Keresés

Részletes keresés

Kiskertész Creative Commons License 2011.02.16 0 0 1993

Mutatok Neked 40 éves Wisteriát. Ha el kellene költöznöm, az összes növényem közül biztosan ezt sajnálnám a legjobban.

 

Előzmény: sameria25 (1992)
sameria25 Creative Commons License 2011.02.16 0 0 1992

Így már tudom,májusban nyílik,nagyon szeretem az illatát. Nem lehetett egyszerű otthagyni a másik kertet. 40 éves lilaakác! Az valami gyönyörű lehetett. Óriást még csak filmen látttam,ha abból sikerül csinálnod egy lugast,azért azt is meg lehet magázni. kívánok hozzá sok erőt,kitartást. A kávét édeskével iszom.Jóéjt.

Előzmény: zytasu (1991)
zytasu Creative Commons License 2011.02.15 0 0 1991

Kicsik még, ők is a harmadik tavaszukat töltik itt. és lassan is nőnek... a Fekete fenyő az 20 cm-es hajtásokat hozott - ja, a kávé? majd reggel :))) :OOO köszi - az ezüstfát ismered, utszéleken is rengeteg van, olajfának is mondják, de rosszul.. viszont nekem tetszik a formája, és a színe is.. szép lesz a sok zöld előtt...

Én is nagyon szeretem a lilaakácot, a régi háznál kb. 40 éves volt már, mesés, kb. 80 cm-es virágokkal a teraszt beboritotta .

ezt találtam hirtelen róla...

 

Ez, amit vettem, még nem nagyon nyujtózkodott, talán az ősszel egy kicsit már igyekezett. Az óriásfürtűre nagyon kiváncsi vagyok, , mert 100-120 cm-s virágözönt igértek, láttam is egy helyen.. ha olyan lesz, akkor vigasztalódom az otthagyott miatt...

 

Igen, de előfordul, hogy a kispadon csak ilyen beszélgetések folynak...:)) majd jönnek biztosan mások is... jó éjt!

Előzmény: sameria25 (1990)
sameria25 Creative Commons License 2011.02.15 0 0 1990

Ez bizony benne van a kalapban. Jó sok fád van már. Mekkorák? A perzsafa gyönyörű ,egy Gingko-t én is veszek még. Lehet,hogy pont a madárberkenye helyére. Az ezüstfával megfogtál. Ezen a néven nem ismerek fát.Milyen,vagy van más neve? A lilaakácot nagyon szeretem.Annyira finom illata van.Nem tolakodó,mégis erős.

Ahogy a terveid elmondod,nem fogsz unatkozni a nyáron. De úgy van,ahogy mondod,a talajtakarók visszaszorítják  a gazakat.

Milyen jól elbeszélgetünk mi itt ketten,nem kérsz egy kávét? No,kezd már agymenésem lenni,"úhhogy" má' itt se vagyok.

 

Előzmény: zytasu (1989)
zytasu Creative Commons License 2011.02.15 0 0 1989

Na akkor te megjártad a hadak utját – igy már értem – el tudom képzelni, hogy sajnáltad a már beállt szépségeket…erre még nem is gondoltam, hogy ez is előfordulhat…. Húúha..

 

A bambuszra már többen figyelmeztettek, tavaly egy mély árkot ástam elé – állitólag ez is hatásos – az idén a 3. éve, meglátom, hogy indul be , ha kell, akkor elé rakom azt a valamilyen lemezt, amit ajánlottak – hátrafelé mehet, ha tud és akar…

Lesz még egy sövényem, egy rézsű tetején.szélén, ott sem bánnám, ha hátrafelé egy kis bambusz erdőt alkotna…

 

Nagyon kiváncsi vagyok mit produkál az idén a császárfa, perzsafa, ginkgo, fekete fenyő , ezüstfa, ecetfa, fügék. Az óriásfürtű lilaakác – rózsaszinnek kellene lennie – tavaly nagyon beindult, jó lenne, ha megmutatná a virágát. A lilának is időszerű lenne virágoznia.

A rózsákat ősszel jól megtrágyáztam, szeretném, ha hálásak lennének érte.

