Nekem is van váltózár (Defend Lock), és csakúgy mint Dokinak nekem sincs ilyen problémám.
Sztem érdemes lenne visszamenned oda ahol beszerelték.
Más.
- Ti mit használtok a műszerfal ápolására? (Kicsi feleségem nagyon szeretné kényeztetni az autót)
- Budapesten vagy környékén (elsősorban a déli aglomerációban) melyik szervízt ajánljátok? Pappasnál vettük az autót, de nem ragaszkodom feltétlen ahhoz, hogy hozzájuk vigyem majd szervizelni az autót.
Utolsó jelentkezésem óta sok kaland történt, de minden jó, ha jó a vége. Ma átvettem egy Dakar Yellow EX SW-t 1,6 CRDI motorral meg elektromos csomaggal. A színt a feleségem választotta, azt hittem sok lesz. Hát nem. Szerintem gyönyörű a gép, majd rakok fel fotókat. A körülmények természetéből adódóan rögtön megtettem egy Pécs-Budapest-Érd távot, az elején rögtön egy jeges mecseki szerpentinnel indítva. Kleber téligumi figyelt a kerekeken, a Michelinek meg a csomagtartóban. :-) Sokat vártam a kocsitól, de annál is többet adott első blikkre. Csak ergonómiailag marad el a 1999-es V40 Volvómtól szubjektív véleményem szerint, másban talán felül is múlja. Igaz a Volvó benzines (2.0) ez meg dízel, de szó szerint felemelő volt az érzés, ahogy liftként ment fel a Mecsekre. Ja és 6,1 l/100 km-mel értem haza computer szerint. Igazán barátságos gép, pillanatok alatt meg lehet szokni.
Én is olvastam, több cikkben is, hogy a dizelnek feszesebb a fütóműve (a benzineshez képest).
Fogyasztás szempontjából, különben most, városban, általában 2-3 km-es távolságon, az 1,4-esem,símán elfogyaszt 9 litert, a fedélzeti számítógép szerint. Nincs ideje bemelegedni a motornak ilyen rövid távon.
Autópiac? Én is olvastam, de nem foglalkoztam vele. Érdekes módon az 5 ajtósnál ezeket a hibákat valahogy nem fedezték fel, bár kétségtelen hogy ott is megjegyezték a futómű feszességét. A cikkben elismerik hogy lágyabb ugyan az SW-nek, de még így is kemény. A kormány és váltó megállapítás meg nem tudom honnan jött...
lenne egy olyan kérdésem, hogy tetettünk a kocsiba váltózárat, és azóta menet közben baromi nehezen veszi be az 1est és a 2est. 1esbe valóságosan bele kell erőszakolni. tudtok valami megoldást rá? gyárilag nem ilyen.
Egyik újságba olvastam a következöket:sw1,6crdi teszt -pontatlan váltó
-motor hangját szélzajtól nem hallani
-érzéketlen kormány
-felütöfutómü.Érdekes én kiprobáltam vagy 3ceed ,de kormányon kivül ezeket nem tapasztaltam.És ti?Egy pár tesztet végig olvastam ,de ilyen lehangolot még nem.
írok egy érdekeset a kocsiról. átvettük, rakattunk rá az első két szélvédőre légterelőt, amit másnap leszedettünk mert mégsem kellett. ez után már nem ment az automata felhúzás, a lefele ment a felfele nem az első két alblakon. láss csodát, 2hétre rá a kocsi öngyógyító módon meggyógyította az ablakokat és azóta is vígan megy felfelé is autómatán. :) szóval a kocsi öngyógyító. :D
Nah, mostantól én is gazdagítom(?) a szídesek népes táborát :)). Baromira tetszik a verda, Tatabányáról hoztam el (K-N, nagyon korrektek!), úgyhoyg már van kőkemény 80 km a kocsiban :D.
Nem ott néztem, hanem a vasutas biztosító honlapján. :) Ráadásul kérik a rendszámot, forgalmi számot, amit ugye csak utólag írnak be, mert az okmányiroda csak a kötelező megkötése után állítja ki a forgalmit. Kíváncsi leszek hogy ha meglesz a motorszám és alvázszám, akkor mit fog szólni a webes felület a hiányos adatokra. Ha van valakinek tapasztalata ilyen téren, akkor kérem írja meg itt vagy privátba...
Netrisk-en? Én is ma jártam ott, azt írja mellette a kis kérdőjel, hogy mindegy mit írsz be, de valamit kell. Mars red sincsen a listában, a forgalmimban narancs szerepel, én kiválaszottam a narancsvöröset. Akinek beige van, az mit válasszon ki?
Ja, mégvalami, aki a Genertelt nézegeti, számoljon azzal, hogy az általuk adott "nagyon jó" ár, az én esetemben például évi 346-ft-al jobb, mint a K&H-nál. Ezzel szemben, ha valami kárt okozok, akkor duplájára is ugorhat a genertelnél a kötelezőm, mert ők a kármentességet mint saját kedvezményt adják. Emiatt ha megszűnik a kármentesség, nemcsak a bónuszom csökken.
Érdekelne, hogy akinek kompass blue autója van, annak a forgalmiban milyen szín szerepel? Mi a hétköznapi neve? Mert szeretnék online kötni kötelezőt és ahhoz kellene...
Kimentem az udvarra, hogy öntsek egy kis téli ablakmosót a kocsiba. Amikor kinyitottam a motorháztetőt, egy egy macska szaladt le éppen a motorblokkról, szerencsére nem felém, hanem a kocsi alja felé. Csak azt tudnám, hova fért el a blokkon lévő műanyag borítás és a motorháztető közé? Nem tudom mit szólt volna, ha épp sietek valahová, és csak beindítom és megyek. Vizuális alkat vagyok és már elképzeltem, hogyan néz ki egy macsek az ékszíjra feltekeredve :)
Meg az "ujjlenyomat" olvasós ajtókilincseket se felejts.... tök jó,eddig csak 4x kellette cserélni a komplett 4db ot:))) most is csak 3 db jó...de már nem garis...
Meg, hogy alapból felhúz minden ablakot a tetőt is beleértve bezáráskor. Én nem kell utólag berhelni a rendszert felhúzómodulokkal súlyos pénzekért....
Emberek! Az "Év autója" választásnak semmi köze a "szakmaisághoz" ez inkább politikai elismertség az autóiparon belül. Arról szól, hogy melyik gyár tömte ki jobban az újságírókat. Nem hiába szokták gúnyosan csak club-med-nek hívni mostanság az egészet. Nagyon a mediterrán gyártók tarolnak. Az utóbbi 7 évben pl. 6-szor nyert olasz vagy francia kocsi. Ugyan mondja már meg valaki, hogy a tavalyi győztes Clio miben emelkedik markánsan a vetélytársak fölé...? Nevetséges.
Mondhatni várható volt a Fiat 500-as győzelme. Az idei mezőnyben nem volt másik "tündibündi dejópofa aranyos" autó, márpedig az év autója választásnál ez számít, nem pedig a használhatóság.
Hát én meg ma vezettem a haverom 3 éves 316i off BMW-jét. Hát elég virsli. Persze nem korrekt a dízelemhez hasonlítani, de ha összevetem, hogy 3 millával Ő fizetett többet, akkor hát.... Mindenesetre itt rohad a garázsomban, elutazott 7 végére.
Alig vártam, hogy visszaüljek a rakétámba... Ennyi. :)