Nálunk olyan semmire se elég is talán kétszer volt az utóbbi pár hétben, attól itt nem rohadt le semmi. Az egyik a tetőn is egyből fölszáradt, az ereszen már nem folyt le semmi. A második esőből lefolyt egy fél lavórnyi víz.
Rendes, nagy esőre vágyom persze, de azért a kevésnek is örülök, legalább lassabban száradnak ki a cserepes növényeim. Két locsolás között marad egy kis idő valami másra.
Nekem ilyen van: https://www.youtube.com/watch?v=4MnH8pv5psw Nem tudom, árulják-e még valahol, mert a Lidl-ben már nem szoktam látni, de én is egy webáruházból rendeltem anno.
Igen. Bár ezt kihagytam, de feltűnt neki is hogy minden előrébb jár a mostani időjárás miatt.
Én a nyaralóövezetben szoktam diót szedni. Fák az utcán vannak, a nyaralók nagy része viszont már nincs itt szept. közepén. Ezek magról kelt diófák, érési időban nagyobb különbségekkel. Van amelyikről már minden dió lehull, mikor a másikon csak repedni kezd a burok.
Nem időben határozzák ezt meg. Egyes fajták érési ideje sem egyforma. Szerintem szeptember 10-20 között van általában. A lényeg, hogy legyen felrepedve a héja, és könnyen kivehető legyen a dió belőle.
Nekem nem jó a talaj az uborkáknak. Teremget, de lehetne több is. Szombatonként összejön egy 2.5 literes üveg kovászolni való. Folyamatosan ültetek magokat, a legutóbbi tövek már virágzanak.
A képen a két pohárban "Castraveti Sensation" van, 8 szemet ültettem. megpróbálok annyit termelni, hogy tudjak elrakni télire is.
Lehet, hogy összejön.
Most a citrusok vannak soron, ültetgetem át a magoncokat, duggattam a narancsból, hajtattam az új szőlőkből.
Pénteken vettem egy "Bluefre" konténeres szilvát (12.500Ft), A tavaly ültetett csacsanszka lepotica és Stanley porzójának, be is ástam, sajnos ásni kellett, mert a talajfúróm tönkrement, amit vettem helyette, azt meg még palántázáshoz sem lehet használni, mert nem hozza fel a földet.
Nekem a Mohikán és a Perez is bevált. Már harmadik éve van Barbara is a gazdaboltos tanácsára. Vashálóra van felfuttatva, korábban én is a gazdaboltos hálóra futtatam. Reggel is és délután is kap egy kis árnyékot, ettől függetlenül jól teremnek.