 

Az idén a hátsókertet szeretném kialakitani és folytatni a tavalyi rendezést. Ha belegondolok, hogy csak a gazolásnál mi vár rám, hát…. felköthetem a gatyám…de majdcsak kiszoritják a növénykék, legalábbis remélem, hogy mindig kevesebb lesz…

Azt hiszem nagyon izgalmas lesz ez az év…

Előzmény: sameria25 (1988)
sameria25 Creative Commons License 2011.02.15 0 0 1988

Dehogyisnem sajnálom,de szerencsére legtöbbször átültetéssel meg tudtam oldani.Volt néhány fenyő,amit direkt karácsonyfának neveltem,de nem mind kellett nagyok voltak,közel a kerítéshez........hajajjjjj,így hát,menniük kellett. Magról kelt egy bálványfa (nem a nemes.csak az egyszerű) gyorsan nő,szép alakú a lombja,viszont közel volt a házhoz.Mikor a járdát megroppantotta, kivágtuk,mielőtt a házat is a vállára kapta volna.  Azt a néhány m2-t egyszerűen képtelen vagyok kedvemre alakítani. Költözés után odaraktam az évelőket ,rövidesen egy gaztenger lett.Évelők hátrább,vettem 12 db Ingrid Wendl rózsát sövénynek,+ 3 smaragd tuját.Ez bírta jó néhány évig,szép volt.Csakhogy a rózsák nem bírták az égető napot,foghíjas lett a sövény szaporítottam én,de egyforma már nem lett. Rózsák hátra egy új rózsakert a veteményes helyén. Ugyanott volt még egy madárberkenye,ő is gyorsan nő,már jóval magasabb volt a háznál,gyönyörű volt. A lombja, aztán a termései,az őszi szinei,imádtam.Egyik télen egy csonttollú csapat jött lakmározni róla.Itt nálunk még soha nem láttam őket. Most ősszel ki kellett vágni mert egy gyökérgomba megölte.Mos olyan üres a helye.Olyan fura,soha nem kelt ki egyetlen magja sem,a tavasszal viszont egy néhény utóddal ajándékozott meg,mielőtt meghalt.Most ők másutt vannak,várok,nehogy a gomba velük is végezzen.

Hanem,Te aztán gőzerővel építed a kerted. Pár év,és a metszőolló hozzá fog nőni a kezedhez,mert mindig lesz valami vágni való.Én legalábbis anélkül már el sem indulok,úgyis kell. Figyu! A bambuszt imádom,olyan egzotikus.De! Arra szerintem nagyon ügyelj,hogy csak olyat vegyél,vagy fogadj el,ami nem tarackol,mert három év múlva kis túlzással beszövi a portádat. Vagy az ültetésnél valami védőlemezt alkalmazz, bár olyan élelmes növény,hogy nehéz kifogni rajta. Nekem már az eredeti helyétől 3-4-m-re dugja ki a ládzsáit.

Előzmény: zytasu (1987)
zytasu Creative Commons License 2011.02.15 0 0 1987

Jaj, teljesen kivágni? azt ne!  nem sajnálod? Engem nem fenyeget ilyen veszély, hogy ne lenne, hova-- de biztosan csinálnék valami kompromisszumot....

örököltem két hatalmas buxus-gömböt, 160 cm, de mint minden, a legrosszabb helyen van,  kb. 40 cm-esre levágtam, majd próbáltam kiszedni, 1.5 m-es kráter turtam, de meg sem moccantak, karvastagságú ágakkal és gyökerekkel... max. kanalassal lehetett volna kiemelni-- igy sajnálattal de visszatettem a kitermelt földet....  valami jópofa előnyt szeretnék kreálni ebből a hátrányból - azt még nem tudom, mi sikerül... :OOOO pedig fenn olyan szépek lettek volna... arra máris jó volt, hogy ebból született a kis sövény, és több kis bokor...

Igen, a kerités előtt vannak, alig várom, hogy beboritsák teljesen..-- addig hajnalka gyorssegélyét veszem igénybe -- van még cserszömörce, som, lilaakác, folyondár, borostyán, aranyvessző--- a kerités tövéhez mentákat, astert ültettem vagy nőtt---.. a kapuknál,  rózsaíveken 2-2 rózsa fog disziteni.. ---ez az utcai front..

oldalt nem nagyon kell, bal oldalon végig hajnalkát rakok, csak a  zöld miatt ( a szomszéd hátát látom) a jobb oldalon kb. 5 m-es szakaszon bambusz lesz- legalábbis remélem, arra megy, amerre én akarom :PP

Ez jó, hogy mondtad- arra nem gondoltam, hogy szinez is... szerencsére, csak egy kicsit fog kilógni az utcára.. fenn meg szintén  inkább soliterként,  vagy sövénybe teszem.

