészt - a komolyabb hangkollekciókban - sokszor egy tényleges hang 2-3 elemi hangból "rakatik össze", ezért egy ilyen "sound"-nál máris elvisz 30-at a 32-ből a tíz ujj. Ha pedig még pedálozik is az ember a zengető pedállal, máris "kimerült a készlet".

 

Itt is lehet turkálni:

 

http://www.syncopa.hu/Digizong/digizong.htm

 

Tudom, hogy elsőre talán drágának tűnhet, de - szerintem - bőven jobb ár/teljesítmény aránya van, mint a DGX-530-nak. (Pláne, ha azt is hozzávesszük, hogy a DGX-530 egyáltalán nem megfelelő zongora tanuláshoz. Másra jó. Arra NEM!)

 

http://www.hs-online.com/hu/Digitalis-zongora-21/KDP80-4552.html

Előzmény: krezidiesel (653)
nrb Creative Commons License 2010.12.17 0 0 656

Úgy tűnik, hogy a DGX-530 nem kalapácsmechanikás, csak súlyozott billentyűs. Ebben az esetben felejtsd el.

Zongorázni tanulni csak és kizárólag kalapácsmechanikás billentyűzeten szabad. Az viszont sajnos "drága" és "nehéz".

 

Itt nézelődj:

 

http://www.hs-online.com/hu/Digitalis-zongora-10/

 

vagy esetleg használtak között keresgélj...

Előzmény: krezidiesel (653)
Sanyika71 Creative Commons License 2010.12.17 0 0 655

Ja. De mi nem az. :)))

Komolyan mondom várok mindenféle infót vele kapcsolatban (zörög, nem zörög, torzít, fűt, fütyül, világít...), minden szubjektív véleményre kíváncsi vagyok.

Előzmény: legirepa (654)
legirepa Creative Commons License 2010.12.16 0 0 654
Tuti valami távolkeleti noname cucc ez, ami mindenféle saját névvel kerül forgalomba. Mindenesetre megrendeltem, ha megjön, akkor beszámolok. Remélem a jövö héten itt lesz.
Köszi az infót.
Előzmény: Sanyika71 (652)
krezidiesel Creative Commons License 2010.12.15 0 0 653

Yamaha DGX 530-és az 520 között mi a különbség?

Van valakinek tapasztalata ezzel a hangszerrel?

Nézegettem a DGX 530 kb egy árban van a Hemingway DP 501-el.

Melyik jobb választás?

A kislányomnak keresek hangszert, zongorázni tanul, azt idáig egy régi Casio szintin nyomta, de az nem billentésérzékeny, meg szerintem egy merénylet a hangja...

Sanyika71 Creative Commons License 2010.12.15 0 0 652

Piszkosrohadtmódon hasonlít a Streetlife DP8000, a Medeli DP-263 és a DP268-ra... ezen felül többet nem tudok róla :(

Előzmény: legirepa (651)
legirepa Creative Commons License 2010.12.12 0 0 651
Nem ismeritek ezt a tipust?

Thomann DP85

Senkinek nincs tapasztalata vele?
shummo Creative Commons License 2010.12.11 0 0 650

Elkelt:( Azért keresek tovább:D

Előzmény: Bandi-T (649)
Bandi-T Creative Commons License 2010.12.11 0 0 649

Engem lehet, hogy érdekelne egy 620-as. Ha te végül nem veszed meg, megköszönném, ha megírnád a fellelhetőségét.

Előzmény: shummo (645)
shummo Creative Commons License 2010.12.11 0 0 648

Esetleg tudtok e ajánlani hasonló dig. zongit? (az ilyen hordozhatóbb érdekel, nem ami ugy néz ki mint egy pianino)

shummo Creative Commons License 2010.12.10 0 0 647

Köszi.

De zongorához alap hogy használnék pedált (zengetőt)

Előzmény: Törölt nick (646)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.10 0 0 646

szerintem "hangzásokat" - ha az hangszínt jelent -  nem tudsz rárakni, csak stílusokat

a 32 hang nem hiszem, hogy nagy gond lenne amíg csak zongorázol (pedál persze megenné gyorsan), max. ha valami jól meghangszerelt midi mellé akarsz még játszani, akkor fogyhat el

Előzmény: shummo (645)
shummo Creative Commons License 2010.12.10 0 0 645

Sziaszok!

 

Ugy terveztem, hogy yamaha dgx 630 at veszek. De lehet most hogy jó árba hozzá tudnék jutni egy DGX 620 hoz(kb 80e).

Az lenne a kérdésem, hogy mennyivel gyengébb?

Elsősorban zongorának kéne. De használni szeretném majd az egyébb hangokat is dob stb. aláfestésenek. + gépről raknék rá esetleg plussz hangzásokat (már ha tényleg lehet, mert olvastam ilyet)

Azt olvastam hogy ez csak 32 polyfoniara képes. > Mennyire lesz egy zavaro?

Vegyem meg? vagy inkabb a 630ra szánjak kicsit több pénzt? Esetleg tudtok e mást ajánlani?

Előre is köszi

 

legirepa Creative Commons License 2010.12.10 0 0 644

Jó regelt, egy kis segítséget kérnék. Szeretnék egy digitális ongorát. A Thomann DP85-öt néztem ki magamnak. Vélemény van róla?

http://www.thomann.de/gb/thomann_dp85_set.htm

 

Esetleg a Hemingway DP 501 klasszisokkal job nála hasonló árban? Mert azért minimálisan drágább beépített arranger nélkül.

http://www.thomann.de/gb/hemingway_dp501_rw.htm

 

Nem vagok és nem is leszek zongorista, itthoni énektanuláshoz kellene valami hangszer.

igria Creative Commons License 2010.12.10 0 0 643

Mint írtam, a fejhallgató csatlakoztatásával megszűnik a zúgás, úgyhogy...?

 

Igen, a vezeték nélkülitől mindenki lebeszél. Most már a csak egyik oldalon zsinórosban gondolkodom..úgy hátha kevesebb tekeredés és stb. játék közbeni zavargás..

Előzmény: krezidiesel (635)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.09 0 0 642

az x-et gyakorlatilag kiejtheted az egyenletedből, ha midi billentyűnek használod mindegy

 

Előzmény: gudboj (640)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.09 0 0 641

nem tudom, itt láttam ilyet először

Előzmény: krezidiesel (636)
gudboj Creative Commons License 2010.12.09 0 0 640

Tud valaki pl. olyat javasolni, hogy x billentyűzet/zongora, y notebookkal külső hangkártya nélkül is elfogadható,

vagy z külső hangkártya kell hozzá... ?

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!