Bármikor mondjad csak, bármit tudsz, vagy tapasztalsz, - igy is tanulhatunk sok mindent, nem akadékoskodás ez...

Igen, meg szoktam nézni a linkeket,---- nagyon érti ágicza.... :))) ---az már idő függvénye, milyen alapossággal nézem át, de el szoktam menteni a nekem tetszőeket..

Előzmény: sameria25 (1986)
sameria25 Creative Commons License 2011.02.15 0 0 1986

Tudom nehéz,de türelem. Látom a kis bodzád már szépen belakta a helyét,úgy gondolom,innentől erőteljesen fog nőni. Egyébként én is azt mondtam:bár ott tartanék,de most azért rossz érzés kivágni azt,akit már végképp nem tudok hova tenni.

A bokrokat sövénynek ültetted? Gondolom úgy,hogy nem vágod formára?  Igen szép lesz,rövidesen. Egyébként,ha veszel selyemfenyőt,akkor látványos növekedésben lesz részed.Az első évben csak lapított,utána megindult,de úgy, hogy volt év,amikor 70cm -t is nőtt.Most már kicsit visszább vett.30-40 cm.

A bangita un:korai bangita (Viburnum xbodnatense 'Dawn) Már decemberben megjelentek a rózsaszín virág gönbjei,egy-kettő ki is nyílott,de a hideg leállította őket.Most lapítanak várják a jobb időt. Állítólag enyhébb teleken januárban virágzik.

Ha nem veszed fölösleges akadékoskodásnak,megemlíteném,hogy a bodzát (írtad,hogy szaporítod),legetőleg ne ültessed olyan helyre,ahol út van alatta,netán kiülsz,mert a gyümöcs érés idején mindent befog a leve.Van még egy utóhatása:a madarak szeretik. Ez jó,de az már nem annyira,hogy az ágon ülve kis lila foltokkal tarkítják a lenti világot. Én  egy fél napig sikáltam a hintaágy borítóját.Szerencsére a textilt beborítottam vízhatlan anyaggal de még így is megadta a munkát.

Nem tudom,mennyire nézted át a fórum oldalait,ágicza rakott fel kerteket.Találsz benne minden féle stílust.(ha még nem láttad) http://www.gapphotos.com/imageresults.asp?txtsearchterm=border%20small%20garden&horizontal=yes&vertical=yes&panoramic=yes&square=yes&propertyrelease=no&modelrelease=no&showcaptions=no&imagesperpage=10&:pageno:20:

Előzmény: zytasu (1985)
zytasu Creative Commons License 2011.02.15 0 0 1985

azt észre se vettem, hogy ágiczanak cimezted.... olvastam és tudtam, hogy nekem irtad....csak időm nem volt válaszolni...

igen, én is ugy látom, hasonlóan gondolkozunk a kertépitésben... izlésünk is hasonló.... bár előttem még csak körvonalazódnak a dolgok... nagyon jó igy "élő"ben látni...

 

Bár ott tartanék, hogy azért kelljen átültetnem, mert nem jól számoltam! :OOOO

egy helyen láttam egy hatalmas fenyőre felfutva vadrózsát, szép is volt, és ugy láttam, szerették egymást... azért gondolom, a rózsát néha  karban kell tartani, ha nagyon bevadulna.

Milyen bangitád van? Ősszel én is kaptam , nagyon kiváncsi vagyok, milyen lesz....nagyon sok jót hallottam róluk... vágyam többfélét beszerezni...

Igen, szeretnék majd venni selyemfenyőt, mert nagyon tetszik....nagyon szeretem az ilyen légies, laza lombuakat... itt elfér bőven, de majd figyelek is rá, hogy ugy ültessem - köszi az infót.

 

Nagyon szépen rügyeznek a kis bokraim: labdarózsa, orgonák, jezsámen, tamariska, bordó bodza... amig igazi bokrok lesznek, gondolom, még pár évet várhatok - ez a legnehezebb  :))) - húznám őket...

a bodza az várakozáson felüli, nagyon szép nagy lett, lehet, hogy bujtatok belőle, hogy máshova is tegyek... ez tavaly tavaszi kép, 1 éves volt itt.. azóta nagyot nőtt.

Előzmény: sameria25 (1983)
sameria25 Creative Commons License 2011.02.15 0 0 1984

Bocsi Zytasu, nem tudom,honnan kevertem bele agiczát,hiszen ő itt sem volt,a választ természetese Neked írtam.

Előzmény: zytasu (1982)
sameria25 Creative Commons License 2011.02.13 0 0 1983

Ezek szerint nagyon hasonló az ízlésünk.Abban pedig igazad van,hogy itt a szakemberek segítenek,ha elakadok. Az igazsághoz hozzátartozik,hogy az elején én is beleestem abba a hibába,hogy ugye,amíg kicsik a növények,üres a kert. Persze,hogy sűrűbbre ültettem.No,de aztán,ha megnő,hova tegyem?Átültetés,vagy kivágás.Kissé költséges kertészkedés.Később már jobban figyeltem,de még most is sokszor kell átültetnem,mert vagy képileg,vagy más szempontból nincs jó helyen. Pl.most el kell raknom egy bangitát,mert belóg a selyem fenyő elé,amikor fényképezem. Sajnálom a gyümölcsfáidat,de vannak esetek,amikor sajnos nincs más megoldás. Az ezüst fenyőért is kár. De azt a növényt szerintem nem is lenne szabad  házak közvetlen közelébe ültetni,mert részint nagy eréllyel nagyra nő,másrészt  látványilag is uralja a tájat. Ahogy mondod,pár méterrel odébb már gyönyörű lenne.  Arról fogalmam sincs,hogy a rózsával hogyan tudnak együtt élni? Kérdezősködtél?   Végül:valóban,aki szereti a növényeket,annak érték,a többieknek  gaz. Ja,ha telepítesz esetleg selyem fenyőt, tudd,hogy széles,már most kb 4m .Kicsit lehet csalni,ezalatt azt értem,hogy a nagyon kinyúló ágakból lehet egyet,egyet levágni,de csak módjával.Én mindig A középső ágat veszem ki,Így marad ami díszít.

Előzmény: agicza (-)
zytasu Creative Commons License 2011.02.13 0 0 1982

 

sztem nem fotoverseny ez :)) csak élvezhető legyen.... ne állj le, majd mindig mutatsd, mi az ujabb ötlet, mit szeretnél oda... a szakértők nagyon jó tanácsokat adnak, hisz ők már a gyakorlatból is tudják, jobban látják, amit csak mi ( no, itt leginkább én) csak sejtünk. Ugy látom, azért te ráéreztél a lényegre, nincs semmi, a mit én másképp raktam volna...

Nem nagyon akartam fenyőket, szétszórva a kertben.( kert egy sarkát kineveztem fenyvesnek, egy fekete fenyővel kezdtem,erdei magoncokat is ültettem és folytatni szeretném különböző fajtákkal...... de ez a kis (?) KIS fenyőd elgondolkodtatott... Izgalmas, ahogy vetkőzik-öltözik--- szép lenne 1-2 barát társaságában külön--

15 év azért már elég szép idő... meg is látszik az együtteseken...

Nekem van pár öreg - igaz gyümölcsfák - de 1 tavaly kiszáradt, 2-re nagyon kiváncsi leszek, mit csinálnak az idén... ha nem müködnek rendesen, ők is ki lesznek vágva- persze más, ha nem gyümölcstermőekről  van szó- de nem biztos, hogy ott van, ahol kellene, nem ugy, ahogy szeretném. Igy ne nagyon bánd.

Van egy hatalmas ezüstfenyő, kb. 6-7 m-re a nappali ablakától K felé--- fel kellett teljesen kopaszitanom - kivágni mégis sajnáltam - hogy a nappaliba jusson fény, kilássak egyátalán tőle a kertre....--- ha 10 m-rel D-re, vagy fenntebb lenne K-re, a kert ékessége lehetme, igy meg csak szúrja a szemem, próbálkozom ezzel-azzal... most ugy néz ki, hogy 1 ramblert fogok ültetni a tövéhez és ráfuttatom, az talán segiteni fog a látványon.

 

Csak olyannak kell eladni, aki értékeli a kertet... :)))  Vannak, akik tényleg inkább a tiedet választanák a beállt növények miatt, de vannak, akiknek teljesen mindegy, mi van vagy mi nincs a kertben... minden csak gaz...

Előzmény: sameria25 (1981)
sameria25 Creative Commons License 2011.02.13 0 0 1981

Köszönöm szépen.Az első képek telefonnal készültek,a minőség gyengécske. Azonkívül ez is egy arca a kertnek.Így kerek.(a dicséret is igen jól esik,de igérem,itt megállok) Nagyon eltaláltad a gondolatomat a selyemfenyővel  kapcsolatban. Az  egyik képemnek azt a címet adtam, hogy :Udvarhölgyek.Igen,ő így öltözik át.Gyakorlatilag ősszel veti le az előző évi ruháját.Tavasszal megnöveszti a gyertyákat,kibomlanak a tűlevelek,őszig mindkét lomb rajta van,aztán az idősebb sárgulni,barnulni kezd,lassan lehullik,jótékonyan betakarva a talajt.Néha lopok belőle ide-oda takarónak. Amikor először csinálta,azt hittem,vége,de csak becsapott. Ő kb.10 éves. Erőteljesen nő,most lassított egy kicsit.

A kertem 15 éves. Akkor vettük a házikót. Az egyik nagy bánatom,hogy nincsenek öreg fáim. Az ad olyan igazi hangulatot egy kertnek. Akkor "áll be" igazán. Ráadásul Nem is tudtam csak részletekben telepíteni,mert annyi vásárolni valónk volt. Az ásótól a fűkaszáig  mindent egyenként. A legidősebb fám a szerb luc,(vagy omorika,) a selyemfenyő mellett. Őt úgy hoztuk magunkkal 18 éves. Nem rídogálok,hiszen az én döntésem,hogy a kertet építem. Egy percig sem bántam meg. Sőt!!!! De van egy érdekes dolog. Ha most el akarnánk adni a házat,és azt mondanám a vevőnek, hogy kérem,a földben,a föld felett x értékű növény van,amit neki már nem kell megvennie,egyszerűen kiröhögne,vagy elküldene melegebb éghajlatra. Furi nem?

Előzmény: zytasu (1980)
zytasu Creative Commons License 2011.02.13 0 0 1980

nagyon ügyi vagy, nagyon jók a szinek együtt, nagyon klassz a sárga lomb, aranyos a még keskenyebb ut is...

ugy látom a központ a selyemfenyő....  :)) ő igy cseréli a ruháját?  nagyon szép, havasan olyan, mint egy pukedliző kisasszony... vagy mint egy balerina, aki köszöni a tapsot...

Gömbik is jók, nagyon szép lesz, ha már egybeérnek. Mennyi idősek ugy általában a fáid?

Előzmény: sameria25 (1979)
sameria25 Creative Commons License 2011.02.13 0 0 1979

Sziasztok!

 

Annyira megdicsértetek, hogy úgy érzem,a teljesség kedvéért még mutatnom kell pár képet.Ezek már kicsit jobb minőségűek.Ősziek ,téliek.Szeretem az ősz szineit is.A telet nem annyira,de azért vannak szép pillanatai. Találtam még a gömböcökről is egy képet.

sameria25 Creative Commons License 2011.02.12 0 0 1978

Tudom én,hogy nem "olyan" a csapat. De azt is tudom,hogy jó páran szakmabeliek vagytok, konkrét tudással a hátatok mögött, ami messze meghaladja az enyémet. Azért is mutatkoztam be így ,hogy nem maszatoltam:ez van. Mindent össze vetve:Örülök,hogy kedvesen fogadtatok,köszönöm. Szeretnék sokat tanulni Tőletek,mert olyan kert nincs ami teljesen kész lenne.

Amikor az aranysziles részt teveztem,akkor a zöld különböző árnyalatait próbáltam láttatni,kontrasztként jött a képbe  az aranyszil. Jó tavasz várást.

Előzmény: RCTiv (1977)
RCTiv Creative Commons License 2011.02.12 0 0 1977

ne viccelj már, egyrészt ez nem olyan csapat, másrészt meg nagyon szép a kerted, nem megjátszott, és természetse a szó pozitív értelmében. az idő meg külön irigylésre méltó, az a selyemfenyő, meg az aranyszil (jól látom) jahaj.

Előzmény: sameria25 (1976)
sameria25 Creative Commons License 2011.02.12 0 0 1976

Igazán kedves vagy!Köszönöm szépen. Én komolyan sokáig hezitáltam hogy be merjek-e jelentkezni Hozzátok,mert olyan kerteket láttam,olyan szintű szakmai vitákat hallottam,hogy mondok:mi a csudát keresnél te itt? Aztán mégis megpróbáltam.Még csak a fejem sem harapta le senki. Amit utólag is köszönök,mert azért jobb,ha meg van.

A gömbös kertet úgy három éve csináltam február közepén.Jó volt az idő.kint lehettem.Bezzeg most.

A selyem fenyő központi elem..féltem is.

A képek minősége hagy maga után kívánni valót,de majd igyekszem ezt a problémát is kiküszöbölni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Előzmény: zytasu (1973)
sameria25 Creative Commons License 2011.02.12 0 0 1975

Nem baj. Van Mááááááásik! Szerintem is az a lényeg,hogy jól érezzük magunkat benne,hiszen azért csináljuk.

Előzmény: ZsuR (1972)
sameria25 Creative Commons License 2011.02.12 0 0 1974

Bizony,bizony.pláne így februárban.Biztos mondtam már,de mocskosul mennék már ki kertészkedni.Úgy elfáradok,mint a ló,de van amikor csak úgy vagyok együtt minden lénnyel a kertben,és az csodás.

Előzmény: Rózsaromantika (1971)
zytasu Creative Commons License 2011.02.12 0 0 1973

Ez mesés - kis Szerényke....-----aranyosak a gömböcskék nagyon...nagyon tetszik - mint Zsurnak is - a kis utad, nagyon kedves, egyszerű és hivogató.........és szépek a növénykéid,  és ami feltette az I-re a pontot, a selyem fenyőd(?), csodás példány. jól is érezheted magad itt.

na majd később tanulmányozom részleteiben is...:))

Köszi, hogy feltetted.

Előzmény: sameria25 (1960)
ZsuR Creative Commons License 2011.02.12 0 0 1972

...nem akartam kiszedni a titkodat :)), de szeretem a cseresznyet!  Jo lehet ott udogelni.

 

Nem kell formalis terasz ahhoz, hogy jol erezze az ember magat. Az en pihenohelyem csak kaviccsal van leszorva.  Jol erzem magam ott.

Előzmény: sameria25 (1968)
Rózsaromantika Creative Commons License 2011.02.12 0 0 1971

Téli depi ellen,főként ajánlott.Mindjárt jobb a kedved tőlük.

Előzmény: sameria25 (1970)
sameria25 Creative Commons License 2011.02.12 0 0 1970

Meg is látszik rajtuk.Tudod, milyen sokat  gyönyörködtem bennük? Ha az ember kedve kicsit leül,akkor elnézelődik ezeken az oldalakon,s mindjárt jobb egy kicsit.

Előzmény: Rózsaromantika (1969)
Rózsaromantika Creative Commons License 2011.02.12 0 0 1969

Köszi.Egyszerűen imádom őket.

Előzmény: sameria25 (1967)
sameria25 Creative Commons License 2011.02.12 0 0 1968

Ez a kis placc,mert terasznak aligha lehet nevezni, olyan egyszerű,hogy ennél egyszerűbb nem is lehetne,de mire észbe kapok,megint ott ücsörgök. Jól rá lehet látni a ketre,én viszont nem nagyon látszom.Ja,ha tovább megyünk pl.május végén,ehetünk egy kis cseresznyét.Ez a titok.

Előzmény: ZsuR (1966)
sameria25 Creative Commons License 2011.02.12 0 0 1967

De a rózsákhoz annál inkább! Olyan csoda világot varázsoltál belőlük,hogy az orcám leszakad. Legyél csak büszke a kertedre.

Előzmény: Rózsaromantika (1964)
ZsuR Creative Commons License 2011.02.12 0 0 1966

Pontosan en is ezt erzem a kerti utakkal - megnagyitja a kertet - legalabbis ugy tunik.  

 

A masik meg az utivcel :)). Kell, hogy legyen valami kis hely, ahova el lehet jutni, es ha mas nem legalabb egy faronk, amire le lehet ulni :)).

Előzmény: sameria25 (1965)
sameria25 Creative Commons License 2011.02.12 0 0 1965

Ez nagy dicséret. Köszönöm szépen. Igen,az úttal ez volt a célom.Csak így lehet a kicsiből nagyot csinálni.Ott egyébként van egy placc,megmaradt betondarabokból kirakva,szabálytalan alakú. Azt nem árulom el,hogy hova lehet tovább menni,mert az titok.....

Előzmény: ZsuR (1962)
Rózsaromantika Creative Commons License 2011.02.12 0 0 1964

Hízhat is.Tényleg nagyon szép.Sajnos nekem nincs ilyen zöld oázisom.Nem is értek a cserjékhez.

Előzmény: sameria25 (1963)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!